leitner Napisano 13 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 13 Marzec 2017 17 minut temu, ptk89 napisał: Według pierwotnych planów miała być Gondola i kwa krzesła 6 osobowe. Zgadza się. Oficjalnie takie są plany na ten rok. Krótkie wyciągi z Czyrnej będą demontowane z powodu budowy gondoli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojtekM Napisano 13 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 13 Marzec 2017 Czyli rozumiem, że krzesła z Soliska na Halę Skrzyczeńska, oraz z Soliska na Pośredni, będą to krzesła z przesiadką (odpowiednio Suche i Hala Pośrednia nad Golgotą)? Czy też na Halę Skrzyczeńską i Pośredni wjedziemy na raz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 13 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 13 Marzec 2017 2 minuty temu, WojtekM napisał: Czyli rozumiem, że krzesła z Soliska na Halę Skrzyczeńska, oraz z Soliska na Pośredni, będą to krzesła z przesiadką (odpowiednio Suche i Hala Pośrednia nad Golgotą)? Czy też na Halę Skrzyczeńską i Pośredni wjedziemy na raz? Wjedziemy na raz. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojtekM Napisano 13 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 13 Marzec 2017 (edytowane) No, to extra. To krzesło z Soliska na Halę Skrzyczeńską wyjdzie jakieś 1600-1700m, a na Pośredni 1400m. Przeprofilują Golgotę, żeby była "przyjaźniejsza" dla przeciętnego ślizgacza? Jeżeli tak, to nie mówię, że to dobrze, ale zrozumiem, jeżeli tak zrobią. W końcu budują tam krzesło. Edytowane 13 Marzec 2017 przez WojtekM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 13 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 13 Marzec 2017 51 minut temu, WojtekM napisał: ... Przeprofilują Golgotę, żeby była "przyjaźniejsza" dla przeciętnego ślizgacza? Jeżeli tak, to nie mówię, że to dobrze, ale zrozumiem, jeżeli tak zrobią... A ja tego nie rozumie! nie wiem dlaczego wszystkie stoki mają być dla nowicjuszy i dla "mamusiek z dzieciorami" ? Golgota od zawsze była zawsze trasą "trudną" dla NARCIARZY a nie "mamusiek" Chcą się uczyć... spoko ale dlaczego akurat tu!!!! PS. JC weź zrób wreszcie coś z tym "ą" bo szlag człowieków trafia !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hupon Napisano 13 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 13 Marzec 2017 Golgota zostanie "Golgotą", dla "ślizgaczy" będzie "niebieski" zjazd do Soliska po prawej (patrząc z dołu). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fredek321 Napisano 13 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 13 Marzec 2017 http://bielskobiala.wyborcza.pl/bielskobiala/7,88025,21464496,w-szczyrku-zdjeli-pierwsze-orczyki-ale-to-jeszcze-nie-poczatek.html W tym artykule pada jedno, bardzo niepokojące zdanie: "Pozwolenia na rozpoczęcie prac spółka ma dostać w kwietniu." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojtekM Napisano 13 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 13 Marzec 2017 A ja rozumiem, bo inwestują dlatego, zeby kasę zarobic. A zarobią najwięcej przy dużym obłożeniu. Z Hali pośredniej zrobią więc jeszcze dodatkowy, "niebieski" zjazd do Soliska? Jak będzie biegł? Wtedy rzeczywiście może Golgotę zostawią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 13 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 13 Marzec 2017 Popatrzcie sobie na zmiany w planie zagospodarowania przestrzennego dostępne tutaj: http://geoportal.powiat.bielsko.pl/geoportal/f?p=MAPA:113:3689830702605493::::P113_MAPA,P113_TEMAT:RPP_GEOPORTAL,D Lub tutaj: Kanapa na Pośredni będzie miała niecałe 1300 m, a na Halę S. ok. 1500 m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 13 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 13 Marzec 2017 30 minut temu, fredek321 napisał: W tym artykule pada jedno, bardzo niepokojące zdanie: "Pozwolenia na rozpoczęcie prac spółka ma dostać w kwietniu." Pewnie świstaki się budzą... albo inne żaby mają okres! Polska to inny kraj a ostatnio bardziej inny niż cywilizowany! W ostatni weekend na Chopoku (Slovacki Park Narodovy) zrobili DISCO dla świstaków (często im tak robią to one już się przyzwyczaiły nie tak jak nasze) Muza "napieprz...a" na Prehibie i na Luckah i było git... PS. u nas nie do pomyślenia żeby melexy kursowały bo za głośne... czy co? a konie to niby ciche są... Brak słów! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 13 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 13 Marzec 2017 Z pozwoleniami nie powinno być problemu, ale sami wiemy, że różnie to bywa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 17 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 2017 Piękna galeria z dzisiejszego SON-u http://bielskobiala.wyborcza.pl/bielskobiala/5,88025,21511443.html 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 18 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 18 Marzec 2017 Pożyjemy zobaczymy. Choć jestem całkiem dobrej myśli.I mocno trzymam kciuki żeby wszystkie planowane inwestycje nie miały opóźnień ani żadnych oponentów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 21 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2017 (edytowane) Matej Petocz z lanovky.sk potwierdza to, co pisałem - kanapy na Julianach i z Czyrnej powstaną w 2019 r. Kanapa na grzbiet Małego Skrzycznego powstanie za rok - w 2018. SON nie ma jeszcze pozwoleń na budowę tegorocznych kanap, ale "mają pewność", że dostaną je w dobrym czasie. Raczej nie powinno być kolejnego opóźnienia. http://lanovky.sk/?page=rep&id=1034 Edytowane 21 Marzec 2017 przez leitner 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
t_c Napisano 21 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2017 znając trochę polskie urzędy...obawiam się , że w grudniu będą zasuwać na 3 zmiany żeby zdążyć, bo pozwolenie pewnie dostaną w sierpniu...oby trafili na rozsądnego urzędnika.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maxcity Napisano 21 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2017 2 godziny temu, leitner napisał: Matej Petocz z lanovky.sk potwierdza to, co pisałem - kanapy na Julianach i z Czyrnej powstaną w 2019 r. Kanapa na grzbiet Małego Skrzycznego powstanie za rok - w 2018. SON nie ma jeszcze pozwoleń na budowę tegorocznych kanap, ale "mają pewność", że dostaną je w dobrym czasie. Raczej nie powinno być kolejnego opóźnienia. http://lanovky.sk/?page=rep&id=1034 Czyli z kanapą na Julianach już się dogadali i blokada zdjęta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 21 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2017 17 minutes ago, t_c said: znając trochę polskie urzędy...obawiam się , że w grudniu będą zasuwać na 3 zmiany żeby zdążyć, bo pozwolenie pewnie dostaną w sierpniu...oby trafili na rozsądnego urzędnika.. Patrząc przez pryzmat budowy rollercoastera w Parku Śląskim, praca na trzy zmiany nie stanowi dla nich żadnego problemu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 21 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2017 13 minut temu, maxcity napisał: Czyli z kanapą na Julianach już się dogadali i blokada zdjęta? Oficjalnie wszystko jest dogadane, ale chodzą plotki, że są problemy z kilkoma właścicielami. To są tylko plotki, ale może coś w tym jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ptk89 Napisano 21 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2017 @leitner czy w związku z tym, że nowe kanapy w Czyrnej i na Julianach powstaną za 2 lata, to oznacza to, że póki co nie rozbierają orczyków w tych miejscach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 21 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2017 4 minuty temu, ptk89 napisał: @leitner czy w związku z tym, że nowe kanapy w Czyrnej i na Julianach powstaną za 2 lata, to oznacza to, że póki co nie rozbierają orczyków w tych miejscach? TAK! Postaramy się to w pełni wykorzystać 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ptk89 Napisano 22 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 22 Marzec 2017 @leitner czy jesteś w stanie wyciągnąć od TMR aktualne informacje na temat zmian w Szczyrku na następny sezon? Moja prośba wynika z tego, że ciągle słyszymy o różnych wątpliwościach, zawirowaniach i zmianach planów inwestycji. Mnie najbardziej interesują takie kwestie: 1. Na jakich trasach zostanie zmodernizowany system naśnieżania na przyszły sezon? 2. Jakie trasy będą oświetlone do wieczornej jazdy w przyszłym sezonie? 3. Czy będzie zrobione dwukierunkowe połączenie z COS na przyszły sezon? 4. Czy Sprytna Sezonówka w przyszłym sezonie obejmie również COS, tak jak teraz mamy wspólny karnet SON-COS? 5. Czy Sprytna Sezonówka w ramach dopłaty 50 EUR za Szczyrk obejmie też wieczorne jazdy w Szczyrku, czy jednak będzie kolejna dopłata za wieczorne jazdy? 6. Jakie trasy na przyszły sezon zostaną zmodernizowane np. poszerzenia czy niwelacje? Myślę, że takich dość konkretnych pytań które nas nurtują znajdzie się więcej, a chyba można zakładać, że taki poważny inwestor jak TMR to ma już konkretny plan działania na przyszły sezon, który rozpocznie się jakby nie patrzeć za kilka miesięcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 22 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 22 Marzec 2017 2 godziny temu, ptk89 napisał: @leitner czy jesteś w stanie wyciągnąć od TMR aktualne informacje na temat zmian w Szczyrku na następny sezon? Moja prośba wynika z tego, że ciągle słyszymy o różnych wątpliwościach, zawirowaniach i zmianach planów inwestycji. Może Cię to zdziwi, ale jak rozmawiałem z nimi w lutym, to nie było jeszcze dokładnego planu... Spróbuję czegoś się dowiedzieć, ale na 100% i tak niczego raczej nie powiedzą (może poza karnetem). Póki co mogę powiedzieć, że raczej na pewno zostanie poszerzona Golgota wraz z nowym naśnieżaniem. W pierwszej kolejności modernizacja czeka też 2 i 3 z Hali S do Czyrnej i czerwona 7 z Hali S do Soliska. Ponadto nowa trasa z Hali Pośredniej na Solisko (niebieska) wraz z naśnieżaniem. Czy uda im się to zrealizować? Nie wiem, bo jeszcze nic nie zaczęli robić w kierunku naśnieżania, ale nie mam pojęcia, ile czasu może im to zająć. Na pewno najdłużej będą kopać zbiornik na wodę i instalację. Jednak najpierw powinni poszerzyć trasy tam, gdzie to konieczne. Oświetlona na pewno będzie 3 przy gondoli. Z tego, co wiem, to łącznik z COS-em będzie za rok (bez kanapy nie ma on większego sensu). Jeśli uda im się zrobić to, co napisałem, to i tak będzie bardzo dużo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ptk89 Napisano 22 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 22 Marzec 2017 19 minut temu, leitner napisał: Może Cię to zdziwi, ale jak rozmawiałem z nimi w lutym, to nie było jeszcze dokładnego planu... Spróbuję czegoś się dowiedzieć, ale na 100% i tak niczego raczej nie powiedzą (może poza karnetem). Póki co mogę powiedzieć, że raczej na pewno zostanie poszerzona Golgota wraz z nowym naśnieżaniem. W pierwszej kolejności modernizacja czeka też 2 i 3 z Hali S do Czyrnej i czerwona 7 z Hali S do Soliska. Ponadto nowa trasa z Hali Pośredniej na Solisko (niebieska) wraz z naśnieżaniem. Czy uda im się to zrealizować? Nie wiem, bo jeszcze nic nie zaczęli robić w kierunku naśnieżania, ale nie mam pojęcia, ile czasu może im to zająć. Na pewno najdłużej będą kopać zbiornik na wodę i instalację. Jednak najpierw powinni poszerzyć trasy tam, gdzie to konieczne. Oświetlona na pewno będzie 3 przy gondoli. Z tego, co wiem, to łącznik z COS-em będzie za rok (bez kanapy nie ma on większego sensu). Jeśli uda im się zrobić to, co napisałem, to i tak będzie bardzo dużo Uświadom ich może, że "nie powiemy bo nie" działa na ich niekorzyść. Jak ludzie będą żyli w niepewności i TMR przeciągnie w czasie podawanie informacji dla opinii publicznej, to ludzie zamiast decydować się na Sprytne Sezonówki i ogólnie wyjazd do SON na przyszły rok wybiorą coś innego pewnego i sprawdzonego. Pytania zadałem dosyć konkretne i chyba dosyć prosto się do nich ustosunkować, a nie uwierzę w to, że nie mają planów np. co do ilości kupowanych lanc/armatek i ich rozmieszczenia na ośrodku bo przecież musieli takie wydatki ujmować chociażby w planach, pozwoleniach i własnym budżecie na rok 2017. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfing Napisano 22 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 22 Marzec 2017 3 godziny temu, ptk89 napisał: Czy Sprytna Sezonówka w przyszłym sezonie obejmie również COS, tak jak teraz mamy wspólny karnet SON-COS? Czy Sprytna Sezonówka w ramach dopłaty 50 EUR za Szczyrk obejmie też wieczorne jazdy w Szczyrku, czy jednak będzie kolejna dopłata za wieczorne jazdy? W przyszłym sezonie odpuszczam sprytny karnet i Szczyrkowski, bo nawet jak postawią planowane wyciągi zostanie mnóstwo rzeczy wokół do dokończenia i jak nie zasypie metrem śniegu może być marnie. Swoją drogą w aktualnym regulaminie sprytnego karnetu na 2017/18 nie ma nawet jednego słowa o Szczyrku. OBCHODNÉ PODMIENKYŠikovná sezónka (HERO SEASON PASS)ZIMNÁ SEZÓNA 2017/2018 Solisko Golgota Czyrna Pośrednie 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fredek321 Napisano 22 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 22 Marzec 2017 surfing Czy nazywasz się Dawid Chalimoniuk? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi