jesku Napisano 13 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 13 Luty 2012 Bielizna termoaktywna z najwyzszej półki z licznymi nagrodami, testami etc. To tylko fragment pochwał na stronach oferujących ten rodzaj bielizny. Opinii użytkowników niestety bardzo skąpo. Zatem dzisiaj najlepsza bielizna to X Bionic - prawda czy fałsz? : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojmu Napisano 13 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 13 Luty 2012 Miałem te same wątpliwości, ostatnio zakupiłem http://www.termoaktywne.net.pl/product-pol-20500-Koszulka-z-dlugim-rekawem-EA-EVO-Man-X-BIONIC.html niestety nie sprawdziłem jej jeszcze w boju ale porównując do brubecka thermo to wygląda zdecydowanie lepiej i chyba będzie tak jak pisano wcześniej na forum, że nie trzeba stosować drugiej warstwy, jedynie przy bardzo niskich temperaturach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 13 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 13 Luty 2012 Bielizna termoaktywna z najwyzszej półki z licznymi nagrodami, testami etc. To tylko fragment pochwał na stronach oferujących ten rodzaj bielizny. Opinii użytkowników niestety bardzo skąpo. Zatem dzisiaj najlepsza bielizna to X Bionic - prawda czy fałsz? : Tu jest nasz test. Osobiście uważam, że jest to najlepsza bielizna na naszym rynku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roobs Napisano 13 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 13 Luty 2012 Skąpo bo to bielizna droga, dla mnie z Odlo Evolution przegrywa tylko w jednym przypadku...komfort noszenia X Bionic za bardzo "ściska" . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 13 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 13 Luty 2012 X Bionic za bardzo "ściska" . Ale przecież o to chodzi, żeby uciskać tam gdzie trzeba. Dla przykładu: jest taka firma Skiins, która produkuje bieliznę aktywna. Filozofia działanie tej bielizny opiera się na ucisku odpowiednich partii ciała, przez co stymulowany jest obieg krwi, a co za tym idzie utrzymywana odpowiednia temperatura ciała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 13 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 13 Luty 2012 Ale przecież o to chodzi, żeby uciskać tam gdzie trzeba. Dla przykładu: jest taka firma Skiins, która produkuje bieliznę aktywna. Filozofia działanie tej bielizny opiera się na ucisku odpowiednich partii ciała, przez co stymulowany jest obieg krwi, a co za tym idzie utrzymywana odpowiednia temperatura ciała. Majtki też robią? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roobs Napisano 13 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 13 Luty 2012 :biggrin: wiem, wiem. JC mnie chodziło że ściska jak cholera...choć regularnie zrzucam w pasie to i tak ciśnie, przyjemniej ściska Odlo :tongue: Uznałbym to jako podargument Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 13 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 13 Luty 2012 Miałem te same wątpliwości, ostatnio zakupiłem http://www.termoaktywne.net.pl/product-pol-20500-Koszulka-z-dlugim-rekawem-EA-EVO-Man-X-BIONIC.html niestety nie sprawdziłem jej jeszcze w boju ale porównując do brubecka thermo to wygląda zdecydowanie lepiej i chyba będzie tak jak pisano wcześniej na forum, że nie trzeba stosować drugiej warstwy, jedynie przy bardzo niskich temperaturach Na pewno. A zachowując włąściwe proporcje ceny do jakości to powinno być co najmniej 5 razy lepsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogdan B-13 Napisano 13 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 13 Luty 2012 Majtki też robią? Też robią, też ściska i też utrzymuje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojmu Napisano 13 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 13 Luty 2012 Na pewno. A zachowując włąściwe proporcje ceny do jakości to powinno być co najmniej 5 razy lepsze. Tylko 3,5 razy kupiłem w dobrej cenie 379 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slavko Napisano 14 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 14 Luty 2012 W strbskim pleso w sklepie tuż przy kasach oferują komplet męski za 125 euro, damski za 129. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_67 Napisano 14 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 14 Luty 2012 (edytowane) ......najlepsza bielizna to X Bionic - prawda czy fałsz? : Co do bielizny to się nie wypowiem bo nie mam. Używam Falke i jest bardzo dobra (komplet za 200zł). Ale zakupiłem tej firmy skarpety narciarskie: X-socks "ski-discovery" dla siebie i żony. Moja opinia o nich niestety nie będzie zbyt pochlebna. Moje odczucia: 1. mam w nich uczucie cierpnięcia stopy. 2. stopy mi marzną (nie jestem zmarzluchem). Odczucia żony: Jak u mnie tyle, że żona jest zmarzluchem:wink: Dodam tu od razu, że grubością nie odbiegają od używanych dotychczas. Ja używałem dotychczas no-name (różne), żona Berknera i Geze i nic takiego się nie działo. Nie wiem jaka jest przyczyna. Mojej żonie brat w Niemczech zakupił Falke, które przywiezie na marcowy wypad do Austrii. Zobaczymy czy będzie różnica. Jak przetestuje to zdam relację. Pozdrawiam Edytowane 14 Luty 2012 przez Piotr_67 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jesku Napisano 14 Luty 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 14 Luty 2012 A co po sezonie Czy jest szansa że po sezonie cena spadnie :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jesku Napisano 14 Luty 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 14 Luty 2012 Czy jest szansa że po sezonie cena spadnie :biggrin: Przeglądałem katalogi, wygląda super i opinie super. Chociaż nie jestem centuś to jednak prawie 1000 zeta w końcówce sezonu to trochę zaboli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojmu Napisano 14 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 14 Luty 2012 W strbskim pleso w sklepie tuż przy kasach oferują komplet męski za 125 euro, damski za 129. Ceny podobne jak na allegro jeżeli chodzi o najtańszy model energizer ale już najwyższy model jest ok. dwa razy droższy. To tak jakby mówić-porównywać ceny mercedesa nie mówią o jaki model chodzi, bez przedstawienia konkretnego modelu dyskusja odnośnie marki czy ceny jest bezsensowna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojmu Napisano 14 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 14 Luty 2012 Przeglądałem katalogi, wygląda super i opinie super. Chociaż nie jestem centuś to jednak prawie 1000 zeta w końcówce sezonu to trochę zaboli Zobacz tu http://myski.pl/bielizna-c-1_76.html obecnie mają najlepsze ceny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jesku Napisano 14 Luty 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 14 Luty 2012 Dzieki, to dowód ze ceny sezonowa spadają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojmu Napisano 14 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 14 Luty 2012 Dzieki, to dowód ze ceny sezonowa spadają Ale przypuszczam że niżej już nie polecą a z tego co widzę to połowy już nie mają, sam kupiłem u nich w zeszłym tygodniu za 379 taką http://www.termoaktywne.net.pl/product-pol-20500-Koszulka-z-dlugim-rekawem-EA-EVO-Man-X-BIONIC.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roobs Napisano 14 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 14 Luty 2012 Piotr-67, to masz odmienne zdanie od mojego co do skarpetek. Używam X-socks, na lato i zimę...na narty zakupiłem jako rezerwowe Berknera. Nie tanie bo z 60 zł za parę. Uważam że jakość "Soksów" jest o niebo lepsza, po 2 sezonach zachowują lepiej właściwości niż nowe Berknery. Wolę dołożyć 20-40 zł niż wkur...ać się na nową skarpetę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_67 Napisano 14 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 14 Luty 2012 Piotr-67, to masz odmienne zdanie od mojego co do skarpetek. ... Wolę dołożyć 20-40 zł niż wkur...ać się na nową skarpetę Cześć, tu nie chodzi o moje zdanie. W X-socksach po prostu źle mi się jeździ:biggrin: Kupiłem je bo ludzie są z nich zadowoleni. No niestety nam (mnie i żonie) nie podchodzą. Autentycznie nogi napierniczają. Musimy po paru zjazdach odpinać buty. Wcześniej tego nie mieliśmy (a buty te same). Zobaczę jak z tymi Falke u żony (tym bardziej że z jakiegoś "angebotu" za 15E brat je wyszarpał). Może jakieś kaprawe szłapy mamy:wink: Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jesku Napisano 14 Luty 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 14 Luty 2012 Miałem podobny problem Miałem podobny problem. Bardzo dopasowane Salomony (buty) i grube skarpety z bajeranckimi wklęsłościami i wypukłościami dopasowującymi do anatomii nogi. Niestety nogi były jak w imadle. Na goraco marek tych skarpet nie pamiętam. Proste rozwiązania są najlepsze. Od tego czasu kupuję tylko cienkie skarpety :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 15 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2012 Tylko 3,5 razy kupiłem w dobrej cenie 379 Ja też w dobrej, około 80. Więc ponad 4,5 - tylko lub aż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojmu Napisano 15 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2012 Ja też w dobrej, około 80. Więc ponad 4,5 - tylko lub aż Można jeździć Punto lub np Mercedesem klasą A (tez kilka razy droższy) główny cel ten sam przemieszczanie - więc pytanie po co kupować mercedesa skoro obydwa spełniają ten sam cel, podobnie z bielizną - kolega pyta się czy najlepszy więc po co wypowiadać się skoro nie ma się doświadczenia odnośnie X-bionica w porównaniu do innej bielizny. Każda marka pozycjonuje produkt w swojej klasie cenowej, X-bionic w najwyższej - najdroższej, można rzec snobistycznej ale przypuszczam jak każdego byłoby stać też pewnie by sobie kupił to tak jak z drogimi samochodami większość jeździ fiatami, volkswagenami i twierdzi że kupno Bmw czy Porsche to bezsens ale w duchu mażą o takim wozie i jak byłoby ich stać to pewnie by sobie kupili. Brubeck jak wcześniej pisano na forum stał się marką popularną (masówką) i pytanie czy bielizna np o połowę tańsza nie będzie tak samo dobra jak Brubeck czy nawet wg niektórych lepsza ( uprzedzam nie neguję tej marki). Czasami czytając forum dochodzę do wniosku że lobbiści już tu są - cenne są wypowiedzi takie jak Roobsa z Odlo Evolution przegrywa tylko w jednym przypadku...komfort noszenia X Bionic za bardzo "ściska" . czyli swoje własne wrażenia i doświadczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 15 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2012 Można jeździć Punto lub np Mercedesem klasą A (tez kilka razy droższy) główny cel ten sam przemieszczanie - więc pytanie po co kupować mercedesa skoro obydwa spełniają ten sam cel, podobnie z bielizną - kolega pyta się czy najlepszy więc po co wypowiadać się skoro nie ma się doświadczenia odnośnie X-bionica w porównaniu do innej bielizny. Każda marka pozycjonuje produkt w swojej klasie cenowej, X-bionic w najwyższej - najdroższej, można rzec snobistycznej ale przypuszczam jak każdego byłoby stać też pewnie by sobie kupił to tak jak z drogimi samochodami większość jeździ fiatami, volkswagenami i twierdzi że kupno Bmw czy Porsche to bezsens ale w duchu mażą o takim wozie i jak byłoby ich stać to pewnie by sobie kupili. Brubeck jak wcześniej pisano na forum stał się marką popularną (masówką) i pytanie czy bielizna np o połowę tańsza nie będzie tak samo dobra jak Brubeck czy nawet wg niektórych lepsza ( uprzedzam nie neguję tej marki). Czasami czytając forum dochodzę do wniosku że lobbiści już tu są - cenne są wypowiedzi takie jak Roobsa czyli swoje własne wrażenia i doświadczenia Czytając Cię wprost rozumiem, że masz to doświadczenie, że jest 5 razy lepszy. Ja tego nie neguję ani nie potwierdzam - podaje tylko proporcje cenowe. Faktycznie kolega o to nie pyta. Więc może niepotrzebnie zaśmiecam. Ale to może niech On zdecyduje i mnie wyłączy Porównanie z samochodami takie "średnie". Bielizna to dodatek do jazdy - mniej lub bardziej istotny, ale jednak dodatek. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jesku Napisano 16 Luty 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2012 Życie pokazuje że lepiej jechać mercem niz syrenką Można jeździć Punto lub np Mercedesem klasą A (tez kilka razy droższy) główny cel ten sam przemieszczanie - więc pytanie po co kupować mercedesa skoro obydwa spełniają ten sam cel, podobnie z bielizną - kolega pyta się czy najlepszy więc po co wypowiadać się skoro nie ma się doświadczenia odnośnie X-bionica w porównaniu do innej bielizny. Każda marka pozycjonuje produkt w swojej klasie cenowej, X-bionic w najwyższej - najdroższej, można rzec snobistycznej ale przypuszczam jak każdego byłoby stać też pewnie by sobie kupił to tak jak z drogimi samochodami większość jeździ fiatami, volkswagenami i twierdzi że kupno Bmw czy Porsche to bezsens ale w duchu mażą o takim wozie i jak byłoby ich stać to pewnie by sobie kupili. Brubeck jak wcześniej pisano na forum stał się marką popularną (masówką) i pytanie czy bielizna np o połowę tańsza nie będzie tak samo dobra jak Brubeck czy nawet wg niektórych lepsza ( uprzedzam nie neguję tej marki). Czasami czytając forum dochodzę do wniosku że lobbiści już tu są - cenne są wypowiedzi takie jak Roobsa czyli swoje własne wrażenia i doświadczenia Życie pokazuje że lepiej jechać mercem niz syrenką ale nie wiem czy porównanie do samochodów to najlepsze rozwiązanie. Życie mnie nauczyło że nie warto oszczedzać na sprzecie i ubraniu. Nie będę opisywał swoich doświadczeń bo wobec Twojej wypowiedzi mógłbym wyjsć na snoba. Nie żałuje wydatków na jakosc która zapewnia mi swobodę ruchów podczas jazdy jak i komfort termiczny w kazdych warunkach. Moje pytanie jest lekko prowokujace , jednakze wobec braku doswiadczenia z X Bionic jestem szczerze zainteresowany opinią tych którzy taką bieliznę mają - czy warto zainwestować ? Czy opinie sprzedawców to prawda ? :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi