Bumer Napisano 13 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 13 Marzec 2012 Tu nie chodzi o to jak podchodzisz do tego rankingu. Tu chodzi o to, że ktoś w żywe oczy kpi z Ciebie i ma czelność jeszcze to publikować. Ja wiem, że obecnie to normalna praktyka. Wszyscy, począwszy od przedstawicieli rządu a kończac na autorach seriali telewizyjnych postępuja w ten sposób kpiąc z opinii publicznej i obywateli. Tej bezczelności należy się przeciwstawić. Najzwyczajniej olać, a dziadom i prymitywom od reklamy powiedzieć w oczy że w swej głupocie przerośli już najgłupszych i najbezczelniejszych! Jako fan motoryzacji widzę, że i w tamtej branży też powstaja rankingi na zamówienie, nieobiektywne testy i porównania, czy peany pochwalne. Pierwszym z rzędu niech będzie np. car of the year. W zeszłym roku ranking ten wygrał nissan leaf - taki obudowany melex, w tym roku opel antara- ładniej obudowany melex!!!! A tyle fajnych aut brało udział w konkursie. A moze i nasze, tzn ukraińskie euro, to też .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojmu Napisano 13 Marzec 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 13 Marzec 2012 Tu nie chodzi o to jak podchodzisz do tego rankingu. Tu chodzi o to, że ktoś w żywe oczy kpi z Ciebie i ma czelność jeszcze to publikować. Ja wiem, że obecnie to normalna praktyka. Wszyscy, począwszy od przedstawicieli rządu a kończac na autorach seriali telewizyjnych postępuja w ten sposób kpiąc z opinii publicznej i obywateli. Tej bezczelności należy się przeciwstawić. Najzwyczajniej olać, a dziadom i prymitywom od reklamy powiedzieć w oczy że w swej głupocie przerośli już najgłupszych i najbezczelniejszych! Jako fan motoryzacji widzę, że i w tamtej branży też powstaja rankingi na zamówienie, nieobiektywne testy i porównania, czy peany pochwalne. Pierwszym z rzędu niech będzie np. car of the year. W zeszłym roku ranking ten wygrał nissan leaf - taki obudowany melex, w tym roku opel antara- ładniej obudowany melex!!!! A tyle fajnych aut brało udział w konkursie. A moze i nasze, tzn ukraińskie euro, to też .... Dokładnie tak teraz wszystkie porównania są robione pod dany produkt i np jedna woda mineralna X w jednym czasopiśmie jest najlepsza a w drugim to w ogóle jest szkodliwa. Niestety my jako konsumenci musimy przesiać te rankingi i porównania przez własne sita. Najlepsze są zawsze własne opinie, opinie innych konsumentów lub użytkowników i wyciągnięcie z nich potrzebnych nam informacji bo nawet te są skrajne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kmarcin Napisano 13 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 13 Marzec 2012 A bo to jest tak. Masz kasę i organizujesz kilka zawodów narciarskich w slalomie, gigancie, zjeździe, ale uczestników bierzesz z tych, którzy są po pierwszej lekcji z instruktorem i to tak, żeby byli z całej Polski. I tak np. w Białce zbierasz gości którzy na ferie sobie przyjechali nauczyć się jeździć na nartach, w Krynicy, Zakopanem, Szczyrku i gdzieś tam jeszcze. Towarzystwo masz ogólnopolskie, a więc i zawody ogólnopolskie. Oczywiście wszystko wygrywasz, a potem chwalisz się na lewo i prawo, pokazujesz dyplomy, puchary i chwalisz się w CV, że jesteś zwycięzcą 6 edycji zawodów ogólnopolskich w narciarstwie alpejskim. A ludzie, którzy tylko to widzą i słyszą łykają to jak młode pelikany i mają Cię za przegościa :laughing: I wszędzie tak jest. W takim Auto-Bild chyba nie zdarzyło się nigdy, żeby np. Citroen C6 czy C5 był wygodniejszy od VW Polo :stupid: I na tych samych zasadach robiony jest ranking najlepszych "ośrodków". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojmu Napisano 10 Marzec 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec 2013 Najlepsza stacja Małoplski 2012/2013 Tym razem tytuł dla "dużych stacji " Rytro - Ryterski Raj. Więcej tu Co ciekawe nagroda specjalna dla stacji najlepiej dbającej o bezpieczeństwo na stoku zdobyła Kotelnica Białczańska -stacja gdzie jest najwięcej wypadków - ironia losu.:stupid: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 10 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec 2013 Co ciekawe nagroda specjalna dla stacji najlepiej dbającej o bezpieczeństwo na stoku zdobyła Kotelnica Białczańska -stacja gdzie jest najwięcej wypadków - ironia losu.:stupid: No bo w przeliczeniu na milion narciarzy statystycznie dramatu nie ma:tongue: Wynik też jest dobry dlatego że na stoku przebywa statystycznie 20% narciarzy, a 80% stoi w kolejce:biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojmu Napisano 10 Marzec 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec 2013 No bo w przeliczeniu na milion narciarzy statystycznie dramatu nie ma:tongue: Wynik też jest dobry dlatego że na stoku przebywa statystycznie 20% na'rciarzy, a 80% stoi w kolejce:biggrin: Ja bym te proporcje odwrócił z podaniem kilka tysięcy na stoku czytaj jak "mrówek w mrowisku". A swoją drogą to z dwojga złego wolę postać w kolejce niż przeciskać się na stoku. Tak więc w Polskich warunkach ja osobiście wolę jak jest mała przepustowość wyciągu/wyciągów bo wtedy jest mniej ludzi na stoku. Przykład tego sezonu - drugie krzesło w Jurgowie - kolejki do wyciągów niewielkie ale co za tym idzie tłoczniej na stoku niż wcześniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bumer Napisano 10 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec 2013 Coś mi się wydaje że niektórzy za wszelką cenę muszą się dowartościować jakimś dyplomem, pucharem, tytułem.... Są też tacy którzy wychodzą na przeciw oczekiwaniom i organizują takie rankingi/plebiscyty/porównania. Stąd mamy "gazele biznesu", "solidne firmy", "kaczki", "skrzydła" i wuj wie jeszcze co temu podobne. A maluczkich to dowartościowuje, a przecież dla inteligentnej osoby to "obciach". Jak się ma Rytro do Jaworzyny czy Wierchomli, dla niewtajemniczonych podam porównaniem, jak Warszawa do Radomia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xadamy Napisano 16 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 16 Marzec 2013 Kasina Dzisiaj byłem w Kasinie. Gorąco NIE polecam. Stok totalnie zmuldzony od samego rana. Wyglądało jakby nie był ratrakowany od poprzedniego dnia. A coś mi się zdaje, że ostatnio byli za coś nagradzani.: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrasno1 Napisano 17 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 2013 Dzisiaj w Kasinie mimo wyśmienitej aury od rana "przygotowane" ratrakiem nierówności na całym stoku głównym w postaci fałd,a po godzinie mnóstwo luźnego śniegu.Jeżdżę tam od parunastu lat i nigdy nie było tam wysokiej jakości w przygotowaniu stoku.Trochę lepiej było dziś na nowej trasie pod wyciągiem,która mimo,że bardziej stroma to twardsza i bardziej gładka-to chyba anomalia świadcząca o tym iż za mało i zbyt powierzchownie "prasowano" główną trasę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi