dembus Napisano 18 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 18 Wrzesień 2012 (edytowane) Zamierzam na najbliższy sezon wyposażyć się w nowe slalomki. Dodam, że bardzo fajnie i przyjemnie mi się jeździ na moich Atomkach (SL 9 160 cm), ale mają już z 6 lat i zaczyna kończyć sie i ślizg i krawędz.... Chciałbym kupić coś podobnego (też slalomke), ewentualnie ciut sztywniejszego (bo waga moja niestety poszła w górę od czasu gdy je kupowałem ), co dobrze trzyma na zmrożonym i jednocześnie nie morduje nóg, ale nie orientuje się jaka narta może mieć podobną charakterystykę i nie musi być to koniecznie Atomic. Może ktoś miał podobne dechy i zmienił na coś i jest zadowolony ? Generalnie wszystkie sugestie mile widziane, które nakierują mnie na2-3 modele do przetestowania. Mam 90 kg, 175 cm, umiejętności - jakieś 6. Edytowane 18 Wrzesień 2012 przez dembus doprecyzowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andy-w Napisano 19 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 19 Wrzesień 2012 Niestety z nartami to jak z kobietami. Jednemu pasuje ta, drugiemu inna. Weź na testy slalomki, które będą dostępne w jakimś centrum testowym, dobrej wypożyczalni lub od znajomego i testuj, próbuj. Oczywiście narta nienaostrzona jest w 100 procentach inna od naostrzonej. Różnica w długości nawet 5 cm w slalomce też ma znaczenie. Może też się zdarzyć, że jak już wybierzesz i kupisz, a potem wypróbujesz inną to będziesz żałować zakupu. Trudna jest dola narciarza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kanciaak Napisano 19 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 19 Wrzesień 2012 Miałem sl 11, zmieniłem na volkla SL Speedwall i sobie chwalę tą zamianę Dużym minusem tego modelu u volkla jest to, że te narty strasznie się niszczą Pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek Napisano 19 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 19 Wrzesień 2012 Przy 90kg narta 160cm jest za krotka. Najwazniejsze spraw sobie narte odpowiedniej dlugosci a firma to sprawa drugorzedna. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dembus Napisano 19 Wrzesień 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 19 Wrzesień 2012 A jaka długość byś polecał ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smiths23 Napisano 19 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 19 Wrzesień 2012 Mam do sprzedania Dynamica VR27 Slalom 165cm w sam raz na taką wagę, sztywniejsza od SL9, trzyma pięknie, dynamiczna, r-11,5m, stan slizgow i krawedzi bdb, jest moja ale nie używam już typowej SL bo mnie to nie bawi już.. także jak poczytasz o narcie pisz:) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smiths23 Napisano 19 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 19 Wrzesień 2012 Przy 90kg narta 160cm jest za krotka. Najwazniejsze spraw sobie narte odpowiedniej dlugosci a firma to sprawa drugorzedna. 165cm będzie mu pasować)) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andy-w Napisano 19 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 19 Wrzesień 2012 Wg mnie przy Twoich parametrach -165 cm to minimum. 160 przy 90 kg to zdecydowanie za mało. Ja ważę o prawie 30 kg mniej i mam Fishera WC SC na 160. Miałem kiedyś na 150 oraz 155 i dopiero przesiadka na 160 mnie zadowoliła. W nadchodzącym sezonie wypróbuję nowiutkich 165 cm od syna. Narta na 165 będzie uniwersalniejsza niż 160, a i trzymanie krawędzi też będzie lepsze. Ja na Twoim miejscu wypróbowałbym też 170 cm. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dembus Napisano 19 Wrzesień 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 19 Wrzesień 2012 Małe uzupełnienie- nie szukam narty uniwersalnej , bo mam drugie nartki K2 Rictor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 19 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 19 Wrzesień 2012 Panowie z tą długością... mam 183cm i ok 89 kg wagi i bynajmniej nie jest to tłuszcz mam fischera sl 160 cm do zabawy ale np już na tyczki sie wg mnie nie nadaje bo jest za krótki mam też obecnie rossigniola 9s 165 i ta juz na tyczkach daje sobie radę bo wg mnie nie wyjeżdza spod pupska tak szybko , wszystko zależy od tego do czego tej narty będzie kolega używał bo jak ma to być w miarę "miła" sl'ka na codzień to zdecydowanie 165 cm jeżeli coś do powariowania to spokojnie brał bym 160 cm. poza tym ja proponuję Ci byś jeżeli masz oczywiście taką możliwość przetestował sobie te oto modele 1. Dynastar Omeglass 165cm z poprzedniego sezonu- super narta testowałem w necie na paru stronach są moje opinie 2. Blizzard SLR magnesium iq 3. Voelkl racetiger speedwall sl 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dembus Napisano 19 Wrzesień 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 19 Wrzesień 2012 Panowie z tą długością... mam 183cm i ok 89 kg wagi i bynajmniej nie jest to tłuszcz mam fischera sl 160 cm do zabawy ale np już na tyczki sie wg mnie nie nadaje bo jest za krótki mam też obecnie rossigniola 9s 165 i ta juz na tyczkach daje sobie radę bo wg mnie nie wyjeżdza spod pupska tak szybko , wszystko zależy od tego do czego tej narty będzie kolega używał bo jak ma to być w miarę "miła" sl'ka na codzień to zdecydowanie 165 cm jeżeli coś do powariowania to spokojnie brał bym 160 cm. poza tym ja proponuję Ci byś jeżeli masz oczywiście taką możliwość przetestował sobie te oto modele 1. Dynastar Omeglass 165cm z poprzedniego sezonu- super narta testowałem w necie na paru stronach są moje opinie 2. Blizzard SLR magnesium iq 3. Voelkl racetiger speedwall sl Dzięki. O tego Dynastara chodzi?: http://www.skionline.pl/sprzet/narty,11-12,dynastar,speed-omeglass-ti,5417.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 19 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 19 Wrzesień 2012 tak o te:) tylko to są naprawdę wymagające deski:) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JG77 Napisano 23 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 23 Wrzesień 2012 Witam Serdecznie ,ja polecam te Dynastary 165 w/g mnie są rewelacyjne , polecam . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi