JC Napisano 23 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 23 Wrzesień 2012 Jako, że F16 nad Bielskiem widziałem z balkonu, a pogoda niezbyt dopisała postanowiłem odbić sobie decybele z nawiązką i wybrałem się do Ostrawy na Nato Days.A było tak... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 23 Wrzesień 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 23 Wrzesień 2012 I jeszcze tak 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 23 Wrzesień 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 23 Wrzesień 2012 No i tak... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pinio46 Napisano 23 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 23 Wrzesień 2012 (edytowane) Nice, a czy migi-29 robiły kobrę ?? Bo widzę że były obecne :biggrin: a i tak wolałbym zobaczyć miga 29 z "bliska" niż F-16 z balkonu Edytowane 23 Wrzesień 2012 przez Pinio46 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 24 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 24 Wrzesień 2012 Nice, a czy migi-29 robiły kobrę ?? Bo widzę że były obecne :biggrin: a i tak wolałbym zobaczyć miga 29 z "bliska" niż F-16 z balkonu Wszystko co w powietrzu można było zobaczyć na ziemi i nie z balkonu, tylko można było dotknąć, zerknąć do środka, lub nawet wejść do kabiny, luku na bomby, czy luku w które chowa się podwozie. Z dużych maszyn w powietrzu można było zobaczyć między innymi bombowca B52 albo zainicjowany był proces tankowania F16 w powietrzu i nie tysiące metrów nad ziemią tylko nad ziemią nie wiem może to było 200 m. Z floty myśliwskiej były oczywiście między innymi F16, Mirage, Gripeny, nie zabrakło polskiego akcentu, w powietrzu dawały czadu w duecie 2 Su-22 z biało czerwonymi szachownicami na skrzydłach. Oprócz doznań wizualnych te dźwiękowe są równie niesamowita, huk wytwarzany przez silniki myśliwców jest po prostu niesamowity i nie powtarzalny, samoloty cywilne przy tym to są niemal bezszelestne:biggrin:. Ukoronowaniem całej imprezy był zespołu akrobacyjny królewskich sił powietrznych wielkiej brytanii Red Arrows, precyzja z jaką prowadzą samoloty po prostu powala na kolana, poruszają się w odległościach 2 lub 3 metry od siebie przy prędkościach dochodzących do 800 km na godzinę. Tego się nie da opisać, to trzeba zobaczyć :smile: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 24 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 24 Wrzesień 2012 Nie byłem tam,ale wyczytałem taki smaczek-niesmaczek.:wink: http://wiadomosci.wp.pl/kat,1356,title,Klopoty-polskich-pilotow-w-Ostrawie-powod-nieoplacony-rachunek,wid,14953814,wiadomosc.html?ticaid=1f3a6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 24 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 24 Wrzesień 2012 (edytowane) Nie byłem tam,ale wyczytałem taki smaczek-niesmaczek.:wink: http://wiadomosci.wp.pl/kat,1356,title,Klopoty-polskich-pilotow-w-Ostrawie-powod-nieoplacony-rachunek,wid,14953814,wiadomosc.html?ticaid=1f3a6 Niesmaczek jest taki że te głupie knedle zaaresztowały samoloty które przyleciały tam zabawiać w zdecydowanej przewadze czeską publiczność, bo bali się że im Polaczki za nafte nie zapłacą, no szkoda że im opłat lotniskowych nie naliczyli, a może naliczyli. A tak w ogóle to dzisiaj nasze SU są potrzebne żeby pepiczków zabawiać, a kiedyś może się okazać że będą potrzebne żeby ich bronić, ta impreza uwidacznia dokładnie że nasi południowi sąsiedzi nie mają nic swojego porządnego do obrony, z swoich sprzętów pokazywali radiowozy policyjne i chwalili się że mają sto padesát koní pod kapotou i że mogą szczytać numery rejestracyjne pojazdu i zweryfikować go natychmiast on line. Nawet żarła dla wiary nie potrafią porządnego uważyć, w przyszłym roku znowu się tam wybieram i koron sobie wezmę tylko tyle żeby parking zapłacić, a prowiant z domu, bo to ich żarcie nie nadaje się świń karmić:. Q...a ale mamy sąsiadów:rolleyes::, ja to bym jutro na miejscu tych pilotów uważał jak polecą do PL bo za 2 tygodnie przyślą im Jożiny z bażin urychlení lístek(mandat za przekroczenie prędkości), z tego Mondeasa co ma sto padesát koní pod kapotou ich namierzą:biggrin: I na to wszystko ten ich głupi jeżyk jeszcze:stupid: Edytowane 25 Wrzesień 2012 przez SB 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumpling Zębowa Wróżka Napisano 25 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 25 Wrzesień 2012 SB.... popłakałam się ze śmiechu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbyszek42 Napisano 25 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 25 Wrzesień 2012 To mnie bardzo dziwi, że nasi musieli płacić za paliwo. Podczas Air Show w Radomiu nikt z przylatujących na pokazy nie płacił za paliwo, a przynajmniej tak było dotychczas. Zawsze był to koszt organizatora. Miałem okazję być na wszystkich dotychczasowych edycjach w Radomiu i jeden raz w Dęblinie, ale jakoś nie pamiętam, aby bracia Czesi poza pokazem dynamicznym L-158 (mam nadzieję, że nie mylę modelu) nic więcej nie prezentowali. Prezentacja tego samolotu zawsze wiązała z ewentualnym rozpisaniem przetargu na zakup nowego samolotu szkolno-bojowego tzw. lifta dla naszej Szkoły Orląt w Dęblinie, a obecnie dla 4. Skrzydła Lotnictwa Szkolnego w Dęblinie, ale jak wiadomo przetarg spalił na panewce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi