Gość ankarem Napisano 7 Maj 2012 Zgłoszenie Share Napisano 7 Maj 2012 Witam, Jako że moje ostatnie narty uległy zniszczeniu, szukam teraz nowych i mam prośbę o pomoc w tym temacie. Kilka danych na mój temat: 1. Płeć - kobieta 2. Wiek - 26 lat 3. Waga - 75kg 4. Wzrost - 161cm 5. Na nartach jeżdżę od 10 sezonów, ( średnio 5 dni w sezonie - kiedyś po 2 tygodnie, teraz niestety czasem tylko w weekend uda się wyskoczyć [problemy z urlopem w zimie], ale chcę docelowo jeździć minumum tydzień w sezonie) 6. Moje umiejętności określam na 6 (wg skali forumowej http://www.skionline.pl/forum/showthread.php?t=11328) 7. Moje buty to - Nordica Olympia EM 8 Ski Boot - Women's 8. Teraz jeżdżę na nartach/model - Atomic Race 6, 150cm 9. Preferuję styl jazdy - krótki skrętem, po przygotowanych stokach, raczej szybko 10. Upatrzyłem sobie narty - Atomic Cloud D2 75 11. Mój budżet na narty to około - 2 tys. zł Moje dotychczasowe narty "rozsypały się" podczas ostatniego wyjazdu - dosłownie, wiązania odpadły od nart, na szczęście stało się to przy kładzeniu nart, a nie podczas jazdy. Dlatego teraz szukam nowych. Do końca wyjazdu jeździłam na wypożyczonych nartach - miałam okazje przetestować Head i.Supershape Speed 156cm i Atomic Cloud D2 75 157cm. Pierwsze były dla mnie za twarde i za szybkie, ciężko było mi je opanować, miałam właściwie wrażenie, że to one mnie niosą, a nie ja nimi kieruję. Drugie natomiast wydawały mi sie idealne, łatwo i przyjemnie można było wykonać skręt, a jak chciałam nabrać prędkości to też nie było z tym problemu. Myślicie, że narty Atomic byłyby odpowiednie dla mnie? Czy może jest jakiś lepszy model? I jeszcze pytanie o długość - powinnam zdecydować się na narty 148 czy 157cm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miraz Napisano 7 Maj 2012 Zgłoszenie Share Napisano 7 Maj 2012 Zdaniem mojej zony długość około 160cm ( jeśli z rockerem to już na pewno ) . W budżecie 2000 znajdziesz praktycznie topowe damskie narty każdego producenta...( K2, Dynastar , Rosii) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marczello Napisano 7 Maj 2012 Zgłoszenie Share Napisano 7 Maj 2012 Jak nowe.Dla Ciebie idealne. http://www.skionline.pl/forum/showthread.php/14648-narty-Voelkl-Kenja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość ankarem Napisano 8 Maj 2012 Zgłoszenie Share Napisano 8 Maj 2012 Marczello, ale te narty są chyba głównie do jazdy w puchu, a ja szukam czegoś do jazdy po przygotowanym stoku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marczello Napisano 8 Maj 2012 Zgłoszenie Share Napisano 8 Maj 2012 Marczello, ale te narty są chyba głównie do jazdy w puchu, a ja szukam czegoś do jazdy po przygotowanym stoku... Narty są bardzo uniwersalne , pojadą na twardym ,kopkim , w puchu i gdzie tylko sobie bedziesz chciała. Naprawdę rewelacyjna narta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi