Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

Schladming - finały PŚ 2012

Rekomendowane odpowiedzi

Trochę mnie ostatnio nosi, to Krynica, to Czarna Góra, Kasina Wielka... a teraz wylądowałem w Schladming na finałach alpejskiego Pucharu Świata.Wypad zapowiada się bardzo ciekawie. Ostatni raz byłem tu kilka lat temu przy okazji World Skitestu. Od tego czasu dużo się zmieniło i bardzo jestem ciekawy jak wygląda Schladming na rok przez Mistrzostwami Świata.

schladming-IMG_1411.jpg

dachstein-IMG_1410.jpg

Wspólnie z Marcinem Szafrańskim mamy umówionych kilka ciekawych spotkań, które na samą myśl, przyprawiają mnie o dreszcze :mellow:. Nie ociągając się, zaraz po przyjeździe spotkaliśmy się Tadkiem... tym z USA, który z rodzinnego domu nosi nazwisko Ligety. Co wiecej, dotarliśmy w miejsce, gdzie prawie nikt nie ma wstępu, w miejsce zakazane, tajne... Udało nam się spotkać z osobistym serwisantem Tadka - Alexem Martinem, pogadać i... zobaczyć cały sprzęt przygotowany na zawody. Miałem okazję dokładnie przyjrzeć się nartom, wiązaniom, płytom i butom. Te ostatnie rozebrane były na części pierwsze, więc było co oglądać i o co pytać.

ligety-IMG_0137.jpg

ligety-IMG_0194.jpg

ligety-IMG_0213.jpg

schladming-IMG_1411.jpg.424b89197ddfd75e584f393887500f2e.jpg

dachstein-IMG_1410.jpg.e7d004f637ce713a60d55ed3088d5755.jpg

ligety-IMG_0137.jpg.f00a91cff0c470405c7e4d4f7312e56f.jpg

ligety-IMG_0194.jpg.fb9d5a4c3d654c3b8adee9d4f9c45715.jpg

ligety-IMG_0213.jpg.16d363232aad2b0c438cac227e60e24d.jpg

• Like 7

Zaczynamy dzień na narciarskiej karuzeli w Schladming. Startujem z Haus, aby przez cały dzień pokonać 4 góry, na których wytoczono 125 km połączonych wyciągamy tras.

Nie... to nie możliwe żeby te 4 góry z 1 dzień zaliczyć:rolleyes::, nie wierzę, a żeby to udowodnić to droga jest jedna:cool::, numer karnetu poproszę:applause:, a w zasadzie to się go domagam:stupid:

Zachowujecie się jak Japończycy, 3 dni urlopu na 10 lat i zobaczyć w tym czasie połowę świata:tongue:

Edytowane przez SB
  • Like 1

Wróciłem z huśtawki :) Dzień udany... bardzo udany :laughing:.Było tak:

IMG_1445.jpg

IMG_1454.jpg

IMG_1463.jpg

IMG_1530.jpg

Chyba nie muszę się specjalnie rozpisywać :) Wszystkie zdjęcia z dzisiejszego dnia można oglądać tutaj.Do SB. Ja nie potrzebuje podawać numeru karnetu. Zdjęcia lepiej oddają gdzie jeździłem :), a po drugie, jak zauważyła Wróżka jestem w pracy. Jak przyjadę tu dla przyjemności to podam Ci numer karnetu :wink:

IMG_1445.jpg.7beae850f7aa0962eff2d77d4c7210cc.jpg

IMG_1454.jpg.41168e336ca7912e3cff453fdb1747d0.jpg

IMG_1463.jpg.385f2fe5068f564f384b91e492b852d5.jpg

IMG_1530.jpg.a3137161d3a732e93169b36c7296b2fb.jpg

• Like 5

Wcale nie. Popatrz jak się musieliśmy męczyć. Każdy leżak..., w tym upale... wiesz jakie to wyczerpujące :wink:

[ATTACH=CONFIG]6666[/ATTACH]

No dobra już wierzą że jesteście w pracy, jak patrzę na Agnieszkę to wierzę że tak jest, tak zagonieni jesteście że nawet do fotki na leżaku nie miała czasu bidulka kasku zdjąć:eek:

Jednak nie wierzę że będzie Ci dane być w Schladming dla przyjemności. w sensie wypoczynkowo, bo w sumie nawet jeśli tam jesteś w pracy to powinno Ci to również sprawiać przyjemność, bo jak nie to trzeba myśleć o zmianie roboty, bo w deprechę można wpaść:stupid:

Wczoraj w Schladming zawody drużynowe się odbywały. Może parę słów o nich?

Rafał,

wczoraj w związku z naszymi obowiązkami musieliśmy sprawdzić stan infrastruktury narciarskiej w Schladming, dlatego na zawody nie dotarliśmy.

Za to dzisiaj z mety nawet siłą nas nie przegonią :)

Wczoraj w Schladming zawody druzynowe się odbywały. Może parę słów o nich?

Oglądałem kawałek na Rai Sport.

W każdym razie był to slalom równoległy, przy czym uczestnikami nie byli zawodnicy z PS tylko jakaś tam zupełnie egzotyka, na stronie FISu w tabelce w rubryce kategorii nie pisze WC, tylko jakieś NGP:confused::, a lista startowa/wyników to biała plama

• Like 1