leitner Napisano 7 Czerwiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 7 Czerwiec 2017 Od razu przepraszam, że wstawiam te zdjęcia dopiero teraz, ale skoro nikt nie wstawił nowszych, to może jest jeszcze sens je wstawiać. Zdjęcia są z weekendu 27-28.05. Wstawiam tylko część. Więcej postaram się wrzucić do galerii. Podpora z widokiem na Szczyrk Głowica podpory ze Szczyrkiem i pasmem Beskidu Stary fundament 2-os kolei Historia kilkudziesięciu lat - fundament krzesła 2-os, 1-os i nowe podpory Leitnera Jedna z niższych podpór - nośno-gniotąca z widokiem na Magurę Przy górnej stacji jeszcze pełno roboty - w końcu powstanie tutaj w części podziemny garaż na kanapy (podobny jest w Białce na Pasiece) Głowica podpory wjazdowej Po raz pierwszy zobaczyłem przekrój podpory Pełno tych podpór, chociaż i tak mniej niż wcześniej Trzeba było w końcu odpocząć Oczywiście tylko na FIS-ie 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 10 Czerwiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 10 Czerwiec 2017 Ciężko w to uwierzyć, ale jest... 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Góral spod Skrzycznego Napisano 11 Czerwiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 11 Czerwiec 2017 22 godziny temu, leitner napisał: Ciężko w to uwierzyć, ale jest... Leitnerku drogi trochę dziś pracujący dźwig pogiął cię nieco. Tłuką się dziś na całą dolinę mimo niedzieli: a ja mógłbym tam siedzieć całe popołudnie. Ciekaw jestem czy od razu zamontują uchwyty na rowery do kapsuł. Planujemy już tyle zjazdów ze Skrzycznego 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfing Napisano 11 Czerwiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 11 Czerwiec 2017 Odwiedziłem dzisiaj 11.06.2017r. plac budowy Szczyrk 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 11 Czerwiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 11 Czerwiec 2017 Trudno,trudno uwierzyć ale cieszyć się można a nawet trzeba. No nie byłbym sobą gdybym nie wyeksponował swojego (znanego powszechnie) lenistwa nie znalazł "dziury w całym". Mianowicie...,wszystko piękne,dolna stacja itd.,ale,... Dlaczegóż to na Jaworzynie górny peron dolnego odcinka kończy się w tym samym miejscu w którym był????????????????????????????????????????????????????? Czy nie można by w cywilizowany sposób wysiadać z dolnego odcinka i zjeżdżać w dół na peron w kierunku Skrzycznego? Tylko jak "za Króla Ćwieczka"... dreptać albo stać w kolejce do taśmociągu. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tankowiec Napisano 12 Czerwiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 12 Czerwiec 2017 Zawsze można zjechać na ,, doliny,, i wyjechać łorcykiem na górę:). 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostek Napisano 12 Czerwiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 12 Czerwiec 2017 tempo budowy kolejki jest niesamowite, zamiast o wakacjach to myślę o zimie ps. Dzień dobry wszystkim forumowiczom! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 12 Czerwiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 12 Czerwiec 2017 Dlaczegóż to na Jaworzynie górny peron dolnego odcinka kończy się w tym samym miejscu w którym był?. W naszych warunkach tylko to jest możliwe. Gdyby COS zaplanował tak jak mówisz to w najlepszym wypadku trzeba by było czekać jeszcze co najmniej kilka lat na nową kolej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrzej1982 Napisano 12 Czerwiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 12 Czerwiec 2017 46 minut temu, leitner napisał: W naszych warunkach tylko to jest możliwe. Gdyby COS zaplanował tak jak mówisz to w najlepszym wypadku trzeba by było czekać jeszcze co najmniej kilka lat na nową kolej. A dokładnie chodzi o własność terenu który jest pomiędzy kolejkami, nieugięty właściciel i drogę która tam prowadzi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 12 Czerwiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 12 Czerwiec 2017 (edytowane) 5 godzin temu, andrzej1982 napisał: A dokładnie chodzi o własność terenu który jest pomiędzy kolejkami, nieugięty właściciel i drogę która tam prowadzi A może by ich znacjonalizować tak jak kiedyś "w jedynym słusznym systemie"... albo co!!! Edytowane 12 Czerwiec 2017 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 13 Czerwiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 13 Czerwiec 2017 Najnowsze zdjęcia dolnej stacji kolei na Jaworzynę 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 13 Czerwiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 13 Czerwiec 2017 I jeszcze wstawiam jedno zdjęcie osobno - tu były kasy [emoji2] 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artix Napisano 13 Czerwiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 13 Czerwiec 2017 Wydaje mi sie ze tam na dole powinna byc mala gondolka , jak na Schlick2000 czy Mutteralm. No ale trzeba sie cieszyc z tego co jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 13 Czerwiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 13 Czerwiec 2017 (edytowane) I gdzie ja sobie teraz bilecik kupię? Edytowane 13 Czerwiec 2017 przez MB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrzej1982 Napisano 13 Czerwiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 13 Czerwiec 2017 5 godzin temu, MB napisał: I gdzie ja sobie teraz bilecik kupię? Na necie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 13 Czerwiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 13 Czerwiec 2017 9 godzin temu, artix napisał: Wydaje mi sie ze tam na dole powinna byc mala gondolka , jak na Schlick2000 czy Mutteralm. No ale trzeba sie cieszyc z tego co jest. Gondola na Jaworzynę? Fajnie by było. Co do kas, to będą trochę w innym miejscu. W ogóle sporo się zmieni tam na dole (w co może będę mieć wkład ). Zrobiłem kilka zdjęć z COS-u, ale Jacek mnie wyprzedził, więc nie będę dublować chyba, że znajdę jakieś inne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 14 Czerwiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 14 Czerwiec 2017 Dzisiejsze zdjęcia dolnej stacji 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artix Napisano 14 Czerwiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 14 Czerwiec 2017 10 godzin temu, leitner napisał: Gondola na Jaworzynę? Fajnie by było. Co do kas, to będą trochę w innym miejscu. W ogóle sporo się zmieni tam na dole (w co może będę mieć wkład ). Zrobiłem kilka zdjęć z COS-u, ale Jacek mnie wyprzedził, więc nie będę dublować chyba, że znajdę jakieś inne. W COS czy na Pilsku pierwszy etap definitywnie powinien mieć gondoli. W Austrii to norma i takie rozwiązanie jest w tym wypadku najlepsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cosworth240 Napisano 14 Czerwiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 14 Czerwiec 2017 (edytowane) 34 minuty temu, artix napisał: W COS czy na Pilsku pierwszy etap definitywnie powinien mieć gondoli. W Austrii to norma i takie rozwiązanie jest w tym wypadku najlepsze. Z drugiej strony dla narciarzy wygodniejsze są krzesła, bo nart nie trzeba ściągać. Gondola lepsza dla turystyki letniej albo gdy trzeba pokonać jakieś wielkie przewyższenia. W Szczyrku na COSie gondola byłaby jednak dość krótka gdyby miała obejmować tylko dolny odcinek, więc krzesło jest ok. Pomijam kwestie cenowe, bo tu są spore różnice. Edytowane 14 Czerwiec 2017 przez Cosworth240 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artix Napisano 15 Czerwiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 15 Czerwiec 2017 Dnia 2017-06-14 o 11:07, Cosworth240 napisał: Z drugiej strony dla narciarzy wygodniejsze są krzesła, bo nart nie trzeba ściągać. Gondola lepsza dla turystyki letniej albo gdy trzeba pokonać jakieś wielkie przewyższenia. W Szczyrku na COSie gondola byłaby jednak dość krótka gdyby miała obejmować tylko dolny odcinek, więc krzesło jest ok. Pomijam kwestie cenowe, bo tu są spore różnice. Gdy na dole błoto i ciapa, a na górze wciąż panują warunki do jazdy, gondoli, to że nie trzeba zdejmować nart nie przebije Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 15 Czerwiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 15 Czerwiec 2017 (edytowane) Artur ale nie każdy na tym forum lubi komfort... są tacy co uwielbiają zardzewiałe orczyki i ponoć też fajnie. Ja już się na nich najeździłem że ojojojojjj! i poproszę o sprzęt z 21 wieku! Dziękuję! PS. fajnie to wygląda... ale żeby pomiędzy stacjami chodzić z buta! siara siarzewski! Edytowane 15 Czerwiec 2017 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 15 Czerwiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 15 Czerwiec 2017 2 godziny temu, Jasiek napisał: są tacy co uwielbiają zardzewiałe orczyki i ponoć też fajnie. Ja już się na nich najeździłem że ojojojojjj! i poproszę o sprzęt z 21 wieku! PS. fajnie to wygląda... ale żeby pomiędzy stacjami chodzić z buta! siara siarzewski! Bo zardzewiałe łorcyki są świetne! Oczywiście nie każdemu muszą się podobać i to jasna sprawa! W tym roku po ponad 10 godzinach jazdy od rana do wieczora tylko na orczykach nogi wysiadały... Na Skrzycznem będziesz miał 2 szybkie kanapy i jeden nowoczesny talerzyk. Całe szczęście zostanie też jeden orczyk (i na razie to się nie zmieni). A chodzenie z buta... pamiętaj, że to jest państwowy ośrodek, który ma trochę inne zarządzanie niż prywatny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 16 Czerwiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 16 Czerwiec 2017 Ciekawe czy kiedykolwiek spełni się moja inna wizja??? Podobna do tej jaka realizuje się w SON-ie na parkingu u Kowalskiego. Aby z dołu Dolin,czyli z Piekiełka a najlepiej poniżej Piekiełka startowało krzesło na Skrzyczne. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artix Napisano 18 Czerwiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 18 Czerwiec 2017 Ciekawe czy wzmocnią mur przy parkingu zaraz po lewej jak wjeżdżamy na górę. Mur jest jak banan, a napierają na niego setki ton ziemi że zbocza. To chyba pensjonat jakiś... Zwrócił ktoś na to uwagę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 26 Czerwiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 26 Czerwiec 2017 (edytowane) Kolejne świeże info ze Skrzycznego! Na początku weekendu na parking dojechała dostawa świeżych kanap - dokładnie takich, jakie są na górnym odcinku. Świeża dostawa niczym bułeczki z piekarni (nawet kolor się trochę zgadza ) Dolna stacja błyszczy się od nowości. W odbiciu widać dolny budynek, w którym wiele się zmieni... Oj wiele! Na Jaworzynie czekają już elementy górnej stacji, która będzie składana już niedługo! Garaż na kanapy - nad nim powstanie górna stacja Fundamenty poprzednich 3 wyciągów / kolei zostały zrównane z ziemią (przynajmniej tutaj). Trzech, czyli kolei 1-osobowej, kolei 2-osobowej i wyciągu orczykowego Hondraski Edytowane 26 Czerwiec 2017 przez leitner 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi