Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

Jakie narty z serii RACE?

AndrewKR

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

proszę o poradę jakie narty z serii RACE byście polecili. Oczywiście przed finalny zakupem wypożyczę upatrzony sprzęt żeby go sprawdzić na stoku. Od 2 sezonów jeździłem bardzo mało więc wypożyczałem sprzęt, nie pamiętam dokładnie jaki, to co polecali w wypożyczali na dane warunki. Dłużej jeździłem tylko w Austrii, na ATOMIC RACE SL10. Obecnie mam więcej wolnego czasu więc chciałbym zakupić jakiś sprzęt bo będzie okazja pojeździć więcej. Co polecicie? Biorę pod uwagę głownie narty z serii RACE.

1. Płeć -Mężczyzna

2. Wiek - 27

3. Waga - 75

4. Wzrost - 175

5. Na nartach jeżdżę od 10 sezonów, ( pare dni w sezonie)

6. Moje umiejętności określam na 6/7

(wg skali forumowej http://www.skionline.pl/forum/showthread.php?t=11328)

7. Moje buty to -poki co jakis stary model NORDICI ale będą nowe

8. Teraz jeżdżę na nartach/model - Jeździłem na ATOMIC RACE SL10 i było całkiem OK

9. Preferuję styl jazdy: krótkim skrętem, rekreacyjną, po przygotowanych stokach

10. Upatrzyłem sobie narty - Atomic SL 12, Volki Racetiger?!

11. Mój budżet na narty to około 1000- 1200 (narty używane)

pozdrawiam

Andrzej

ja mam podobne "parametry" :)

od 3 sezonów jeźdzę na Fischer RC4 SC... i jestem baaardzo zadowolony, wczesniej jeździłem na Rossignol 9s - też fajne narty ale chyba bardziej się cenią.

Fiszerki kupiłem nowe w marcu 2008 za 900zł :) (z wiązaniami oczywiscie)

jak Ci sie nie spieszy to kup jak skończą sie ferie w tym budżecie kupisz spokojnie nowe (może niekoniecznie model 2011/2012 ale to nie ma znaczenia)

Witam,

proszę o poradę jakie narty z serii RACE byście polecili. Oczywiście przed finalny zakupem wypożyczę upatrzony sprzęt żeby go sprawdzić na stoku. Od 2 sezonów jeździłem bardzo mało więc wypożyczałem sprzęt, nie pamiętam dokładnie jaki, to co polecali w wypożyczali na dane warunki. Dłużej jeździłem tylko w Austrii, na ATOMIC RACE SL10. Obecnie mam więcej wolnego czasu więc chciałbym zakupić jakiś sprzęt bo będzie okazja pojeździć więcej. Co polecicie? Biorę pod uwagę głownie narty z serii RACE.

1. Płeć -Mężczyzna

2. Wiek - 27

3. Waga - 75

4. Wzrost - 175

5. Na nartach jeżdżę od 10 sezonów, ( pare dni w sezonie)

6. Moje umiejętności określam na 6/7

(wg skali forumowej http://www.skionline.pl/forum/showthread.php?t=11328)

7. Moje buty to -poki co jakis stary model NORDICI ale będą nowe

8. Teraz jeżdżę na nartach/model - Jeździłem na ATOMIC RACE SL10 i było całkiem OK

9. Preferuję styl jazdy: krótkim skrętem, rekreacyjną, po przygotowanych stokach

10. Upatrzyłem sobie narty - Atomic SL 12, Volki Racetiger?!

11. Mój budżet na narty to około 1000- 1200 (narty używane)

pozdrawiam

Andrzej

a dlaczego ten RACE ? nie lepiej allrounda jakiegoś? tym bardziej ze piszesz jazda rekreacyjna co z race ma niewiele wspólnego a powiedział bym więcej wyklucza się.

Dziekuje za wszystkie podpowiedzi. Narty z serii race bo na takich jeździłem i mi pasowały. Ale tak jak mówiłem, przed finalnym zakupem i tak pójdę do wypożyczalni i ze 2 czy 3 typy przetestuje na stoku i dopiero wtedy wybiorę. Moglibyście jeszcze dopisać do tych swoich typów jakie długości nart byłby najlepsze dla mnie. SL10 na których jeździłem miały 165 cm.

pozdrawiam

Andrzej

• 3 weeks later...