mig12345 Napisano 27 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 27 Październik 2014 [...]chodzi też o zagrożenia ,mój mąż waży 120 kg nie wyobrażam sobie sytuacji zderzenia, są głosy za i przeciw ale gdzieś ci przyszli mistrzowie musza trenować ,ale z drugiej strony zagrożenie są tak wielkie że osobiście nie odważyłabym się ... pozdrawiam i slusznie, bo najwiekszym zagrodzeniem na zdjeciu sa szelki.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 27 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 27 Październik 2014 KONIEC OFF-TOPU!!! Piszemy o SONie!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 27 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 27 Październik 2014 Zakochałem się w ostatnich kilkunastu czy kilkudziesięciu postach w tym temacie. One są takie nasze, takie polskie. Czyli tradycyjne narzekanie na wszystko. Nic nie robią ŹLE, robią ŹLE, w ogóle to wszystko ŹLE. Welcome in Poland. Mnie tylko rozbawił pomysł kandydatów na polityków (z tą 15 osobową kanapą). I włączyła mi się moja ironia automatyczna.:tongue: Wszelkie zmiany w Szczyrku będą mnie cieszyć.A nawet jeśli będą one w SzCyrku się działy to też.:cheerful: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfing Napisano 27 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 27 Październik 2014 TVP Katowice Nowy właściciel Szczyrkowskiego Ośrodka Narciarskiego przedstawił ambitne plany modernizacji ośrodka... ale ich realizację odsunął w czasie, ze względu na żmudne i skomplikowane procedury uzyskiwania niezbędnych zezwoleń na te inwestycje. Jedyna dobra wiadomość, w tym sezonie zimowym, to wspólny karnet na wszystkie wyciągi w rejonie Skrzycznego. Efekt porozumienia słowackiej firmy TMR z polskim Centralnym Ośrodkiem Sportu. Skala słowackich planów inwestycyjnych budzi pewne niedowierzanie........ http://www.tvp.pl/katowice/aktualnosci/spoleczne/na-narty-do-szczyrku/17414982 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jata_70 Napisano 28 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 28 Październik 2014 Tu masz mojego 4-letniego wnuka jeżdżącego na Hintertuxie: [video=youtube;a6fjJ5MagSk] Każesz mu się wynieść na oślą łączkę? super chłopak jeździ, lecz umiejętności w tym wieku to nie wszystko, opieka przede wszystkim musisz jednak przyznać, że stok jest bardzo dobrze przygotowany, bez muld, szeroki i nie ma na nim tłoku jednym słowem alpejska ośla łączka u nas wręcz przeciwnie tłok, wąsko, lód i muldy, niebezpiecznie dla takich malców 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MOSTOSTAL Napisano 28 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 28 Październik 2014 ....u nas wręcz przeciwnie tłok, wąsko, lód i muldy, niebezpiecznie dla takich malców Zapomniałeś dodać, że u nas jest przede wszystkim masa idiotów, nonszalanckich szpanerów o niskim czole, zachowujących się dokładnie tak samo na stoku jak na jezdni czy rowerze. W Polsce po prostu strach z takim maluszkiem na stok wyjść. Dlatego uważam, że powinny być stoki na które po prostu matek z dziećmi czy słabeuszy nie będzie się wpuszczać. Niestety głupota jest po obu stronach. Skoro wiem, że na stoku są debile to nie pcham się tam na siłę z dzieckiem (lub nie pcham się bo mało umiem) bo to grozi niebezpieczeństwem. Ludzie w Polsce zachowują się często jak dwa barany na wąskiej kładce i to jest problem. Pokolenia miną zanim to się wyrówna... niestety. Jest lepiej niż było jeszcze 10 lat temu, bo sporo ludzi jeździ np w Alpy i widzi... uczy się kultury, poszanowania drugiego uczestnika. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tadeusz T Napisano 28 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 28 Październik 2014 (edytowane) Dzieciom wąska trasa lód i muldy nie przeszkadzają. A od ilu lat według Was dzieci miały by wstęp na trasy? Pewnie od 18 ... Proponuję również zakaz wstępu dla kobiet bez względu na to czy z dzieckiem czy nie! Panowie, pieprzycie takie dyrdymały, że żal czytać!!!! Tadek Edytowane 28 Październik 2014 przez Tadeusz T 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Honza Napisano 28 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 28 Październik 2014 Proponuję nie zaśmiecać tego wątku takimi wywodami. Proponuje wątek vintage skiing. Tam będziecie biadolić nad ogólnym postępem świata. Testami na inteligencję dla przyszłych posiadaczy "karty narciarza" itp. Jeśli chodzi o zapowiedzi TMR-u, to widząc rozmach z jakim działa na Słowacji nie mam wątpliwości, że są w stanie zrobić to co zapowiadają w Szczyrku. Mamy mało gór "pod narciarstwo". Nie ma więc miejsca na "marnotrawstwo". Trzeba działać z rozmachem. Chciałbym zobaczyć mapkę z naniesionym nowymi kolejkami. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
christofer30 Napisano 28 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 28 Październik 2014 Chciałbym zobaczyć mapkę z naniesionym nowymi kolejkami.Też bym chciał i nowy cennik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Honza Napisano 28 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 28 Październik 2014 Cennik z zimy 2014/15 czy cennik z zimy 2016/17? Tego drugiego to nawet TMR nie zna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
christofer30 Napisano 29 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 29 Październik 2014 Cennik z zimy 2014/15 czy cennik z zimy 2016/17? Tego drugiego to nawet TMR nie zna.2014/15 i nie TMR tylko COS z TMR wspólny karnet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Góral spod Skrzycznego Napisano 16 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 16 Listopad 2014 Gogota się zbroi na mróz:) 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jusik2002 Napisano 16 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 16 Listopad 2014 Byłem tam we wtorek i też się strasznie zdziwiłem że, coś robią z naśnieżaniem. Tylko niestety wygląda to tak jak by chcieli uruchomić tylko część tras na nadchodzący sezon Golgota pięknie wykoszona ale już Juliany zarośnięte i zardzewiałe więc wygląda na to że, w tym sezonie nie ruszą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
christofer30 Napisano 21 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 21 Listopad 2014 http://www.dziennikzachodni.pl/artykul/3655062,wspolny-skipass-pod-skrzycznem-i-w-czyrnej,2,id,t,sa.html Bilety na jazdę w obu ośrodkach będą takie same, choć graficznie będą się nieco różnić. Ceny biletów jednodniowych i dłuższych będą niższe niż w ubiegłym roku, zaś 1-godzinne, 4-godzinne i punktowe pozostaną bez zmian. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aurigae Napisano 27 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 27 Listopad 2014 Skoro jest wspólny karnet COS_SON, to przydałby się w cenie SKIBUS kursujący np. między Krzesełkami na Soliskiem. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Plywak Napisano 27 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 27 Listopad 2014 Pytanie (pewnie do JC): Czy jest szansa, żeby SON dołączył do systemu GOPASS i była możliwość wykorzystania np. darmowych karnetów z GOPASSa ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrzej1982 Napisano 27 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 27 Listopad 2014 Do GOPASS dołączy jest w tym sezonie tylko Szpindlerowy Młyn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 28 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2014 Pytanie (pewnie do JC): Czy jest szansa, żeby SON dołączył do systemu GOPASS i była możliwość wykorzystania np. darmowych karnetów z GOPASSa ? Jako jeden z ośrodków TMR na pewno będzie włączany w GOPASS, ale jeszcze nie w tym sezonie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bellodc Napisano 29 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 29 Listopad 2014 (edytowane) Tym czasem pod Golgotą... zielono. Za to Biały Krzyż pozwolił na inaugurację sezonu 14/15 Stan na 12:30 Edytowane 29 Listopad 2014 przez bellodc 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mati1981 Napisano 29 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 29 Listopad 2014 Jak wracałem z Białego Krzyża to widziałem że armatki na lewo od Golgoty pracowały! Więc może już niedługo będzie biało, przynajmniej po trasie! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 29 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 29 Listopad 2014 Stanowisko dowodzenia w SON Pod Golgotą 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 24 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 24 Grudzień 2014 Wpadłem dzisiaj z aparatem do SONu. Jeszcze nigdy nie widziałem tylu armatek przegotowanych do naśnieżania na raz. Widać, że nowy właściciel przerzucił dodatkowy sprzęt ze Słowacji. Armaty stoją na trasie do Soliska, na Golgocie w uzupełnieniu lanc, na Julianach (czerwona trasa). Zapraszam do galerii 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemekc1 Napisano 24 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 24 Grudzień 2014 Czy jest w ogóle możliwe oszacowanie na ile czasu ciągłej pracy tych wszsystkich armatek jest wody w zbiornikach w tym ośrodku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 24 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 24 Grudzień 2014 Wpadłem dzisiaj z aparatem do SONu. Jeszcze nigdy nie widziałem tylu armatek przegotowanych do naśnieżania na raz. No ja bym wszystkim w Szczyrku radził napełnić jeszcze dzisiaj wanny i wszystkie wiadra i gary wodą i naftę do lamp niech kupią:tongue:, bo jak to wszystko powłączają to wody w Żylicy i kranach braknie, a prądu tym bardziej:stupid: 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MOSTOSTAL Napisano 25 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 25 Grudzień 2014 Kurzy aż miło! Życzenia wigilijne się chyba spełniają. Jeszcze wczoraj po południu rozmawiałem z kolegą, który mieszka w Szczyrku i mówił że na rowerze sibie jeździł, że jest 10C, że w BB było jeszcze więcej... wiosna Panie... Życzenia były jednoznaczne... Ot i się spełniają. Wszystkim Forumowiczom, najlepszego na te Święta. Oby dudków nie zabrakło a biały zasypał całe góry! Ostrych krawędzi i miękkich lądowań! MOSTOSTAL 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi