aklim Napisano 22 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 22 Kwiecień 2012 a tak a'propos JC jaki rodzaj narciarstwa masz tam zamiar uprawiać ? bo wyspa zdaje się najlepsza jest na skitury.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 22 Kwiecień 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 22 Kwiecień 2012 a tak a'propos JC jaki rodzaj narciarstwa masz tam zamiar uprawiać ? bo wyspa zdaje się najlepsza jest na skitury.... Ja będę "uprawiał fun race", a co to takiego napiszę za kilka dni . Co do Grenlandii, to jest to dobre miejsce na heliskiing. Miejscowe górki urosły do 3700 m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aklim Napisano 22 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 22 Kwiecień 2012 Ja będę "uprawiał fun race", a co to takiego napiszę za kilka dni ....... "fun race" - brzmi nieźle , życzę dobrej zabawy:smile: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 22 Kwiecień 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 22 Kwiecień 2012 "fun race" - brzmi nieźle , życzę dobrej zabawy:smile: Zabawa będzie. Poniżej kilka wskazówek, co się tam będzie działo:laughing: - Europami aviisit annersaannit tusagassiortut maanga sisorariarnissaannut qaaqquagut. Ikinngutigerusuppavut Oestrigelu pillugu pitsaasumik allannissaat kissaatigalutigu. Nunanut allanut unammisartut tusaamasaasullu Hermann Maier aamma Franz Klammer peqatigalugit arpannissaat kissaatigaarput, Reinhold Zitz oqarpoq. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumpling Zębowa Wróżka Napisano 23 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 23 Kwiecień 2012 Gratuluję wyjazdu i już czekam na relację. A powiedz, czy tam są jakieś ośrodki narciarskie (takie typowe jakie znamy tzn. z wyciagami a nie kopterami) ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p.e.t.e Napisano 23 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 23 Kwiecień 2012 Oświadczam że nie znam p.e.t.e nigdy nie spotkałem, nie zamieniłem ani słowa ani w wirtualu, ani w realu:rolleyes:: SB pisze najprawdziwszą prawdę. Co nie znaczy , że w przyszłości nawet wszystkie jego zapewnienia co do mojej osoby i wzajemnych relacji nie mogły by się zmienić. Obrazek-podpowiedź skojarzył mi sie od razu z pejzażem widzianym na National Geografic w filmie o niedźwiedziach polarnych głodujących z powodu zmian klimatycznych i podchodząccyh w pobliże siedzib ludzkich na Grenlandii i w Kanadzie celem poszukiwania jedzenia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 23 Kwiecień 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 23 Kwiecień 2012 Gratuluję wyjazdu i już czekam na relację. A powiedz, czy tam są jakieś ośrodki narciarskie (takie typowe jakie znamy tzn. z wyciagami a nie kopterami) ? Ośrodki narciarskie to raczej szumna nazwa. Jest kilka miejsc, w których jest po kilka orczyków typu Poma. Na jadę do stolicy Grenlandii Nuuk i tam są chyba ze trzy takie urządzenia! Ale nasz wyjazd nie do końca skoncentrowany jest na jeździe na nartach. Tym bardziej, że jedziemy tam z kilkoma znanymi nazwiskami, o których możesz przeczytać poniżej: - Europami aviisit annersaannit tusagassiortut maanga sisorariarnissaannut qaaqquagut. Ikinngutigerusuppavut Oestrigelu pillugu pitsaasumik allannissaat kissaatigalutigu. Nunanut allanut unammisartut tusaamasaasullu Hermann Maier aamma Franz Klammer peqatigalugit arpannissaat kissaatigaarput, Reinhold Zitz oqarpoq. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumpling Zębowa Wróżka Napisano 23 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 23 Kwiecień 2012 Yyyy... niestety nie mówię językiem misów polarnych.. więc nie wiem co tam jest napisane o Hermannie i Franzu, ale wierzę, że Ty wiesz:biggrin: Bawicie się dobrze i pozdrów Hermanna ode mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 23 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 23 Kwiecień 2012 Bawicie się dobrze i pozdrów Hermanna ode mnie I ciesz się Jacek że od Wróżki masz zlecenie "tylko" na pozdrowienie Hermana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumpling Zębowa Wróżka Napisano 23 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 23 Kwiecień 2012 (edytowane) I ciesz się Jacek że od Wróżki masz zlecenie "tylko" na pozdrowienie Hermana:tongue: Przebóg! :eek: ...Czyta w myślach...:eek: Edytowane 23 Kwiecień 2012 przez Dumpling Zębowa Wróżka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 23 Kwiecień 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 23 Kwiecień 2012 I ciesz się Jacek że od Wróżki masz zlecenie "tylko" na pozdrowienie Hermana:tongue: Przebóg! :eek: ...Czyta w myślach...:eek: No i cały plan w ...! Niestety Hermanna nie będzie! Właśnie dostałem listę uczestników. Za to będzie kilka innych bardzo ciekawych i interesujących osób: [TABLE=width: 238] [TR] [TD]Baumann, Romed[/TD] [/TR] [TR] [TD]Franz, Max Wolfgang[/TD] [/TR] [TR] [TD]Grugger, Johann[/TD] [/TR] [TR] [TD]Kirchgasser, Michaela[/TD] [/TR] [TR] [TD]Reichelt, Hannes[/TD] [/TR] [TR] [TD]Schörghofer, Philipp[/TD] [/TR] [TR] [TD]Thalmann, Carmen[/TD] [/TR] [/TABLE] [TABLE=width: 238] [TR] [TD]Dorfmeister, Michaela[/TD] [/TR] [TR] [TD]Eberharter, Stephan[/TD] [/TR] [TR] [TD]Götschl, Renate[/TD] [/TR] [TR] [TD]Gruber, Christoph[/TD] [/TR] [TR] [TD]Knauss, Johann[/TD] [/TR] [TR] [TD]Kronberger, Petra[/TD] [/TR] [TR] [TD]Meissnitzer, Alexandra[/TD] [/TR] [TR] [TD]Moser, Annemarie[/TD] [/TR] [TR] [TD]Reiter, Mario Fidelis[/TD] [/TR] [TR] [TD]Schifferer, Andreas[/TD] [/TR] [TR] [TD]Schramek, Lea Eva[/TD] [/TR] [TR] [TD]Stock, Leonhard [/TD] [/TR] [TR] [TD]Trinkl, Johannes[/TD] [/TR] [TR] [TD]Tritscher, Franz Michael[/TD] [/TR] [TR] [TD]Walchhofer, Michael[/TD] [/TR] [TR] [TD]Wirnsberger, Peter[/TD] [/TR] [TR] [TD]Wolf, Sigrid[/TD] [/TR] [/TABLE] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 23 Kwiecień 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 23 Kwiecień 2012 Kamera - jest, akumulatory -są, karty pamięci - są, gogle - są... Przygotowania do wyjazdu idą pełną parą. Kilka słów, po co jedziemy na Grenlandię znajdziecie tutaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pinio46 Napisano 24 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 24 Kwiecień 2012 Proszę odemnie cmoknąć w poliki Miśkę Kirschgasser :biggrin::stupid: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 24 Kwiecień 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 24 Kwiecień 2012 Proszę odemnie cmoknąć w poliki Miśkę Kirschgasser :biggrin::stupid: Może to być kłopotliwe, a może nawet niebezpieczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pinio46 Napisano 24 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 24 Kwiecień 2012 Aj tam aj tam, dla chcącego nic trudnego :biggrin: no to czekamy na pierwsze fotki :cheerful: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 24 Kwiecień 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 24 Kwiecień 2012 Aj tam aj tam, dla chcącego nic trudnego :biggrin: no to czekamy na pierwsze fotki :cheerful: Mam nadzieję, że na Grenlandii Internet nie zamarzł. Jak dobrze pójdzie to pierwsze zdjęcia powinno mi się udać przesłać już z lotniska w Wiedniu, skąd lecimy na Islandię do Rejkiawiku. Tam przesiadka i kolejne 2 godziny do Nuuk na Grenlandii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pinio46 Napisano 24 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 24 Kwiecień 2012 Mam nadzieję, że na Grenlandii Internet nie zamarzł. pewnie chodzi lepiej niźli w naszym ciepłym kraju : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 24 Kwiecień 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 24 Kwiecień 2012 pewnie chodzi lepiej niźli w naszym ciepłym kraju : W hotelu podobno jest dostęp do Internetu więc jest szansa, że w ogrzewanym pomieszczeniu będzie działał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 24 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 24 Kwiecień 2012 Mam nadzieję, że na Grenlandii Internet nie zamarzł. W hotelu podobno jest dostęp do Internetu więc jest szansa, że w ogrzewanym pomieszczeniu będzie działał Jacku,Grenlandia to chyba nie "trzeci świat",więc spokojnie czekam na pierwsze foty! :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 24 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 24 Kwiecień 2012 Może to być kłopotliwe, a może nawet niebezpieczne Eeee, nie no bez przesady, ona jest trochę piegowata(nakrapiana), a nie trędowata:rolleyes::, no chyba że to zagrożenia płynące z innej strony(czytaj ręki):stupid::biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 24 Kwiecień 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 24 Kwiecień 2012 Eeee, nie no bez przesady, ona jest trochę piegowata(nakrapiana), a nie trędowata:rolleyes::, no chyba że to zagrożenia płynące z innej strony(czytaj ręki):stupid::biggrin: No tak, a będę w zasięgu Jacku,Grenlandia to chyba nie "trzeci świat",więc spokojnie czekam na pierwsze foty! :wink: Jasne. Właśnie sprawdziłem jakie mają tam napięcie, czy nasze wtyczki spasują i jest szansa, że komputer mi odpali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 24 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 24 Kwiecień 2012 Jasne. Właśnie sprawdziłem jakie mają tam napięcie, czy nasze wtyczki spasują i jest szansa, że komputer mi odpali. Jak mają angielskie,to jest na to sposób: patyczek i trochu na siłę,ale wejdzie. :biggrin: Napięcie,to trudno powiedzieć,nie koniecznie musi to być 230V,a do tego 60hz zamiast 50... :tongue: Bądźmy dobrej myśli! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 24 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 24 Kwiecień 2012 Jak mają angielskie,to jest na to sposób: patyczek i trochu na siłę,ale wejdzie. :biggrin: Napięcie,to trudno powiedzieć,nie koniecznie musi to być 230V,a do tego 60hz zamiast 50... :tongue: Bądźmy dobrej myśli! Ja bym bez agregatu prądotwórczego nie zaryzykował wyjazdu:tongue:, można by zabrać taki z 50 kva i sprzedawać kasztanom prąd:biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 25 Kwiecień 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 25 Kwiecień 2012 Dotarlismy na lotnisko w Wiedniu. Samoloty juz czekaja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 25 Kwiecień 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 25 Kwiecień 2012 Pozdrowienia z Islandii Czy może ktoś z Was wrzucić tutaj fotki z mojego profilu na Facebooku. Dziękuje PS Pisze z autobusu w którym jest wifi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi