Chrumcia Napisano 23 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 23 Wrzesień 2012 Witam. Jestem w posiadaniu nart komórkowych Voelkl racetiger speedwall SL juniorskich (ze względu na swój wzrost). Chciałabym się dowiedzieć od kogoś "kumatego" i zorientowanego w temacie czy te narty po zakupie są od razu gotowe, przygotowane do jazdy, czy najpierw muszę je naostrzyć. Oprócz tego chciałabym się dowiedzieć czy jest jakaś różnica w ostrzeniu nart komórkowych w porównaniu do zwykłych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 23 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 23 Wrzesień 2012 Takim pytaniem wbiłeś gwóźdz do trumny, jeżeli kupujesz takie narty to powinieneś doskonale wiedzieć jaki kąt etc ale jeżeli je kupileś dla szpanu ew. w innym celu to już Ci odpowiadam, 1. Nie nie są przygotowane jak każde trzeba je przygotować 2. Kąt sprawa indywidualna tak jak podniesienie- pytając o takie sprawy pokazujesz ze nie masz jeszce umiejetności by na nich jeździć. 3. twój wzrost? Juniorkę kupuje się pod wagę narciarza... i dlatego też nazywana jest juniorką. 4. używaj wyszukiwarki wiele tematów o ostrzeniu już jest, narty komórkowe wg mnie powinny być ostrzone i smarowane ręcznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chrumcia Napisano 24 Wrzesień 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 24 Wrzesień 2012 1. tak właśnie myślałam. 2.są to moje pierwsze komórki i ogólnie jeśli chodzi o kąty to nie do końca to rozumiem 3.niski wzrost-mała waga, jedno z drugim się wiąże. waże nie całe 40 kg i wzrostem też nie zachwycam a najkrótsze komórki mają 155 cm co dla mnie jest stanowczo za dużo 4.kupione zostały w celu startu w zawodach W każdym razie dzięki za odpowiedź Czekam na więcej pomocy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 24 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 24 Wrzesień 2012 w jakich slalomach chcesz w PL startować? bo tego naprawdę jest bardzo mało trzeba było kupić juz gigantkę i postartować np w mpa albo coś wg mnie na SL'kach 87 stopni to jest dobry kąt może być też z 0,5 podniesienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi