descente Napisano 23 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 23 Luty 2012 Witam Na poczatku kilka slow o moim problemie. Mam na lewej kosci piszczelowej zgrubienie, ktore po zrobieniu wszelakich badan typu tomograf, rezonans, RG, badania krwi oraz konsultacji z kilkoma bardzo dobrymi ortopedami nie wykazalo nic poza tym, ze kosc jest w tym miejscu lekko zgrubiona. Oczywiscie na drugiej nodze tego nie mam. Bol pojawia sie tylko w momencie gdy dotykam dosc mocno to miejsce, a wiec w momencie dociskania piszczela do jezyka buta narciarskiego. Potrafi ustapic i dwa dni jezdzenia na nartach bez zadnego bolu, a potem przez pol kolejnego dnia bardzo boli. Mam do Was pytanie, czy ktos poza modelem nordica speedmachine 130 moglby mi polecic buty narciarskie z mozliwie miejskimi jezykami, w ktorych przy mocnym dociskaniu piszczel ma " najwygodniej". Jednoczesnie zalezy mi, zeby bylo to buty stosunkowo twarde do szybszej jazdy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andy-w Napisano 23 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 23 Luty 2012 Aby kupić wygodne buty musisz mieć dużo czasu i sporo szczęścia. Każda noga jest inna i tylko mierzenie, długie przebywanie w butach np. w domu i ostateczna weryfikacja na stoku pomoże. Ze swoimi butami możesz próbować coś zrobić w serwisach dopasowujących indywidualnie buty do nogi klienta. Możesz także próbować stosować specjalne żelowe plastry na golenie/piszczele. Ja np. nigdy nie miałem problemów z butami, ale po złamaniu obu nóg musiałem zmienić dotychczasowe buty. Najlepiej spasowały mi Nordiki Sportmachine, ale i tak musiałem je po kilku wyjazdach indywidualnie tuningować w serwisie (nowe wkładki, wypchanie skorupy w okolicach wewnętrznej kostki prawej nogi). Czasem będąc w sklepach narciarskich mierzę z ciekawości różne najnowsze buty, ale nic poza moimi Nordikami mi nie leży, no może z wyjątkiem nowszych Nordik z serii Sportmachine. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
descente Napisano 23 Luty 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 23 Luty 2012 dziekuje za odpowiedz. Z pewnoscia masz racje. Mierzenie i dopasowywanie buta to indywidualna kwestia. Mi bardziej chodzilo, czy kojarzycie moze buty, ktore charakteryzuja sie miekimi jezykami. Ja szczerze mowiac od kilku lat wypadlem z nowosci w butach narciarskich. Patrzac po cenie widac, ze ten model nordiki speedmachine 130 jest chyba jednym z topowych? Czy ktos na nich moze jezdzi i moze cos powiedziec na temat tego jezyka, lub kojarzycie jeszcze inne modele butow tego typu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacper25 Napisano 27 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 27 Październik 2015 (edytowane) Witam Na poczatku kilka slow o moim problemie. Mam na lewej kosci piszczelowej zgrubienie, ktore po zrobieniu wszelakich badan typu tomograf, rezonans, RG, badania krwi oraz konsultacji z kilkoma bardzo dobrymi ortopedami nie wykazalo nic poza tym, ze kosc jest w tym miejscu lekko zgrubiona. Oczywiscie na drugiej nodze tego nie mam. Bol pojawia sie tylko w momencie gdy dotykam dosc mocno to miejsce, a wiec w momencie dociskania piszczela do jezyka buta narciarskiego. Potrafi ustapic i dwa dni jezdzenia na nartach bez zadnego bolu, a potem przez pol kolejnego dnia bardzo boli. Edytowane 3 Listopad 2015 przez Kacper25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zuu Napisano 30 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 30 Październik 2015 Moze asymetryczny system cos pomoże? Miałam kiedys takie raichle. Ale wg mnie nie da sie miec i miękkiego jęzora i twardych butow../ Smaruj punktowo ketonalem moze pomoze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi