gajowy01 Napisano 8 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 8 Październik 2013 (edytowane) Mam ważne pytanie, nawet zastanawiałem się czy założyć nowy temat z dołączoną sondą: Czy to wspaniałe wydarzenie/spektakl można uznać za nieformalny koniec XX wieku na świecie? Przyjmuje się, że wiek XX zaczął się 28.06.1914 wraz z zabójstwem arcyksięcia Ferdynanda i początkiem Wojny Światowej potem nazwanej "pierwszą". Kiedy zaś nastąpił umowny jego koniec? Historykom nie będzie łatwo, kilka wydarzeń odcisnęło wyraźne piętno na losach świata: rozpad bloku wschodniego w Europie, 11 września w NY, czy może, bardziej symbolicznie - śmierć Królowej Matki w 2002. Wszystkie te wydarzenia jednak mają wymiar tragiczny, w przeciwieństwie do ostatnich radosnych wydarzeń z Beskidu Śląskiego. Powiedzmy to wyraźnie - w Szczyrku będzie 1 nowoczesny wyciąg - zaczął się nowy lepszy wiek. Zapamiętajmy tę datę. *** a bardziej serio: - zafascynowała mnie wasza ekscytacja - w Zillertal budują 5 nowych kanap przed nowym sezonem... tak bez powodu to piszę : Edytowane 9 Październik 2013 przez gajowy01 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MOSTOSTAL Napisano 9 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 9 Październik 2013 Na razie to dla Ciebie zostawili orczyk na Dolinach i z Dolin na Skrzyczne.:tongue: :applause: :biggrin:Ten z Dolin na Skrzyczne to żaden zabytek choć staromodny. To Mostostal 1000 postawiony chyba 87r. Jeden z ostatnich tej firmy ale fakt taki, że zaczyna się tam gdzie kończy jego protoplasta Muller GMD i ten akurat warto naprawdę uratować. Pal sześć resztę ale ten wyciąg to perełka i będę go bronić jak Częstochowy. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 9 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 9 Październik 2013 Muller GMD i ten akurat warto naprawdę uratować. Pal sześć resztę ale ten wyciąg to perełka i będę go bronić jak Częstochowy. [ATTACH=CONFIG]11249[/ATTACH] W tym wypadku mogę się nawet zapisać do Twojego "klubu".Ponieważ ten wyciąg może tam stać i wyciągać chętnych w górę nawet do końca świata i nikomu w niczym nie przeszkadza. Choć nie znam jego wartości muzealnej to dla mnie ma on tylko wartość sentymentalną,wspomnień minionych lat. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 9 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 9 Październik 2013 stawiają Mobilnie Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tsol Napisano 9 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 9 Październik 2013 Kurde a u mnie w pracy kamerki nie działają :-( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 9 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 9 Październik 2013 I kolejna fota . Ale mam piasku między zębami!!! Mobilnie Jacek 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kijarasz Napisano 9 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 9 Październik 2013 Kurde a u mnie w pracy kamerki nie działają :-( Z kamerek to już dziś ciężko coś wylukać może z tej na małym jak jest widok na Szczyrk to coś czasami przeleci wczoraj po południu było grubo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
John Napisano 9 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 9 Październik 2013 Niech ktoś da znać Donaldowi, tak naprawdę to dopiero teraz kończy się kryzys. A i przepraszam za zbędą dyskusję o fundamentach. Zaczęło się od tego że zdjęcie z wystającymi 4 szpilkami, było popisane jako fundament pod nowy wyciąg - tylko to mi nie pasowało. Zdjęcia które teraz wstawiłeś Jacku wszystko dokładnie wyjaśniają. 16 szpilek zakotwionych w betonie pozwala spać spokojniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 9 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 9 Październik 2013 Właśnie siedzę na krześle. Stojącym krześle, bo jest przerwa. Panowie byli tak mili, że nie muszę stać. Na moje głupie pytanie w kasie, czy jako dziennikarz muszę kupić bilet, pani kasjerka stwierdziła - nic nie wiem na temat darmowych wyjazdów. Na miejscu jest TVN24 i wielu gapiów Na żywo z krzesła Jacek Mobilnie Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 9 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 9 Październik 2013 Jestem już nad Jaworzyną. Spotkałem tu silną ekipę pod wodzą Johnnego. Mobilnie Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig12345 Napisano 9 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 9 Październik 2013 Trochę się naszukałem, ale przygotowałem zdjęcia żeby było wiadomo o czym rozmawiamy. Jak jest tu inżynier budowlany to ma z nas nie zły polew :stupid: dołoże jeszcze jak wygląda fundament Funitela na Chopoku kilka dni przed betonowaniem: - widoczne zbrojenie i pierscien montażowy - trzymajacy 'szpilki' we własciwym rozstawie i nachyleniu. Cała filozofia to takie jego ustawienie by odpowiadało nachyleniu słupa... czasem trzeba geodety, czasem wystarczy 'colsztok' jak na tej fotce... (kibiców mieli sporo.... ) http://www.skionline.pl/forum/gallery/showimage.php?i=5649&catid=member&imageuser=8147 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aklim Napisano 9 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 9 Październik 2013 a czy aby czasem mieszkańcy Szczyrku nie blokują prac ? bo zdaje się mieli jakieś obawy co do prac z wykorzystaniem śmigłowca : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MOSTOSTAL Napisano 9 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 9 Październik 2013 Właśnie siedzę na krześle. Stojącym krześle, bo jest przerwa. Panowie byli tak mili, że nie muszę stać. Na moje głupie pytanie w kasie, czy jako dziennikarz muszę kupić bilet, pani kasjerka stwierdziła - nic nie wiem na temat darmowych wyjazdów. Na miejscu jest TVN24 i wielu gapiów Na żywo z krzesła Jacek Mobilnie Jacek Szatańska telewizja TVN kłamie...! A ten wyciąg to wina Tuska ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 9 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 9 Październik 2013 - w Zillertal budują 5 nowych kanap przed nowym sezonem... tak bez powodu to piszę : No bo jak by stawiali tylko jedną, albo dwie, to by zostali oskarżeni o nie gospodarność:tongue: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MOSTOSTAL Napisano 9 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 9 Październik 2013 No bo jak by stawiali tylko jedną, albo dwie, to by zostali oskarżeni o nie gospodarność:tongue: Taaak, ale... Austria nie miała 60lat komunizmu, Austria nie sponsoruje związków wyznaniowych z budżetu państwa, Austriacy mają zgoła odmienną mentalność od Polaków, zwłaszcza tych wychowanych w PRLu itd itd itd... Książkę by można o tym napisać. Pozostaje nam się cieszyć, że choć tyle mamy, choć oczywiście nie wolno nam spoczywać na laurach. Poza tym... niedługo będą wybory. Nie muszę tłumaczyć co należy robić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 9 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 9 Październik 2013 Wróciłem ze Skrzycznego przedmuchany, że ho, ho. Na górze został Johnny i powiedział, że nie zejdzie, aż Słowacy nie skończą roboty! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MOSTOSTAL Napisano 9 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 9 Październik 2013 Się nie dziwię... ! Sam non stop na kamerce kukam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 9 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 9 Październik 2013 (edytowane) Też miałem się wybrać na Jaworzynę ,ale kurteczka "dyżurna" jakimś cudem wyparowała z bagażnika.Nie było się więc w co odziać.A tak pomyślałem,że na krześle może mi nieźle wygwizdać.Byłem więc tylko na miejscu skąd zabierają elementy do montażu.Zaskoczyło mnie natomiast to,że jako osoba postronna bez problemu mogłem się kręcić tuż pod "śmigłem".:shocked:Robić fotki i kręcić filmiki.Piach mam wszędzie , a najwięcej w uszach.:angel: Filmiki będą jak wrzucę je na YT.Ale na konto SB bo sam nie posiadam ani nie czuję potrzeby zakładania....już http://youtu.be/T90u6zMDlxc http://youtu.be/aH4nklvtWjs Edytowane 10 Październik 2013 przez MB 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JG77 Napisano 9 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 9 Październik 2013 Wszystko super ,nareszcie coś się ruszyło ,żeby tylko w nadchodzącym sezonie było tyle śniegu jak w ubiegłym ,Rosjanie przewidują w PL zimę 100-lecia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 9 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 9 Październik 2013 Na stronie zamieściłem 66 zdjęć dokumentujących pracę słowackiego śmigłowca na Skrzycznem. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chris_M Napisano 9 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 9 Październik 2013 To ile podpór oni mogli postawić w ciągu jednego dnia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 9 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 9 Październik 2013 To ile podpór oni mogli postawić w ciągu jednego dnia? Wczoraj postawili dwie, a dzisiaj resztę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 9 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 9 Październik 2013 To ile podpór oni mogli postawić w ciągu jednego dnia? Nie wiem ile dokładnie. Ale,... od momentu kiedy kopter przyleciał po słup,zabrał, odleciał,postawił i wrócił po górny element to było jakieś 10 minut Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chris_M Napisano 9 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 9 Październik 2013 A ile tych podpór może być razem? Personel naziemny (nasłupny?) był polski, czy słowacki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 9 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 9 Październik 2013 A ile tych podpór może być razem? Personel naziemny (nasłupny?) był polski, czy słowacki? Słowacki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi