ramza Napisano 21 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 21 Luty 2012 Witam Serdecznie, Za sobą mam 1szy wyjazd z nowymi butami Lange RX 100, pytanie o odpowiednie narty dla tego typu buta? Teraz objeżdżałem Rossignole Actys 100 i coś mi tam nie grało. Nie mam mega skilla ale potrafię odczuć, że coś nie gra. Jakby buty się nie dogadywały z nartami :smile: wcześniej jeździłem na tych samych a buty miałem o mniejszym fleksie i jakby całość prowadziła się lepiej. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ziom10 Napisano 21 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 21 Luty 2012 Buty te są bardzo wąskie i idealnie dopasowane do stopy, wydaje mi się, że powinieneś lepiej czuć nartę i zdecydowanie łatwiej powinno się przechodzić ze skrętu w skręt. Narty chyba dość miękkie??? Może to kwestia przyzwyczajenia? Pojeździj trochę i zobacz czy nie ogarniesz tematu... Jak będzie źle to masz 2 rozwiązania: - wymiana nart na twardsze lub -wymiana butów na bardziej miękkie, zbliżone do poprzednich, ale czy o to chodzi??? Będzie dobrze :happy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ramza Napisano 21 Luty 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 21 Luty 2012 No musi być! Sprawa byłaby prostsza gdyby nie pewna kobieta :shocked: otóż Pani, która mi towarzyszyła podczas wyjazdu, nie chciała mi nawet na jeden dzień użyczyć swoich SL9. Miałbym pogląd na sprawę i pełne rozeznanie. Teraz to nie wiem czy się jej oświadczać :mellow: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihumor Napisano 21 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 21 Luty 2012 Relacja buty-narty przy tego typu butach nie występuje, są oczywiście jakieś zmiany odczuć ale nie powinno być gorzej a już na pewno nie wyraźnie odczuwalnie gorzej. Można pogdybać: - kwestia twoich przyzwyczajeń i adaptacji do twardszych butów - zły serwis nart - podniosłeś umiejętności, jeździsz szybciej i pewniej a masz narty za miękkie i za krótkie na ten poziom - zwłaszcza w połączeniu z solidnym butem - większe znaczenie ma tu serwis nart (krawędzie) i właściwa jej długość niż sama twardość buta czy rodzaj narty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ramza Napisano 21 Luty 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 21 Luty 2012 Zły serwis ? ... hmmm tym zajmował się ew. przyszły teściu, to daje to myślenia :biggrin: co do długości, te Rossignole mają 160cm ja mierzę 182. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihumor Napisano 21 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 21 Luty 2012 To w zależności od twojej wagi są tak mniej więcej 10 cm za krótkie, w połączeniu z ich niską twardością to dla Ciebie mogły się nadawać co najwyżej na ośla łączkę do nauki a nie do jazdy w połączeniu z dosyć twardymi butami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi