leitner Napisano 28 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 28 Grudzień 2017 Trwa budowa systemu sztucznego naśnieżania. Jak widać, niedługo (pewnie już dzisiaj) skończy się montaż rur. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 29 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 29 Grudzień 2017 Dzisiaj FIS z rozjeżdżonym świeżym śniegiem. Raczej bez kamieni ale pełno przetarc do lodu. Na zamkniętym Ondraszku sporo kamieni. Kolejka max 1 min Pełna relacja wieczorem 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 31 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 31 Grudzień 2017 Dzisiejszy FIS z dobrymi warunkami. Mało przetarć a kamieni ie które się pojawiły, sprzątała obsługa. Trochę miękko ale jazda bardzo fajna. Ludzi mało. Kolejki prawie nie było.Wysłane z mojego SM-J320FN przy użyciu Tapatalka 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 2 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 2 Styczeń 2018 No i jest pięknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfing Napisano 9 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 9 Styczeń 2018 Skrzyczne do 13:00 twardo i kilka osób na trasie, byłoby super gdyby nie przetarcia i minerały na przejeździe z czerwonej do Ondraszka 9 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfing Napisano 9 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 9 Styczeń 2018 Po 13 zjazd z Skrzyczne na Halę Skrzyczeńską, na początku ok 200m od szczytu trzeba zdjąć narty lub ominąć wjeżdżając na prawo do lasu, dalej bez utrudnień 9 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hextor Napisano 9 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 9 Styczeń 2018 Wygląda jak byś te zdjęcia robił w połowie Kwietnia... Wysłane z mojego F3112 przy użyciu Tapatalka 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
christofer30 Napisano 13 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2018 Ciekawe kiedy zaczną naśnieżanie do dolnej stacji bo na kamerach widać że rurociągi do naśnieżania już zakopane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 13 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2018 Śnieżą FIS Doliny 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ptk89 Napisano 14 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2018 Byłem dzisiaj na COS iiii....warunek po prostu idealny to mało powiedziane. Malina, bajka, cudo. Żal było odjeżdżać. Poprzednie 4 dni na Chopoku, dzisiaj rano SON i na koniec wspomniany COS. Chopok wiadomo ogólnie dobrze, ale do przygotowania niektórych tras można się przyczepić. SON to dno i dwa metry mułu. COS przyrównując do Chopoku i SON wypadł jak stary wyjadacz. Od 11 do 14 trasy twarde i bez żadnych odsypów, jazda jak po stole. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfing Napisano 15 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2018 2 godziny temu, helmut napisał: pytanie mam: aktuanie da sie przejechac z cos do son ? Relacja z 09.01.2018 kilka postów powyżej, do dziś nic się nie zmieniło. https://www.skionline.pl/forum/topic/15250-szczyrk-cos-skrzyczne/?do=findComment&comment=266811 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfing Napisano 15 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2018 Bezpłatny skibus na Biały Krzyż, linia Szczyrk Solisko - Biały Krzyż i z powrotem Każdego dnia, przez cały sezon zimowy do końca marca, odbywać będzie się 10 kursów. Z Soliska skibus odjeżdża o godz. 8:00, 9:00, 10:00, 11:00, 12:00, 14:00, 15:00, 16:00, 18:00 oraz 19:00. Połączenie Soliska z Białym Krzyżem jest wspólnym przedsięwzięciem Miasta Szczyrk i ośrodka narciarskiego Szczyrk Mountain Resort. Dnia 1.12.2017 o 08:37, SPGöral napisał: http://zima.szczyrk.pl/Skibus_Szczyrk.html Bardzo fajna ta nowa strona zima.szczyrk.pl. Informacje o wszystkich ośrodkach, nawet mniejszych (Biały Krzyż, Bartuś), kamery, jedna lista warunków we wszystkich ośrodkach, ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfing Napisano 16 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2018 Kto się stęsknił za orczykiem wzdłuż FIS, niestety za grzebieniem FIS nie naśnieżają Zdjęcie z fb Solisko Arena. . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ptk89 Napisano 17 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2018 Orientuje się ktoś czy instalacja doprowadzenia wody z dolnej stacji do Kanionu została zakończona? Widać tam na dole jakieś armatki? Dzisiaj zauważyłem na kamerze, że armaty zniknęły z Jaworzyny i zastanawiam się czy nie transportują ich do naśnieżania dolnej części ośrodka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 17 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2018 Tak, instalacja do naśnieżania jest już gotowa. Może armatki są na FISie poniżej Grzebienia albo na Dolinach? Wysłane z mojego SM-J320FN przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chrumcia Napisano 17 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2018 a mi sie marzy juz na Dolinach pojezdzic...i do samego dołu tą "nową trasą"...w końcu szybciej na góre sie będzie wyjezdzało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cosworth240 Napisano 17 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2018 Miejmy nadzieję, że COS dostanie znów trochę kaski z W-wy na armatki, bo 20-ma nowoczesnymi armatkami ciężko jest tyle tras ogarnąć. Z ciekawostek dodam, że w takiej Białce na tych dwóch "nowych" trasach (Jankulakowski, Remiaszów), zainstalowane są 52 armatki zasilane ze zbudowanego tam zbiornika. Przy czym te armatki mają tam znacznie mniej terenu do ogarnięcia niż potrzeba ogarnąć w COS Szczyrk. Myślę, że 30 armatek - najlepiej takich TR10 lub podobnie wydajnych - miałoby szansę zrobić tam jakąś różnicę, a tak to jest żonglerka. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 17 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2018 Część nowych armat pracuje też na skoczniach Skalite. Może latem znowu trochę kupią. Przydałby się jeszcze zbiornik do naśnieżania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 17 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2018 6 godzin temu, Cosworth240 napisał: Miejmy nadzieję, że COS dostanie znów trochę kaski z W-wy na armatki, bo 20-ma nowoczesnymi armatkami ciężko jest tyle tras ogarnąć... A ja mam nadzieje że TMR przejmie COS! Amen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 17 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2018 A ja mam nadzieję, że nigdy do tego nie dojdzie. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ratrak Napisano 17 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2018 Konkurencja pomiędzy COS a TMR akurat jest przydatna, presja ze strony TMR pozwoli na rozwój COS a obecność COS nie da spać spokojnie TMRowi :). 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Narciarz ze Śląska Napisano 17 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2018 1 godzinę temu, leitner napisał: A ja mam nadzieję, że nigdy do tego nie dojdzie. Obserwując były GON, raczej zgadzam się z Leitnerem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tankowiec Napisano 17 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2018 Dzisiaj udało się wreszcie odwiedzić stary dobry COS. Według mnie warunki bardzo dobre. Trasa dobrze utwardzona i równa. Brak przetarć oraz większej ilości minerałów. Do tego umiarkowana ilość narciarzy. Też mam nadzieje że jak najszybciej zaśnieżą "Doliny" i dalszą część FIS-u. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ptk89 Napisano 17 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2018 3 godziny temu, leitner napisał: A ja mam nadzieję, że nigdy do tego nie dojdzie. Ktoś chyba mocno się zawiódł na TMR po inwestycji w Szczyrk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marionen Napisano 17 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2018 (edytowane) Ja nie jestem jakimś wielkim zwolennikiem całkowicie prywatnych ośrodków, bo one nastawione są tylko na zysk. Tam liczy się tylko kasa. Osobiście wolę różne COS-y OSIR-y MOSIR-y itp gdzie udziały mają gminy, miasta czy państwo. Pewnie są gorzej zarządzane, nie mają wypasionych kanap, najlepszego naśnieżania, wygładzonych tras, ale jakoś przeważnie u nich mniejszy tłok i trochę niedogodności, które jednak mi nie przeszkadzają. Edytowane 17 Styczeń 2018 przez marionen 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi