Lipa60073 Napisano 7 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 7 Luty 2012 Witam. Jestem nowy na forum więc chciałbym się serdecznie przywitać. 1. Płeć - M 2. Wiek - 19 3. Waga - 80 4. Wzrost - 180 5. Na nartach jeżdżę od 8 sezonów, ( okołol 14 dni w sezonie) 6. Moje umiejętności określam na 7 7. Moje buty to Salomon Impact 10CS (Flex 120 model 10/11) 8. Teraz jeżdżę na nartach/model - Fischer Rc4 SC 08/09 165cm 9. Mój budżet na narty to około 2000-2500 Po 3 latach jazdy na nartach slalomowych zacząłem się zastanawiać nad nartą, która mogłaby mnie poprowadzić dłuższym skrętem, była by stabilniejsza, szybasz i bardziej miękka W zeszłym roku miałem przyjemność jazdy na Rossignolach 9GS (10/11) pamiętam, że pomimo tego że jest to dosyć wymagająca narta, jeździło mi się świetnie. Zastanawiam się także nad Atomicami D2 GS. Głównie chodzi mi o szybką jazdę, po zarówno dobrze jak i słabo przygotowanych trasach. Proszę o porady, pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregre0 Napisano 7 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 7 Luty 2012 Mam podobny dylemat i przymierzam się do R-Power'ow Blizzard'a. Już raz je testowałem ale tylko na miękkim/świeżym śniegu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 7 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 7 Luty 2012 A ja ten sezon jeszcze pomęcze kolana,ale następny kto wie może Atomicki D2 GS,bardzo przyjazne,prawie natychmiastowa adaptacja,choć pierwszy raz jeżdziłem tą nartką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
romek_l Napisano 7 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 7 Luty 2012 Fischer RC4 SC to nie jest twarda narta więc przy kombinacji Twoich umiejętności oraz wieku chyba nie szukałbym czegoś bardziej miękkiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miraz Napisano 7 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 7 Luty 2012 a może K2 Charger... szybka i fajna narta... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 7 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 7 Luty 2012 (edytowane) Mam podobny dylemat i przymierzam się do R-Power'ow Blizzard'a. Już raz je testowałem ale tylko na miękkim/świeżym śniegu. Polecam!!!! Ja jeśli bym miał kupować narty "od gigantowe" to na pewno nie poszedł bym w typowe GSy, wybór by padł na 100% na R Power Blizzarda. Mieliśmy je w Andorze super narta, ja na nich jeździłem tylko 1 dzień bo Figo je zawłaszczył. Nam dla odmiany było dane jeździć na nich w warunkach twardego sztucznego śniegu, narta spisywała się doskonale w takich warunkach:smile:. Edytowane 7 Luty 2012 przez SB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaca72 Napisano 7 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 7 Luty 2012 (edytowane) Ja zainwestowałem (nie mało niestety)w R-POWERY BLLIZARDA i muszę powiedzieć że to był strzał w dyche!! Z czystym sumieniem mogę je polecic z tak uniwersalną nartą sie jeszcze nie spotkałem. Latałem na nich juz kilkanascie dni na stokach Polskich Czeskich i Austriackich i mam wrażenie że jeszcze sie poznajemy....!? Edytowane 7 Luty 2012 przez jaca72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipa60073 Napisano 7 Luty 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 7 Luty 2012 Czytałem same pozytywne opinie o tych nartach. Jak wypadają w porównaniu z z D2 GS? Jeszcze jedno pytanie: Co sądzicie o Rossi 9GS? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 8 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 8 Luty 2012 Mam podobny dylemat i przymierzam się do R-Power'ow Blizzard'a. Już raz je testowałem ale tylko na miękkim/świeżym śniegu. Bardzo dobry wybór. Oczywiście,wcześniej wypróbuj je "na własnym grzbiecie". Byłem bardzo mile zaskoczony,jak ta narta mnie słucha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bończa Napisano 8 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 8 Luty 2012 (edytowane) Czytałem same pozytywne opinie o tych nartach. Jak wypadają w porównaniu z z D2 GS? Jeszcze jedno pytanie: Co sądzicie o Rossi 9GS? Jeżdżę wprawdzie na Rossignol Master GS, ale zapewne 9GS są równie dobre. Na Atomach GS jeździ kolega hra i na Kasprowym chwalił je bardzo. Może sam coś dopowie. Poza tym wiele firm ma dobre gigantki. Staraj się potestować i dobrać coś pod siebie. Edytowane 14 Luty 2012 przez Bończa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregre0 Napisano 8 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 8 Luty 2012 Staraj się protestować i dobrać coś pod siebie. A to przeciwko czemu?::wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipa60073 Napisano 8 Luty 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 8 Luty 2012 Acta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bończa Napisano 8 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 8 Luty 2012 No, No podśmichujki z poważnego tematu!? Narty prawie gigantowe nie mogą być traktowane niepoważnie iPad jest czasami mądrzejszy od właściciela Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Szafrański Napisano 14 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 14 Luty 2012 Polecam!!!! Ja jeśli bym miał kupować narty "od gigantowe" to na pewno nie poszedł bym w typowe GSy, wybór by padł na 100% na R Power Blizzarda. Mieliśmy je w Andorze super narta, ja na nich jeździłem tylko 1 dzień bo Figo je zawłaszczył. Nam dla odmiany było dane jeździć na nich w warunkach twardego sztucznego śniegu, narta spisywała się doskonale w takich warunkach:smile:. Blizzard na przyszły rok zrobił SUPER narty: Racing WRC. Coś pomiędzy komórkami a "cywilnymi" gigantkami. Przy 182 cm mają promień 20 metrów. Lekkie i stabilne, co zwykle nie idzie w parze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
galdon Napisano 14 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 14 Luty 2012 (edytowane) Witam Ja jestem posiadaczem gs master rosoła, przedtem voelkl speedwall gs, na testy wypożyczyłem d2 atomica. Atomic w porównaniu do voelkla zachowywał się jak slalomka tzn myszkował natomiast w porównaniu do mastera te dwie wyglądają dosyć blado, na ostatnim szkoleniu jeden z instruktorów udostępnił mi elana gsx bardzo fajna narta stabilna i relacja cenowa odpowiednia.Myślę że te rosoły 9 też będą dobrym wyborem, ja osobiście brałbym te elany w ciemno. Nie wiem skąd jesteś ale z tego co się orientowałem to u Szafrańskiego jest najlepszy wybór gs z najwyższej półki, tzn np tylko tam można było np w zeszłym sezonie wziąć Gs master i inne za co polecam i dziękuję. Edytowane 14 Luty 2012 przez galdon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregre0 Napisano 10 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec 2012 Blizzard na przyszły rok zrobił SUPER narty: Racing WRC. Coś pomiędzy komórkami a "cywilnymi" gigantkami. Przy 182 cm mają promień 20 metrów. Lekkie i stabilne, co zwykle nie idzie w parze. Zdecydowałem się i nabyłem R Power'y (posezonowo, w dobrej cenie). Przesiadając się (po wielu latach) ze slalomek szukałem czegoś bardziej stabilnego, nieco spokojniejszego, ale bez przesady (bez terapii szokowej). Widziałem instruktorów wycinających na nich całkiem małe łyczki, takie jak lubię. Niestety pogoda "oddaliła" wszystkie stoki, więc nie miałem jeszcze okazji ich choćby "rozdziewiczyć". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 10 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec 2012 Gregor0 za ile je wytargałeś ,jaka długość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
romek_l Napisano 10 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec 2012 ...i gdzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihumor Napisano 10 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec 2012 Dodam jeszcze Volkle Code Red Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 10 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec 2012 Dodam jeszcze Volkle Code Red Speedwall czy Psi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihumor Napisano 10 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec 2012 Speedwall Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 10 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec 2012 Speedwall Miałem możliwość trochę pojeżdzić na Psi ale trochę mi nie siadła,niewiem ile w tym prawdy ale francus który mi je wypożyczał coś mi mówił że ustawione były pod jego żone-jak dobrze zrozumiałem(słaby miał angilski żabojat) Ale szczerze mówią nie zagłębiałem się w temat : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihumor Napisano 10 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec 2012 Te wszystkie regulacje to samo zło:biggrin: Narta ma być narta i nie można jej śrubokrętem czy pokrętłem dopasowywać. Nigdy nie przypuszczałem, że zamarzą mi się gigantki ale pojeździłem nieco w tym roku na Bllizardach GS komórkach i po tym jak je bezproblemowo ogarniałem i do tego umożliwiały mi pewną jazdę z określona prędkością moje myśli podążają w tym kierunku i temat stał się bliższy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregre0 Napisano 10 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec 2012 Gregor0 za ile je wytargałeś ,jaka długość Jakieś 30% poniżej sklepowej. Długość 174. A co do miejsca to niestety nie był to otwarty przetarg więc ...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 11 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 11 Marzec 2012 Cześć Biorąć pod uwagę wymowę postów w tym temcie mogę tylko napisać - a nie mówiłem. Swoją drogą Marcinie narta o której piszesz - "lekka a stabilna" - od dawna nie miałem ochoty spróbować jakijś narty po opiniach ale to jest bardzo ciekawe a autor gwarantuje brak ściemy raczej. Nie znaszę lekkich nart - zawsze było tak samo.. Pozdro serdeczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi