Boogie Napisano 11 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 11 Kwiecień 2012 ad. 9 świetna opcja sam miałem jechać ale no pozmienialo mi się troche w zyciu i nie pojechałem:( ad. 10 równie dobra opcja, przy okazji możesz zachaczyć o Vermont tam też mają fajne górki - niedaleko do NYC:), jak Bozia pozwoli to następna zima to będzie jakieś Colorado 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 11 Kwiecień 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 11 Kwiecień 2012 Ja bym Cię nosił, ale narazie musze się kul pozbyć Zawierzyłem i było super! Szparaa kule szybko odstawisz i w przyszłym Sezonie mam nadzieję będziesz śmigał. Trzymam kciuki za to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lokiec3 Napisano 11 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 11 Kwiecień 2012 Plany........ Na kolejny - żadnych konkretów, poza tym aby zima była OK, najlepiej lokalnie od 3 dekady listopada, i aby dało rade zrobić 2 wypady alpejskie (nastawienie austriacko - włoskie), i aby jeszcze posunąć się trochę do przodu :tongue: Pozdrawiam, Ja myślę, że sezon zaczniemy razem i to nie z końcem listopada a z końcem października. Chyba trochę roboty będziesz miał nad moją techniką. Co do marzeń to plany zostały nakreślone: według zasady jak góra nie chce przyjść do Mahometa...... Z tym, że słowo góra zamieniam na góry. A i jeszcze jedno KK mi chodzi po głowie nie wiem czy w następnym sezonie się wyrobię, ale za dwa jak zdrowie pozwoli, Janek będzie miał 9 lat to może już też gdzieś się go wklei na szkolenie na jednym wyjeździe. Pozdrawiam. PS a co do 3 dolin i Francji, Szwajcarii, Andory, to jest oczywiste, że te miejsca trzeba objechać i basta, więc nie umieszczam tego w kategorii marzeń tylko przyjemnych obowiązków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 15 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 15 Kwiecień 2012 (edytowane) Ja mam NOWE MARZENIE na ten sezon jeszcze, z szansami na spełnienie, ale o tym za chwilę i gdzie indziej Ja myślę, że sezon zaczniemy razem i to nie z końcem listopada a z końcem października. Mam nadzieję, że to wypali, również w kwestii warunków śniegowych, bo cholibka trochę wcześnie. Ja co prawda dużo do szczęścia nie potrzebuję, 2-3 konkretne trasy zadowalają mnie na kilka dni (urozmaicenia szukam w samej jeździe, a nie w ilości slopesów ) ale jednak trochę wcześnie Chyba trochę roboty będziesz miał nad moją techniką. Nie jestem pewien czy będę odpowiednio kompetentny :redface: Edytowane 15 Kwiecień 2012 przez juice Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lmicio Napisano 15 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 15 Kwiecień 2012 To ja proponuje jeszcze dorzucic do listy... http://www.valdezheliskiguides.com/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marczello Napisano 16 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 16 Kwiecień 2012 A próbowałeś tak?: Te osoby które mi zawierzyły(nikogo do niczego nie nakłaniam) to bez przesady, jak bym pozwolił to by nie na rękach nosiły, i nie zdarzyło się żeby ktoś wrócił niezadowolony, a wręcz przeciwnie generalnie wszyscy są zachwyceni, a z wyjazdów planowanych jakieś tam głębokie tygodnie czy miesiące można tu poczytać jak nie rzadko ktoś :sorrow::sorrow::sorrow: SB , w tym sezonie jeszcze jakiś spontan szykujesz? Śniegu nienormalnie dużo:) w ALpach. Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 16 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 16 Kwiecień 2012 SB ciągle mi suszy łeb,że na Stubaiu tyle śniegu a my nie jedziemy.:applause: Ale jako,że tylko spontan wchodzi w grę, więc nawet sam SB nie odpowie na Twoje pytanie marczello. Bo On sam tego jeszcze nie wie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marczello Napisano 16 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 16 Kwiecień 2012 SB ciągle mi suszy łeb,że na Stubaiu tyle śniegu a my nie jedziemy.:applause: Ale jako,że tylko spontan wchodzi w grę, więc nawet sam SB nie odpowie na Twoje pytanie marczello. Bo On sam tego jeszcze nie wie. Mi po głowie Moltaller, ze względu na sezonówkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 16 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 16 Kwiecień 2012 SB , w tym sezonie jeszcze jakiś spontan szykujesz? Śniegu nienormalnie dużo:) w ALpach. Pozdr Spontan się nie szykuje, tak już jego specyfika, że się go nie szykuje, a po prostu realizuje:biggrin: A tak poważnie to na razie mam tu spontany cały czas ale na innej płaszczyźnie:wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fanatyk Napisano 9 Sierpień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 9 Sierpień 2012 Ja już wiem gdzie pojadę w następnym sezonie. Miały być znowu 3 doliny, a będzie ParadiiSki z zakwaterowaniem w samym środku pomiędzy La Plagne i Les Arc w stacji Le Coches. :applause: W tym rejonie byłem łącznie tylko 19 dni na nartach i jest mi najmniej znany ze wszystkich francuskich kombinatów. Zaliczka zapłacona, a start 4 stycznia:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek26f Napisano 9 Sierpień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 9 Sierpień 2012 Oby tylko biuro nie zbankrutowało do tej pory :stupid: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fanatyk Napisano 9 Sierpień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 9 Sierpień 2012 (edytowane) Oby tylko biuro nie zbankrutowało do tej pory :stupid: Nie ma takiej możliwości wyjazd nie jest organizowane przez biuro. Aha..i dzięki za miłe słowo. Edytowane 9 Sierpień 2012 przez fanatyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 29 Sierpień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 29 Sierpień 2012 Nie ma takiej możliwości wyjazd nie jest organizowane przez biuro. Aha..i dzięki za miłe słowo. Fanatyk wygląda na to że ponartujemy razem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fanatyk Napisano 29 Sierpień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 29 Sierpień 2012 Fanatyk wygląda na to że ponartujemy razem Też lecisz z Szabirem?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajowy01 Napisano 29 Sierpień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 29 Sierpień 2012 Nie ma takiej możliwości wyjazd nie jest organizowane przez biuro. Aha..i dzięki za miłe słowo. Od kiedy? A Sn-x to nie jest biuro? O ile wiem to duże, w wielu krajach, niemieckie chyba - raczej więc nie upadnie *** Moje plany na ten sezon to Tyrol: http://www.skionline.pl/stacje/tirol-snow-card-jeden-karnet-na-caly-tyrol,newsy,3203.html teraz jest tego już nieco więcej, a są znaki, że do tego karnetu dołączy jeszcze Sölden na ten sezon - razem do kupy 6-7 miesięcy jazdy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fanatyk Napisano 29 Sierpień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 29 Sierpień 2012 (edytowane) Od kiedy? A Sn-x to nie jest biuro? O ile wiem to duże, w wielu krajach, niemieckie chyba - raczej więc nie upadnie *** Moje plany na ten sezon to Tyrol: http://www.skionline.pl/stacje/tirol-snow-card-jeden-karnet-na-caly-tyrol,newsy,3203.html teraz jest tego już nieco więcej, a są znaki, że do tego karnetu dołączy jeszcze Sölden na ten sezon - razem do kupy 6-7 miesięcy jazdy W tym roku chyba Szabir nie robi przez Snowtrex (a raczej na 100%). Generalnie Snowtrex nie powinien upaść, gdyż nie jest to touroperator, a bardziej agent. Nie kontraktuje czarterów, apartamentów przed sezonem, a to właśnie wykańcza nasze biura. Poza tym cena za wyjazd jest ustalana w zależności od kursu Euro i często sie zmienia przy wahaniach EURO/PLN co praktycznie wyklucza ryzyko kursowe. Edytowane 29 Sierpień 2012 przez fanatyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 29 Sierpień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 29 Sierpień 2012 Też lecisz z Szabirem?? Tak,a sezon rozpoczne rodzinnie na przełomie listopada-grudnia we francji ,może austri a potem to już poleci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 30 Sierpień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 30 Sierpień 2012 tirol-snow-card-jeden-karnet-na-caly-tyrol,newsy,3203.html[/url] teraz jest tego już nieco więcej, a są znaki, że do tego karnetu dołączy jeszcze Sölden na ten sezon - razem do kupy 6-7 miesięcy jazdy Solden i Ischgl dołączył do tyrolskiej sezonówki http://www.snowcard.tirol.at/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajowy01 Napisano 30 Sierpień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 30 Sierpień 2012 (edytowane) W tym roku chyba Szabir nie robi przez Snowtrex (a raczej na 100%). (...). Wg mnie raczej tak nie jest ja bym zresztą wolał taką grupę przez biuro ...ale nic mi do tego, nie moja sprawa, mnie co najwyżej tam parę rzeczy dziwi Solden i Ischgl dołączył do tyrolskiej sezonówki http://www.snowcard.tirol.at/ A dziękuję - zwłaszcza, że sam to napisałem na innym forum jako pierwszy Śmieję się trochę, że sam to "załatwiłem" bo faktem jest że molestowałem ich tu i tam w ciągu lata, znaczy te 3 duże brakujące ośrodki (Sölden, Ischgl, St. Anton) Na St. Anton pewnie nigdy szans nie było, bo raz, że większość ośrodka Ski Arlberg leży w Voralrbergu, dwa, że sezonówka tam boli grubo ponad 700 euro za sam ten rejon - cóż cenią się, ale faktem jest że pięknie tam. Wcześniej ten karnet i tak był świetny, a teraz jest jeszcze lepszy Teraz jest tak, że Tirol Snow Card razem deklaruje 4000 km tras, 86 ośrodków (pewnie doszły jeszcze jakieś 2 maleństwa). Termin 01.10.2012 do 15.05.2013 ...7,5 miesiąca przy dobrym układzie Cena z przecieków niestety też się potwierdziła, i dalej nie ma żadnej formy przedsprzedaży za lepszą cenę no trudno - da się przeżyć, oby tylko kurs euro był spokojny dorośli: 670 eu; dzieci 1997-2006: 335,- młodzież 1994 - 97: 536,- niepełnosprawni (60%): 536,- PS. Trzeba by chyba odświeżyć artykuł na portalu skionline, 3 lata już minęły, trochę się zmieniło Edytowane 30 Sierpień 2012 przez gajowy01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wujot Napisano 30 Sierpień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 30 Sierpień 2012 gajowy01 Na St. Anton pewnie nigdy szans nie było, bo raz, że większość ośrodka Ski Arlberg leży w Voralrbergu Zillertal Arena też prawie nie leży w Salzburgerlandzie podobnie Dachstein West a już na pewno Krippenstein, Molek a wszystkie są na SSSC, Miejmy nadzieję, że za jakiś czas choćby samo St Anton dołączy do Tirol Snow Card. Trzeba powiedzieć jednak, że już teraz trudno będzie przejeździć to co jest... Pozdro Posłańcu Dobrych Wieści Wiesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajowy01 Napisano 30 Sierpień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 30 Sierpień 2012 (edytowane) Zillertal Arena też prawie nie leży w Salzburgerlandzie podobnie Dachstein West a już na pewno Krippenstein, Molek a wszystkie są na SSSC, Miejmy nadzieję, że za jakiś czas choćby samo St Anton dołączy do Tirol Snow Card. Trzeba powiedzieć jednak, że już teraz trudno będzie przejeździć to co jest... Pozdro Posłańcu Dobrych Wieści Wiesiek SalzburgerSSC ma inną politykę niż TirolSC - i bardzo dobrze - najcenniejsze zdobycze od sąsiadów to pewnie Molltek, Schladming, Kizbühel czy Z. Arena - ale tam jest zawsze tak, że choćby jakimś milimetrem Kraj Salzburski zahacza, czasem 1 wyciąg. Jak się załapał Krippenstein - nie rozumiem, ale pewnie po prostu im się to opłaca, bo to jednak maleństwo jest, ale skoro tak, to niech w przyszłości dorzucą Turrachera do SSSC - taki mam pomysł Akurat Zillertal Arena jest na obu karnetach - ale jakieś 2/3 leży w Tyrolu; 1/3 w Kraju Salzburskim, no i jest niepodzielna. Z St. Anton, czy właściwie ze Ski Arlberg jest tak, że Lech i Zürs są całkiem w Vorarlbergu, oddzielone, nie ma bezpośredniego połączenia wyciągami itd. Do tego drogie, ekskluzywne i, przypominam, że tam są limitowane ilości karnetów - zdarzały się ponoć sytuacje pt. "stop sprzedaży". Sezonówka na Arlberg to 745 euro ...no sam widzisz że nie szło "załatwić" - a próbowałem Uprzejmie odesłali do swoich Bergbanów, że ci mi wytłumaczą dlaczego nie. Ale skoro nas tam nie chcą to ich problem Fakt jest taki, że to co jest, jest nie do ogarnięcia w sezon - z początkowych planów chyba trzeba będzie skreślić Osttirol, no bo nie da rady Edytowane 30 Sierpień 2012 przez gajowy01 , Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość witaminka Napisano 31 Sierpień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 31 Sierpień 2012 moje najbliższe plany Lodowiec Stubai a w najbliższych marzeniach do realizacji Val Thorens we Francji wybór może mało oryginalny ale cóż każdy marzy według swoich miar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi