Góral spod Skrzycznego Napisano 29 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 29 Kwiecień 2017 My na narty a niektórzy: "już za rok matura" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
christofer30 Napisano 29 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 29 Kwiecień 2017 Dnia 13.04.2017 o 20:27, JC napisał: Na stronie zamieściłem galerię zdjęć z Hali Skrzyczeńskiej, gdzie powstaje zbiornik na wodę do naśnieżania Zawsze uważałem że nie licząc Kasprowego Wierchu Hala Skrzyczeńska jest jednym z najważniejszych miejsc w Polskim narciarstwie. Teraz po modernizacji uważam że będzie najważniejszym miejscem oczywiście nie licząc Kasprowego który uważam był jest i będzie najważniejszym miejscem w Polskim narciarstwie alpejskim 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 30 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 30 Kwiecień 2017 - ciekawe jak nowe koleje będą sobie radziły podczas większego wiatru Rozmawiałem na ten temat z przedstawicielem Leitnera na targach w Innsbrucku, ponieważ kolej gondolowa będzie zawieszona wysoko, ponad drzewami. Wyjaśniono mi, że Leitner stosuje specjalne rozwiązania konstrukcyjne pozwalające uzyskać większy docisk liny, a co za tym idzie gondola może pracować przy wiatrach o większych prędkościach. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 30 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 30 Kwiecień 2017 1 minutę temu, JC napisał: Rozmawiałem na ten temat z przedstawicielem Leitnera na targach w Innsbrucku, ponieważ kolej gondolowa będzie zawieszona wysoko, ponad drzewami. Wyjaśniono mi, że Leitner stosuje specjalne rozwiązania konstrukcyjne pozwalające uzyskać większy docisk liny, a co za tym idzie gondola może pracować przy wiatrach o większych prędkościach. Czyli już każda licząca się firma ma swoje sposoby - u Doppelmayra jest coś w stylu "podwójnego wprzęgła" - tego typu gondola są na południowej stronie Chopoku i w Tatrzańskiej Łomnicy. Na Hali Skrzyczeńskiej ma być (już jest) o wiele mniej drzew. Na pewno każde wzmocnienie gondoli się przyda. Co ciekawe z tego powodu orczyki I i XI idą do likwidacji. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 30 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 30 Kwiecień 2017 Jak już jesteśmy przy temacie, to wrzucę trochę zdjęć z Hali i okolic. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
christofer30 Napisano 1 Maj 2017 Zgłoszenie Share Napisano 1 Maj 2017 http://region.info.pl/artykul,0,9553,trwa-chlodna-kalkulacja.html Najnowszy artykuł o Szczyrku 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarioJ Napisano 1 Maj 2017 Zgłoszenie Share Napisano 1 Maj 2017 38 minut temu, christofer30 napisał: http://region.info.pl/artykul,0,9553,trwa-chlodna-kalkulacja.html Najnowszy artykuł o Szczyrku co za konkretny artykuł, super wiadomości Jest prawomocne zezwolenie na budowę gondoli na Halę Skrzyczeńską i zbiornik na 100 tys. m sześć. Prace trwają. Trwa budowa budynku wielofunkcyjnego. Złożono dokumentację o pozwolenie na budowę infrastruktury narciarskiej z Soliska na Halę Skrzyczeńską, a w następnej kolejności z Soliska na Pośredni. Do końca czerwca gotowe powinny być uzgodnienia i pozwolenie na budowę tunelu w Malinowie. Zostało nam uzgodnienie na zmianę przebiegu nitki gazu i duże pozwolenie na budowę zasilania - 12 megawat. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 1 Maj 2017 Zgłoszenie Share Napisano 1 Maj 2017 Jeszcze kilka fotek z parkingu u Kowalskiego. Niektóre elementy gondoli są już na miejscu! 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cosworth240 Napisano 2 Maj 2017 Zgłoszenie Share Napisano 2 Maj 2017 Niech mnie ktoś uszczypnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 4 Maj 2017 Zgłoszenie Share Napisano 4 Maj 2017 Kolejny artykuł o Szczyrku. Co ciekawe, pojawia się w nim info o trzech restauracjach. Póki co planowali tylko dwie http://krakow.wyborcza.pl/krakow/7,44425,21762995,inwestycje-narciarskie-rosnie-konkurencja-dla-podhala.html 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ptk89 Napisano 4 Maj 2017 Zgłoszenie Share Napisano 4 Maj 2017 A mnie najbardziej spodobał się ten tekst: "Od trzech lat współpracujemy z Centralnym Ośrodkiem Sportu w Szczyrku, mamy już wspólny karnet, przez co narciarze w nadchodzącym sezonie będą mogli korzystać z około 40 kilometrów tras o różnym stopniu trudności, przeznaczonych od rodzin z małymi dziećmi do tras dla bardzo dobrze jeżdżących narciarzy – dodaje dyrektor Vinter." Czyżby jednak zmiana planów co do wspólnego karnetu z COS na przyszły sezon? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 4 Maj 2017 Zgłoszenie Share Napisano 4 Maj 2017 5 godzin temu, leitner napisał: o trzech restauracjach. Póki co planowali tylko dwie To niesamowite - 3 restauracje zamiast 2, fantastycznie będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 5 Maj 2017 Zgłoszenie Share Napisano 5 Maj 2017 (edytowane) 13 godzin temu, ptk89 napisał: Czyżby jednak zmiana planów co do wspólnego karnetu z COS na przyszły sezon? Z tego, co wiem, to w przyszłym sezonie będzie wspólny karnet, ale sezonówka będzie dotyczyć tylko SONu (czy tam neseseru - jak kto woli). Tymczasem zaczęli wycinać drzewa przy Golgocie - albo pod poszerzenie, albo pod nową trasę. Edytowane 5 Maj 2017 przez leitner 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ptk89 Napisano 5 Maj 2017 Zgłoszenie Share Napisano 5 Maj 2017 @leitner Nie bardzo kumam to co napisałeś, bo niby jakby to miało działać? Przyjadę na 2 dni, kupię karnet to mogę jeździć na SON i COS, a mam całosezonówkę to mogę jeździć tylko na SON? Byłoby to pozbawione jakiegokolwiek sensu logicznego, już nie wspominam o wtopie wizerunkowej w oczach posiadaczy sezonówek, czyli tych "zagorzałych" klientów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 5 Maj 2017 Zgłoszenie Share Napisano 5 Maj 2017 Pisałem do SON w tej sprawie i odpisali mi, że karnety całodzienne będą obowiązywały jak dotychczas w obu ośrodkach, natomiast sezonówka GOPASS, bedzie obowiązywać jedynie w SON. wymiennie jeździć po obu ośrodkach jak dotychczas, czy tylko w ośrodku SON? Pozdrawiam Tu odpowiedź z SON: Cytat Dzień dobry, wspólny karnet z COS-em będzie kontynuowany w przyszłym sezonie. Jeśli chodzi o sezonówkę to będzie aktualna tylko u nas. Pozdrawiam COS nie odpowiedział mi na zadane pytanie. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fafek Napisano 5 Maj 2017 Zgłoszenie Share Napisano 5 Maj 2017 Ojtam, nic nowego pod słońcem, że skipassy w różnych wersjach mają różne obszary działania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 5 Maj 2017 Zgłoszenie Share Napisano 5 Maj 2017 Podobno za rok ma być już normalnie, ale na razie nie dogadali się z COSem. Zapewne nie chodzi o to, że COS jest przeciw, tylko o względy logistyczne i rozliczeniowe. A co do ich marketingu.... Milczenie jest złotem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ptk89 Napisano 5 Maj 2017 Zgłoszenie Share Napisano 5 Maj 2017 20 minut temu, leitner napisał: Podobno za rok ma być już normalnie, ale na razie nie dogadali się z COSem. Zapewne nie chodzi o to, że COS jest przeciw, tylko o względy logistyczne i rozliczeniowe. A co do ich marketingu.... Milczenie jest złotem. Dogadali się w kwestiach karnetów godzinnych czy kilku dniowych i tutaj logistyka nie przeszkadza by uruchomić wspólny karnet, a wielki problem jest z całosezonowymi? Serio? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 5 Maj 2017 Zgłoszenie Share Napisano 5 Maj 2017 2 minuty temu, ptk89 napisał: Dogadali się w kwestiach karnetów godzinnych czy kilku dniowych i tutaj logistyka nie przeszkadza by uruchomić wspólny karnet, a wielki problem jest z całosezonowymi? Serio? Nie wiem czy tak jest (info o karnetach nie jest od nich, tylko z netu, więc mogę się mylić), ale jeśli mam rację, to pewnie chodzi o to, że sezonówka obejmuje też słowackie ośrodki i z tym był problem. Może chodzi też o system bramkowy? Nie mam pojęcia. Sezonówka na sam Szczyrk (jeśli taka będzie) będzie pewnie obejmować też COS. Ale to są tylko moje przemyślenia - niepotwierdzone! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 5 Maj 2017 Zgłoszenie Share Napisano 5 Maj 2017 Cały czas kopią.... Na Hali Skrzyczeńskiej cały czas sporo maszyn. Tylko trochę smutno wygląda górna stacja orczyków przy Bieńkuli bez lasu. Wygląda dokładnie tak jak w latach 70. i 80. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artix Napisano 6 Maj 2017 Zgłoszenie Share Napisano 6 Maj 2017 Świetnie że idą do przodu. Czyżby miał spędzić tam kolejny tydzień w lutym? ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cosworth240 Napisano 6 Maj 2017 Zgłoszenie Share Napisano 6 Maj 2017 Od osoby związanej z inwestycja słyszałem, ze Ilość ludzi i maszyn ma być wkrótce jeszcze większa. Innymi słowy, oni sie dopiero rozkręcają. Ciagle nie mogę uwierzyć, ze "to" naprawdę sie dzieje... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 6 Maj 2017 Zgłoszenie Share Napisano 6 Maj 2017 Niedługo ruszą z budową dwóch kanap, tunelu, naśnieżaniem i profilowaniem, więc na pewno jeszcze się wszystko rozkręci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarioJ Napisano 6 Maj 2017 Zgłoszenie Share Napisano 6 Maj 2017 (edytowane) To widzę ze całe sezon letni to będzie Szczyrk na forum Edytowane 6 Maj 2017 przez MarioJ 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig12345 Napisano 6 Maj 2017 Zgłoszenie Share Napisano 6 Maj 2017 Leitner - o co chodzi z tym tunelem? Przykrycie drogi do Malinowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi