juice Napisano 23 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 23 Styczeń 2012 Mam mozliwość kupienia w bardzo dobrym stanie w przyzwoitych pieniądzorach jak poniżej. 170 cm, r 12,9. http://www.skionline.pl/sprzet/?co=kolekcje_narty&id_grupy=506&id_modelu=763 Czy miał ktoś styczność i / lub może coś powiedzieć ? Np. czy nie za miętka :tongue: Najlepiej szybko :redface: Z góry dzięki i pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihumor Napisano 23 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 23 Styczeń 2012 Jeździłem na takich tyle, że 162 cm, super narty, na pewno nie można o nich powiedzieć miękkie, wtedy to była jedna z twardszych slalomek sklepowych. Kumpel ma je do tej pory i sobie je bardzo chwali 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 24 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 24 Styczeń 2012 Mialem styczność tylko parę godzinek. Jedna z fajniejszych maszyn slalomowych na jakich jeździłem. Twarda ale bardzo fajnie pracująca i nie mega wymagająca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lokiec3 Napisano 24 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 24 Styczeń 2012 Soczek to kiedy dasz się do nich przymierzyć? :-) Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bumer Napisano 24 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 24 Styczeń 2012 (edytowane) Miękka? Skad, to sztywne narty. Mam do dziś wersję nieco niższą HCX. Pięknie skręcają, trzymają na twardym aż miło! Na tych nartach zdobyłem puchar na mistrzostwach Polski drogowców w Szczyrku kilka lat temu! Nie chwalę się, bo u mnie to tylko jeden puchar i jeden dyplom za narciarskie osiągnięcia! Ale na Elanie HCX! Polecam, ja mam o długości 165 (czy 164), 170 to chyba dla duzego chłopa. Muszę to dopisać, przy szybkiej jeżdzie po twardym ( np. zmrożony sztruks), piękny wydają dżwięk. Grają jakby ktoś na zamarzniety staw rzucił taflę lodu! Jakby szkło po lodzie puszczać. Żadne inne moje narty tak nie grały! Edytowane 24 Styczeń 2012 przez Bumer 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lokiec3 Napisano 24 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 24 Styczeń 2012 Polecam, ja mam o długości 165 (czy 164), 170 to chyba dla duzego chłopa. No Soczek jest duży chłop.:biggrin: Jednak umiejętności i ducha walki do takiej narty mu nie brakuje. A 170 cm to dla niego pikuś ma jedną parę dużo dłuższych, ja mam z resztą takie same:tongue: Pozdrawiam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 24 Styczeń 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 24 Styczeń 2012 No Soczek jest duży chłop. Duchem, duchem..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 27 Styczeń 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 27 Styczeń 2012 Soczek to kiedy dasz się do nich przymierzyć? :-) Pozdrawiam. Wedle prognoz i zapowiedzi najszybciej w marcowym Szpindlu Narta już jest w domu. Optymistyczna wersja na jej wykręcanie to pierwsza dekada lutego (jak kolanko pozwoli). Z ciekawostek "narciarskich" to waga pary nart: rx fire 160 06/07= 7,4 kg elan slx 170 03/04 = 6,2 kg volkl racetiger 185 06/07 = 6,9 kg head supershape speed 177 06/07 = 6,9 kg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 4 Luty 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 4 Luty 2012 Tak informacyjnie po pierwszych szusach - narta świetna, długość w niczym "nie przeszkadza" na krótko. Dziś (tzn. wczoraj) na nocnej 1,5h. Jutro (tzn.dziś) rano kontynuacja na dłuższych i stromszych stokach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rauf Napisano 10 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec 2012 Wedle prognoz i zapowiedzi najszybciej w marcowym Szpindlu Narta już jest w domu. Optymistyczna wersja na jej wykręcanie to pierwsza dekada lutego (jak kolanko pozwoli). Z ciekawostek "narciarskich" to waga pary nart: rx fire 160 06/07= 7,4 kg elan slx 170 03/04 = 6,2 kg volkl racetiger 185 06/07 = 6,9 kg head supershape speed 177 06/07 = 6,9 kg Ciekawa uwaga, miałem w ręce i później na nogach (tegoroczne, seryjne wiązania) topowe racingówki: Dynastar Omeglass Ti 155cm - ciężkie jak cholera Volkl Racetiger Speedwall SL 165cm - znacząco lżejsze... Jak sobie to przełożyć na cyferki? Sprężystość, wykop? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 10 Marzec 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec 2012 A sam powiedz jak Ci się te narty - wagi przełożyły w odczuciach w zjeździe ? Jest jeszcze sprawa wiązania i płyty - też ważą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi