Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

Zillertal Arena 14-21.01.2012

marczello

Rekomendowane odpowiedzi

Wróciliśmy z tygodniowego pobytu w Zillertal Arena.Mieszkaliśmy w Hochkrimml na wys.1700mnpm w apartamentach Haus Nora.Do najbliższego wyciągu kanapowego 6os na Plattenkogel mielismy 250m.Auto przez tydzień stało w garażu , a nartami zjeżdzało się pod same drzwi chaty.Idealne miejsce na spedzenie zimowych ferii. Było nas 8 rodzin z dziećmi , wszystkie osoby yw różnym stopniu zaawansowania narciarskiego.Od prawdziwie początkujących do zaawansowanych.Na wszystkich miejscówka zrobiła niesamowite wrażenie.3 dni bezchmurnego nieba , 1 dziem pochmurny/słoneczny , 1 dzień pochmurny/wietrzny , 1 dzień ciągłe opady śniegu ( najlepszy dzień , 30 cm puchu ).Trasy przygotowane idealnie , widoki z dzielnicy Hochkrimml fantastyczne. Objechalismy wszystko aż po Zell am Zillertal.Wszyscy uczacy się zrobili duże postepy , a jeżdzacy znacznie się poprawili.Najmłodszym najbardziej podobała sie jazda po lesie :).Zdjęcia : http://www.skionline.pl/forum/gallery/browseimages.php?do=searchresults&searchid=156699Ja najbardziej jestem dumny z mojego 6,5 letniego juniora :). ( na zdjęciu )

marcel w skrÄcie.jpg

57da8549ec8e1_marcelwskrcie.jpg.5035d91fd749746ba3c520a5c51b77d2.jpg

Edytowane przez marczello
  • Like 11

Hehe a my także w tym terminie tyle,że mieszkaliśmy w dolinie , w Bichl , super tydzień..... W tym czasie był organizowany Polski Tydzień w Zillertal :) Muszę przyznać ,że fajna impreza. W niedzielę gratisowe piwko i kiełbaski przy -12 :))) , poniedziałek sanki (7km zjazd oświetlonym torem), a piątek koncert przy dolnej stacji kolejki Karspitzbahn (imprezy w których uczestniczyłem). Ale najważniejszą dla mnie sprawą była możliwość testowania nart; Blizard, K2, Head, Kneislle, Dynastar, Rosigniol , narty można było testować od 9 do 15 bez opłat (warunek uczestnictwo w imprezie , ja osobiście wykupiłem skipass przez organizatora-cena taka sama jak w okienku). I testy to strzał w dziesiątkę ....:) super zabawa , a poza tym przekonały mnie jakiego typu narty potrzebuję...., zresztą moja druga połowa stwierdziła to samo. Moje odczucia z testu postaram się opisać w innym poście. Dodatkowo fajna sprawą był prowadzony przez polskich instruktorów skiguaiding . Pogoda super do czwartku , w piątek masakra , śnieżyca i silny wiatr wiec tylko 2 orczyki otwarte , ale jazda w puchu na rosigniol expiriens 83 oraz Dynastar legend 85 sprawiła super frajdę

Trudno co kolwiek znalesć w necie na temat tego domu.Generalnie ok, bez szału , ale wystarczajaco na spędzenie ferii z dziećmi.

Ja wynająłem tam 8 apartamentów 4os.Koszt jednego apartamentu ( energia, sprzatanie, tax,garaz ) , wyszedł 480eur za tydzień.

http://www.tourist-online.de/Appartement-717241

Namiar bezpośredni do wlasciciela :

H A U S N O R A

Apartments Gerlosplatte ( Zillertal )

Ing. Anton Wosolsobe Ottakringerstr. 104 A- 1160 Wien

Tel: +43-1-4854363- Fax: +43-1-4854363-19

inode.578409@inode.at

• Like 2

Takie pytanie z ciekawości, czy Krimml-X-Press był cały czas czynny?

Tydzień wcześnie miałem pecha - kiedy po 3 dobach opadów wyszło piękne słoneczko:smile:, z Finkenberg gdzie miałem kwaterę, pojechałem do Zell am Zillertal, żeby zwiedzić całą Arenę. Niestety, po wjechaniu na górę okazało się, że oba wyciągi na szczyt Ubergangsjoch nie działają (oficjalnie wyświetlony powód - zagrożenie lawinowe).Zostaliśmy odcięci od reszty tras i wszyscy którzy jak my ruszyli z Zillertal, musieli stłoczyć się na tych paru lokalnych trasach.

Było gęsto.:mad::

Takie pytanie z ciekawości, czy Krimml-X-Press był cały czas czynny?

Tydzień wcześnie miałem pecha - kiedy po 3 dobach opadów wyszło piękne słoneczko:smile:, z Finkenberg gdzie miałem kwaterę, pojechałem do Zell am Zillertal, żeby zwiedzić całą Arenę. Niestety, po wjechaniu na górę okazało się, że oba wyciągi na szczyt Ubergangsjoch nie działają (oficjalnie wyświetlony powód - zagrożenie lawinowe).Zostaliśmy odcięci od reszty tras i wszyscy którzy jak my ruszyli z Zillertal, musieli stłoczyć się na tych paru lokalnych trasach.

Było gęsto.:mad::

Podczas naszego pobytu cały czas było wszytko czynne oprócz całego piatku, gdzie były duze opady sniegu i troche w czwartek gdzie wiało.

Od naszej strony wszystko chodziło.

• Like 1