Piotr1 Napisano 7 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudzień 2017 Z fb solisko. Materace na kanapy dół i góra. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
monsterdm Napisano 7 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudzień 2017 Dnia 6.12.2017 o 08:28, Tsol napisał: Czy ktoś wie co oni tam kombinują na zjeździe przy hotelu Meta ? Gdzieś w tych okolicach ma się kończyć nowy system naśnieżania, o którym pisałem kilka postów wyżej. Być może są to prace związane właśnie z budową instalacji do naśnieżania... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ptk89 Napisano 8 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 8 Grudzień 2017 Startuje COS!http://www.skrzyczne.cos.pl/aktualnosci/rusza-narciarski-sezon.html 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maria Napisano 8 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 8 Grudzień 2017 Na stronie COS informacja, że otwierają w ten weekend! http://www.skrzyczne.cos.pl/aktualnosci/rusza-narciarski-sezon.html 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maria Napisano 8 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 8 Grudzień 2017 3 godziny temu, ptk89 napisał: Startuje COS!http://www.skrzyczne.cos.pl/aktualnosci/rusza-narciarski-sezon.html Sorry, nie zobaczyłam Twojego posta (komputer mam archaiczny i działa jak żółw, wszystko wyświetla z opóźnieniem) i podałam niepotrzebnie tę samą wiadomość. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfing Napisano 9 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 9 Grudzień 2017 36 minut temu, andy-w napisał: Dzisiaj COSik tam pośmigaliśmy na Skrzycznem. Na początek mała przygoda. COŚ jeszcze nie bardzo ogarniają nowy sprzęt, ponieważ dopiero po 9.30 wpuścili ludzi na kanapy. Podobno mieli problem z ich zawieszeniem na linie. Przed 9 było kilka osób do kasy, a 9.30 to już była solidna kolejka. Kasę otwarli dopiero o 9.30 . Mimo to warto było czekać. Wygoda wyjazdu na najwyższym poziomie. Zima od samego dołu, ale od Jaworzyny to już inny świat. Jest pięknie. Pierwsze zjazdy FISem po 3 cm świeżym śniegu na wyratrakowanym. Później też bardzo dobrze. Twardo, ale bez lodu. Miejscami trochę igliwia z choinek, sporadyczne grudki zmarzniętej ziemi. Równo. Po wizycie w schronisku jeździmy na przemian FISem przechdzącym na Kaskadą oraz Ondraszkiem. Na Ondraszku warun super. Naturalny wyratrakowany śnieg. Kolejka do kanapy najwyżej na 1-5 min. 4 godz. szybko mijają, a my z bananami na twarzach zjeżdżamy kanapą z Jaworzyny na dół. Dowiedziałem się, że firma, która wygrała przetarg na wykonanie instalacji naśnieżania ma czas do 20 grudnia, a jeszcze nie pojawili się na placu budowy. Jutro Pilsko w stylu ski-chodzonym. Sprytne Sezonówki działały? Termin budowy instalacji do naśnieżania to wiosna 2018, bo spadł śnieg. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andy-w Napisano 9 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 9 Grudzień 2017 13 minutes ago, surfing said: Sprytne Sezonówki działały? Termin budowy instalacji do naśnieżania to wiosna 2018, bo spadł śnieg. Działały, działały 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andy-w Napisano 9 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 9 Grudzień 2017 (edytowane) I nawet załapałem się na pierwszą fotkę Edytowane 9 Grudzień 2017 przez andy-w 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 9 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 9 Grudzień 2017 Rozmawiałem przed chwilą z wicedyrektorem COS w Szczyrku. Od poniedziałku firma, która wygrała przetarg rusza z budową instalacji naśnieżania. Na głębokości 1 m zostanie wkopany rurociąg. Prace rozpoczynają się od Kanionu. Naśnieżanie skończy się pod skarpą przy Mecie. Wysłane z mojego SM-J320FN przy użyciu Tapatalka 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Góral spod Skrzycznego Napisano 9 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 9 Grudzień 2017 23 minuty temu, andy-w napisał: I nawet załapałem się na pierwszą fotkę I nawet chyba dzioby twoich Blackey`i spod śniegu 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 9 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 9 Grudzień 2017 Świetne informacje. Wiecie może czy COS będzie jeździł w tygodniu? czy odpalili tylko na weekend? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maria Napisano 9 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 9 Grudzień 2017 Parę godzin temu na stronie COS pokazała się informacja o godzinach otwarcia od poniedziałku do piątku od 9 do 13.15, jak w inne dni. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maria Napisano 10 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 10 Grudzień 2017 4 godziny temu, Maria napisał: Parę godzin temu na stronie COS pokazała się informacja o godzinach otwarcia od poniedziałku do piątku od 9 do 13.15, jak w inne dni. Do 15.30 oczywiście, przepraszam, wkradł się błąd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfing Napisano 10 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 10 Grudzień 2017 12 godzin temu, leitner napisał: Rozmawiałem przed chwilą z wicedyrektorem COS w Szczyrku. Od poniedziałku firma, która wygrała przetarg rusza z budową instalacji naśnieżania. Na głębokości 1 m zostanie wkopany rurociąg. Prace rozpoczynają się od Kanionu. Naśnieżanie skończy się pod skarpą przy Mecie. Super że ruszają prace w poniedziałek tym bardziej że pogoda nie będzie przeszkadzać, oby im się udało skończyć w tym roku. Wykonawca to Drutex ze Ślemienia TERMIN WYKONANIA ZAMÓWIENIA Zamawiający wymaga, aby zamówienie było zrealizowane do dnia 22.12.2017r. Strony wyrażają zgodę na możliwość przerwania prac lub ograniczenia ich zakresu rzeczowego przez Zamawiającego w trakcie realizacji przedmiotu Umowy, gdyby z uwagi na złe warunki atmosferyczne Wykonawca nie miał możliwości zakończenia realizacji Umowy w terminie do 22.12.2017r. W takiej sytuacji Wykonawca zakończy rozpoczęty etap prac w sposób umożliwiający eksploatację przez Zamawiającego zakończonego etapu robót (zakończony etap części przedmiotu Umowy będzie nadawał się do eksploatacji tj. korzystania przez Zamawiającego i narciarzy w sposób zapewniający jego bezpieczne użytkowanie i funkcjonalne połączenie z pozostałą częścią trasy zjazdowej). W razie zaistnienia sytuacji, o której mowa w zdaniu poprzedzającym niezakończony przez Wykonawcę etap prac zostanie dokończony przez Wykonawcę w nieprzekraczalnym terminie do 30 kwietnia 2018r. na warunkach wynikających z zawartej Umowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keisyzrk Napisano 10 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 10 Grudzień 2017 Takie coś o godz. 11 [emoji15]Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 4 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swiezak Napisano 10 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 10 Grudzień 2017 Kilka zdjęć z dzisiejszego wypadu. Z rana super, ale z każdą chwilą ludzi przybywało i trzeba było się ewakuować Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 10 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 10 Grudzień 2017 3 godziny temu, keisyzrk napisał: Takie coś o godz. 11 Czyli lepiej inwestować w skitoury niż karnet całosezonowy... 2 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marionen Napisano 10 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 10 Grudzień 2017 Maciek zdecydowanie tak. A te nowoczesne kanapy i inne bajery powodują, że narciarze łapią się jak muchy na lep. I co z tego, że pogoda, że świetne trasy, że przygotowane stoki, że armatki, że woda w zbiorniku. Jak na narciarza średnio przypada 10 m2. Dlatego wolę jazdę pzatrasową, a trasy kiedy są odgrodzone taśmą, a skręty wykonuje się między tyczkami, a nie licznymi narciarzami. Na trasy praktycznie można wrócić dopiero na wiosnę, jak większość odkłada narty na półki. Dzięki turowcom zostaje trochę więcej miejsca dla on piste. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marionen Napisano 10 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 10 Grudzień 2017 Problemem nie jest stanie w kolejce (w rozsądnym okresie czasowym) do wyciągu. Problem to ilość narciarzy wywieziono na górę i to co później dzieje się na trasach zjazdowych. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 10 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 10 Grudzień 2017 4 minuty temu, marionen napisał: Problemem nie jest stanie w kolejce (w rozsądnym okresie czasowym) do wyciągu. Problem to ilość narciarzy wywieziono na górę i to co później dzieje się na trasach zjazdowych. Dokładnie tak! Później człowiek nie czuję się ani komfortowo, ani bezpiecznie. No ale może za bardzo narzekam... To początek sezonu, tłumy dopiero będą... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfing Napisano 10 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 10 Grudzień 2017 Na razie problemem jest to że uruchomiono dopiero 20% tras i wyciągów, swoje zrobił śnieg w miastach i zainteresowanie medialne Szczyrkiem. Przecież Polacy do tej pory sezon narciarski rozpoczynali najwcześniej przed Sylwestrem. W takich ośrodkach jak Szczyrk czy Chopok można pojeździć nawet w szczycie sezonu, bo trasy trudne sąsiadują z niebieskimi i wystarczy znać te mniej popularne oraz unikać godzin szczytu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mati1981 Napisano 10 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 10 Grudzień 2017 Mamy 10 grudnia i nigdy w tym okresie przedświątecznym nie widziałem takich kolejek. Jak teraz jest tak to co będzie na Sylwestra, Trzech Króli czy ferie....Na dole do kasy jak jechałem to o 9:00 i 12:00 kolejka była tak samo długa, czyli przez cały plac! Myślę, że Szczyrk przeżyje tej zimy istny Armagedon... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keisyzrk Napisano 10 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 10 Grudzień 2017 Dzisiaj COS i… . Jazda do godziny 10 bardzo fajna, większość została w kolejce do kasy (z tego co mi opowiadano, ludzie czekali około godziny), od 11 dużo ludzi do kanapy, duży tłok na trasach. Coraz więcej wyślizganych, oblodzonych miejsc i kamieni, całkiem dorodnych (kilka zostawiło piętno na moich ślizgach). Słońce i silny lodowaty wiatr na górze, sporym wyzwaniem było wytrzymać tam kilka godzin. 21 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 11 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 11 Grudzień 2017 No to chyba sprawdzimy w środę, te wielkie kolejki i tłoki na trasach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keisyzrk Napisano 11 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 11 Grudzień 2017 1 godzinę temu, Jasiek napisał: No to chyba sprawdzimy w środę, te wielkie kolejki i tłoki na trasach Jest duża szansa, w niedzielę jedynym miejscem bez tłoku było to: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi