Gość Bode Napisano 5 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 5 Kwiecień 2012 Cześć! Zastanawiam się gdzie wybrać się na narty w świąteczny weekend (tj 8 kwietnia) na Słowację. Interesują mnie ośrodki w okolicy do 100 km od przejścia w Mniszku No chyba, że Polska jeszcze coś oferuje w tej odległości? Pozdrawiam, Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 5 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 5 Kwiecień 2012 Cześć! Zastanawiam się gdzie wybrać się na narty w świąteczny weekend (tj 8 kwietnia) na Słowację. Interesują mnie ośrodki w okolicy do 100 km od przejścia w Mniszku No chyba, że Polska jeszcze coś oferuje w tej odległości? Pozdrawiam, Michał Ja się zastanawiam nad Bachledovą Doliną w sobotę. http://www.skibachledova.sk/Informacie/Webcam/ Wygląda jakby dzisiaj po drugiej stronie delikatnie szroniło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregors51 Napisano 5 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 5 Kwiecień 2012 Witam Spoko warunki śniegowe są w spalena dolina może ośrodek nie jest zbyt nowoczesny ale jest gwarancja dobrze przygotowanej trasy na 1 dzień wg mnie super http://www.holidayinfo.sk/sk/Kamera/Rohacespalena/46530 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Bode Napisano 5 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 5 Kwiecień 2012 Witam Spoko warunki śniegowe są w spalena dolina może ośrodek nie jest zbyt nowoczesny ale jest gwarancja dobrze przygotowanej trasy na 1 dzień wg mnie super http://www.holidayinfo.sk/sk/Kamera/Rohacespalena/46530 Wygląda super no i nawet mozna przebolec te 130 km. dzieki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajowy01 Napisano 5 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 5 Kwiecień 2012 Cześć! Zastanawiam się gdzie wybrać się na narty w świąteczny weekend (tj 8 kwietnia) na Słowację. Interesują mnie ośrodki w okolicy do 100 km od przejścia w Mniszku No chyba, że Polska jeszcze coś oferuje w tej odległości? Na Słowacji - Łomnica, Strbskie Pleso - oba wyraźnie dużo bliżej, solidne ośrodki. Bacheldova - wątpliwa, nisko. Chopok masz też bliżej niż Rohace. W Polsce oczywiście Kasprowy - w PL nie do pobicia. Do tego Pilsko, no i pewnie Białka Ja się zastanawiam nad Bachledovą Doliną w sobotę. http://www.skibachledova.sk/Informacie/Webcam/ Wygląda jakby dzisiaj po drugiej stronie delikatnie szroniło A ty akurat całkiem fajne Rohace masz znacznie bliżej niż wątpliwą Bachledową A jeszcze bliżej Wielką Raczę, czy dolinę Vratną (Paseky). Wymieniam tylko te ośrodki, do których chciało by mi się jechać te 100 czy 200 km gdym chciał, czy musiał czyli fajne trasy, sensowna infrastruktura, odp. wysokość itp. Do tego jakieś ośrodki typu: Racibor-Oravsky Podzamok, Malino - Rużomberok, Hrustin, Kubińska Hola - deklarują warunki co najmniej dobre. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 6 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 6 Kwiecień 2012 (edytowane) Do Bachledovej mam bardzo spokojny dojazd w sobotę rano + święcenie jajek w NT :wink: Podobno na Jezersku warunki bliskie ideału. Gdyby nie padało to bym się zastanowiłbym nad Białką. Rusin niestety padł Rohace 18EUR/dzień Bachledova 15EUR/dzień Białak 85pln/dzień ... nie przeliczam na EUR ... Wielkiej Raczy i Vratnej z powodu dojazdu nie biorę pod uwagę. Dodam jeszcze -dla niewiedzących- że korki w tychach w różnych godzinach zaczynają się ostatnio przy zjeździe na Czułów... i ja już mam dośc jeżdżenia tam do czasu zakończenia remontu. Edytowane 6 Kwiecień 2012 przez mysiauek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andy-w Napisano 6 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 6 Kwiecień 2012 Ja na 90% w poniedziałek jadę na Rohace. Dojazd bardzo łatwy, 110 km od Bielska czyli ok 2 godz. i jestem na stoku. Prognozy na poniedziałek są mocno zimowo słoneczne. Żeby tylko większość Słowaków tam nie zjawiła się. Większość polaków zakończyła już sezon (przynajmniej moi znajomi). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Torres Napisano 6 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 6 Kwiecień 2012 Żeby tylko większość Słowaków tam nie zjawiła się. Większość polaków zakończyła już sezon (przynajmniej moi znajomi). No dokładnie tak... to dosyć popularna "górka" Z tego też powodu chyba TŁ odpada bo tam też może być dużo ludzi a na dobrą sprawę wszyscy będą chcieli jeździć na Skalante więc może być ciasno ... VR chyba też odpada bo tylko Dedovkę puszczą.. u mnie zostaje na pon. Vratna, no i chyba Chopok nie wykluczam Rohace ale dla mnie dojazd na Vratną i Rohace to to samo.. chociaż Jeziersko też jest w zasięgu :wink: pozdr.Torres Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi