Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

Testy Atomic 2012/13 - spotkanie

JC

Rekomendowane odpowiedzi

Wcozraj miaewm okazję zapoznac sie z teoretycznie z nową kolekcja marki Atomic. Teraz ruszam na stok sprawdzic organoleptycznie, czy teoria sprawdzi sie w praktyce.

atomic-redster150.jpg

Nowy but z grupy Race - Atomic Redster WC 150. Nowa sztywniejsza skorupa Carbon Spine, regulacja rotacyjna cholewki, nowy profil podeszwy, wymienny system wkładek. Zmniejszona waga.

atomic-redster-sl.jpg

Atomic Redster Doubledeck SL - zmieniona konstrukcja Doubledeck , nowa konstrukcja płyty z flex zone, zmodyfikowane połączenie Doubledeck. Nowością jest także rocker na długości 10 cm dziobowej części narty. Rocker zastosowano we wszystkich modelach z grupy Race.

atomic-redster150.jpg.8fa03fbb03b5e902a27f2563cbe239a9.jpg

atomic-redster-sl.jpg.efc3ded499696b40b77b187310e241e7.jpg

Nowością jest także rocker na długości 10 cm dziobowej części narty. Rocker zastosowano we wszystkich modelach z grupy Race.

W Andorze mieliśmy między innymi 2 pary identycznego modelu nart, przy czym jedna para to były moje narty z sezonu 08/09 a te drugie to były narty na obecny sezon czyli 11/12. te nowsze od tych moich różniły się właśnie tym że miały front rockera, taliowanie, długość identyczna. Wszyscy jeżdżący stwierdzili że jazda po przygotowanym stoku jest dużo gorsza na nartach z rockerem.

Niestety nie mieliśmy okazji porównać różnic w innych warunkach.

Z tego co rozmawialiśmy wczoraj z KubąBB w Szczyrku wynika że i ta branża przeżywa zapaść gospodarczą, a wiadomo klienta trzeba czymś skusić i zainteresować i pewnie stąd pęd wszystkich do tego rockera, który zapewne za 2 sezony jak już wszyscy na stoku będą mieli narty z rockerem zostanie ogłoszony kompletną klapą i porażką i marketingowcy ogłoszą wszem i wobec że teraz na topie są narty z....:confused::... rdzeniem z ciasta naleśnikowego i to jest dopiero hit:biggrin:.

Jeżeli ktoś z was będzie jutro na Jaworzynie w Krynicy to będzie można przetestować bezpłatnie narty Atomic na sezon 2012/13.Wszystkich chętnych zapraszamy do centrum testowego Atomic przy trasie IIa/IVa (Polana Izwór) w godzinach od 9.00 do 16.00.

atomic-centrum_testowe.jpg

atomic-centrum_testowe.jpg.38618e84e1518f0a15468c4ec49d9209.jpg

Jeżeli ktoś z was będzie jutro na jaworzynie, to będzie można przetestować bezpłatnie narty Atomic na sezon 2012/13.

Centrum testowe znajduje się przy trasie IIa

[ATTACH=CONFIG]6085[/ATTACH]

Tak w ogóle to jakaś pozytywna nowość że przedstawiciel Atomica porywa się na takie gesty, do do niedawna się nie zdarzało, no chyba że o czyś nie wiem:rolleyes::

Jeżeli ktoś z was będzie jutro na jaworzynie, to będzie można przetestować bezpłatnie narty Atomic na sezon 2012/13.

Wszystkich chętnych zapraszamy do centrum testowego Atomic przy trasie IIa/IVa (Polana Izwór) w godzinach od 9.00 do 16.00.

[ATTACH=CONFIG]6085[/ATTACH]

Dobrze,że w nawiasie dopisałeś gdzie konkretnie :tongue:

Bo jeszcze bym się rano zebrał i jutro na Jaworzynie ale pod Skrzycznem szukał "tej czerwonej budy". :eek:

Żartowałem :biggrin:

Edytowane przez MB

Zmieni się bardzo dużo.

Uzmysłowili sobie po której stronie lady w sklepiku stoją, w myśl zasady że puste kieszenie uczą pokory, to jest smutna prawda o dystrybucji Atomica w Polsce, jak był bum na narty taliowane to właśnie Atomic był wiodącym brandem u nas w kraju, a teraz ma pozycję zupełnie niszowej marki:rolleyes:: i wcale nie z powodu złych nart, więc dobrze że się zmienia:smile:

Spotkanie Harenda.

Proponuję spotkanie w sobotę na Harendzie. Naprawdę warto!

Przy okazji testów, będzie można pogadać z przedstawicielami fabryki, którzy przyjechali do Polski i z pierwszej ręki uzyskac wiecej informacji o produktach firmy Atomic.

Co Wy na to?

Spotkanie Harenda.

Proponuję spotkanie w sobotę na Harendzie. Naprawdę warto!

Przy okazji testów, będzie można pogadać z przedstawicielami fabryki, którzy przyjechali do Polski i z pierwszej ręki uzyskac wiecej informacji o produktach firmy Atomic.

Co Wy na to?

Tym razem nie stawię się na spotkanie.:frown::

No i zabardzo nie potestowałem , udało mi się dopaść sl 165, (obecnie mam narte 170 cm) , jakie wrażenia..? byłem sceptyczny podobnie jak SB do nart z "plastikiem" i bez testów zdecydowałem się na Ti , aleee właśnie nieobiektywnie zamieniłbym się bez zastanowienia, nowa sl "kopała" o wiele mocniej, dwa razy na dwa zjazdy wyjechała z pode mnie i zaliczyłem "śniegowanie" co mi się raczej nie zdarza na mojej narcie nawet przy ostrej jeździe, ale jak się przypilnuje to jest całkiem dobrze , nie mówię ze najlepiej bo nie mam wielkiego porównania i to tylko dwa zjazdy, no i najważniejsza w mojej ocenie rzecz, moje narty były ostrzone 15 dni narciarskich temu w tym z 10 to jazda po twardy trasach i dużo pługu i ześlizgów. i teraz dopiero poczułem jaka jest różnica.

wcześniej podchodziłem do tematu ostrzenia, dwa razy w roku, raz na początku i raz przed wyjazdem w alpy :) , uważam że jak nie ma gołego lodu to na wszystkim da się zjechać byle jechać na krawędzi a nie ześlizgiem a tu jednak poczułem różnice i to dużą a wcale nie było tak twardo (trasa nr 4 miedzy dwoma talerzykami).

Nie wiem czy to "plastik " czy sama różnica miedzy nartami ale zamieniłbym się, chociaż osobiście wolałbym tak samo jeżdżąca nartę bez tych "bajerów" .....chyba wrócę do testów voelkla... :-)

• 2 weeks later...

Zmienił się dystrybutor bo musiał się zmienić i było to tylko kwestią końca umowy. A nowy to poprostu filia właściciela marki Atomic firma Amer Sports. Czyli własciciel takich marek jak Salomon, Atomic, Wilson, Mavic Arcteryx itd. Stary dystrybutor u ktorego pracuje (jeszcze) nie miał kasy na reklamę i na tego typu akcje. Tu Atomic za wszystko płaci stąd mogą sobie na to pozwolić. Więc nikogo nie powinno to dziwić. Inna rzecz że na pewnych rzeczach (wiadomo jakich) nie powinno się nigdy oszczędzać...