Aldok63 Napisano 18 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 18 Styczeń 2012 W Szczyrku przy ul. Szkolnej z bagażnika dachowego zamontowanego na mercedesie zginęły dwie pary "atomiców". Ich właściciel - turysta z województwa mazowieckiego - wycenił straty na 3 tys. zł. Więcej... http://katowice.gazeta.pl/katowice/1,35019,10985459,W_Beskidach_pilnuj_nart__bo_Ci_je_ukradna.html#ixzz1jqevVAYA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KubaBB Napisano 19 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2012 Nie tylko w Szczyrku. Osobie której sprzedałem w zeszłym roku swoje narty buchnęli wszystko co miał w bagażniku ale na Słowacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roobs Napisano 19 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2012 Ja swoje narty oznakowałem trwale, do tego jestem szczęśliwym posiadaczem "worka na narty" ...gdybym miał box ...a mam zamiar nabyć http://www.thule.com/fitguide/index.html?Language=pl-PL&Market=PL...to na pewno zamontuje alarm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojmu Napisano 19 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2012 Ja swoje narty oznakowałem trwale, do tego jestem szczęśliwym posiadaczem "worka na narty" ...gdybym miał box ...a mam zamiar nabyć http://www.thule.com/fitguide/index.html?Language=pl-PL&Market=PL...to na pewno zamontuje alarm Roobs zwrócić uwagę jeszcze na taki http://www.interpack-sklep.com.pl/autobox-inter-pack-shadow-czarny-metalik-p-300.html posiadam takowy i jestem zadowolony producent japoński inno a interpack tylko firmuje na rynku polskim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nightgale Napisano 20 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 2012 Pozwolę sobie zauważyć , że kradziej zapewne stwierdzi , że są oznakowane dopiero jak się z nimi ulotni. On ich nie sprzeda , ale Twoja strata nie będzie mniejsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 20 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 2012 Ja tylko dodam,że nie tylko w Beskidach kradną i nie tylko w Polsce... żeby nie było,że to jakaś toksyczna wyspa... :stupid: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roobs Napisano 21 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 2012 osobiście uważam że zachowanie zdrowego rozsądku zawsze pomaga:) Wiem że jak ktoś chce ukraść to zrobi to jednak zawsze wybierze "łatwiejszy łup" :biggrin: Zawsze mam na stoku ze sobą małą zwijaną linkę na automacie PS wojmu, mnie tylko ten Box i mocowanie odpowiada ze względu na wiele zastosowań....http://allegro.pl/bagaznik-thule-box-backup-900-easybase-949-10-i2067005798.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojmu Napisano 21 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 2012 wojmu, mnie tylko ten Box i mocowanie odpowiada ze względu na wiele zastosowań....http://allegro.pl/bagaznik-thule-box-backup-900-easybase-949-10-i2067005798.html a to inna bajka - w tym linku co wcześniej wskazałeś żaden produkt się nie pokazywał więc myślałem,że chodzi o box dachowy. A tak na marginesie to nie wiem czy zmieścisz narty do tego boxu a po za tym jak platforma nie jest odchylana to będziesz problem z dostępem do bagażnika więc weź to pod uwagę. A co do kradzieży nart z boxa to złodzieje muszą obserwować i wiedzieć że są narty i ciekawi mnie czy otwierają to bezinwazyjnie dla boxa czy po prostu na chama, przy okazji niszcząc box. Czasami box może być droższy niż narty tam się znajdujące a założenie alarmu może nic nie zdziałać bo i tak w naszy społeczeństwie jest znieczulica i nikt nie zważa już na wyjący alarm w samochodzie - chyba że się mylę. Niestety na złodziei nie ma złotego środka jak chcą ukraść to i tak ukradną i życzę każdemu aby taka niespodzianka nikogo nie spotkała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nightgale Napisano 21 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 2012 Niestety robią to najczęściej na tak zwanego 'ciężkiego chama' Pewnie dlatego , że wytryszkiem operować to już wyższa szkoła złodziejska , a ci się w takie pierdółki nie bawią jak jumanie nart. A jak już ten box otworzy , to najczęściej bierze co będzie. Pamiętajmy , że to młode gnojki robią , tacy co kiedyś wywalali szybę żeby radio rąbnąć. "Fachowiec" się nie zniży do takiej roboty. Bo to ryzyko jest , a potencjalna zdobycz mało warta. No bo ile paser zapłaci za narty choćby najlepsze? Pewnie nasze wychuchane i wypieszczone World Cupy kupione za ciężki szmal , złodziej zapewne opycha za kilkadziesiąt zlotych A że biorą co wpadnie w łapy to wiem z relacji kumpla , któremu kilka lat temu rąbnięto z boxu torbę z żarciem zakupionym na cały tygodniowy wyjazd:sorrow: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
latamito Napisano 21 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 2012 narty rozumiem ale żarcie? to nie fair....nawet paser tego nie weźmie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roobs Napisano 21 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 2012 wojmu, wszystko się otwiera i zamyka a narty do rękawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
John Napisano 21 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 2012 Na wypadek kradzieży z zamkniętego boksu można się ubezpieczyć. Jak bym miał tak drogi i cenny sprzęt pomyślałbym o tym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roobs Napisano 21 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 2012 Robie wiele ubezpieczeń i nie byłbym aż tak optymistyczny :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nightgale Napisano 21 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 2012 Z firmami ubezpieczeniowymi w tym wypadku to jest jeden kłopot. Jak zobaczą , że się domagasz z pięciu koła za narty to staną na uszach żeby się z tego wymigać. Będą wymyślać niestworzoności , żądać miliona kwitów , przeciągać sprawę w nieskończoność. A Ty będziesz sobie tylko poziom żółci w wątrobie powiększał z każdą wizytą. A na koniec i tak Ci "udowodnią":rolleyes:: że miałeś nie zamknięty box. :biggrin: Albo box nie miał normy takiej to a takiej i należy Ci się 'zamorska figa z makiem' :smile: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi