Góral spod Skrzycznego Napisano 6 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2017 Na pytanie sms-em do mojego brata "co robisz?" otrzymałem odpowiedź - "śmigam samotnie po jedynce, hehe" 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
asiek Napisano 6 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2017 Do Szczyrku mega korek. Jak ktoś się wybiera polecam spróbować przez Salmopol [emoji6]Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andy-w Napisano 6 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2017 (edytowane) 23 minutes ago, asiek said: Do Szczyrku mega korek. Jak ktoś się wybiera polecam spróbować przez Salmopol No to mam usprawiedliwienie, aby nie ruszać się z domu Skoro mam już za sobą 12 dość udanych wypadów na narty w tym sezonie to trzeba wiedzieć kiedy odpuścić Myślałem jeszcze o Żarze, ale tam jest tak Edytowane 6 Styczeń 2017 przez andy-w 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 6 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2017 Andrzej skoro tak to pozostaje.....udać się w jedynie słuszne miejsce 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andy-w Napisano 6 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2017 15 minutes ago, marcinn said: Andrzej skoro tak to pozostaje.....udać się w jedynie słuszne miejsce Czyżbyś miał na myśli .... ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andy-w Napisano 6 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2017 (edytowane) I jeszcze kilka migawek z dzisiejszych stoków z godz. 12. Na Rohacach minus 19,9 Pozdrawiam wszystkich twardzieli co dzisiaj byli na nartach. Białka Tatrzańska Szczyrk, BSA Czarna Góra, Sienna Bielsko-Biała, Dębowiec Pilsko, Hala Miziowa Słowacja, Tatry Zachodnie, Rohace Wisła, Klepki Wisła, Soszów Istebna, Złoty Groń Edytowane 6 Styczeń 2017 przez andy-w 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andy-w Napisano 6 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2017 Sorry, to jest wątek o SON, a ja się zapędziłem z tymi obrazkami z innych ośrodków. Może admin to przeniesie do tematu o warunkach w Polsce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
asiek Napisano 6 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2017 Wracamy z SON'u zadowoleni. Dopóki było się w ruchu temperatura nie była problemem. Ludzi też rozsądnie[emoji6] chyba większość pojechała na BSA. Trasa pod niektórymi orczykami nadal hardcore [emoji12] spore wyboje plus momentami "wiszenie" (przynajmniej w moim przypadku). Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Góral spod Skrzycznego Napisano 6 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2017 Tylko tyle albo aż tyle mam ze zdjęć, trasa mojego życia: 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
christofer30 Napisano 7 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 7 Styczeń 2017 (edytowane) Ja jutro COS + SON trzeci raz w tym sezonie. Nie wiem czego się spodziewać ( mróz, dużo ludzi ) ale mam nadzieje że będzie fajna przygoda i może choć byłem już tam dziesiąt a może więcej razy to pierwszy raz zjadę widokową no czekam jeszcze na otwarcie tej przebudowanej trasy FIS przez kanion. Aha no i jeszcze jutro jedynka SON a może na dziko i Bieńkula Edytowane 7 Styczeń 2017 przez christofer30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek_kapica Napisano 13 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2017 Koledzy mam pytanie, z SON do COS to tylko autobus prawda? Nie ma żadnych busikow? W przyszłym tygodniu chce zaliczyć oba a wolałbym nie ściągać botów narciarskich ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 13 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2017 12 minut temu, marek_kapica napisał: Koledzy mam pytanie, z SON do COS to tylko autobus prawda? Nie ma żadnych busikow? W przyszłym tygodniu chce zaliczyć oba a wolałbym nie ściągać botów narciarskich ;-) Są płatne busiki. Rok temu jeździłem w nich w butach narciarskich i nie było żadnego problemu. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Góral spod Skrzycznego Napisano 13 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2017 1 godzinę temu, leitner napisał: Są płatne busiki. Rok temu jeździłem w nich w butach narciarskich i nie było żadnego problemu. Jak bez butów, normalnie pakujesz się ze sprzętem. Od 30 lat tak było. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rogas Napisano 14 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2017 Hej, mam krótkie, nietypowe pytanie do miłośników GON-u, szczyrkowskiego GAT-u, SON-u. Do którego roku funkcjonowało akwarium na Hali Skrzyczeńskiej? Zastanawiam się czy mam szanse to pamiętać. W ostatni piątek poświęciliśmy chwilę z małżonką na kontemplację nad architekturą tego przybytku (takie zboczenie zawodowe) i całej górniczej infrastruktury szczyrkowskiej. W opinii mojej Pani architekt szkoda tego obiektu, mi też się podoba wbrew pozorom. Coś mi się kojarzy, że TMR miał w planach uruchomienie restauracji w na Hali, ale w ramach górnej stacji gondoli z parkingu u Kowalskiego (wg konkursowego projektu). A co z akwarium? Poniżej kilka zdjęć z piątku. Zrobiliśmy objazd po wszystkich trasach. Skorzystaliśmy z ostatnich dni bez kolejkowych, chociaż na Czyrnej od strony kas trzeba było chwilę postać, na szczęście uruchomiono orczyk od strony Bieńkuli. Pan z obsługi zapraszał kolejkowiczów, ale chętnych było mało. Na początku nie działał orczyk na M. Skrzyczne z powodu wiatru, na Julianach najbardziej było widać efekty jego działania. Pojawiło się też trochę czarnego i trawy na trasach 9,12, 13. Najlepsze warunki między Halą a Soliskiem, po obu stronach orczyka. Prawie na koniec wjechaliśmy na M. Skrzyczne, ale tam królował silny wiatr. Aż szkoda było wracać na Mazowsze. 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfing Napisano 15 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2017 (edytowane) Akwarium było czynne po wieloletniej przerwie w sezonie 2011/12 http://www.skionline.pl/stacje/szczyrk-czynny-zapewnia-son,newsy,4621.html 12 godzin temu, Rogas napisał: Hej, mam krótkie, nietypowe pytanie do miłośników GON-u, szczyrkowskiego GAT-u, SON-u. Do którego roku funkcjonowało akwarium na Hali Skrzyczeńskiej? Zastanawiam się czy mam szanse to pamiętać. Edytowane 15 Styczeń 2017 przez surfing Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rogas Napisano 15 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2017 Dzięki @surfing , kojarzysz kiedy zaczęła się ta wieloletnia przerwa w działaniu akwarium? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fundu Napisano 16 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2017 Z tego co pamiętam, to plany ponownego uruchomienia Akwarium miał p. Richter po wykupieniu SON od GAT - to była jedna z tych spraw, która zapowiadali. "Budynek grozi zawaleniem" - chyba od ubiegłego roku taki napis (czy coś w tym stylu) wymalony jest na Akwarium. Przypominam sobie obrazy, że za "bajtla" też w środku byłem, ale jako "fest bajtel", więc mało z tego pamiętam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artix Napisano 16 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2017 Piekty obiekt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
melo7anthony Napisano 16 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2017 Jutro najprawdopodobniej będę w szczyrku, jak na Bieńkuli? Można zjechać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Góral spod Skrzycznego Napisano 16 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2017 Ja popijałem parzącą w język i ręcę herbatę z Akwarium w II połowie lat 80. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mctwist Napisano 16 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2017 Cześć wszystkim. Bieńkula zamknięta ale da radę zjechać bokami. Środkiem trasy zrobione są dwa wały lodowe z kawałami brył lodowych wielkości 30 cm - efekt przejechania ratraka środkiem trasy i rozgarnięcia nasypanego śniegu z armatek. Zanim to rozbiją to kilka dni zajmie... Polecam trasę 1 i 7. A najlepiej poza trasami (tu z Małego do doliny Zimnika) 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rogas Napisano 16 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2017 4 godziny temu, Góral spod Skrzycznego napisał: Ja popijałem parzącą w język i ręcę herbatę z Akwarium w II połowie lat 80. W II połowie lat 80 to ja się rodziłem a w II połowie lat 90 mogło działać? Bo nie wiem czy mi się to śniło, czy faktycznie coś takiego kojarzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 16 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2017 Chodzą słuchy, że Akwarium ma być reaktywowane w trochę zmienionej wersji. Nic więcej nie wiem (póki co ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hextor Napisano 16 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2017 A po co? Nie lepiej zbudować nowa restauracje w tym miejscu? Tym bardziej że ta grozi zewaleniem. Wysłane z mojego F3112 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 16 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2017 Nowa restauracja i tak będzie. Tak jak pisałem, to tylko pogłoski. Za dwa tygodnie dowiem się wszystkiego od "góry" 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi