fredek321 Napisano 5 Wrzesień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 5 Wrzesień 2017 1 godzinę temu, melo7anthony napisał: Czyli kiepsko Trzeba czekać jeszcze jeden sezon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfing Napisano 5 Wrzesień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 5 Wrzesień 2017 2 godziny temu, melo7anthony napisał: Mógłbyś dokładnie na mapce zaznaczyć którędy najłatwiej z Małego na Jaworzynę dojechać? Polecam spacerek 25min z Małego na Skrzyczne. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koliber Napisano 5 Wrzesień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 5 Wrzesień 2017 3 godziny temu, hupon napisał: Ja na ten sezon plan mam taki: samochodem z domu o 7;20, pod gondolą o 7:40, przebieram buty, busem 2 przystanki pod wyciąg na Skrzyczne, tam trochę pojeżdżę, potem przez Małe Skrzyczne do Czyrnej, następnie Solisko, Juliany i koło 16-ej na parking i do domu. Do czasu połączenia, jest to najlepsza opcja moim zdaniem. Na FB coś piszą, że może będzie rozwiązany problem komunikacji między ośrodkami (być może darmowe skibusy)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 6 Wrzesień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 6 Wrzesień 2017 (edytowane) Dnia 4.09.2017 o 20:22, leitner napisał: COS do dołu jeździł ostatnio w sezonie 16/17 Nie bądź żenujący! ile jeździli 2 czy 3 tygodnie? PS. jak można stawiając taką inwestycję nie zrobić naśnieżania????? PS2. to jest marnotrawstwo publicznych pieniędzy! Edytowane 6 Wrzesień 2017 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 6 Wrzesień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 6 Wrzesień 2017 Niestety masz rację. Dolne trasy były czynne bardzo krótko. O naśnieżaniu dolnych tras już kiedyś napisałem - to nie zależy tylko od COS-u. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 6 Wrzesień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 6 Wrzesień 2017 Niestety??? Ja myślę że wystarczy reklamy tego komunistycznego ośrodka na naszym forum bo... bo nie warto! Przyjadą ludzie z innych regionów kraju, którzy nie muszą być na bieżąco z klimatem Beskidów i uwierzą w bajeczki o jeżdżeniu do dołu. Ludzie! tam nie ma i nigdy nie było śniegu! PS. Nie no sory pamiętam takie zimy ale było to uchuchuchu temu! PS2. Ja mam nadzieje że jak TMR zrobi kasę na SONie to kupi i COS i wtedy będziemy mieli mini Chopok w Polsce! Amen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ptk89 Napisano 6 Wrzesień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 6 Wrzesień 2017 @Jasiek w ostatnim sezonie jazda na sam dół była możliwa przez około 4-5 tygodni. To już i tak całkiem fajnie. COS kupuje też coraz więcej armatek, więc może coś się zmieni. Jednak masz rację, to ciągle za mało jak na ten potencjał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 6 Wrzesień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 6 Wrzesień 2017 (edytowane) Wiekszość z Was wie co jest moją miłością. I pewnie większość sezonu tam spędzę ale... To w Szczyrku stawiłem pierwsze kroki na ski. COS, SON, Pilsko! ze wskazaniem zdecydownie na ten ostatni. I zdecydowanie wykupię GOPSS ze Szczyrkiem, a że wieczorne płatne no... to boli ale jak sezon za darmo to wieczór już jakoś odżałuje PS. pewnie nie raz spotkamy sie na SONie PS. Pozdrawiam wszystkich popierdoleńców narciarskich ? Edytowane 6 Wrzesień 2017 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 8 Wrzesień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 8 Wrzesień 2017 Wybieram się do Szczyrk, gdzie będę miał okazję przejechać się nowym krzesłem na Jaworzynę. Relacja po południu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 8 Wrzesień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 8 Wrzesień 2017 Przed chwilą, JC napisał: Wybieram się do Szczyrk, gdzie będę miał okazję przejechać się nowym krzesłem na Jaworzynę. Relacja po południu Szczerze zazdroszcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 8 Wrzesień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 8 Wrzesień 2017 Kolej juz działa 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ptk89 Napisano 8 Wrzesień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 8 Wrzesień 2017 @JC jak będzie odbywał się zjazd z krzesła na górnej stacji? Schody będą demontowane na zimę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 8 Wrzesień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 8 Wrzesień 2017 Tak, schody zostaną zdemontowane przed sezonem zimowym. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chrumcia Napisano 8 Wrzesień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 8 Wrzesień 2017 Aż sie gęba śmieje Jezdze tam od małego i nie moge wprost uwierzyc ze w koncu wyjade normalną kanapą na Jaworzyne Teraz tylko modlić się o snieg na boże narodzenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czepek Napisano 8 Wrzesień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 8 Wrzesień 2017 Rozumiem, że jutro otwarcie dla zwykłych śmiertelników. Chciałoby się jakiegoś gratisowego dnia, ale na to akurat nie liczę. Chciałbym gdzieś jednak przeczytać sobie cennik i pojechać w niedzielę, ale nigdzie nie ma informacji ile taka zabawa będzie kosztowała. Wie ktoś może coś??? Stronka COS to wg mnie jakaś pomyłka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 8 Wrzesień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 8 Wrzesień 2017 2 godziny temu, czepek napisał: Rozumiem, że jutro otwarcie dla zwykłych śmiertelników. Chciałoby się jakiegoś gratisowego dnia, ale na to akurat nie liczę. Chciałbym gdzieś jednak przeczytać sobie cennik i pojechać w niedzielę, ale nigdzie nie ma informacji ile taka zabawa będzie kosztowała. Wie ktoś może coś??? Stronka COS to wg mnie jakaś pomyłka. http://szczyrk.cos.pl/2672/kolej-czynna-informacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cosworth240 Napisano 8 Wrzesień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 8 Wrzesień 2017 10 minut temu, Sapient napisał: http://szczyrk.cos.pl/2672/kolej-czynna-informacje Złośliwy by się przyczepił, że najwyraźniej nie dostosowali godzin otwarcia do nowych realiów: Pierwszy wjazd z dolnej stacji na Jaworzynę - 9:00Pierwszy wjazd z Jaworzyny na Skrzyczne - 9:15 Takie godziny były ok. bo dolna kolej jak się nią ruszyło o 9-tej to jechała 15 minut. Teraz po zmianie coś koło 7-miu, więc wyjeżdżając o 9-tej, będzie się na Jaworzynie już o 9:07. No i co teraz biedny człowiek pocznie przez 8 minut zanim otworzą odcinek z Jaworzyny na Skrzyczne P.S. Dawno tego nie pisałem... niech mnie ktoś uszczypnie... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koliber Napisano 8 Wrzesień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 8 Wrzesień 2017 I trawniczek jaki równiutki - dotychczas widywałem taki tylko na stokach słowackich. Także wystarczy niewielka pokrywa i można zjeżdżać na sam dół. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek_kapica Napisano 8 Wrzesień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 8 Wrzesień 2017 Będzie i naśnieżanie dolnego odcinka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarioJ Napisano 8 Wrzesień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 8 Wrzesień 2017 4 godziny temu, Cosworth240 napisał: Takie godziny były ok. bo dolna kolej jak się nią ruszyło o 9-tej to jechała 15 minut. Teraz po zmianie coś koło 7-miu, więc wyjeżdżając o 9-tej, będzie się na Jaworzynie już o 9:07. No i co teraz biedny człowiek pocznie przez 8 minut zanim otworzą odcinek z Jaworzyny na Skrzyczne P.S. Dawno tego nie pisałem... niech mnie ktoś uszczypnie... To jest czas przewidziany na oglądanie stacji pośredniej, spacerek dookoła dwóch peronów jak znalazł 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Góral spod Skrzycznego Napisano 10 Wrzesień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 10 Wrzesień 2017 Dziś moja kolejWysłane z mojego HAMMER_AXE_M_LTE przy użyciu Tapatalka 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Góral spod Skrzycznego Napisano 10 Wrzesień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 10 Wrzesień 2017 (edytowane) Nowa kolej na Skrzyczne - wygodnie ale problem z przenoszeniem roweru przez barierki na dole pozostał bez zmian. Na górze trochę lepiej. Bariery otwarte dla wysiadających. Tą sprawę jeśli już nie kwapią się do pomocy w zawieszeniu i zdjęciu roweru z haka powinni rozwiązać. Ciekawe, skoro haki są zamontowane, to jak ten rower ma znaleźć się na peronie. Przecież pod bramką się nie zmieści. Może ktoś mógłby pomóc w rozwiązaniu tego problemu. Wyjazd na górę dwoma odcinkami trwa 20min. Edytowane 10 Wrzesień 2017 przez Góral spod Skrzycznego 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfing Napisano 10 Wrzesień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 10 Wrzesień 2017 Skrzyczne 09.09.2017 , pierwszy dzień chodziło do końca. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andy-w Napisano 10 Wrzesień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 10 Wrzesień 2017 (edytowane) 8 hours ago, Góral spod Skrzycznego said: Nowa kolej na Skrzyczne - wygodnie ale problem z przenoszeniem roweru przez barierki na dole pozostał bez zmian. Na górze trochę lepiej. Bariery otwarte dla wysiadających. Tą sprawę jeśli już nie kwapią się do pomocy w zawieszeniu i zdjęciu roweru z haka powinni rozwiązać. Ciekawe, skoro haki są zamontowane, to jak ten rower ma znaleźć się na peronie. Przecież pod bramką się nie zmieści. Może ktoś mógłby pomóc w rozwiązaniu tego problemu. Wyjazd na górę dwoma odcinkami trwa 20min. To jest ewidentna niedoróba. Rower powinno się przeprowadzać obok kołowrotka przez taki pagórek, tak jak jest w ośrodkach zimowo-rowerowych np. w Saalbach. Ale obecne rozwiązanie z przesuwaną barierką (podobną do takiej co rozdziela demonstrantów od policji) to być może brak zaufania do ludzi, których można podejrzewać, że będą na lewo przechodzić bez kasowania biletów. A tak jest obecnie na COS, stacja na samym dole Edytowane 10 Wrzesień 2017 przez andy-w 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Góral spod Skrzycznego Napisano 11 Wrzesień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 11 Wrzesień 2017 15 godzin temu, andy-w napisał: To jest ewidentna niedoróba. Rower powinno się przeprowadzać obok kołowrotka przez taki pagórek, tak jak jest w ośrodkach zimowo-rowerowych np. w Saalbach. Ale obecne rozwiązanie z przesuwaną barierką (podobną do takiej co rozdziela demonstrantów od policji) to być może brak zaufania do ludzi, których można podejrzewać, że będą na lewo przechodzić bez kasowania biletów. A tak jest obecnie na COS, stacja na samym dole Tego przejścia po 9,00 nie było! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi