JC Napisano 3 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 3 Marzec 2012 Ostatnio wiele dni spędziłem na naszych stokach. Przyszedł czas na małą zmianę. Wsiadłem więc w "Hanslufę" i wybrałem się przez Monachium do Południowego Tyrolu we Włoszech. Dojazd z Bielska na lotnisko w Krakowie nie jest ostatnio sprawą prostą - remonty, remonty, remonty - dlatego wybrałem drogę przez Oświęcim. Mimo żółwiego tempa w Balicach byłem po godzinie i piętnastu minutach jazdy.Lot do Monachium był bardzo przyjemny i zapewnił wspaniałe widoki na Tatry i Alpy.W Monachium było buro i szaro - jak w Krakowie. Z każdym kilometrem pogoda jednak poprawiała się, a po dotarciu do Austrii niebo było już bezchmurne. Potem jeszcze przełęcz Brenner, zjazd w dół i dotarłem pod Kronplatz.We Włoszech wiosna. Wczoraj w Bolzano było ... uwaga ... + 23C. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fanatyk Napisano 3 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 3 Marzec 2012 Wczoraj w Bolzano było ... uwaga ... + 23C. To tyle co w Hurghadzie:shocked: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 3 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 3 Marzec 2012 JC,bardzo dobry pomysł z tym wyjazdem! Oby magia zadziałała... :applause: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
frytowski Napisano 3 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 3 Marzec 2012 JC, Szeryfie.. napisz co tam w Italii, ludzie czekają w Ojczyźnie na dobre wieści:smile: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 4 Marzec 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 4 Marzec 2012 Wczoraj jazda była typowo wiosenna. Temperatura na dole w cieniu + 16C. Warunki na trasach... wiosenne. Najdłużej trzymały stoki północne.Ale nie macie się co martwić. W najbliższych dniach ma się ochłodzić i spaść śnieg - szczegóły znajdziecie tutaj 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
frytowski Napisano 4 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 4 Marzec 2012 JC,bardzo dobry pomysł z tym wyjazdem! Oby magia zadziałała... :applause: Magia zadziałała... Zaczęło padać. http://www.obereggen.com/webcam/ Może JC powinien dostać jakąś dobrą flaszkę od nas co to w marcu w dolomity pociskają???.: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 4 Marzec 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 4 Marzec 2012 Magia zadziałała... Zaczęło padać. http://www.obereggen.com/webcam/ Może JC powinien dostać jakąś dobrą flaszkę od nas co to w marcu w dolomity pociskają???.: :applause: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
frytowski Napisano 6 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 6 Marzec 2012 Trochę podsypało w Dolomitach piszą że do 20cm. Szału ni ma ale na kamerkach wygląda to na pełnię zimy. A dziś słoneczko i lekki mróz JC! czekamy na wieści z pierwszej ręki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 6 Marzec 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 6 Marzec 2012 W Alpach sypie powyżej 1500 m. Na dole padało i to zdrowo. Na Kronplatzu temperatura przez cały dzień była ujemna 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 6 Marzec 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 6 Marzec 2012 Na stronie zamieściłem galerie zdjęć z soboty na Kronplatzu. Pogoda, jak wiecie, dopisała 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 7 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 7 Marzec 2012 No ładnie ładnie,ale poza trasami zielono! :eek: Czy w ogóle przydadzą się Coombacki? :redface: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 7 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 7 Marzec 2012 Czy w ogóle przydadzą się Coombacki? :redface: Johnny myślę że co dwie pary nart to nie jedna, jak masz miejsce to bierz :wink: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 7 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 7 Marzec 2012 Johnny myślę że co dwie pary nart to nie jedna, jak masz miejsce to bierz :wink: Będę mieć... na plecach... :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihumor Napisano 7 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 7 Marzec 2012 JN - na warunki wiosenne i małą ilość śniegu poza trasami to chyba lepsze te drugie K2, które kupiłeś, te allmountain, rano będzie raczej bardzo twardo, w marcu poranki bywają betonowe, później firn a na koniec jazda po ciapie 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 7 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 7 Marzec 2012 Mam mały zgryz,bo Mariusz naciska mnie,żebym zabrał Coombacki.Myślałem zabrać też slalomke,ale teraz myślę czy nie wziąć jednak Reconów. : Mogę zabrać dwie pary. Chyba jeszcze dokładnie prześledzę pogodę przed samym wyjazdem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 7 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 7 Marzec 2012 (edytowane) Będę mieć... na plecach... :biggrin: A tak nie daj Boże jakby z jedna parą było coś nie tak.twu,twu(mi kiedys się zapodziały-zapi......: to zawsze masz drugą,bez czapkowania,wypożyczania :wink: Edytowane 7 Marzec 2012 przez marcinn 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihumor Napisano 7 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 7 Marzec 2012 Śledzenie prognozy to podstawa. Z moich ostatnich dwóch marcowych wyjazdów w Alpy wychodziło tak: - 2 lata temu przez tydzień miałem wszystko, od prawdziwej zimy do upalnej wiosny, rano zawsze twardo i równo a później jazda wiosenna choć czasami puszczało tylko te części trasy w słońcu - rok temu piękna,wiosenna pogoda, rano mróz a później mocne słońce i cieplej. Rano bardzo twardo, na północnych stokach czasem całodniowo twardo, na nasłonecznionych robiło się bardzo miękko za to ale zbetonowany śnieg sztuczny potrafił nawet nie puszczać i gdy pojawiły sie po południu chmurki to na niektórych trasach robiło się lodowisko. Warunki jak dla mnie były pod kombinacje sl/gs(co kto lubi) + AMka, w zeszłym roku dało się i poza trasę wyskoczyć bo coś popadało ze dwa dni przed wyjazdem niemniej warunki były pod AMkę i wystarczała na takie tam próby. W kwietniu-końcowka - za to na Moldku w zeszłym roku codziennie padało świerzym ale było tego puchu na tyle,że też na AMce jeździło się bardzo dobrze, po prostu te opady były małe, po 10-20 cm nocami i nie sumowały się bo każdy przymarzał. Za to teraz w lutym jak walnęło w Alpach to ja na tych AMkach bidnych poza trasą do połowy uda sie zapadałem i były zdecydowanie za słabe. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi