andy-w Napisano 22 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń 2016 Nowe kamerki na Skrzycznem wymiatająna dalekim planie Bielsko-Biała 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
christofer30 Napisano 23 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 23 Styczeń 2016 Super nawet kaskada czynna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BadGhost Napisano 23 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 23 Styczeń 2016 Witam wszystkich! chciałbym się podpytać czy nie orientujecie się może kiedy będą czynne trasy Ondraszek i Widokowa ?? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Góral spod Skrzycznego Napisano 23 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 23 Styczeń 2016 Na Widokową małe szanse ale Ondraszek może jeśli powyżej Jaworzyny w tym tygodniu zamiast deszczu spadnie śnieg to może za tydzień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andy-w Napisano 23 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 23 Styczeń 2016 Panie i Panowie dawać mi tu relację ze Skrzycznego z dzisiaj. Podobno orczyk z Dolin na szczyt ruszył. Podobno nowy orczyk na Dolinach ruszył. Podobno dół FISu otworzyli. Podobno Doliny otworzyli. Podobno.... Jak dzisiaj było ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mati1981 Napisano 23 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 23 Styczeń 2016 Andrzej, po pierwsze to była kolejka do kasy i o 8:00 i koło południa, taka kolejka na 15 minut stania, tak myślę! Byłem w SON i widziałem, a COS na fb się chwali nowym orczykiem...Warunki z rana pewnie dobre. Wysłane z mojego LT26i przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MOSTOSTAL Napisano 23 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 23 Styczeń 2016 Się chwali ale nikt go jeszcze nie widział i nie pokazał.. ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
christofer30 Napisano 23 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 23 Styczeń 2016 https://www.facebook.com/szczyrk.cos/?fref=ts Jak nie jak tak 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
joseba Napisano 23 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 23 Styczeń 2016 proszono o zdjęcia z nowego orczyka, ktoś wrzucił na czy ktoś dziś był na Skrzycznem i orientuje się, czy fisowska leci już przynajmniej do orczyka Doliny III? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 24 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 24 Styczeń 2016 proszono o zdjęcia z nowego orczyka, ktoś wrzucił na czy ktoś dziś był na Skrzycznem i orientuje się, czy fisowska leci już przynajmniej do orczyka Doliny III? Leci do dolnej stacji Dolin II. Kaskada też czynna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mareknot Napisano 24 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 24 Styczeń 2016 Najpierw, żeby dotrzeć na Doliny, trzeba przejść kolejkę na dole do kolejki. Mnie zmyszło i pojechałem na Julki oraz rejon Małego. Dopóki nie zrobią nowej kolejki od dołu, to dół będzie prawdziwym Styksem. Chyba, że ktoś nie lubi późnych śniadań. Tak, że nowy wyciąg zostawiłem sobie na następny raz. :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
christofer30 Napisano 25 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Styczeń 2016 (edytowane) Ja wczoraj drugi raz zawitałem do COS + SON. Najpierw półgodziny w kolejce do kasy COS następnie wyjazd długim orczykiem ponieważ kanapa była nieczynna do 9.30 z powodu oblodzenia. Wypróbowałem również nowy talerzyk ale tylko raz bo trasa przy nim słaba a na tej po prawej na dolinach jeździli zawodnicy. Talerzyk jak talerzyk przypomniałem sobie jak się jeździ na talerzyku bo ostatni raz jechałem chyba z 15 lat temu osobiście dla mnie Muller był fajniejszy jedynie że tak przepustowość i szybszy jest talerzyk no i nie trzeba już podchodzić do orczyka doliny III. FIS poniżej grzebienia jeszcze nie otwarty. Po kilku zjazdach przejechałem do SON ze względu na mgłe bo tam jednak łagodniejsze trasy do jazdy w taką pogode gdy widoczność bardzo mała. SON warunki na 2,4,7 średnie najlepsze na golgocie Edytowane 25 Styczeń 2016 przez christofer30 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 25 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Styczeń 2016 Talerzyk na dole mocno szarpie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
joseba Napisano 25 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Styczeń 2016 Leci do dolnej stacji Dolin II. Kaskada też czynna niestety jak ktoś wyżej wspomniał, wciąż do Dolin III fis nie jest otwarty wczoraj były naprawdę ciężkie warunki do jazdy, głównie za sprawą pogody świadczyć o tym może chociażby stały patrol GOPRu na stokach oraz to, że przynajmniej dwie osoby zwozili dodatkowo marznący deszcz szybko pokrywał szybkę gogli, a jazda odbywała się w gęstych chmurach tak, że wiele razy jechałem zwyczajnie na oślep, całe szczęście, że trasy na Skrzycznem są szerokie natomiast warunki ze szczytu do Dolin III dobre, gdzie nie gdzie oblodzenia, w innych miejscach zalegający śnieg niżej już zdecydowanie gorzej, mimo wszystko 2x zjechałem na sam dół i warunki choć na dostateczny z minusem, to lepsze niż przed 3laty, gdy śniegu było zdecydowanie więcej na szczycie piękna zima, iglaki uginały się od zalegającego śniegu, szkoda tylko że widoczność bardzo słaba, na szczycie silny i mroźny wiatr również dawał o sobie znać, ale to raczej nic specjalnego kanapa bardzo wygodna, szybka, osłony przed wiatrem zdają egzamin, z kolei do nowego talerzyka trafić nie mogłem, stąd jeden ze zjazdów na dół był nieplanowany 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtaszek Napisano 25 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Styczeń 2016 Btw, a gdzie znajdują się Doliny I jeśli wolno spytać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andy-w Napisano 25 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Styczeń 2016 Mnie zmyszło ... A co to znaczy jeśli mogę zapytać :wink: ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Milzbi Napisano 25 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Styczeń 2016 Btw, a gdzie znajdują się Doliny I jeśli wolno spytać? Odpowiem ci spójrz na mapkę nie było chyba wyciągu Doliny I był natomiast wyciąg HONDRASKI z prawej strony krzesełka do Jaworzyny, oraz wyciąg Skrzyczne V trochę poniżej obecnego osiedla Hondraski co widać na mapce. Były jeszcze inne wyciągi np. Beskidek super trasa ale obecnie kompletnie zapuszczona, był również wyciąg na Palenicę mam gdzie starą mapkę z wyciągami w Szczyrku z lat 80-tych tam są wszystkie wyciągi których już coraz mniej w Szczyrku. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 25 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Styczeń 2016 Tu jeszcze dokładniejsza narciarska mapa Szczyrku. Niestety nieaktualna. Widać jeszcze Zapalenicę, Beskidek i Beskid 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MOSTOSTAL Napisano 25 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Styczeń 2016 Btw, a gdzie znajdują się Doliny I jeśli wolno spytać? Doliny I to kiedyś była wyrwiłapa w poprzek polany. Górna buda maszyny albo kołowrotu stała jeszcze nie dawno na stoku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mareknot Napisano 25 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Styczeń 2016 A co to znaczy jeśli mogę zapytać :wink: ? "Zniechęciło" w gwarze starożytnej, narciarza gorszego sortu. :biggrin: 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtaszek Napisano 25 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Styczeń 2016 Super, dzięki za wyjaśnienia A jak z FISem w końcu jest, piszecie, że przy Dolinach III jeszcze nie otwarte, a na stronie "mówią" co innego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
joseba Napisano 25 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Styczeń 2016 Super, dzięki za wyjaśnienia A jak z FISem w końcu jest, piszecie, że przy Dolinach III jeszcze nie otwarte, a na stronie "mówią" co innego... ba, nawet stojąc w kolejce do kasy słyszano od kolesia z COSu informację, że fis otwarty jest do Doliny III cały... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
christofer30 Napisano 25 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Styczeń 2016 Talerzyk na dole mocno szarpie ? Raczej nie 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MOSTOSTAL Napisano 29 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2016 Ble.. padła strona www COS'u. Jakiś syf się pojawia. Tym samym wcięło kamerki... ;-( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 29 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2016 (edytowane) Ble.. padła strona www COS'u. Jakiś syf się pojawia. Tym samym wcięło kamerki... ;-( U mnie chodzi - jak tramwaj w mieście Łodzi.:crazy: Nie tylko strona COSu ale również skrzyczne.cos Edytowane 29 Styczeń 2016 przez MB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi