johnny_narciarz Napisano 21 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 2012 (edytowane) Ponownie odwiedziłem Pilsko.Droga do Korbielowa czarna z niewielką ilością błota pośniegowego,niestety nawet to nic niektórych paraliżuję,stąd małe opóźnienie z mojej strony na miejscu.Chwilę po ósmej ruszyłem do kasy,tu kolejki brak,kupiłem karnet do 12.00 (40zł) i na wyciąg.Pojechałem na samą górę.Tam ciągle sypie śnieg,zaspy są imponujące,ale do 5 metrów jeszcze trochę brakuję... :wink: Ale dziś nie wiało,jedynie powyżej Miziowej lekka mgła. Przez pierwsze dwie godziny jeździłem piątką od góry do Szczawin.Warunki jak dla mnie wyśmienite!Dokładnie to to,co lubię najbardziej,czyli pod spodem dość twardo,a na tym kilka cm świeżego śniegu - rewelacja!Na stromszych odcinkach oczywiście zaczęły tworzyć się muldy,ale takie lekkie,mi to w ogóle nie przeszkadzało.Tak się bujałem do czasu,aż kolejki zaczęły się wydłużać.Wtedy ruszyłem na Buczynkę.Tutaj warunki bardzo podobne jak powyżej.Pojawił się nawet słońce,ale sypać nie przestawało. :applause: Widoczki są jak z bajki:Ponieważ raz kolejka się wydłużyła,dobre 5 min. stania :tongue: ,pojechałem na sam dół i tu niezły zonk:Jak się później okazało,to jednorazowa kumulacja była.Raz podobnie trafiłem na Babie i na tym koniec złego.Do ostatniej chwili bez kolejek i dobrymi warunkami na trasie.Dla tych,co lubią jak jest twardo (tylko bez złych skojarzeń... :wink: ),najlepiej było na trasie z Soliska do Kamiennej.Gdyby nie Dzień Babci,zapewne jeździłbym do 16-ej!Ponownie baaardzo zadowolony!!!Oby takie warunki trzymały się jak najdłużej!!! :PS.Gregor,chyba Cię widziałem na Szczawinach,byłeś za bramkami w kasku z kamerką,ja na końcu kolejki.Nie bardzo miałem pomysł,jak zwrócić twoją uwagę,a później zniknąłeś... :wink: Edytowane 21 Styczeń 2012 przez johnny_narciarz 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregor_g4 Napisano 21 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 2012 PS.Gregor,chyba Cię widziałem na Szczawinach,byłeś za bramkami w kasku z kamerką,ja na końcu kolejki.Nie bardzo miałem pomysł,jak zwrócić twoją uwagę,a później zniknąłeś... :wink: to ja na pewno bylem, dzisiaj tylko do 10 jezdzilem, pozniej obowiazki niestety;) Mogles wolac heh Jutro do 11 bede na Pilsku, do 12 na Babie a pozniej Cypisek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 21 Styczeń 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 2012 to ja na pewno bylem, dzisiaj tylko do 10 jezdzilem, pozniej obowiazki niestety;) Mogles wolac heh Jutro do 11 bede na Pilsku, do 12 na Babie a pozniej Cypisek Jutro niestety,jeśli gdzieś będę,to popołudniu.Ale jak coś,to pewnie w następny weekend znów na Pilsku. :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregor_g4 Napisano 21 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 2012 Ja praktycznie co dzien na Pilsku jestem, takze jak cos to daj znac Dobra wiadomosc - moj laptop dal rade - zmontowalem filmik, ok 10 minut , w poniedzialek powinien byc juz na youtube Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 22 Styczeń 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń 2012 Ja praktycznie co dzien na Pilsku jestem, takze jak cos to daj znac Dobra wiadomosc - moj laptop dal rade - zmontowalem filmik, ok 10 minut , w poniedzialek powinien byc juz na youtube Czekam niecierpliwie! :wink: Właśnie sprawdziłem komunikat GAT - śnieg do 210 cm!!! :angel: :applause: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SQba Napisano 22 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń 2012 Oby się utrzymały te warunki albo jeszcze dosypało wyzdrowieć i mogę atakować w przyszłym tygodniu:biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Prof.Woland Napisano 22 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń 2012 Bylismy dzisiaj z kumplami od rana, powiem tak: od pau lat omijalem szerokim lukiem Pilsko ale dalem sie namowic kumplom na wypad i nie zaluje. Warunki jakich od lat nie pamietam mega warstwa sniegu, zero kamieni, ludzi umiarkowanie tylko wiatr i opady sniegu moga przeszkadzac ale ogolnie bajka, az sie nie chcialo do domu wracac!!! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 22 Styczeń 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń 2012 Kolejny raz Pilsko.Tym razem popołudniu.Warunki bez zmian - non stop mocno sypie! :applause:Waruneczki wyśmienite,popołudniu trochę muld,ale usypanych z puchu,nie przeszkadzają,dla mnie miodzio!Co ciekawe,ludzi jakby mniej,niż w poprzednią niedzielę,czy w dniu wczorajszym.Bez problemu na parkingu znalazłem miejsce blisko kas.Do wyciągów to samo,jak już,to może ze 2 min.stania.Razem z kolegom objeździliśmy górę jak i Buczynkę i sam dół.Wszędzie pięknie!O czym tu pisać?W kółko to samo... :wink: :biggrin:W skrócie to tak: :angel: W grudniu wydawało się,że zima będzie taka lipna,a jest dosłownie bosko!!! 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TPol Napisano 22 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń 2012 Kolejny raz Pilsko.Tym razem popołudniu.Warunki bez zmian - non stop mocno sypie! :applause: Waruneczki wyśmienite,popołudniu trochę muld,ale usypanych z puchu,nie przeszkadzają,dla mnie miodzio! Co ciekawe,ludzi jakby mniej,niż w poprzednią niedzielę,czy w dniu wczorajszym.Bez problemu na parkingu znalazłem miejsce blisko kas.Do wyciągów to samo,jak już,to może ze 2 min.stania.Razem z kolegom objeździliśmy górę jak i Buczynkę i sam dół.Wszędzie pięknie!O czym tu pisać?W kółko to samo... :wink: :biggrin: W skrócie to tak: :angel: [ATTACH=CONFIG]5373[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]5374[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]5375[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]5376[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]5377[/ATTACH] W grudniu wydawało się,że zima będzie taka lipna,a jest dosłownie bosko!!! Potwierdzam wszystko co powyżej zostało napisane, też byliśmy dzisiaj od 13 :happy: 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
viruss3000 Napisano 22 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń 2012 A ja jadę jutro szaleć 8 - 16.. I w sumie(paradoksalnie) to szkoda że będzie padał śnieg w nocy. Bo w tym roku ani razu na sztruksiku nie jeździłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregor_g4 Napisano 22 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń 2012 A ja jadę jutro szaleć 8 - 16.. I w sumie(paradoksalnie) to szkoda że będzie padał śnieg w nocy. Bo w tym roku ani razu na sztruksiku nie jeździłem. Jutro o 8 na 99% bedzie sztruks na trasach oczywiscie, no, O ile od 6 do 8 rano nie spadnie 30cm sniegu Tez bede od 8 ale do 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
John Napisano 22 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń 2012 Patrząc na te zdjęcia, postanowiłem - biorę wolne i jadę tam (czwartek, albo piątek) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bumer Napisano 23 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 23 Styczeń 2012 No może po 6 czy 7 latach nieobecności, tam zwitam? Teń śnieg kusi! Pamietam to stare schronisko na Miziowej, całe zasypane śniegiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TPol Napisano 23 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 23 Styczeń 2012 Potwierdzam wszystko co powyżej zostało napisane, też byliśmy dzisiaj od 13 :happy: A jeszcze jedno...czy mi sie przewidzialo, czy tez wyciagi na punkty podrozaly - orczyki o 10, a kanapa o 20 pkt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 23 Styczeń 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 23 Styczeń 2012 A jeszcze jedno...czy mi sie przewidzialo, czy tez wyciagi na punkty podrozaly - orczyki o 10, a kanapa o 20 pkt? Czasówki są tańsze niż w zeszłym roku (ja tylko czasówki kupuję),punkty chyba bez większych zmian.Przykładowo kolej Szczawiny kosztuję tyle co rok wcześniej (jedyne co pamiętam). : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TPol Napisano 23 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 23 Styczeń 2012 Czasówki są tańsze niż w zeszłym roku (ja tylko czasówki kupuję),punkty chyba bez większych zmian.Przykładowo kolej Szczawiny kosztuję tyle co rok wcześniej (jedyne co pamiętam). : No ja też czasówki kupuję, bo są mega tanie, ale chodzi mi o to, że jak byłam między Sylwestrem, świętem 3 króli to kanapa byla za 60pkt i orczyki po 30-kilka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 24 Styczeń 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 24 Styczeń 2012 (edytowane) No ja też czasówki kupuję, bo są mega tanie, ale chodzi mi o to, że jak byłam między Sylwestrem, świętem 3 króli to kanapa byla za 60pkt i orczyki po 30-kilka. Odpowiedź jest bardzo prosta - przejazdy punktowe w tygodniu są tańsze niż w weekendy,święta czy ferie. :smile: Czasówki niestety będą tańsze dopiero po 29.02.2012 i tylko w tygodniu bez weekendów. Tutaj masz cennik. :smile: Edytowane 24 Styczeń 2012 przez johnny_narciarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Torres Napisano 24 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 24 Styczeń 2012 hej będzie ktoś w przyszłym tygodniu wtorek, środa, czwartek lub piątek?? Pomysł z Jaworzyną Krynicką nie wypalił- znajomi nie mogą jechać, więc będę zwiedzał okoliczne górki i po tych opisach mam zamiar zobaczyć "stare" Pilsko :smile: pozdr.Torres Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek23v Napisano 25 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 25 Styczeń 2012 A jak wygląda sytuacja z trudnością tras na Pilsku. Mam zamiar się wybrać w niedzielę i będą ze mną dwie osoby dopiero uczące się jeździć, czy te czerwone trasy odpowiadają trudnością czerwonych tras w Szczyrku. Nigdy nie byłem w Korbielowie a po ostatnich relacjach nie ukrywam, że ciągnie mnie tam strasznie : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 25 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 25 Styczeń 2012 A jak wygląda sytuacja z trudnością tras na Pilsku. Mam zamiar się wybrać w niedzielę i będą ze mną dwie osoby dopiero uczące się jeździć, czy te czerwone trasy odpowiadają trudnością czerwonych tras w Szczyrku. Nigdy nie byłem w Korbielowie a po ostatnich relacjach nie ukrywam, że ciągnie mnie tam strasznie : Bardziej bałbym się jazdy orczykami niż tych czerwonych tras. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 25 Styczeń 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 25 Styczeń 2012 Bez obaw!Czerwona 5 z samej góry aż do Szczawin dość łatwa,czerwona na Buczynce równie dobrze mogłaby być niebieska,dalej z Soliska do Kamiennej też dość łatwa.Oprócz tego są jeszcze łatwe trasy na Babie.Masz jeszcze jedną łatwą niebieską z Kopca. :smile: Dasz redę! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek23v Napisano 25 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 25 Styczeń 2012 (edytowane) Bardziej bałbym się jazdy orczykami niż tych czerwonych tras. Trening jazdy orczykiem już zaliczony...kilka wyjazdów z Czyrnej na Halę Skrzyczeńską...no chyba, że jest jeszcze gorzej : Bez obaw!Czerwona 5 z samej góry aż do Szczawin dość łatwa,czerwona na Buczynce równie dobrze mogłaby być niebieska,dalej z Soliska do Kamiennej też dość łatwa.Oprócz tego są jeszcze łatwe trasy na Babie.Masz jeszcze jedną łatwą niebieską z Kopca. Dasz redę! Dzięki Johnny :smile: ja sobie dam radę mimo, że też zaliczyć się mogę do początkujących narciarzy, bardziej obawiałem się o dwójkę znajomych. To teraz raczej na pewno w niedziele zawitam na Korbielów Edytowane 25 Styczeń 2012 przez jarek23v Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
John Napisano 26 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 26 Styczeń 2012 Panowie ulegliście magii tego miejsca... Byłem dzisiaj cały dzień i się troszeczkę zawiodłem... Warunki do jazdy po stoku są tam tragiczne Tyle minerałów jak dzisiaj na buczynce widziałem ostatni raz tylko w Szczyrku. Od samej, góry do samego dołu kamienie... Ja wiem, że dookoła jest pięknie i kupa śniegu, ale w Korbielowie nie potrafią z tego należytego użytku zrobić. Praktycznie cały dzień na buczynce pracowały armaty śnieżne. Niby nic takiego, ale gdy pada mokry śnieg, osadza się on na kratce osłaniającej wentylator, i gdy jest go już na tyle dużo, że nie jest się w stanie utrzymać - wpada do środka. Efekt tego taki, że co kilka minut armatka, wypluwa spore kawałki lodu i bombarduje narciarzy. Na trasie w newralgicznych punktach kawały lodu, które nie widziały frezu chyba od początku opadów. Tak więc przygotowanie stoków, przy takich dużych opadach - tragiczne. Natomiast nie zaprzeczam, że obecnie jest tam jak w bajce. Dlatego też po 2 zjazdach buczynką podmieniłem sprzęt na taki do miękkiego i spędziłem resztę dnia przedzierając się po lasach. Akurat do takiej zabawy, warunki są tam wymarzone i w pełni zasługują na tytuł "bajeczne". 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Assassin Napisano 26 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 26 Styczeń 2012 Byliśmy dziś na Plisku. Warunki na trasie 5/5a od Pilska aż do Hali Szczawiny bardzo dobre. Naturalny śnieg. Zupełny brak "lodu". Pojedyńcze minerały - trzeba mocno się starać, by w nie wjechać. Od około 15 mgła zgęstniała na tyle, że przeszkadzała już w jeździe. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 27 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 27 Styczeń 2012 Panowie ulegliście magii tego miejsca... Nie wszyscy... a więc jednak dalej potrafią spartaczyć... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi