gregor_g4 Napisano 12 Listopad 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 12 Listopad 2012 Widzę, że jesteś dobrze poinformowany. A wiesz może czy czarna trasa będzie ratrakowana, przynajmniej w tej łagodnej części? z tego co wiem, ma byc ratrakowana. tak jak ktos tu juz pisal, ma do tego sluzyc ratrak z wyciagarkam. jeszcze za czasow GATu byl taki wlasnie pomysl, tylko realizacji sie nie doczekal. To bez znaczenia. W roku było tylu chętnych na jazdę poza trasą, że po paru dniach nawet w lesie cieżko było znaleźć świeży śnieg. A czarna i tak i tak po dniu/dwoch wygląda jak puchar świata w zjeżdżaniu po muldach. Już widzę te tłumy, które przyjadązobaczyć zmiany na Pilsku...ciemność widzę, ciemność... jesli trasa bedzie ratrakowana, to bedzie dobrze. w lesie ratrak nie jezdzi przeciez, wiec ciezko by bylo inaczej. a tymczasem, znamy juz cennik na nowy sezon http://korbielow.net/pilsko_cennik/ 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 12 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 12 Listopad 2012 a tymczasem, znamy juz cennik na nowy sezon http://korbielow.net/pilsko_cennik/ Żeby ta "Baba" szybciej jeździła ... ale nie ma co narzekać, to jest cennik pode mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janusz_sul Napisano 12 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 12 Listopad 2012 Szacun z cennikiem dla "PILSKA". Jeżeli jeszcze będzie poprawa w ratrakowaniu :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aklim Napisano 12 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 12 Listopad 2012 jak dla mnie cennik trochę do d... karnet od 8-ej do 12-ej jest taki trochę ni w .... ni w oko , bo z reguły jeżdżę do ok.13-14 tej , więc jak by te dwie godziny więcej były za dychę ( czyli karnet od 8-14 za 50 ) to wtedy powiedziałbym ,że jest OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slash0r Napisano 12 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 12 Listopad 2012 jak dla mnie cennik trochę do d... karnet od 8-ej do 12-ej jest taki trochę ni w .... ni w oko , bo z reguły jeżdżę do ok.13-14 tej , więc jak by te dwie godziny więcej były za dychę ( czyli karnet od 8-14 za 50 ) to wtedy powiedziałbym ,że jest OK Ja bym proponował takie pomysły wysyłać na adres gestorów. Na pewno na tym etapie czekają na głos ludu Ktoś podawał tą stronę, nie wiem czy to właściwa, ale jest tam adres e-mail: http://pilsko.org/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aklim Napisano 12 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 12 Listopad 2012 Ja bym proponował takie pomysły wysyłać na adres gestorów. Na pewno na tym etapie czekają na głos ludu Ktoś podawał tą stronę, nie wiem czy to właściwa, ale jest tam adres e-mail: http://pilsko.org/ strona w budowie , ale może ktoś tutaj zajrzy i usłyszy głos ludu:rolleyes:: jestem jednak realistą i rozumiem ,że ten cennik jest tak skonstruowany ,żeby większość te 6 dych za karnet całodniowy zapłaciła . Nie jest to jakaś cena zaporowa , ale i tak ludzie będą kombinować , bo jak ktoś zjedzie na dół ok. 14-tej , to pewnie za 20 zeta odsprzeda komuś karnet , a 2 godziny w cenniku kosztują 28 zł:stupid: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 13 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 13 Listopad 2012 strona w budowie , ale może ktoś tutaj zajrzy i usłyszy głos ludu:rolleyes:: jestem jednak realistą i rozumiem ,że ten cennik jest tak skonstruowany ,żeby większość te 6 dych za karnet całodniowy zapłaciła . Nie jest to jakaś cena zaporowa , ale i tak ludzie będą kombinować , bo jak ktoś zjedzie na dół ok. 14-tej , to pewnie za 20 zeta odsprzeda komuś karnet , a 2 godziny w cenniku kosztują 28 zł:stupid: Aklim, dawno temu chyba był taki karnet do 13stej... a przynajmniej tak mi się wydaje. Mam w pamięci widok jak o 13stej wszyscy walą na dół. Tak samo było na Rusin-skim... i też zrezygnowali więc i ja z nich zrezygnowałem Natomiast na Babie wygląda idealnie cennik. Mogliby dokładnie to przenieść na Pilsko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aklim Napisano 13 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 13 Listopad 2012 Aklim, dawno temu chyba był taki karnet do 13stej... a przynajmniej tak mi się wydaje. Mam w pamięci widok jak o 13stej wszyscy walą na dół. Tak samo było na Rusin-skim... i też zrezygnowali więc i ja z nich zrezygnowałem Natomiast na Babie wygląda idealnie cennik. Mogliby dokładnie to przenieść na Pilsko zgadza się , był taki do 13-tej , zdaje się za 45 zł i bardzo mi pasował było też rozbicie na dni robocze i weekendy ( chyba oprócz terminów feryjnych ) , co też dla mnie miało sens , bo zawsze w środku tygodnia było trochę taniej , mniej luda i człowiek się wyjeździł . Baby cennik jest OK , ale jak już jestem w Korbielowie to raczej cisnę na Pilsko , a jak chcę tanio pojeździć , to rzut beretem na słowacką stronę i zaliczam Sihelne , Polhorę itd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
christofer30 Napisano 13 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 13 Listopad 2012 A mi właśnie pasuje ten cennik a zwłaszcza ten od 12-16 za 35 zł ponieważ Ja jeżdże zazwyczaj po południu te 4 godziny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fundu Napisano 13 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 13 Listopad 2012 dla mnie idealem to 4 albo nawet jeszcze lepiej - 6 h ale bez ograniczen wg godzin zegarowych - tak,jak to jest w Grunikach-przyjezdzam o ktorej chce,biore karnet 4 h i jezdze bez kombinowania. takie "luzne" 6 h idealnie by mi pssowaly:smile: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregor_g4 Napisano 16 Listopad 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 16 Listopad 2012 Dzisiejszego poranka w Korbielowie, przywital mnie lekki mroz i piekne slonce. Postanowilem skoczyc na chwile pod wyciagi, zobaczyc co w trawie piszczy :)wbrew obawom co poniektorych uzytkownikow forum, tasmociag powstanie jeszcze na ten sezon :)Ponadto, restauracja na Jontku juz na wykonczeniu, budynek stoi, okna wprawione,jest zadaszony, teraz tylko elewacja. Ponadto po przeciwnej stronie wjazdu, powstal jeszcze jeden budynek (nie mam zdjec bo czas naglil i robilem z drogi) przez drzewa zauwazylem tylko jego dach, pokryty zielona folia (w tym temacie kiedys wrzucalem fotki miejsca, w ktorym byly robione przygotowania pod ten wlasnie budynek) mozliwe ze bedzie to serwis narciarski, bo obilo mi sie o uszy ze ma powstac taki na mega wypasie i podobno jakis Bachleda ma tam urzedowac (a takze za przygotowanie tras odpowiadac).a tu zdjecia 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Góral spod Skrzycznego Napisano 18 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 18 Listopad 2012 Jak widać z poniższych zdjęć, niedziela rano, 7,38 nie jest przeszkodą dla nowego inwestora na Pilsku. Brawo. Będzie taśmociag na Strugi. Według mnie to nie jest niwelowanie trasy czarnej a raczej przygotowywanie terenu pod nową kolejkę na miziową po cichu przed zielonymi. 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koliber Napisano 18 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 18 Listopad 2012 Według mnie to nie jest niwelowanie trasy czarnej a raczej przygotowywanie terenu pod nową kolejkę na miziową po cichu przed zielonymi. Pod kolejkę aż takiej szerokości nie potrzeba, choć owszem, mogą zrobić tak jak na Cieńkowie w Wiśle, gdzie kanapa poszła skrajem trasy a nie w miejscu orczyków. Mimo wszystko szkoda byłoby takiej trasy. Akurat zjazd z Miziowej robił wrażenie, gdy podjeżdżało się tą łagodną polaną nad tą krawędź.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
magelan Napisano 18 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 18 Listopad 2012 O!!! W moim jadłospisie znowu zagości Pilsko:angel: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filok Napisano 19 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 19 Listopad 2012 Ostatnimi czasy co tam pojechałem to sobie plułem w brodę że to już na 100% ostatni raz ale jak widzę co się tam zaczyna robić to może jednak ... heh ciągnie ta góra jak magnez Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 19 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 19 Listopad 2012 Ostatnimi czasy co tam pojechałem to sobie plułem w brodę że to już na 100% ostatni raz ale jak widzę co się tam zaczyna robić to może jednak ... heh ciągnie ta góra jak magnez Magnez Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filok Napisano 19 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 19 Listopad 2012 (edytowane) niech będzie magnes a to wszystko przez to że ostatnio łykam magnez )) Edytowane 19 Listopad 2012 przez filok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bumer Napisano 19 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 19 Listopad 2012 Tak się szykujesz do sezonu?:smile: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filok Napisano 19 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 19 Listopad 2012 Sprzęt juz stoi przygotowany i codzienne przeglądanie kamerek na holidayinfo.sk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slash0r Napisano 19 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 19 Listopad 2012 A mówiłem, że będzie taśmociąg, mówiłem? Ja też mam wszystko do sezonu z wyjątkiem nart, które muszę wymienić, a na allegro mało cukiereczków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PavloS_ Napisano 21 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 21 Listopad 2012 Zdjęcie z dziś na temat taśmociągu :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 21 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 21 Listopad 2012 Zdjęcie z dziś na temat taśmociągu :biggrin: [ATTACH=CONFIG]7685[/ATTACH] Czy to aby na pewno będzie ruchome?:biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PavloS_ Napisano 21 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 21 Listopad 2012 Przeca to taśmociąg od wungla, iśc musi:biggrin: właściciel ośrodka handluje sprzętem dla górnictwa :tongue: , a jak nie pójdzie to zawsze lepsze niż te drewniane schody :eek: :stupid: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 21 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 21 Listopad 2012 Przeca to taśmociąg od wungla, iśc musi:biggrin: właściciel ośrodka handluje sprzętem dla górnictwa :tongue: , a jak nie pójdzie to zawsze lepsze niż te drewniane schody :eek: :stupid: No nie widać tego jednoznacznie w fotki, a jeśli tak to ciekawe co też powiedzą na to panowie z UDT, bo to do wungla a nie żywego towaru, ja wiem że ryle pod ziemią na tym podróżują, ale jakby w innej pozycji:stupid:, bardziej horyzontalnej:tongue:, no nie wiem...nie wiem...a ukryć to przed urzędasami z UDT będzie nie sposób, po przyjdą na odbiór krzesała i na 100% się tym zainteresują:. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 22 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 22 Listopad 2012 No nie widać tego jednoznacznie w fotki, a jeśli tak to ciekawe co też powiedzą na to panowie z UDT, bo to do wungla a nie żywego towaru, ja wiem że ryle pod ziemią na tym podróżują, ale jakby w innej pozycji:stupid:, bardziej horyzontalnej:tongue:, no nie wiem...nie wiem...a ukryć to przed urzędasami z UDT będzie nie sposób, po przyjdą na odbiór krzesała i na 100% się tym zainteresują:. W bielskim UDT jest jeden sympatyczny dżindżinier. :wink: Ma na imię Grzesio.To niezwykle sympatyczna i świetlana postać.:angry: On to z pewnością załatwi "pozytywnie". :tongue: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi