Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

Nauka jazdy na nartach - sztuczny stok

Kaś

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie wszystkich Forumowiczów.

to mój pierwszy wpis na tym Forum, które śledzę już od jakiegoś czasu.

Mam pytanie do narciarzy z Torunia i okolic - od jakiegoś czasu w Toruniu funkcjonuje sztuczny stok narciarski. Czy ktoś z Was miał okazję tam pojeździć? Chodzi mi nie tyle o świetnie jeżdżących narciarzy, co o dzieci - chciałabym, aby moje córy złapały bakcyla już przed sezonem.

Będę wdzięczna za Wasze opinie :)

Pozdrawiam!

Mam pytanie do narciarzy z Torunia i okolic - od jakiegoś czasu w Toruniu funkcjonuje sztuczny stok narciarski. Czy ktoś z Was miał okazję tam pojeździć? Chodzi mi nie tyle o świetnie jeżdżących narciarzy, co o dzieci - chciałabym, aby moje córy złapały bakcyla już przed sezonem.

Pozdrawiam!

Wg mnie to nie ma większej frajdy dla brzdąca jak prędkość i poczucie szybkiego przemieszczania się. A to tylko w naturalnych warunkach. Takie mam doświadczenia z synem. Ale kto Ci zabroni spróbować.

Pozdrawiam

JA bym się nie podniecła tym sztucznym stokiem .... a raczej zadbał o kondycje córek . krotko streszcze

1. rowerek z corkami

2, bieganie

3 basen

4 rolki jako podobny ruch

5 dobre wyzyweinie

6 czekanie na opady sniegu do grudnia

Pozdrawiam!

Witam. Niestety najblizszy fajny letni stok znajduje się 60 km przed Hamburgiem jadąc od strony Berlina. Może będziesz przejezdzać, warto odwiedzić jest to najdłuższa trasa pod dachem w europie. Więcej tu http://www.alpincenter.com/en/hamburg-wittenburg/ski-hall/ Pozdrawiam

Mam pytanie do narciarzy z Torunia i okolic - od jakiegoś czasu w Toruniu funkcjonuje sztuczny stok narciarski.

Cześć jeśli o mnie chodzi to powiem Ci że dałbym sobie spokój z katowaniem dzieciaka na igielicie,a fuj

Jasne że możesz wziać dzieciaki i zachęcic,pokazac,oswoić je ze sprzętem,ale uwazaj żebys je nie zniechecił,żeby

narty kojarzyły im się z czymś be :wink:

...żeby Litwini mieli tyle pieniędzy na pobudowanie jakiejkolwiek hali. Ta pod Hamburgiem kosztowała 20 ml euro a tu szok taki mały kraj...

Jak mnie pamięć nie myli to koszt budowy stadionu miejskiego "Wisły" w Krakowie zamknął się w kwocie około 100 mln EUR i to jest szok, gdyż nie da tam się jeździć na nartach :wink:.

"Skąd mieli pieniadze...", "Taki mały kraj...". Skończcie ze stereotypami. Niech Wam sie nie wydaje ze na Litwie, Słowacji czy gdzie indziej jest biednie! To w Polsce jest bida aż piszczy! Większość sąsiadów nas dawno przegoniła w poziomie życia. A taka hala? Wystarczy 1/2 ( czytaj połowa) złodzieja mniej i juz można sobie pozwolić! Na razie jedynie Bułgarzy i część Rumunów spoglada na nas z zazdrościa- reszta ucieka! A czy wiecie że woj. Bukaresztańskie ma produkt brutto na głowę wyzszy niż nasz najlepszy okręg- woj, mazowieckie z rajem pod nazwą Warszawa! Trzeba zejśc na ziemię! Piękne stadiony nie świadczą o dobrobycie i trosce rządu o obywateli. Raczej zgromadzony kapitał państwowy dla wsparcia funduszy emerytalnych ( np.Norwegia 400 mld. euro z ropy), dług publiczny na jednego mieszkańca, kapitał w postaci funduszy, pieniędzy i mienia przypadajacy na jednego mieszkańca. Tak więc nie dziwcie sie że Litwa zamiast ułożenia murawy wybudowała sztuczny stok narciarski!

Chodziło mi nie tyle o igielit czy stoki a'la Dubaj ;) tylko o te "maszynki" imitujące górkę. Jest trochę informacji na skipak.pl, sporo flmków na youtub'ie, ale chciałabym uzyskać informację o kogoś, kto był, przetestował i jest w stanie powiedzieć mi o tym coś więcej.

@Andi - wiadomym jest, że o kondycję formę etc trzeba dbać cały rok, ale chodzi o to, aby maluchy oswoić z nartami :)

"Skąd mieli pieniadze...", "Taki mały kraj...". Skończcie ze stereotypami. Niech Wam sie nie wydaje ze na Litwie, Słowacji czy gdzie indziej jest biednie! To w Polsce jest bida aż piszczy! Większość sąsiadów nas dawno przegoniła w poziomie życia. A taka hala? Wystarczy 1/2 ( czytaj połowa) złodzieja mniej i juz można sobie pozwolić! Na razie jedynie Bułgarzy i część Rumunów spoglada na nas z zazdrościa- reszta ucieka! A czy wiecie że woj. Bukaresztańskie ma produkt brutto na głowę wyzszy niż nasz najlepszy okręg- woj, mazowieckie z rajem pod nazwą Warszawa! Trzeba zejśc na ziemię! Piękne stadiony nie świadczą o dobrobycie i trosce rządu o obywateli. Raczej zgromadzony kapitał państwowy dla wsparcia funduszy emerytalnych ( np.Norwegia 400 mld. euro z ropy), dług publiczny na jednego mieszkańca, kapitał w postaci funduszy, pieniędzy i mienia przypadajacy na jednego mieszkańca. Tak więc nie dziwcie sie że Litwa zamiast ułożenia murawy wybudowała sztuczny stok narciarski!

Jestem pod wrażeniem przedsiębiorczości Litwinów . Jest ich mniej niż mieszkańców Berlina i mają super halę, a Berlin nie ma stąd moje zdziwienie:smile:.

Chodziło mi nie tyle o igielit czy stoki a'la Dubaj ;) tylko o te "maszynki" imitujące górkę. Jest trochę informacji na skipak.pl, sporo flmków na youtub'ie, ale chciałabym uzyskać informację o kogoś, kto był, przetestował i jest w stanie powiedzieć mi o tym coś więcej.

@Andi - wiadomym jest, że o kondycję formę etc trzeba dbać cały rok, ale chodzi o to, aby maluchy oswoić z nartami :)

Sam nie miałem okazji korzystać z tego wynalzku,a mam chęć spróbować bo od kwietnia jest możliwość w Polsce północnej -http://www.albatros-jaroslawiec.pl/pl/o-nas/stok-narciarski-nad-morzem.Z tego co słyszałem nie jest to takie proste nawet dla wytrawnych narciarzy.W normalnych warunkach to narciarz reguluje prędkość,a tutaj poprzez samobieżny "stok",czyli nie może użytkować stoku narciarz doświdczony w jeździe na takim stoku z początkującym,ale jeśli mają szkołę dla maluchów i początkujących -to może warto spróbować,inna sprawa czy to się dziecku spodoba:confused::Ceny też nie są niskie,lepiej faktycznie wybrać się na weekend na Litwę:wink: