Hextor Napisano 9 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 9 Styczeń A za Rittera gdzie mieli zbiornik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig12345 Napisano 9 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 9 Styczeń 1 godzinę temu, Hextor napisał: A za Rittera gdzie mieli zbiornik? Paaaanie! Wtedy to ziiiimy byyyli! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Narciarz ze Śląska Napisano 9 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 9 Styczeń 2 godziny temu, mig12345 napisał: Paaaanie! Wtedy to ziiiimy byyyli! Było naśnieżanie. Brali chyba wprost z Żylicy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jack78 Napisano 9 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 9 Styczeń 8 godzin temu, Narciarz ze Śląska napisał: Na Skrzycznem chyba śnieżyć nie będą, bo już widać, że tego nie robią w silnym mrozie. Śnieżą pod Skrzycznem: na Jaworzynie. Prawdopodobnie (ale to już moja insynuacja) w tym sezonie będzie czynna tylko polana na Jaworzynie i (może?) Ondraszek. Będą śnieżyć, tylko teraz jest za zimno. Oni śnieżą jak temp zbliża się do 0. Od kilku lat mam wrażenie, że ktoś tam bierze w łapę, żeby zrujnować ośrodek a potem sprzedać go za bezcen. Przecież tam nigdy nie działają armatki w mrozie, tylko jak jest zapowiadana odwilż. Czyli koszty się zgadzają, a zysków nie ma, bo nie ma po czym jeździć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hextor Napisano 9 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 9 Styczeń Tak myślę, że mogli by zrobić jak w Kościelisku. Zimą by był zbiornik na wodę, a w lecie kąpielisko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jack78 Napisano 9 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 9 Styczeń Teraz, Hextor napisał: Tak myślę, że mogli by zrobić jak w Kościelisku. Zimą by był zbiornik na wodę, a w lecie kąpielisko. Widziałeś kiedyś ten zbiornik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lika Napisano 9 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 9 Styczeń 2 minuty temu, Hextor napisał: Tak myślę, że mogli by zrobić jak w Kościelisku. Zimą by był zbiornik na wodę, a w lecie kąpielisko. A co oni tam śnieżą i kto to robi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cosworth240 Napisano 9 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 9 Styczeń 5 godzin temu, Jusik2002 napisał: Ciężko powiedzieć ale jakiś czas temu prezes TMR powiedział, że gdyby wcześniej wiedział jak prowadzi się inwestycje narciarskie I jakie ku temu są warunki w Polsce to by nigdy nie zainwestowali w Szczyrk. Ja myślę, że dokończą swoje plany i uda im się wybudować zbiornik plus 2 nowe krzesła ale to perspektywa raczej 2-3 lat. Jak państwowy COS ma problemy z pozyskanie zgody ma zbiornik to jak musi mieć pog górkę tako TMR... Z drugiej strony do tej pory, ze wszystkich ośrodków TMR, Szczyrk finansowo wychodził bardzo dobrze, wiec to chyba takie narzekanie dla narzekania; w Jasnej tez pewnych rzeczy nie udało im sie zrobić; w Łomnicy podobnie, wiec chyba juz sa zahartowani… Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hextor Napisano 9 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 9 Styczeń 2 godziny temu, lika napisał: A co oni tam śnieżą i kto to robi? Jak to co? Szymoszkowa 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfing Napisano 9 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 9 Styczeń (edytowane) SON 09.01.24 przy takim mrozie zapasy śnieg przy lancach powstają błyskawicznie. Śnieżą 1 ,3 i Juliany, niestety woda w zbiorniku powoli się kończy, ludzi dużo, kolejki z 5 minut, u góry inwersja i tylko -6C. Edytowane 10 Styczeń przez surfing 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pejot Napisano 19 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń Rozstawiają armatki na Golgocie... 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojtekM Napisano 19 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 13 minut temu, pejot napisał: Rozstawiają armatki na Golgocie To spoko bo właśnie zbliża się przynajmniej tydzień odwilży 😁 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfing Napisano 19 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 26 minut temu, WojtekM napisał: To spoko bo właśnie zbliża się przynajmniej tydzień odwilży 😁 👇 W dniu 9.01.2024 o 06:31, WojtekM napisał: Zawsze coś nie tak biedaku, wszystko źle. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 19 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 33 minuty temu, WojtekM napisał: To spoko bo właśnie zbliża się przynajmniej tydzień odwilży 😁 Nieprawda, dla wysokości 738m npm norweg pokazuje takie coś: 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jack78 Napisano 20 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 9 godzin temu, pejot napisał: Rozstawiają armatki na Golgocie... Kiedy oni to usypiali? . Byłem tam rano i nawet lance nie pracowały, a teraz już taka kupa śniegu. Oby to nie służyło jako magazyn śniegu jak 2 lata temu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pejot Napisano 20 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń Teraz, jack78 napisał: Kiedy oni to usypiali? . Byłem tam rano i nawet lance nie pracowały, a teraz już taka kupa śniegu. Oby to nie służyło jako magazyn śniegu jak 2 lata temu Musiałeś nie zwrócić uwagi ta kupa śniegu leży już od jakiegoś czasu. Dwa lata temu w końcu ten magazyn rozprowadzili po stoku, Golgota była od początku lutego otwarta. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jack78 Napisano 20 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 10 godzin temu, pejot napisał: Musiałeś nie zwrócić uwagi ta kupa śniegu leży już od jakiegoś czasu. Dwa lata temu w końcu ten magazyn rozprowadzili po stoku, Golgota była od początku lutego otwarta. Rok temu tak. 2 lata temu gołota nie działała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pejot Napisano 20 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 34 minuty temu, jack78 napisał: Rok temu tak. 2 lata temu gołota nie działała Działała działała pamiętam to doskonale bo po raz pierwszy od kiedy przyjeżdżam do Szczyrku czyli od 2018 roku udało mi się w nią trafić otwarta i jeździłem nią namiętnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pejot Napisano 20 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń W zeszłym roku żeby nie było wątpliwości też działa. Dokładnie od 04.02 do 17.02 przyjechałem ok 20.02 i już musiałem drzeć po zamkniętej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hextor Napisano 21 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń Rok temu działała w ferie, podobnie jak Bienkula. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig12345 Napisano 21 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń Bo rok temu o tej porze spadło w Szczyrku z 70-80 cm naturalnego śniegu.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jawor61 Napisano 21 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń Brak wody do naśnieżania odczuwalny. Po czwartkowej odwilży zeszło dużo śniegu. Nie wszystko otwarte, bardzo twardo, rano niewielka warstwa śniegu na cienkiej zlodowaciałej skorupie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZdolnyŚlązak Napisano 21 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 12 godzin temu, jack78 napisał: Rok temu tak. 2 lata temu gołota nie działała Krótko bo krótko ale działała. Bieńkula też, na obie się załapalem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jack78 Napisano 21 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 24 minuty temu, ZdolnyŚlązak napisał: Krótko bo krótko ale działała. Bieńkula też, na obie się załapalem. Ja też, ale Bieńkula działała chyba tyło 3 dni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marekesz Napisano 21 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 35 minutes ago, jack78 said: Ja też, ale Bieńkula działała chyba tyło 3 dni Po otwarciu Bieńkulę po paru dniach przestali ratrakować i potem była i tak jeszcze otwarta parę dni, zanim oficjalnie zamknęli. Nie dziwię im się, że przestali utrzymywać trasę, choć pokrywa śnieżna była duża. Zjeżdżałem tam dwa dni po kilka/kilkanaście razy. Cały czas byłem sam na trasie, lub pojawiały się pojedyncze osoby. Ale po zamknięciu były jeszcze lepsze warunki - dodatnie temperatury "wyrównały" i "uleżały" śnieg, nikt nie jeździł, więc było równo bez pomocy ratraka. Częste utyskiwania tu na forum, że jest dużo narciarzy wymagających wymagających tras, a TMR o nich nie dba, nijak się ma do rzeczywistej frekwencji na otwartej Bieńkuli. Ciekawe, bo Golgota cieszy się już dużym powodzeniem... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi