Mona_lisa Napisano 27 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 27 Marzec 2012 Witam, potrzebuję pomocy w doborze nowych nart 1. Płeć - Kobieta 2. Wiek - 33 3. Waga - 65 4. Wzrost - 171 5. Na nartach jeżdżę od .5 sezonów, ( 10-14 dni w sezonie) 6. Moje umiejętności określam na 5-6 (wg skali forumowej http://www.skionline.pl/forum/showthread.php?t=11328) 7. Moje buty to - Atomic, flex 80 8. Teraz jeżdżę na nartach/model - Elany dla poczatkujacych-średniozaawansowanych, model z 2005 9. Preferuję styl jazdy (długim/krótkim skrętem, rekreacyjną, sportową, po przygotowanych stokach, poza trasami, jestem początkujący) - 10. Upatrzyłem sobie narty - Elan Amphibio Insomnia Fusion 11. Mój budżet na narty to około - koło 2000 Po okresie obijania się na stoku przeszłam na falę aktywnej nauki, w tym sezonie przejeździłam ponad 30 godzin z instruktorem, mam zamiar szkolić się dalej, żeby maż mi na trasach już nie uciekał planuje szlifować technikę na igielicie w sezonie letnim. Chcę nartę dość przyszłościową, żeby za rok jej nie zmieniać, ale też taką która obecnie da mi fun z jazdy. Te Elanki mi się podobają, ale boje sie że są zbyt ambitne, choć zakładam że byłyby mocno rozwojowe. Jeśli sugerujecie inne deski to prośba o kolorystykę - białą, szarą, blekitną lub grantaową. Z różową deską na stok nie wyjdę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miraz Napisano 27 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 27 Marzec 2012 Podam parę typów (pewniaków) mojej żony:) narty , które testowała i w jej odczuciu były super http://www.skionline.pl/sprzet/?co=kolekcje_narty&id_grupy=3636&id_modelu=5612 narta szybka i dająca kopa ; ze względu na rocker propozycja dł167cm http://www.skionline.pl/sprzet/?co=kolekcje_narty&id_grupy=3636&id_modelu=5613 fajny AM , długość 167 http://www.skionline.pl/sprzet/?co=kolekcje_narty&id_grupy=3629&id_modelu=5450 proponowana długość 165 moja żona proponuje te 3 modele ponieważ zrobiły na niej najlepsze wrażenie... wybrała Dynastary w długości 159 przy 164 cm wzrostu , narty łatwe w prowadzeniu i dobrze trzyma na twardym . Kupiła Dynastary ze względu na atrakcyjna cenę 1470zł . Miała także okazje testować damskie Volki ( najwyższy model - nowa linia damskich nart) na sezon 2012-2013 , wrażenia super ale cena będzie prawdopodobnie w okolicach 3000zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihumor Napisano 27 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 27 Marzec 2012 http://www.skionline.pl/forum/showthread.php/8824-Kneissl-Blue-Star-%C5%BCadnego-stoku-si%C4%99-nie-boj%C4%99 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mona_lisa Napisano 27 Marzec 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 27 Marzec 2012 K2 superburning - wybacz, ale kolorystyka odpada K2 superfree - są w 50% na trasy nieprzygotowane, a ja nie mam żadnego zamiaru wybierać się poza trasy, więc czy to dobry wybór dla mnie? Dynastar Exclusive Elite - znowu kolorystyka mnie nie zachwyca, poza tym deska ma opis dla zaawansowanych i ekspertów - nie za wysoka półka dla mnie? Jestem w mocnym szoku co do proponowanych długości - mnie instruktor sugerował długość 155-158, 10 cm krócej niż tutejsze propozycje. No i mocno namawiał na Atomic Cloud 9... Kneissl Blue star - opisy na forum są bardzo zachęcające, muszę wiecej o tej desce poczytać... jaką długość blue starów rozważać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miraz Napisano 27 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 27 Marzec 2012 K2 superburning - wybacz, ale kolorystyka odpada K2 superfree - są w 50% na trasy nieprzygotowane, a ja nie mam żadnego zamiaru wybierać się poza trasy, więc czy to dobry wybór dla mnie? Dynastar Exclusive Elite - znowu kolorystyka mnie nie zachwyca, poza tym deska ma opis dla zaawansowanych i ekspertów - nie za wysoka półka dla mnie? Jestem w mocnym szoku co do proponowanych długości - mnie instruktor sugerował długość 155-158, 10 cm krócej niż tutejsze propozycje. No i mocno namawiał na Atomic Cloud 9... Kneissl Blue star - opisy na forum są bardzo zachęcające, muszę wiecej o tej desce poczytać... jaką długość blue starów rozważać? Jeśli określasz umiejętności pomiędzy 5 a 6 to dłuższa narta nie będzie przeszkadzać a wręcz poprawi stabilność. Moja Ewa przy umiejętnościach około 5 , wzrost 164 waga tutaj się narażę 55 wybrała długość 159 i krótszej narty by nie brała.Co do K2 to narty z rockerem i zachowują się jak narty krótsze , K2 superfree to narty almountain więc dają rade na przygotowanej jak i na rozjeżdżonej trasie(powiedzmy polskie warunki) to nie są narty do jazdy poza trasowej. Kolor - Twój wybór , wg nas bez różnicy ważne aby narta była fajna . Co do Dynastarów to 2 narta w katalogu , K2 to 2 i 3 narta w katalogu...Proponowany przez Ciebie Elan to 1 narta w katalogu, czyli ta sama półka . W okolicach 2000 to pewnie aktualnie kupisz topową damską nartę dowolnego producenta ...ważne aby odpowiednio dobrać długość i kolor jeśli To dla Ciebie tak ważny argument. ( bez złośliwości ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihumor Napisano 27 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 27 Marzec 2012 Blue Stary - 160 będą już dobre, kolejna długość 168 też poradzisz, narty z rockerem musisz brać dłuższe, tak do wzrostu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi