wojmu Napisano 9 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 9 Marzec 2012 Dziś w Bukowinie na Rusin-Ski ogłoszenie wyników plebiscytu na Stację Narciarską Małopolski 2011/2012 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojmu Napisano 9 Marzec 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 9 Marzec 2012 A oto wyniki Znamy już laureatów tegorocznego Plebiscytu na Najlepszą Stację Narciarską Małopolski. Najlepszym dużym ośrodkiem do śmigania na nartach jest stacja RusinSki z Bukowiny Tatrzańskiej. Ośrodek zwyciężył drugi rok z rzędu. Duże stacje narciarskie 1. Bukowina Tatrzańska - stacja narciarska RusinSki 2. Czarna Góra - ośrodek narciarski Litwinka - Grapa 3. Rytro - ośrodek narciarski Ryterski Raj Małe stacje narciarskie 1. Lubomierz - wyciąg narciarski Ski Lubomierz 2. Niedzica - ośrodek narciarski Polana Sosny 3. Krościenko - wyciąg narciarski Na Stajkowej Pojedyncze wyciągi 1. Janowice - stacja narciarska Lubinka 2. Brzesko - wyciąg narciarski Okocim Ski 3. Chabówka - wyciąg narciarski U Żura Specjalne wyróżnienia Kasina Wielka - stacja narciarska Śnieżnica - specjalne wyróżnienie dla stacji najlepiej dbającej o bezpieczeństwo na stoku Kluszkowce - stacja narciarska Czorsztyn-Ski - specjalne wyróżnienie - inwestycja roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 9 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 9 Marzec 2012 Nie ma Białki????????? : :eek: Gdzie te 3 mln. ludzi co tam śmigało? Ale jak narciErska,to chyba SzCyrk powinien wygrać... :stupid: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pinio46 Napisano 9 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 9 Marzec 2012 No właśnie trochę to dziwne że nie ma białki ? Bo i inwestycje poczynili na ten rok a tu lipa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 9 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 9 Marzec 2012 A mnie to specjlnie nie dziwi,inwestycje były ale widocznie nie wszędzie :tongue: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojmu Napisano 9 Marzec 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 9 Marzec 2012 Z tymi plebiscytami to wg mnie fikcja i tylko promowanie danych stacji - jak to się odbywa nie dociekam ale: Rusin otworzono bodajże w 2009 już w 2010/2011 była laureatem plebiscytu podobnie było z Hawraniem. Najlepsze jednak jest Specjalne wyróżnienia Kasina Wielka - stacja narciarska Śnieżnica - specjalne wyróżnienie dla stacji najlepiej dbającej o bezpieczeństwo na stoku a tu opinie niektórych z którymi sam się spotkałem http://www.skionline.pl/forum/showthread.php/14703-Kasina-Wielka-%C5%9Anie%C5%BCnica-ODRADZAM!?highlight=kasina stąd ja osobiście tego wyróżnienia nie rozumiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihumor Napisano 9 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 9 Marzec 2012 Śmieszne to, zwłaszcza ten pseudopodział na kategorie - wszystko można powiedzieć to "stacje" składające się z jednego wyciągu a te średnie to mają dodatkowo mikroorczyk dla dzieci. No cóż, tu po części sprawdza się powiedzenie, że w kraju ślepców jednooki królem:biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ds10 Napisano 9 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 9 Marzec 2012 haha:laughing: ranking stacji narciarskich w Polsce, przecież to jest śmieszne bo gdzie w Polsce znajduje się jakaś stacja narciarska?:biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 9 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 9 Marzec 2012 haha:laughing: ranking stacji narciarskich w Polsce, przecież to jest śmieszne bo gdzie w Polsce znajduje się jakaś stacja narciarska?:biggrin: DS10 mamy górki jakie mamy,trzeba się cieszyć z tego że coś jest ale głównie w tych całych plebiscytach to jest tak że jak nie wiadomo o co chodzi ......:stupid: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szew137 Napisano 9 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 9 Marzec 2012 Nie no moim zdaniem ranking onetu pokazuję nam jak jest na prawdę z naszymi stacjami narciarskimi. Nie zwiedziłem wszystkich ale zgadzam się z tym rankingiem http://narty.onet.pl/reportaze/najlepsze-osrodki-narciarskie-w-polsce-2012,5,4996066,artykul.html . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pinio46 Napisano 9 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 9 Marzec 2012 haha:laughing: ranking stacji narciarskich w Polsce, przecież to jest śmieszne bo gdzie w Polsce znajduje się jakaś stacja narciarska?:biggrin: to jakie kryteria wg Ciebie powinna spełniać stacja narciarska żeby mogła być stacja ? Broń boże nie trzymam tu strony białki ale wg mnie to właśnie jest stacja narciarska i to jak na polskie warunki chyba nie najgorsza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 9 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 9 Marzec 2012 Nie no moim zdaniem ranking onetu pokazuję nam jak jest na prawdę z naszymi stacjami narciarskimi. Nie zwiedziłem wszystkich ale zgadzam się z tym rankingiem http://narty.onet.pl/reportaze/najlepsze-osrodki-narciarskie-w-polsce-2012,5,4996066,artykul.html . Dobra ranking onetu jest ok,ale my tu mówimy o woj .małopolskim w który jak zauważyłeś białki niet :stupid: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 9 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 9 Marzec 2012 (...) w kraju ślepców jednooki królem:biggrin: Rusin dużą stacją... :tongue: Białka wyautowana przez te 3 mln. ludzi,które w termach próbowały się zmieścić... :eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ds10 Napisano 9 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 9 Marzec 2012 to jakie kryteria wg Ciebie powinna spełniać stacja narciarska żeby mogła być stacja ? Broń boże nie trzymam tu strony białki ale wg mnie to właśnie jest stacja narciarska i to jak na polskie warunki chyba nie najgorsza właśnie bo to są polskie warunki, a właściciele tych górek, które nazywają stacjami gdyby zobaczyli jak na świecie wygląda stacja narciarska z prawdziwego zdarzenia to by już tak nie nazywali tych pagórków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 9 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 9 Marzec 2012 Chłopie ale my jesteśmy w Polsce i o tym dyskutujemy : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ds10 Napisano 9 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 9 Marzec 2012 dobrze tylko dla mnie nazywanie jednego stoku stacją narciarską jest nie tylko śmieszne ale i żenujące Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 9 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 9 Marzec 2012 właśnie bo to są polskie warunki, a właściciele tych górek, które nazywają stacjami gdyby zobaczyli jak na świecie wygląda stacja narciarska z prawdziwego zdarzenia to by już tak nie nazywali tych pagórków Chłopie ale my jesteśmy w Polsce i o tym dyskutujemy : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojmu Napisano 9 Marzec 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 9 Marzec 2012 Tak prawdę mówiąc to te wszystkie rankingi to jedna wielka ściema - bo jak ocenić który ośrodek jest lepszy skoro nie odwiedziło się większości. Niestety z obserwancji widzę, że większość osób zna jeden góra trzy "ośrodki narciarskie" i na tej podstawie głosuje, bo on tu jeździ i tu jest najlepiej dla niego nie znając w ogóle innych stacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pesce Napisano 9 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 9 Marzec 2012 Ja powiem tak drugie miejsce Litwinka - Grapa to jakieś nieporozumienie, jedyną zaletą tej "stacji" jest to że można tam zjeżdżać bez tłoku (jak ferie w mazowieckim i Białka jest oblężona). Zaplecza gastronomicznego żadnego prawie, przed stokiem stoją Panie z trzema grilami i smażą oscypki, toalety w baraku, za karnety nie można było płacić kartą, brak ulgi dla dzieci na karnety terminowe, bramki zbliżeniowe kiepskie trzeba się się pogimnastykować z karnetem żeby otworzyć. Ogólna ocena stacji 3- i to tylko dlatego tak wysoka ocena że luźno podczas dnia i w 90% jazda na okrągło. Zaś co się tyczy Białki, to tam trzeba umieć jeździć, lanserzy i lanserki w strojach do uprawiania narciarstwa (oczywiście obowiązkowo w strojach Spyder) okupują stok od rana do około 15 później spadają na obiadki i okupują kanjpki. Nasza taktyka na Białke jest taka: przyjazd przed rozpoczęciem ferii ok 4 dni i tu jazda na Kotelnicy i Bani cały czas, jak zwala Warszawka (choć sam jestem z pod Warszawy) od rana do 15 jazda na Rusin,Koziniec,Litwinka potem zwijka na obiadokolacjie i jazda od 19 do końca w Białce tam już luźniutko (lanserzy w knajpach) i to tyle. Dla mnie infrastruktura, gastronomia, lokalizacja, różnorodność tras jak na Polskie warunki to 5- w Białce, a co najważniejsze atmosfera i przyjemność obsługi jak i ludzi tam mieszkających rewelacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojmu Napisano 10 Marzec 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec 2012 (edytowane) Tutaj rozkład głosów tylko nie wiem czy ostateczny http://krakow.naszemiasto.pl/artykul/1237333,glosuj-na-swoja-stacje-lub-wyciag-58-obiektow-przeszlo-do,id,t.html Rusin dużą stacją... :tongue: Białka wyautowana przez te 3 mln. ludzi,które w termach próbowały się zmieścić... :eek: Plebiscyt ogłaszany w lokalnych mediach a w Białce większość to przyjezdnych z po za Małopolski bo ci miejscowi to uderzają na stoki gdzie się smiga a nie stoi w kolejce lub omija lanserzy i lanserki w strojach do uprawiania narciarstwa (oczywiście obowiązkowo w strojach Spyder) No właśnie trochę to dziwne że nie ma białki ? Bo i inwestycje poczynili na ten rok a tu lipa a najdziwniejsze jest to że sponsorem jest Supersnow (producent armatek) a to firma właścicieli Białki (jako stacji). Edytowane 10 Marzec 2012 przez wojmu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojmu Napisano 10 Marzec 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec 2012 A i na lokalnej telewizji jest jeszcze program prezentujący stoki w Małopolsce http://www.tvp.pl/krakow/inne/slizg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smiths23 Napisano 10 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec 2012 Zaś co się tyczy Białki, to tam trzeba umieć jeździć, lanserzy i lanserki w strojach do uprawiania narciarstwa (oczywiście obowiązkowo w strojach Spyder) okupują stok od rana do około 15 później spadają na obiadki i okupują kanjpki. no no nie zapedzaj sie z tymi strojami spyder ok? albo wymien wiecej marek.. kjus, colmar, descente, phenix itd.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojmu Napisano 11 Marzec 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 11 Marzec 2012 no no nie zapedzaj sie z tymi strojami spyder ok? albo wymien wiecej marek.. kjus, colmar, descente, phenix itd.. Chodziło mu chyba o to, że najwięcej podróbek to właśnie spidera a z Warszawy do Wólki mają niedaleko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bumer Napisano 11 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 11 Marzec 2012 Rytro przed Jaworzyna czy Wierchomlą! Jaworzynie nic na razie nie dorówna, to najlepsza stacja w Polsce. Do tego dochodzi zaplecze w postaci hoteli, knajp i innych rozrywek. Szkoda że nie dowiercono sie do złóż ciepłej wody. Dziś jedyną przewagą Białki jest właśnie basen z ciepłą woda. W Krynicy jest wiecej basenów w hotelach, ale nie z wodą geotermalna. W Czarnym Potoku ( na terenach dawnego campingu) powstaje kompleks hotelowo- konferencyjno- wypoczynkowo - rozrywkowy. Gigant! Kamień, drewno i szkło. Tam z pewnością będzie jakiś aquapark ( mam nadzieje). Mam nadzieje ze bedzie nas stać na pobyt w tym ośrodku, nie tylko tych darmozjadów i pasibrzuchów z forum gospodsrczego ( z resztą oni i tak za nasze pieniądze się goszczą). A jakby udało sie zrealizować projekt siedmiu dolin.... PS. Ten ranking stacji to taki prawdziwy jak to, że np. najlepszym autem jest toyota! toyota jaris = ryterski raj. No to Walmy w nastepnym roku do Rytra! Jeden hotel i 10 kwater prywatnych czekają na was. Jedna trasa także! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kintul Napisano 11 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 11 Marzec 2012 nie podoba mi sie podzial jaki proponujecie - ale mam na mysli ludzi. Czego sie czepiacie? stroju? brzucha? zamoznosci? Macie z tym problem? Ja nie , chociaz na kazdy wyjazd musze oszczedzac a forsa nie wypada mi z rekawa... jesli chodzi o ranking to nie popdchodze do niego smiertelnie powaznie........ jacek.s Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi