JC Napisano 15 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 15 Marzec 2012 Trochę mnie ostatnio nosi, to Krynica, to Czarna Góra, Kasina Wielka... a teraz wylądowałem w Schladming na finałach alpejskiego Pucharu Świata.Wypad zapowiada się bardzo ciekawie. Ostatni raz byłem tu kilka lat temu przy okazji World Skitestu. Od tego czasu dużo się zmieniło i bardzo jestem ciekawy jak wygląda Schladming na rok przez Mistrzostwami Świata. Wspólnie z Marcinem Szafrańskim mamy umówionych kilka ciekawych spotkań, które na samą myśl, przyprawiają mnie o dreszcze :mellow:. Nie ociągając się, zaraz po przyjeździe spotkaliśmy się Tadkiem... tym z USA, który z rodzinnego domu nosi nazwisko Ligety. Co wiecej, dotarliśmy w miejsce, gdzie prawie nikt nie ma wstępu, w miejsce zakazane, tajne... Udało nam się spotkać z osobistym serwisantem Tadka - Alexem Martinem, pogadać i... zobaczyć cały sprzęt przygotowany na zawody. Miałem okazję dokładnie przyjrzeć się nartom, wiązaniom, płytom i butom. Te ostatnie rozebrane były na części pierwsze, więc było co oglądać i o co pytać. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 15 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 15 Marzec 2012 Mnie też "nosi" jak czytam jak Ciebie nosi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 16 Marzec 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 16 Marzec 2012 Mała zgadula dla dociekliwych. Jakie kąty mają krawędzie w nartach slalomowych Teda Ligety? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 16 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 16 Marzec 2012 86 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 16 Marzec 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 16 Marzec 2012 86 ? Jeszcze podaj podniesienie z dołu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 16 Marzec 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 16 Marzec 2012 Schladming Planai - pogoda bajka. Ruszamy na narty! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 16 Marzec 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 16 Marzec 2012 Zaczynamy dzień na narciarskiej karuzeli w Schladming. Startujem z Haus, aby przez cały dzień pokonać 4 góry, na których wytoczono 125 km połączonych wyciągamy tras. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 16 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 16 Marzec 2012 (edytowane) Zaczynamy dzień na narciarskiej karuzeli w Schladming. Startujem z Haus, aby przez cały dzień pokonać 4 góry, na których wytoczono 125 km połączonych wyciągamy tras. Nie... to nie możliwe żeby te 4 góry z 1 dzień zaliczyć:, nie wierzę, a żeby to udowodnić to droga jest jedna:cool::, numer karnetu poproszę:applause:, a w zasadzie to się go domagam:stupid: Zachowujecie się jak Japończycy, 3 dni urlopu na 10 lat i zobaczyć w tym czasie połowę świata:tongue: Edytowane 16 Marzec 2012 przez SB 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumpling Zębowa Wróżka Napisano 16 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 16 Marzec 2012 (edytowane) Zachowujecie się jak Japończycy, 3 dni urlopu na 10 lat i zobaczyć w tym czasie połowę świata:tongue: Przecież Oni nie są na urlopie:rolleyes:: :biggrin::biggrin::biggrin: Edytowane 16 Marzec 2012 przez Dumpling Zębowa Wróżka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 16 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 16 Marzec 2012 Jeszcze podaj podniesienie z dołu 1st? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 16 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 16 Marzec 2012 1st? Zero, albo bliskie, np. 0,25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 16 Marzec 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 16 Marzec 2012 Wróciłem z huśtawki Dzień udany... bardzo udany :laughing:.Było tak: Chyba nie muszę się specjalnie rozpisywać Wszystkie zdjęcia z dzisiejszego dnia można oglądać tutaj.Do SB. Ja nie potrzebuje podawać numeru karnetu. Zdjęcia lepiej oddają gdzie jeździłem , a po drugie, jak zauważyła Wróżka jestem w pracy. Jak przyjadę tu dla przyjemności to podam Ci numer karnetu :wink: 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 16 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 16 Marzec 2012 W dolinach faktycznie wiosna pełną gębą ale trasy przygotowane ,ma się rozumieć ok : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumpling Zębowa Wróżka Napisano 16 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 16 Marzec 2012 Do SB. Ja nie potrzebuje podawać numeru karnetu. Zdjęcia lepiej oddają gdzie jeździłem , a po drugie, jak zauważyła Wróżka jestem w pracy. Jak przyjadę tu dla przyjemności to podam Ci numer karnetu :wink: SB, On się wymiguje cytując mój post:rolleyes:: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 16 Marzec 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 16 Marzec 2012 SB, On się wymiguje cytując mój post:rolleyes::Wcale nie. Popatrz jak się musieliśmy męczyć. Każdy leżak..., w tym upale... wiesz jakie to wyczerpujące :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 16 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 16 Marzec 2012 Wcale nie. Popatrz jak się musieliśmy męczyć. Każdy leżak..., w tym upale... wiesz jakie to wyczerpujące :wink: [ATTACH=CONFIG]6666[/ATTACH] No dobra już wierzą że jesteście w pracy, jak patrzę na Agnieszkę to wierzę że tak jest, tak zagonieni jesteście że nawet do fotki na leżaku nie miała czasu bidulka kasku zdjąć:eek: Jednak nie wierzę że będzie Ci dane być w Schladming dla przyjemności. w sensie wypoczynkowo, bo w sumie nawet jeśli tam jesteś w pracy to powinno Ci to również sprawiać przyjemność, bo jak nie to trzeba myśleć o zmianie roboty, bo w deprechę można wpaść:stupid: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 16 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 16 Marzec 2012 Jeszcze podaj podniesienie z dołu No i co ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 17 Marzec 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 2012 No i co ? Nikt więcej nie poda swoich typów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bończa Napisano 17 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 2012 Wczoraj w Schladming zawody druzynowe się odbywały. Może parę słów o nich? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 17 Marzec 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 2012 Wczoraj w Schladming zawody drużynowe się odbywały. Może parę słów o nich? Rafał, wczoraj w związku z naszymi obowiązkami musieliśmy sprawdzić stan infrastruktury narciarskiej w Schladming, dlatego na zawody nie dotarliśmy. Za to dzisiaj z mety nawet siłą nas nie przegonią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 17 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 2012 Wczoraj w Schladming zawody druzynowe się odbywały. Może parę słów o nich? Oglądałem kawałek na Rai Sport. W każdym razie był to slalom równoległy, przy czym uczestnikami nie byli zawodnicy z PS tylko jakaś tam zupełnie egzotyka, na stronie FISu w tabelce w rubryce kategorii nie pisze WC, tylko jakieś NGP:confused::, a lista startowa/wyników to biała plama 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pinio46 Napisano 17 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 2012 Nikt więcej nie poda swoich typów? powiem tak 85 i podniesienie 0,25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 17 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 2012 Potrzebuję pampersa.:tongue: Oglądam właśnie jak "słabo" sobie radzi Didier Cuche. :wink: :biggrin: Przeaparat z niego jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pinio46 Napisano 17 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 2012 Ja umarłem ależ "słaby" dziś był Didier :cheerful::applause::angel: może narty mu za słabo naostrzyli :applause::stupid: Panie Cuche czapki z głów przed Panem, szkoda że to już koniec :sorrow: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nightgale Napisano 17 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 2012 Czy te deski na których on jechał to krawędzie posiadały ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi