Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

Narty (prawie) Gigantowe.

Lipa60073

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Jestem nowy na forum więc chciałbym się serdecznie przywitać.

1. Płeć - M

2. Wiek - 19

3. Waga - 80

4. Wzrost - 180

5. Na nartach jeżdżę od 8 sezonów, ( okołol 14 dni w sezonie)

6. Moje umiejętności określam na 7

7. Moje buty to Salomon Impact 10CS (Flex 120 model 10/11)

8. Teraz jeżdżę na nartach/model - Fischer Rc4 SC 08/09 165cm

9. Mój budżet na narty to około 2000-2500

Po 3 latach jazdy na nartach slalomowych zacząłem się zastanawiać nad nartą, która mogłaby mnie poprowadzić dłuższym skrętem, była by stabilniejsza, szybasz i bardziej miękka

W zeszłym roku miałem przyjemność jazdy na Rossignolach 9GS (10/11) pamiętam, że pomimo tego że jest to dosyć wymagająca narta, jeździło mi się świetnie. Zastanawiam się także nad Atomicami D2 GS.

Głównie chodzi mi o szybką jazdę, po zarówno dobrze jak i słabo przygotowanych trasach.

Proszę o porady, pozdrawiam

• Like 1

Mam podobny dylemat i przymierzam się do R-Power'ow Blizzard'a. Już raz je testowałem ale tylko na miękkim/świeżym śniegu.

Polecam!!!!

Ja jeśli bym miał kupować narty "od gigantowe" to na pewno nie poszedł bym w typowe GSy, wybór by padł na 100% na R Power Blizzarda. Mieliśmy je w Andorze super narta, ja na nich jeździłem tylko 1 dzień bo Figo je zawłaszczył. Nam dla odmiany było dane jeździć na nich w warunkach twardego sztucznego śniegu, narta spisywała się doskonale w takich warunkach:smile:.

Edytowane przez SB

Ja zainwestowałem (nie mało niestety)w R-POWERY BLLIZARDA i muszę powiedzieć że to był strzał w dyche!!

Z czystym sumieniem mogę je polecic z tak uniwersalną nartą sie jeszcze nie spotkałem.

Latałem na nich juz kilkanascie dni na stokach Polskich Czeskich i Austriackich i mam wrażenie że jeszcze sie poznajemy....!?

Edytowane przez jaca72

Mam podobny dylemat i przymierzam się do R-Power'ow Blizzard'a. Już raz je testowałem ale tylko na miękkim/świeżym śniegu.

Bardzo dobry wybór.

Oczywiście,wcześniej wypróbuj je "na własnym grzbiecie".

Byłem bardzo mile zaskoczony,jak ta narta mnie słucha.

Czytałem same pozytywne opinie o tych nartach. Jak wypadają w porównaniu z z D2 GS?

Jeszcze jedno pytanie:

Co sądzicie o Rossi 9GS?

Jeżdżę wprawdzie na Rossignol Master GS, ale zapewne 9GS są równie dobre.

Na Atomach GS jeździ kolega hra i na Kasprowym chwalił je bardzo. Może sam coś dopowie.

Poza tym wiele firm ma dobre gigantki. Staraj się potestować i dobrać coś pod siebie.

Edytowane przez Bończa

Polecam!!!!

Ja jeśli bym miał kupować narty "od gigantowe" to na pewno nie poszedł bym w typowe GSy, wybór by padł na 100% na R Power Blizzarda. Mieliśmy je w Andorze super narta, ja na nich jeździłem tylko 1 dzień bo Figo je zawłaszczył. Nam dla odmiany było dane jeździć na nich w warunkach twardego sztucznego śniegu, narta spisywała się doskonale w takich warunkach:smile:.

Blizzard na przyszły rok zrobił SUPER narty: Racing WRC. Coś pomiędzy komórkami a "cywilnymi" gigantkami. Przy 182 cm mają promień 20 metrów. Lekkie i stabilne, co zwykle nie idzie w parze.

Witam

Ja jestem posiadaczem gs master rosoła, przedtem voelkl speedwall gs, na testy wypożyczyłem d2 atomica. Atomic w porównaniu do voelkla zachowywał się jak slalomka tzn myszkował natomiast w porównaniu do mastera te dwie wyglądają dosyć blado, na ostatnim szkoleniu jeden z instruktorów udostępnił mi elana gsx bardzo fajna narta stabilna i relacja cenowa odpowiednia.Myślę że te rosoły 9 też będą dobrym wyborem, ja osobiście brałbym te elany w ciemno. Nie wiem skąd jesteś ale z tego co się orientowałem to u Szafrańskiego jest najlepszy wybór gs z najwyższej półki, tzn np tylko tam można było np w zeszłym sezonie wziąć Gs master i inne za co polecam i dziękuję.

Edytowane przez galdon

• 4 weeks later...
Blizzard na przyszły rok zrobił SUPER narty: Racing WRC. Coś pomiędzy komórkami a "cywilnymi" gigantkami. Przy 182 cm mają promień 20 metrów. Lekkie i stabilne, co zwykle nie idzie w parze.

Zdecydowałem się i nabyłem R Power'y (posezonowo, w dobrej cenie). Przesiadając się (po wielu latach) ze slalomek szukałem czegoś bardziej stabilnego, nieco spokojniejszego, ale bez przesady (bez terapii szokowej). Widziałem instruktorów wycinających na nich całkiem małe łyczki, takie jak lubię.

Niestety pogoda "oddaliła" wszystkie stoki, więc nie miałem jeszcze okazji ich choćby "rozdziewiczyć".

Speedwall

Miałem możliwość trochę pojeżdzić na Psi ale trochę mi nie siadła,niewiem ile w tym prawdy

ale francus który mi je wypożyczał coś mi mówił że ustawione były pod jego żone-jak dobrze zrozumiałem(słaby miał angilski żabojat)

Ale szczerze mówią nie zagłębiałem się w temat :rolleyes::

Te wszystkie regulacje to samo zło:biggrin: Narta ma być narta i nie można jej śrubokrętem czy pokrętłem dopasowywać. Nigdy nie przypuszczałem, że zamarzą mi się gigantki ale pojeździłem nieco w tym roku na Bllizardach GS komórkach i po tym jak je bezproblemowo ogarniałem i do tego umożliwiały mi pewną jazdę z określona prędkością moje myśli podążają w tym kierunku i temat stał się bliższy

Cześć

Biorąć pod uwagę wymowę postów w tym temcie mogę tylko napisać - a nie mówiłem.

Swoją drogą Marcinie narta o której piszesz - "lekka a stabilna" - od dawna nie miałem ochoty spróbować jakijś narty po opiniach ale to jest bardzo ciekawe a autor gwarantuje brak ściemy raczej. Nie znaszę lekkich nart - zawsze było tak samo..

Pozdro serdeczne