Slavko Napisano 5 Październik 2022 Zgłoszenie Share Napisano 5 Październik 2022 Witam. Jako, że nigdy nie byłem w Szczyrku i nigdy mnie ta miejscówka dotąd nie interesowała, to zadam może parę głupich pytań. Cofnąłem się w tym temacie powiedzmy, jakieś 40 stron w tył, orientacyjnie poczatek zeszłego roku. Napiszcie mi proszę. gdzie jest granica pomiedzy COS a SMR? Z opisu wnioskuję, że te dwa krzesła i dwa orczyki na Skrzyczne to jeszcze COS. To dlaczego mapa SMR też obejmuje te wyciągi? Drugie pytanie - starzy bywalcy tego ośrodka posługują się nazwami typu : Ondraszek, Bieńkula, Fis, Juliany, Solisko, Golgota itp. To lokalne nazwy tras? Jak to dopasować, żeby zrozumieć o czym piszecie? :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
christof Napisano 5 Październik 2022 Zgłoszenie Share Napisano 5 Październik 2022 21 - Ondraszek 5 - Bieńkula 23 - FIS 11- Golgota 9 i górny odcinek 10 to Juliany a Solisko to dolna stacja ktora widac na kadej mapce Podzial COS SMR jest taki jak napisales. 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
redinne Napisano 5 Październik 2022 Zgłoszenie Share Napisano 5 Październik 2022 Mapa obejmuje te wyciągi dlatego że współpracują ze sobą i jest opcja przejeżdżać z jednego na drugi. Na karnecie z SMR możesz jeździć też na COSowych wyciągach. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 5 Październik 2022 Zgłoszenie Share Napisano 5 Październik 2022 Godzinę temu, redinne napisał: Mapa obejmuje te wyciągi dlatego że współpracują ze sobą i jest opcja przejeżdżać z jednego na drugi. Na karnecie z SMR możesz jeździć też na COSowych wyciągach. Chyba, że dostałeś je jako benefity za akcje, wówczas nie obowiązują w COS. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 5 Październik 2022 Zgłoszenie Share Napisano 5 Październik 2022 5 godzin temu, Slavko napisał: Witam. Jako, że nigdy nie byłem w Szczyrku i nigdy mnie ta miejscówka dotąd nie interesowała, to zadam może parę głupich pytań. Cofnąłem się w tym temacie powiedzmy, jakieś 40 stron w tył, orientacyjnie poczatek zeszłego roku. Napiszcie mi proszę. gdzie jest granica pomiedzy COS a SMR? Z opisu wnioskuję, że te dwa krzesła i dwa orczyki na Skrzyczne to jeszcze COS. To dlaczego mapa SMR też obejmuje te wyciągi? Drugie pytanie - starzy bywalcy tego ośrodka posługują się nazwami typu : Ondraszek, Bieńkula, Fis, Juliany, Solisko, Golgota itp. To lokalne nazwy tras? Jak to dopasować, żeby zrozumieć o czym piszecie? Popatrzyłbym też na mapę tras narysowaną kiedyś przez @surfing z naniesionymi lokalnymi knajpkami. Na oficjalnych mapach ośrodka nie znajdziesz najlepszych miejscówek. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 5 Październik 2022 Zgłoszenie Share Napisano 5 Październik 2022 6 godzin temu, moruniek napisał: Popatrzyłbym też na mapę tras narysowaną kiedyś przez @surfing z naniesionymi lokalnymi knajpkami. Na oficjalnych mapach ośrodka nie znajdziesz najlepszych miejscówek. Mam pomysł, może na podstawie oryginalnej mapy stworzyć Naszą mapę z knajpkami oraz nazwami tras? 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 5 Październik 2022 Zgłoszenie Share Napisano 5 Październik 2022 6 minut temu, JC napisał: Mam pomysł, może na podstawie oryginalnej mapy stworzyć Naszą mapę z knajpkami oraz nazwami tras? Dobry pomysł, jak załatwisz zgodę autora oryginalnej mapy, na jej użycie w ww. celach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lika Napisano 5 Październik 2022 Zgłoszenie Share Napisano 5 Październik 2022 12 godzin temu, christof napisał: 21 - Ondraszek 5 - Bieńkula 23 - FIS 11- Golgota 9 i górny odcinek 10 to Juliany a Solisko to dolna stacja ktora widac na kadej mapce Podzial COS SMR jest taki jak napisales. Ale przecież wszystkie używane przez ogół sympatyków nazwy tras są na oficjalnej stronie... Na Cosie jest podobnie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfing Napisano 5 Październik 2022 Zgłoszenie Share Napisano 5 Październik 2022 Mapa Szczyrk SON i COS Skrzyczne z nazwami kultowych tras, Dodatkowo na zielono 11 barów-szałasów (zielone kwadraty) z dobrym jedzeniem, grillami, ogniskami itp. prowadzonych przez miejscowych. 7 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zając Napisano 6 Październik 2022 Zgłoszenie Share Napisano 6 Październik 2022 Bar przy czerwonej 1-ce w zeszłym sezonie był zamknięty niestety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 6 Październik 2022 Zgłoszenie Share Napisano 6 Październik 2022 36 minut temu, zając napisał: Bar przy czerwonej 1-ce w zeszłym sezonie był zamknięty niestety. Mam nadzieje że w nadchodzącym sezonie bedziemy mieli tylko takie problemy…. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pasazer85 Napisano 6 Październik 2022 Zgłoszenie Share Napisano 6 Październik 2022 W dniu 5.10.2022 o 12:50, redinne napisał: apa obejmuje te wyciągi dlatego że współpracują ze sobą i jest opcja przejeżdżać z jednego na drugi. Na karnecie z SMR możesz jeździć też na COSowych wyciągach. W dniu 5.10.2022 o 14:05, moruniek napisał: Chyba, że dostałeś je jako benefity za akcje, wówczas nie obowiązują w COS. Należało by jeszcze dodać,że na 4 godzinnych z COS też na SMR nie pojeździ. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slavko Napisano 7 Październik 2022 Zgłoszenie Share Napisano 7 Październik 2022 W dniu 5.10.2022 o 23:17, surfing napisał: Mapa Szczyrk SON i COS Skrzyczne z nazwami kultowych tras, Dodatkowo na zielono 11 barów-szałasów (zielone kwadraty) z dobrym jedzeniem, grillami, ogniskami itp. prowadzonych przez miejscowych. Jeszcze podaj menu w tych knajpach to chyba Cię ozłocę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 7 Październik 2022 Zgłoszenie Share Napisano 7 Październik 2022 Godzinę temu, Slavko napisał: Jeszcze podaj menu w tych knajpach to chyba Cię ozłocę W większości tych miejsc zjesz dobrze, za rozsądne pieniądze. Znajdziesz miejsca z dobrą kiełbasą, karkówką z grilla, całkiem niezłymi naleśnikami, plackami jak i zapiekankami. Dla każdego coś miłego. Warto ich docenić, często prowiant jest tam dostarczany saniami z konnym zaprzęgiem, saniami ciągniętymi przez obsługę. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrisRR Napisano 8 Październik 2022 Zgłoszenie Share Napisano 8 Październik 2022 7 godzin temu, Slavko napisał: Jeszcze podaj menu w tych knajpach to chyba Cię ozłocę Hilton na Dolinach i ich porcja pieczonej kiełbaski (a w zasadzie dwóch) 😋 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maria Napisano 8 Październik 2022 Zgłoszenie Share Napisano 8 Październik 2022 10 godzin temu, KrisRR napisał: Hilton na Dolinach i ich porcja pieczonej kiełbaski (a w zasadzie dwóch) 😋 Proste, ale przepyszne. I olbrzymie porcje. Oby w tym roku Doliny były czynne, nie wiem, jak przetrwali zeszły sezon... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jusik2002 Napisano 8 Październik 2022 Zgłoszenie Share Napisano 8 Październik 2022 2 godziny temu, Maria napisał: Proste, ale przepyszne. I olbrzymie porcje. Oby w tym roku Doliny były czynne, nie wiem, jak przetrwali zeszły sezon... W tym roku ma być do samej Mety czynne cały sezon 😀 Wiec Hilton będzie miał nowe życie 😉 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andre372 Napisano 8 Październik 2022 Zgłoszenie Share Napisano 8 Październik 2022 5 godzin temu, Maria napisał: Proste, ale przepyszne. I olbrzymie porcje. Oby w tym roku Doliny były czynne, nie wiem, jak przetrwali zeszły sezon... 2 godziny temu, Jusik2002 napisał: W tym roku ma być do samej Mety czynne cały sezon 😀 Wiec Hilton będzie miał nowe życie 😉 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andre372 Napisano 8 Październik 2022 Zgłoszenie Share Napisano 8 Październik 2022 Witam ,może ktoś się orientuje jak w tym sezonie będą się kształtować cenowo karnety na wspólny COS z SMR ,jeśli było już pytanie i odpowiedź to sorki nie przewijałem tematu do tyłu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jack78 Napisano 8 Październik 2022 Zgłoszenie Share Napisano 8 Październik 2022 3 godziny temu, Jusik2002 napisał: W tym roku ma być do samej Mety czynne cały sezon 😀 Wiec Hilton będzie miał nowe życie 😉 Marzenia. Skąd śnieg,? Zeszłoroczna zima była niezła, a mimo to tylko kilka dni dało się zjechać do samego dołu 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maria Napisano 9 Październik 2022 Zgłoszenie Share Napisano 9 Październik 2022 11 godzin temu, jack78 napisał: Marzenia. Skąd śnieg,? Zeszłoroczna zima była niezła, a mimo to tylko kilka dni dało się zjechać do samego dołu Nie zapeszajmy. Oby choć Doliny działały! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jack78 Napisano 9 Październik 2022 Zgłoszenie Share Napisano 9 Październik 2022 Godzinę temu, Maria napisał: Nie zapeszajmy. Oby choć Doliny działały! Na tyle śniegu pewno będzie, tylko czy znajdzie się pracownik do obsługi orczyka? Bo w zeszłym roku to był największy problem. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrisRR Napisano 11 Październik 2022 Zgłoszenie Share Napisano 11 Październik 2022 W dniu 9.10.2022 o 10:17, jack78 napisał: Na tyle śniegu pewno będzie, tylko czy znajdzie się pracownik do obsługi orczyka? Bo w zeszłym roku to był największy problem. Dokładnie. Zasiedziałem się w Hiltonie i jak wyszedłem to okazało się że talerzyk już nie chodzi bo mają za mało ludzi do obsługi i wcześniej skończyli niż kanapa. Zdecydowałem się na zjazd mimo zamkniętej trasy. Dla mnie fajne doświadczenie; moje narty jeśli by umiały mówić na pewno nie zgodziłyby się z tą opinią 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fanatyk Napisano 12 Listopad 2022 Zgłoszenie Share Napisano 12 Listopad 2022 Wybiera się ktoś do Szczyrku w okresie Sylwestra i Nowego Roku?? Bede miał do sprzedania pięć szt 5 dniowych Fastpassów obejmujących bezkolejkową jazdę bez limitów + jazdę wieczorną przy oświetleniu. Karnety bedą ważne od 28.12 lub 29.12 ( do wyboru) przez kolejne 5 dni. Karnety nie będą wcześniej używane pierwsze wejście przez bramki będzie przez nowego właściciela co wyklucza ich zabranie. Gwarantuje uczciwość transakcji. Szczegóły na priv. lub pod nr tel 793 333 311 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 15 Listopad 2022 Zgłoszenie Share Napisano 15 Listopad 2022 SMR testował dziś system naśnieżania. https://www.facebook.com/szczyrkowski/photos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi