j1410 Napisano 23 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 23 Kwiecień 2012 Serwus! Wybieram się na początku maja na Hintertux i zastanawiam się nad odzieżą jaką powinienem zabrać Z prognoz pogody wynika, że temperatura u góry będzie poniżej zera ale nie wiem jaka w maju jest odczuwalność temperatury - nie chciałbym spływać cały potem :-) w końcu słońce w maju wysoko więc.. Jeżeli ktoś może coś poradzić będę zobowiązany ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregor_g4 Napisano 23 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 23 Kwiecień 2012 to gory i niczego nie przewidzsz, bo nawet w majowke moze przyjsc zamiec sniezna (temp w ok 0/-5 i wiatr ze sniegiem) takze odczuwalna bedzie niska temperatura, a tego samego dnia jeszcze, rozwieje chmury i bedzie pelna lampa. Ja generalnie nie mam softshela, bylem na majowce na Pitztalu i byla tam wlasciwie kazda mozliwa pogoda (z wyjatkiem deszczu) a jezdzilem zawsze w tym samym zestawie. bieliznatermoaktywna, na to koszulka, spodnie i kurtka narciarska, w trakciejazdy nigdy nie mialem problemow z poceniem sie i byciem mokrym (wyjatki podchodzenie) a w przerwach przy barze zawsze mozna zdjac kurtke i sie poopalac, bo w sloncu goraco. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 23 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 23 Kwiecień 2012 Słuchaj może być bardzo różnie :możesz zakosztowac piękne słoneczko a juz za chwilke pełna mgła i spore opady sniegu z powiedzmy -10.tak więc koszulka termoaktywna lekka kurteczka i obowiazkowo cos cieplejszego nie zaszkodzi zawsze można zostawic w barze :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek Napisano 23 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 23 Kwiecień 2012 Serwus! Wybieram się na początku maja na Hintertux i zastanawiam się nad odzieżą jaką powinienem zabrać Z prognoz pogody wynika, że temperatura u góry będzie poniżej zera ale nie wiem jaka w maju jest odczuwalność temperatury - nie chciałbym spływać cały potem :-) w końcu słońce w maju wysoko więc.. Jeżeli ktoś może coś poradzić będę zobowiązany ! Cieple rzeczy musisz miec bo to jest 3k mnpm i pogoda moze sie zmienic w kilka minut, ale prognozy sa dobre i przy odrobinie szczescia bedzie niezla plaza :biggrin: polecam lekki softshell a kurtke zawsze mozesz zostawic w plecaku : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi