szparaa Napisano 26 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 26 Luty 2012 A wiec padło na Zillertal.. Wyjazd gdzie, co i jak ustalany był w ostatnim momencie czyli w piątek, szukanie apartamentu, szybkie pakowanie i start o 2:45 w sobote w nocy. Droga szybka i bezproblemowa, tylko zjazd do doliny Zillertal zakorkowany i troche nam tam zeszło czasu. I dzień jeżdżenia: Zapowiadało się śnieżnie i tak było, jedziemy do Zillertal Areny. Pod gondolą byliśmy o 8:25, potem jeszcze powrót do apartamentu po zapomniane buty i z powrotem pod gondole:D Temperatura na dole +2stC i lekki deszczyk u góry widać, że mróz i pada śnieg. Pierwszy zjazd i jestem zachwycony puszystą warstwą 10cm świeżego śniegu:cheerful::angel:; zachwycony bo wiedziałem że na parkingu w skiboxie śpią Blizzardy Magnum 8.1 od SB:biggrin: I od tego momentu zaczęła się zabawa:D Narty jak dla mnie kapitalne na takie warunki, a i poza trasą i w lesie też sobie wyśmienicie radzą! Cały dzień minął na takiej zabawie:) Przed 16:00 SMS od SB - 55km przejechane SŁAWEK DZIĘKI ZA TE BLIZZARDY!!:applause::smile: Pozdrawiam 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 26 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 26 Luty 2012 A wiec padło na Zillertal.. Wyjazd gdzie, co i jak ustalany był w ostatnim momencie czyli w piątek, szukanie apartamentu, szybkie pakowanie i start o 2:45 w sobote w nocy. Droga szybka i bezproblemowa, tylko zjazd do doliny Zillertal zakorkowany i troche nam tam zeszło czasu. A skąd Ty takie praktyki zaczerpnąłeś, żeby w przed dzień wyjazdu dopiero się decydować, szukać, itd.... To bardzo nie rozsądnie, bardzo....:stupid: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szparaa Napisano 26 Luty 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 26 Luty 2012 A skąd Ty takie praktyki zaczerpnąłeś, żeby w przed dzień wyjazdu dopiero się decydować, szukać, itd.... To bardzo nie rozsądnie, bardzo....:stupid: Nooo skąd? Ciekawe skąd? Taki jeden moderator tak na mnie wpłynął:wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_67 Napisano 27 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 27 Luty 2012 Witam. Ja będę w Zell Am Ziler od 3.03 do 10.03. Mam prośbę, napisz jakie warunki na Zillertalarenie (śnieg i ile luda). Pewnie się miniemy gdzieś w trasie:rolleyes:: Pozdrawiam i życzę udanego urlopu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadek49 Napisano 27 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 27 Luty 2012 Ja będę w Zell Am Ziler od 3.03 do 10.03. Czekamy na relację (również na SM), ja tam od 17.03 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumpling Zębowa Wróżka Napisano 27 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 27 Luty 2012 Zastanawiałeś się nad Ischgl i Kitzbuehel, a pojechałeś do Zillertal Mam nadzieję że pogodę będziesz miał piękną! Baw się dobrze!:smile: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szparaa Napisano 27 Luty 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 27 Luty 2012 (edytowane) II dzień: Tym razem Hochzillertal. Już wczoraj wieczorem zapowiadało się że będzie powtórka z pierwszego dnia i tak też się stało:) Tylko że Sławkowe Magnumki 8.1 zabrałem od razu ze sobą Dzień z początku zapowiadał się pochmurny ale po wjeździe pierwszą gongolą wyszło słoneczko:) Na początek solidna rozgrzewka: 2x Stephan Eberharter Goldpiste z samej góry czyli od "czarnej 1" - pierwszy zjazd z przerwami, drugi od A-Z bez przerwy. Potem ok 20-25min przymusowa przerwa w gondoli, jakiś problem z prądem mieli i tak wisiałem słuchając komunikatów ACHTUNG! ACHTUNG!....(więcej nie rozmumiałem;)) Po takiej rozgrzewce przyszedł czas na zabawę w puchu, poza trasami jak i w lesie - takie moje nieśmiałe początki? Po ostatnich opadach śniegu wszędzie pełno i pewnie na długo wystarczy. Ludzi nie za dużo tylko troszkę gęsto koło Sonnenjeta ale do przeżycia. Pogoda w dolinie +2 u góry mróz, troszkę to można było odczuć na dole trasy Eberhartera bo tam już było mokro.. Witam. Ja będę w Zell Am Ziler od 3.03 do 10.03. Mam prośbę, napisz jakie warunki na Zillertalarenie (śnieg i ile luda). Pewnie się miniemy gdzieś w trasie:rolleyes:: Pozdrawiam i życzę udanego urlopu. W Zillertal Arenie jak i w Hochzillertal śniegu wszędzie pełno, tylko że w dolinach plusowe temperatury, ludzi za dużo nie ma! Taaa miniemy się.. w korku - Ty na wjeździe do doliny a ja na wyjeździe z doliny:D Zastanawiałeś się nad Ischgl i Kitzbuehel, a pojechałeś do Zillertal Mam nadzieję że pogodę będziesz miał piękną! Baw się dobrze!:smile: No tak wyszło Kasia, to jest szkoła SB:D Póki co pogoda dopisuje, jestem bardzo zadowolony:) Pozdrawiam! Edytowane 28 Luty 2012 przez szparaa 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 27 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 27 Luty 2012 No tak wyszło Kasia, to jest szkoła SB:D Póki co pogoda dopisuje, jestem bardzo zadowolony:) Ale się sprawdza, jak rozumiem, tak? No stary, dałeś dzisiaj w palnik, 87 km, choć widzę jeszcze w południe godzinny potencjał do zagospodarowania, usprawiedliwieniem na tak długą pauzę mogą być tylko rewolucje żołądkowe:stupid:. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szparaa Napisano 27 Luty 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 27 Luty 2012 Jak najbardziej się sprawdza:) Dobra szkoła! No tak, ok 13 była przerwa obiadowa i na uzupełnienie płynów:) Inaczej bym się chyba zajechał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 27 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 27 Luty 2012 Jak najbardziej się sprawdza:) Dobra szkoła! Tylko jeszcze nie wszyscy w to wierzą, a w zasadzie prawie nikt, chyba jesteś pierwszy:stupid: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kmarcin Napisano 27 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 27 Luty 2012 Tylko jeszcze nie wszyscy w to wierzą, a w zasadzie prawie nikt, chyba jesteś pierwszy:stupid: Na wakacje (Chorwacja, Węgry, Polska) zawsze tak jeździliśmy z partyzanta i zawsze było bardzo ok :applause: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 28 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 28 Luty 2012 (edytowane) Zastanawiałeś się nad Ischgl i Kitzbuehel, a pojechałeś do Zillertal Mam nadzieję że pogodę będziesz miał piękną! Baw się dobrze!:smile: I to jest własnie cały urok. Jeszcze jest lepiej kedy dopiero w okolicach Wiednia ważą się losy gdzie jechać.:biggrin: Tylko jeszcze nie wszyscy w to wierzą, a w zasadzie prawie nikt, chyba jesteś pierwszy Zapomniałeś o mnie. Ja od zawsze uwielbiam spontany. Planowane wyjazdy, w moim przypadku, lubią nie dochodzić do skutku albo wiążą się z "nadzwyczajnymi atrakcjami". Edytowane 28 Luty 2012 przez MB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumpling Zębowa Wróżka Napisano 28 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 28 Luty 2012 Ja Chłopcy wszystko rozumiem ale pomimo wszystko dla mnie priorytetem jest mieszkanie na stoku za w miarę przystępną cenę więc im wcześniej zarezerwuję tym mam większy wybór Ale szanuję też te Wasze "inne" :stupid: postawy:biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szparaa Napisano 28 Luty 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 28 Luty 2012 (edytowane) III dzień Dziś ponownie Hochzillertal. Wczoraj wieczorem nie było żadnych opadów i w nocy też nie więc padło na moje Fischery WC RC4 i to był znowu dobry wybór:D. Oczywiście na rozgrzewkę 2x Stephan Eberharter po sztruksie i zmrożonym stoku a potem już normalna jazda po trasach, zwiedzanie ośrodka aż do Hochfugen. Całość to ogromny obszar z 37 wyciągami i 181km tras. Spędziłem w tym ośrodku drugi dzień podczas tego wyjazdu i wszystkiego do końca nie objeździłem, ale trzeba jechać gdzieś indziej! Dzisiejsze temperatury podobne jak wczoraj czyli w południe na temperatura na plusie a troszkę wyżej delikatny mróz, słońca nie było, śniegu i deszczu też nie, zwykły pochmurny dzień, ale bardzo udany! Jutro prawdopodobnie Mayrhofen Pozdrawiam P.S. Sławek ile dzisiaj km? Edytowane 28 Luty 2012 przez szparaa 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 28 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 28 Luty 2012 P.S. Sławek ile dzisiaj km? No, rozkręcasz się:stupid:, dzisiaj 115 km i 22 wyciągi:applause: Na jutro podnoszę poprzeczkę, ma być 150 km:biggrin: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rkristoff Napisano 28 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 28 Luty 2012 Jutro prawdopodobnie Mayrhofen tez jest gdzie pojezdzic, slynne Harakiri i Devil's Run, ale za cieplo nie ubieraj sie bo od jutra temperatury ostro w gore, w dolinie do 16' Pozdrawiam po sasiedzku 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumpling Zębowa Wróżka Napisano 28 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 28 Luty 2012 No, rozkręcasz się:stupid:, dzisiaj 115 km i 22 wyciągi:applause: Na jutro podnoszę poprzeczkę, ma być 150 km:biggrin: Szparaa, jak będziesz szedł w ciagu dnia do knajpy na jedzonko to zostaw karnet gostkowi z obsługi wyciągu, niech klika co parę minut PS. Przeczytaj PMa :eek: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szparaa Napisano 28 Luty 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 28 Luty 2012 No, rozkręcasz się:stupid:, dzisiaj 115 km i 22 wyciągi:applause: Na jutro podnoszę poprzeczkę, ma być 150 km:biggrin: Haha:stupid: Dziś to już było szaleństwo:) Myślę że już takiego wyczynu nie powtórze:stupid: Nóżki już powoli siadają po tym trzech dniach.. tez jest gdzie pojezdzic, slynne Harakiri i Devil's Run, ale za cieplo nie ubieraj sie bo od jutra temperatury ostro w gore, w dolinie do 16' Pozdrawiam po sasiedzku No jest jest, Harakiri znam ale tego Devil's Run sobie nie przypominam co to takiego było i jak to leciało? Nie pocieszyłeś mnie tą pogodą.. +16 to już przesada! Szparaa, jak będziesz szedł w ciagu dnia do knajpy na jedzonko to zostaw karnet gostkowi z obsługi wyciągu, niech klika co parę minut PS. Przeczytaj PMa :eek: :D No żeby zrobić te 150km co SB sobie życzy to by musiał taki facet odbijać podczas tej już i tak krótkiej przerwy.. PM odczytany:) Dzięki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rkristoff Napisano 28 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 28 Luty 2012 No jest jest, Harakiri znam ale tego Devil's Run sobie nie przypominam co to takiego było i jak to leciało? Nie pocieszyłeś mnie tą pogodą.. +16 to już przesada! po drugiej stronie dolinki taka czarna z Horberg'u, utkwila mi w pamieci bo swego czasu polamalem na niej kijki (na szczescie tylko kijki) co do pogody to pocieszajace ze od jutra od poludnia ma byc slonecznie, nastepne dni takze, ale o temp nie powiem nic bo malo zimowe milego szusowania pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihumor Napisano 28 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 28 Luty 2012 Na tej trasie bym się kiedyś solidnie zderzył z kumplem, lecieliśmy ostro obok siebie po tym stromym i nagle wjechaliśmy w strefę miękkiego śniegu, góra była zmrożona a na dole ciepło, pamiętam, że tak mna szarpnęło,poleciałem na tyły a slalomka zmieniła promień skrętu na około 100 metrow i w tej stromej breii nie chciała za cholerę skręcić jak siedziałem na tych tyłach, przejście na dzioby zajęło mi całą epokę i gdy już zaczęlem skręcać to poszedłem po tyłach nart kumpla. Fajna traska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 29 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 29 Luty 2012 (edytowane) No i rekordu nie będzie:frown:: Krzysiu ma złamaną nogę w 4 miejscach:sorrow:Leży w szpitalu, jest po operacji:eek: i ma śruby w nodze. Edytowane 29 Luty 2012 przez SB 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadek49 Napisano 29 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 29 Luty 2012 No i rekordu nie będzie:frown:: Wyrazy współczucia. Wcale nie myślę, że jedną z przyczyn mogło być Twoje podpuszczanie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rkristoff Napisano 29 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 29 Luty 2012 No i rekordu nie będzie:frown:: [ATTACH=CONFIG]6298[/ATTACH] czyzby zjazd na Devil's Run :eek: Krzysiu ma złamaną nogę w 4 miejscach:sorrow: Leży w szpitalu, jest po operacji:eek: i ma śruby w nodze. Fatalna sprawa :frown::, wiesz moze w ktorym i jak dlugo moze przydalyby mu sie odwiedziny, zycze szybkiego powrotu do zdrowia! pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marczello Napisano 29 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 29 Luty 2012 Masakra jakaś, Szybkiego powrotu do zdrowia. No i rekordu nie będzie:frown:: [ATTACH=CONFIG]6298[/ATTACH] Krzysiu ma złamaną nogę w 4 miejscach:sorrow: Leży w szpitalu, jest po operacji:eek: i ma śruby w nodze. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 29 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 29 Luty 2012 Szybkiego powrotu do zdrówka Krzychu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi