paolomario Napisano 16 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2016 Kolega wczoraj kupił SJCam SJ4000Plus. Ze specyfikacji wynika, że w porównaniu do SJ4000 ma lepszy procesor i sensor i nagrywa w większej rozdzielczości 2560×1440. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
philologus Napisano 27 Lipiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 27 Lipiec 2017 Kamerami Scjam jak najbardziej możesz się zainteresować, jeśli rozważasz zakup. Mają oficjalnego dystrybutora w PL, również kontakt bezpośrednio z producentem w Chinach jest ok, odpowiadają szybko (sam wypróbowałem tak dla testów przed zakupem ich kamerki). To istotne, bo pokazuje, że jeśli coś pójdzie nie tak, to prawdopodobnie będzie z kim gadać. Mają m.in. własne forum dla użytkowników, dobrą stronę z technicznym supportem. Ja kupiłem model SJ5000X Elite, w sumie dla syna. Jeszcze na nartach nie wykorzystana, bo zakup był w tym roku. Ale na rower poszła i używam jako kamerki samochodowej (ma tryb videorejestratora, tylko osobno uchwyt samochodowy trzeba dokupić). Obym nie przechwalił, ale jestem b. zadowolony. Dobrze/solidnie wykonana obudowa, 60 fps przy FHD (kompletnie wystarczająco), dobry procesor, matryca sony, gyro i wbudowane wifi, można sterować z aplikacji na tel, również rzucić obraz z kamery bezpośrednio w czasie rzeczywistym na tel. U mnie akurat działa bez zarzutu, pewnie potrzebny jest też w miarę mocny tel, aby to pociągnął. To tak z najważniejszych funkcji. Co również ważne, to nie jest najnowszy model, ale przez to ma bardzo stabilny soft (tu też widać, że producent nie olewa tematu, co ponownie daje zaufanie do sprzętu tej marki), aktualizacji softu od wypuszczenia tej kamerki było już kilka/kilkanaście. Tak więc sprzęt bardzo stabilny i jakościowo ok. Jeśli się zastanawiasz nad scjam, wg mnie śmiało bierz. Ja dla syna dokupiłem jeszcze szelki na klatę (do nagrywania na nartach), na nartach nie będę mocował kamerki do kasku, jeśli już, to tylko na czubku kasku i na paskach z uchwytem (akurat kask ma wentylację ażurową, która powinna na to pozwolić, ale jeszcze nie testowałem). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tytus Atomicus Napisano 15 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 15 Grudzień 2018 A ja od kilku lat przyglądam się kamerkom EKEN. http://elproducente.com/eken-h9-4k-action-camera-review/ Wychodzi na to ze wygrywa (patrz tabelka) H9 Plus (nie H9Pro) Albo starsza Eken H8 Pro, No, ale zaczęli juz robi kamerki ze stabilizacją:http://elproducente.com/eken-h9-h8-h8-pro-h8-plus/ Eken V8s, a jeszcze lepiej Eken H8Plus (dziwne te oznaczenia, zupełny brak konsekwencji) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tytus Atomicus Napisano 15 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 15 Grudzień 2018 I jeszcze: http://elproducente.com/?s=eken Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tytus Atomicus Napisano 15 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 15 Grudzień 2018 Część z tych kamerek ma touchscreen. Jak to się sprawdza w warunkach bojowych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hextor Napisano 2 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 2 Grudzień 2019 Hej kupiłem właśnie GoPro 7 Silver I jest to moja pierwsza kamerka sportowa. Czy ktoś z Was może doradzić jak ja zamontować, żeby było bezpiecznie dla niej i dla mnie? Myślałem żeby spróbować na kasku, ale z tego co kojarzę to Shumaher właśnie przez tak zamontowaną kamerkę uległ wypadkowi. Jakie są wasze patenty? Trzeba dokupić jakieś dodatkowe mocowanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 2 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 2 Grudzień 2019 (edytowane) Godzinę temu, Hextor napisał: Hej kupiłem właśnie GoPro 7 Silver I jest to moja pierwsza kamerka sportowa. Czy ktoś z Was może doradzić jak ja zamontować, żeby było bezpiecznie dla niej i dla mnie? Myślałem żeby spróbować na kasku, ale z tego co kojarzę to Shumaher właśnie przez tak zamontowaną kamerkę uległ wypadkowi. Jakie są wasze patenty? Trzeba dokupić jakieś dodatkowe mocowanie? Kask, to nie jest najlepszy pomysł do kręcenia filmów - z reguły nagranie jest wówczas obarczone dużą dawką wstrząsów Dużo lepsze są szelki i umieszczenie kamerki na klatce piersiowej...poza tym nie strącisz kamery wchodząc do gondoli, nie będzie Ci ciążyć na głowie. Dużo lepiej również kręcić z ręki lub małego statywu. Nie ma co kombinować z dodatkowymi gadżetami, lepiej się zastanowić przed kręceniem co i jak sfilmować Pomysł jest kluczowy. Spójrz na mój poniższy film. Klip nakręcony jedynie przy wykorzystaniu małego statywu oraz mocowania do kijka narciarskiego Gratuluję zakupu i czekam na Twoje pierwsze produkcje Liczę, że się z nami nimi podzielisz. Pozdrawiam marboru Edytowane 2 Grudzień 2019 przez marboru 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 2 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 2 Grudzień 2019 Godzinę temu, Hextor napisał: Hej kupiłem właśnie GoPro 7 Silver I jest to moja pierwsza kamerka sportowa. Czy ktoś z Was może doradzić jak ja zamontować, żeby było bezpiecznie dla niej i dla mnie? Myślałem żeby spróbować na kasku, ale z tego co kojarzę to Shumaher właśnie przez tak zamontowaną kamerkę uległ wypadkowi. Jakie są wasze patenty? Trzeba dokupić jakieś dodatkowe mocowanie? Cześć Nie. Schumacher uległ wypadkowi bo pojechał tam gdzie nie powinien, podjął złe decyzje. Kamera jedynie podobno wpłynęła na to, że obrażenia były wię4568ksze niż mogłyby być. Ale czy to prawda? Pozdrowienia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hextor Napisano 2 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 2 Grudzień 2019 Mitek wiem, wiem to był skrót myślowy. Czyli co? Kupuje szelki za 20 zł i mogę kamerować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chrumcia Napisano 3 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 3 Grudzień 2019 Ja mam mocowanie na kasku ale tylko wtedy wkładam tam kamerę kiedy nagrywam ujęcia z jazdy, jak nie nagrywam to chowam kamerę do kieszeni. Oprócz tego mam kijek do niej, i z kijka jak dla mnie jest idealnie, ewentualnie z ręki, w szelkach nagrywalam podczas pieszych wędrówek w gorach i trzeslo.... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
christof Napisano 3 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 3 Grudzień 2019 Jak krece trase to na kasku bo na szelkach nie podoba mi sie widok rąk w kadrze . Jesli krecisz kogos - kijek jest the best. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ch4rvel Napisano 3 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 3 Grudzień 2019 14 godzin temu, marboru napisał: Kask, to nie jest najlepszy pomysł do kręcenia filmów - z reguły nagranie jest wówczas obarczone dużą dawką wstrząsów To prawda w przypadku używania akurat Silver który nie ma hypersmooth'a. Ale dla Black'ów nie ma to znaczenia z włączoną stabilizacją. To samo DJI OA - jeżdżę od lat z kamerką od lat na kasku rowerowym, odkąd przesiadłem się na Osmo Action, na nagraniach mam wrażenie, że płynę a nie jadę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Antoni Jakubiak Napisano 15 Sierpień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 15 Sierpień 2021 Używam Go Pro 8 oraz Go Pro Max. Testowałem DJ Action, ale mi się nie podobało. Go Pro 7 Black było, jak dla mnie, zdecydowanie lepsze. Go Pro jest fajne, gdy filmujemy kogoś. Automatyczny montaż filmów zapewnia fajne wspomnienia z wakacji Go Pro Max (360') jest fajne, gdy filmujemy siebie, i mamy sporo czasu na montaż wideo. Współczesne telefony, powiedzmy Samsung S10, S20, S21, radzą sobie dużo lepiej w słabym świetle. Można używać GoPro na sztucznie oświetlonym stoku, ale lepiej sprawdzi się nowoczesny smartfon. (Przynajmniej do 8, GoPro 9 nie testowałem) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marekbtl Napisano 17 Grudzień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 17 Grudzień 2021 Cześć Chcę kupić kamerkę sportową, takie coś znalazłem, nada się do czegoś? Chcę małą poręczną kamerkę, ale nie montowaną na kasku. Ta widzę że jest zgrabna, można przypiąć przy spodniach i w każdej chwili wyjąć. Ale nie wiem czy spełni się jako kamera sportowa. DJI Pocket 2 - taką znalazłem. Jeśli ktoś używa - to proszę o opinie. pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AndRand Napisano 17 Grudzień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 17 Grudzień 2021 W dniu 2.12.2019 o 20:22, Mitek napisał: Cześć Nie. Schumacher uległ wypadkowi bo pojechał tam gdzie nie powinien, podjął złe decyzje. Kamera jedynie podobno wpłynęła na to, że obrażenia były wię4568ksze niż mogłyby być. Ale czy to prawda? Pozdrowienia Częściowo tak bo miał chyba kamerę zamontowaną z boku kasku i akurat przewracając się uderzył tym miejscem w skałkę. Teraz zwykle montuje się kamerkę na szczycie głowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krakus81 Napisano 29 Grudzień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 29 Grudzień 2021 W dniu 17.12.2021 o 10:34, marekbtl napisał: Cześć Chcę kupić kamerkę sportową, takie coś znalazłem, nada się do czegoś? Chcę małą poręczną kamerkę, ale nie montowaną na kasku. Ta widzę że jest zgrabna, można przypiąć przy spodniach i w każdej chwili wyjąć. Ale nie wiem czy spełni się jako kamera sportowa. DJI Pocket 2 - taką znalazłem. Jeśli ktoś używa - to proszę o opinie. pozdrawiam. Też się podpinam pod ten temat. Czy ktoś się orientuje jaką kamerkę kupić do użytku rodzinnego na wyjazdy narciarskie, rowerowe, górskie, itp. Widziałem recenzje najnowszego Go Pro, jest drogie i nie jest pozbawione wad. Oglądałem, że ew. Go Pro 7 black ok - ale tego już nigdzie nie można kupić i ew. Go Pro 9 ale to już dosyć drogie. Czy znacie ewentualne inne sprawdzone opcje ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 29 Grudzień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 29 Grudzień 2021 27 minut temu, Krakus81 napisał: Też się podpinam pod ten temat. Czy ktoś się orientuje jaką kamerkę kupić do użytku rodzinnego na wyjazdy narciarskie, rowerowe, górskie, itp. Widziałem recenzje najnowszego Go Pro, jest drogie i nie jest pozbawione wad. Oglądałem, że ew. Go Pro 7 black ok - ale tego już nigdzie nie można kupić i ew. Go Pro 9 ale to już dosyć drogie. Czy znacie ewentualne inne sprawdzone opcje ? Gopro najlepiej kupić przez ich stronę Gopro.com . Jest taniej niż w Polsce, masz gwarancję wymiany, w razie uszkodzenia kamery, duży rabat na akcesoria (szelki, obudowy itp.). A jak masz jeszcze kogoś kto przywiezie Ci kamerę z USA, to jest jeszcze taniej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Victor Napisano 29 Grudzień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 29 Grudzień 2021 2 godziny temu, moruniek napisał: Gopro najlepiej kupić przez ich stronę Gopro.com Dzięki za info,przed wyjazdem do FR przymierzałem się do kupna MAXa, ale ceny były dalej z kosmosu,a nigdy nie wchodziłem na ich stronę (gamoń 🤦♂️).Teraz z tego co widzę rzeczywiście jest taniej 100€ niż sklepy stacjonarne lub net. Po powrocie będzie temat do ponownego przemyślenia . Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Micheł Napisano 29 Grudzień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 29 Grudzień 2021 To tak nie do końca działa z tymi rabatami. Jak kolega powyżej mówi-kupic z ich strony, dodatkowo jest oferta promocyjna i warto wykupić ich subskrypcje- wtedy akcesoria są tańsze i jeśli uszkodzisz kamerę to bez problemu ci ją wymienią na nową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krakus81 Napisano 30 Grudzień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 30 Grudzień 2021 14 godzin temu, moruniek napisał: Gopro najlepiej kupić przez ich stronę Gopro.com . Jest taniej niż w Polsce, masz gwarancję wymiany, w razie uszkodzenia kamery, duży rabat na akcesoria (szelki, obudowy itp.). A jak masz jeszcze kogoś kto przywiezie Ci kamerę z USA, to jest jeszcze taniej. Dzięki za info 👊👍 a czy orientujecie się czy jakieś inne kamerki sportowe są warte rozważenia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
4moments Napisano 30 Grudzień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 30 Grudzień 2021 (edytowane) 1 godzinę temu, Krakus81 napisał: Dzięki za info 👊👍 a czy orientujecie się czy jakieś inne kamerki sportowe są warte rozważenia ? Insta360, jest kilka wersji. Jedna jest nawet modułowa i możesz zamiennie mieć 360, 4k lub 1 calową matrycę. https://www.insta360.com/ Tu masz film po edycji z 360 na normalny widok. a tu bez edycji 360. Odkąd mam inste360 nic innego nie zabieram na narty, rower, nurkowanie czy w góry. Edytowane 30 Grudzień 2021 przez 4moments Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GoPro akcesoria Napisano 30 Styczeń 2022 Zgłoszenie Share Napisano 30 Styczeń 2022 Hej - jakbyscie potrzebowali akcesoriow na stok do GoPro/innych kamerek to wrzucam swoje itemy, obnizka cen teraz trwa https://allegro.pl/uzytkownik/petshoprobmar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi