dareklewandowski Napisano 24 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 24 Kwiecień 2012 Pozdrawiam Wszystkich z śnieżnego Zillertal .W sobotę 21.04 dolina przywitała wiosenną pogodą i widokiem zielonych łąk,i zaśnieżonych szczytów gór.Ale to co zobaczyliśmy rano w niedzielę... W tym dniu z naszej grupy jedynie bardziej doświadczeni narciarze zdecydowali się na jazdę na lodowcu.Warunki bardzo trudne,sypiący bezustannie śnieg,widoczność prawie zerowa,trasy zasypane ok.20-50 cm warstwą nowego śniegu.Byłoby bardzo fajnie,ale ograniczona widoczność niestety popsuła zabawę!.W poniedziałek warunki się poprawiły,wyszło słońce,trasy przygotowane super. A dziś znowu kicha.wiatr do 60km/h,śnieżyca,mgła-większość tras pozamykanych,wytrzymaliśmy do 13.00...Jutro ma się poprawić pogoda,ale widok za oknem raczej nie wieje optymizmem..Pozdr.Lewy! 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 24 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 24 Kwiecień 2012 Jakbyś dał znać,to bym Ci Coombacki pożyczył. :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dareklewandowski Napisano 26 Kwiecień 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 26 Kwiecień 2012 Witam ponownie!Wczoraj Helga wyłaczyła internet,ale dziś znowu dostęp.Pogoda faktycznie uległa poprawie,ale jest wiatr jak ,,,,,.Słońce,trasy przygotowane,super warunki do pozatrsówki,ludzi dziś przybyło. W knajpach obsługa polska,człowiek czuje się jak u siebie:cheerful: Więcej napiszę po powrocie do domu.Pozdr.Lewy! 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 26 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 26 Kwiecień 2012 Pozdrów Helge :biggrin: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dareklewandowski Napisano 26 Kwiecień 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 26 Kwiecień 2012 Robie to codziennie:wink:Chata super-drewniany ,nowy dom /2011/-tak na bogato:tongue:,warunki lepsze niż w 5 gwiazdkowym hotelu:wink:-sauna.Uciążliwy jest dojazd do lodowca,remontują drogę,trzy razy światła i ruch wahadłowy,z 15-20 min robi się do godziny:mad:: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 26 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 26 Kwiecień 2012 Miesiac temu jak byłem odbyło sie bez remontów ,gdzie mieszkacie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dareklewandowski Napisano 26 Kwiecień 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 26 Kwiecień 2012 Finkenberg,i tutaj zaczęli kłaść jakieś rury:tongue: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 26 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 26 Kwiecień 2012 W zileertal arena cóś jezdziliscie : 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dareklewandowski Napisano 26 Kwiecień 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 26 Kwiecień 2012 Niestety nie,od 15.04 przerwa techniczna,ale sniegu dużo:eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fazol Napisano 26 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 26 Kwiecień 2012 (edytowane) Lewy przez dolinę można na rowerku śmigać bez szalika? na kamerce ładnie słonecznie... pozdrawiam i życzę miłego śmigania! Edytowane 26 Kwiecień 2012 przez Fazol 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dareklewandowski Napisano 3 Maj 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 3 Maj 2012 Właśnie jestem już po prawie majowym weekendzie na nartach,w tym roku troszkę wcześniej:tongue: Pogoda w czasie pobytu to "cztery pory roku".Pierwsze dni typowo zimowe,później troszkę wiosny,przez 3 dni lato,a w ostatnim dniu jesień.Najbardziej dokuczliwy był silny,porywisty wiatr,który w ostatnim dniu /niedziela/dochodził prawie do 150 km/h:mad::,co spowodowało wyłaczenie nawet takich nowoczesnych kolejek jak na Tuxie:wink: W końcu miałem możliwość pojeździć po całym lodowcu,nawet zjeźdzać do stacji dolnej.Osoby,które były tu pierwszy raz od razu zgodziły się z mną ,że jest to najlepszy i najciekawszy lodowiec w Tyrolu.:tongue: Trasy praktycznie przez cały okres były przygotowane super.Trochę szkoda pierwszego dnia,że nie było widoczności,bo warunki do jazdy off-piste były genialne:sorrow:,na wszystkich trasach leżało ok.30-50 cm świeżego śniegu.Ciekawym rozwiązaniem jest nowa kolejka 10 EUB Gefrorene Wand,która daje możliwość mniej sprawnym narciarzom ominięcie stromszego odcinka z Gefrorene wand/3250 m.n.p.m/. Oprócz pierwszego dnia,szkoda oczywiście tego ostatniego,kiedy lodowiec był zamkniety z powodu wiatru.Miały w tym dniu rozpocząć się "Dni Polskie" i możliwość testowania nart za okazaniem tylko dokumentu tożsamości.Napaliłem się na K2 z rokerem :sorrow: i się ........ Generalnie udało się pojeździć pełne 7 dni,w tym 3 w pełnej lampie! Jak zawsze na takich wyjazdach czas upływa szybko i przychodzi smutna chwila powrotu do rzeczywistości,a tutaj "Koko Euro spoko" czyli już rodzimy folklor.:wink: Trochę fotek http://www.skionline.pl/forum/gallery/browseimages.php?c=5 PS.Sławku Dzięki za serwis nart,jak zawsze super:rolleyes:: 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 3 Maj 2012 Zgłoszenie Share Napisano 3 Maj 2012 Troche mobilizacji i mamy zakonczenie majowki Lewego z Tuxa 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 3 Maj 2012 Zgłoszenie Share Napisano 3 Maj 2012 Osoby,które były tu pierwszy raz od razu zgodziły się z mną ,że jest to najlepszy i najciekawszy lodowiec w Tyrolu.:tongue: Tylko te orczyki, orczyki i orczyki......... : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 3 Maj 2012 Zgłoszenie Share Napisano 3 Maj 2012 Soczek a gdzie twoje wypocinki z majoweczki ? Cos mi sie zdaje ze jezdziles 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafidemol Napisano 3 Maj 2012 Zgłoszenie Share Napisano 3 Maj 2012 Osoby,które były tu pierwszy raz od razu zgodziły się z mną ,że jest to najlepszy i najciekawszy lodowiec w Tyrolu.:tongue: Tylko te orczyki, orczyki i orczyki......... : Orczyki, orczyki.... mam wrażenie że na Tuxie nie jest aż tak źle. Jestem teraz na Stubai-u (pierwszy raz) i .... orczyków ci tutaj dostatek, a trasy (to dla mnie najważniejsze) dość słabiutkie dla bardziej zaawansowanych nartników (chyba że czegoś nie poznałem) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 3 Maj 2012 Zgłoszenie Share Napisano 3 Maj 2012 Jesli o mnie chodzi zdecydowanie Tux dla mnie lepszy,natomiast rodzinnie z dzieciakami Stubai wygrywa 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 3 Maj 2012 Zgłoszenie Share Napisano 3 Maj 2012 Soczek a gdzie twoje wypocinki z majoweczki ? Cos mi sie zdaje ze jezdziles Q..wa, właśnie napisałem jakieś 3/4 i mi wypieprzyło Mozillę ::mad:: Idę rozpalić grilla aby złapać drugi oddech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szparaa Napisano 3 Maj 2012 Zgłoszenie Share Napisano 3 Maj 2012 Rozumiem, że to z dedykacją dla mnie?:wink: To właśnie dokładnie tym mnie transportowali; ALPIN 5, który na bazę w okolicach TUXa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 3 Maj 2012 Zgłoszenie Share Napisano 3 Maj 2012 PS.Sławku Dzięki za serwis nart,jak zawsze super:rolleyes:: Oj tam..oj tam, ważne że krew moja z nart Twoich wtarła się w jedyne słusznie i godne miejsce, czyli tyrolskie stoki:biggrin: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dareklewandowski Napisano 10 Maj 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 10 Maj 2012 Rozumiem, że to z dedykacją dla mnie?:wink: To właśnie dokładnie tym mnie transportowali; ALPIN 5, który na bazę w okolicach TUXa Dla Ciebie mam tylko jedyną dedykację-powrót do zdrowia i na stoki:rolleyes:: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dareklewandowski Napisano 10 Maj 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 10 Maj 2012 Osoby,które były tu pierwszy raz od razu zgodziły się z mną ,że jest to najlepszy i najciekawszy lodowiec w Tyrolu.:tongue: Tylko te orczyki, orczyki i orczyki......... : :ale dlatego jest czynny cały rok!a tak naprawdę to w okresie wiosennym to jest super,jakie orczyki?,gondole i krzesła!,latem tak...ale ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 10 Maj 2012 Zgłoszenie Share Napisano 10 Maj 2012 :ale dlatego jest czynny cały rok!a tak naprawdę to w okresie wiosennym to jest super,jakie orczyki?,gondole i krzesła!,latem tak...ale ... Chyba gondola i archaizm krzesło + kanapa. Tej na dole rozgrzewkowej nie liczę. Te fajne stoki u góry - orczyki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dareklewandowski Napisano 10 Maj 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 10 Maj 2012 (edytowane) Chyba gondola i archaizm krzesło + kanapa. Tej na dole rozgrzewkowej nie liczę. Te fajne stoki u góry - orczyki a byłeś tam?:wink: Edytowane 12 Maj 2012 przez SB Naprawa cytatu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 10 Maj 2012 Zgłoszenie Share Napisano 10 Maj 2012 2 razy. Zmieniło się coś u góry od 2008 ? : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 10 Maj 2012 Zgłoszenie Share Napisano 10 Maj 2012 Zmieniło się coś u góry od 2008 ? : Nie : a zmienili krzesła w resteuracji przy 5,5a :biggrin: Co nie zmienia faktu ze Tux to czołówka austryjackich lodowców,przynajmniej dla mnie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi