Mitek Napisano 17 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 2021 9 minut temu, Wujot napisał: Strasznie niedokładny jest ten wykres - z niego nic nie wynika. Ale zakładając, ze zliczony wynik vertical jest dobry to przejechałeś tylko 10 km w pionie. To jest możliwe - około 30 zjazdów razy 300 m. Z tego normalnie jest 40 km trasy (25%). Jadąc po płaskich niebieskich może wyjść 60 (16%) czy być może 70 km (14%). 14% to prawie profil biegówkowy. Dlatego mnie interesuje tylko zjechany vertical. A ponieważ nie jeżdżę po niebieskich płaskich trasach to na 70 km potrzebuję nie 10 km wysokości tylko 20 km. To już jest trudne do osiągnięcia. Nawet w Alpach. Pozdro Wiesiek Cześć Nie potrafisz docenić dobrego wyniku po prostu. Kombinujesz z metrami w pionie a liczy się dystans przejechany i koniec. Reszta nie ma znaczenia. Podziwiam ludzi, którzy maja jakiś wyznaczony cel i z konsekwencją go realizują. Ja nie potrafię być tak zdyscyplinowany a poza tym jestem zbyt kiepski by osiągać takie wyniki. Pozdrowienia 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ski89 Napisano 17 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 2021 @Mitek to Ty w ogóle jeździsz? Myślałem że tylko komentujesz z warszawskiego fotela. Mam nawet dobre miejsce dla Ciebie. Mógłbyś siedzieć i komentować jak nieudolnie ludzie jeżdżą. Z ławeczki Lecha najlepszy widok. 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
galdon Napisano 17 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 2021 (edytowane) 5 godzin temu, Mitek napisał: Cześć Nie potrafisz docenić dobrego wyniku po prostu. Kombinujesz z metrami w pionie a liczy się dystans przejechany i koniec. Reszta nie ma znaczenia. Podziwiam ludzi, którzy maja jakiś wyznaczony cel i z konsekwencją go realizują. Ja nie potrafię być tak zdyscyplinowany a poza tym jestem zbyt kiepski by osiągać takie wyniki. Pozdrowienia Cześć możecie przenieść się gdzie indziej i nie zaśmiecać tego tematu? Edytowane 17 Marzec 2021 przez galdon 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 18 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 18 Marzec 2021 W dniu 17.03.2021 o 10:38, ski89 napisał: @Mitek to Ty w ogóle jeździsz? Myślałem że tylko komentujesz z warszawskiego fotela. Mam nawet dobre miejsce dla Ciebie. Mógłbyś siedzieć i komentować jak nieudolnie ludzie jeżdżą. Z ławeczki Lecha najlepszy widok. Dzięki ale nie sądzę, żebyś wiedział tak naprawdę co to znaczy "jeździć". Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 18 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 18 Marzec 2021 W dniu 17.03.2021 o 14:43, galdon napisał: Cześć możecie przenieść się gdzie indziej i nie zaśmiecać tego tematu? ORMO...? A ja myślałem, ze już nie istnieje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spiochu Napisano 18 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 18 Marzec 2021 W dniu 17.03.2021 o 09:11, Wujot napisał: Strasznie niedokładny jest ten wykres - z niego nic nie wynika. Ale zakładając, ze zliczony wynik vertical jest dobry to przejechałeś tylko 10 km w pionie. To jest możliwe - około 30 zjazdów razy 300 m. Z tego normalnie jest 40 km trasy (25%). Jadąc po płaskich niebieskich może wyjść 60 (16%) czy być może 70 km (14%). 14% to prawie profil biegówkowy. Dlatego mnie interesuje tylko zjechany vertical. A ponieważ nie jeżdżę po niebieskich płaskich trasach to na 70 km potrzebuję nie 10 km wysokości tylko 20 km. To już jest trudne do osiągnięcia. Nawet w Alpach. Pozdro Wiesiek Rekord jest 120km w 15h, spróbujesz pobić? Oczywiście budżet na śmigło będzie spory. A skiturowy 23 864m w 24h (w tydzień byśmy tego nie zrobili.) 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wujot Napisano 18 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 18 Marzec 2021 Teraz, Spiochu napisał: Rekord jest 120km w 15h, spróbujesz pobić? Oczywiście budżet na śmigło będzie spory. A skiturowy 23 864m w 24h (w tydzień byśmy tego nie zrobili.) Naprawdę niektórzy są mocni... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
galdon Napisano 18 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 18 Marzec 2021 47 minut temu, Mitek napisał: Dzięki ale nie sądzę, żebyś wiedział tak naprawdę co to znaczy "jeździć". Pozdro Czy wy naprawdę nie możecie sobie otworzyć innego tematu panie samochwało ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Góral spod Skrzycznego Napisano 18 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 18 Marzec 2021 Regularna zimą że śniegiem na Hali. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Góral spod Skrzycznego Napisano 18 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 18 Marzec 2021 2 godziny temu, Mitek napisał: ORMO...? A ja myślałem, ze już nie istnieje... Tymczasem w miejscu co ORMO pamięta, twoje długie włosy i koszulę flanelową na nartach Obok stodółki, pozdrawiam. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andy-w Napisano 18 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 18 Marzec 2021 Przedostatni dzień sezonu zjazdowego 20/21 w SMR i COS 12 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 19 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec 2021 7 godzin temu, galdon napisał: Czy wy naprawdę nie możecie sobie otworzyć innego tematu panie samochwało ? A z kim, że tak powiem, mam przyjemność? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 19 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec 2021 5 godzin temu, Góral spod Skrzycznego napisał: Tymczasem w miejscu co ORMO pamięta, twoje długie włosy i koszulę flanelową na nartach Obok stodółki, pozdrawiam. Cześć Nigdy w życiu nie jeździłem we flanelce. Ale oczywiście szacun. Pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DMM Napisano 19 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec 2021 dziś warunki przepiękne, szkoda że się skończył sezon, śniegu dopadało co widać na zbiorniku, szkoda 4 1 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andy-w Napisano 19 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec 2021 (edytowane) Potwierdzam, dzisiaj było świetnie. A te 3 cm świeżego śnieżku dla pierwszych zjeżdżających to nagroda za wczesniejsze wstawanie. Narciarzy więcej niż wczoraj, ale co się dziwić skoro to taki dzień był. Nikt nie odważył się napisu zniwelować... Edytowane 19 Marzec 2021 przez andy-w 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PavloS_ Napisano 19 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec 2021 19 minut temu, andy-w napisał: Potwierdzam, dzisiaj było świetnie. A te 3 cm świeżego śnieżku dla pierwszych zjeżdżających to nagroda za wczesniejsze wstawanie. Narciarzy więcej niż wczoraj, ale co się dziwić skoro to taki dzień był. Nikt nie odważył się napisu zniwelować... Popołudniu już wydeptane bylo za 5 literami zamiast *** było **. Poza tematem. Jakaś awaria byla orczyku Doliny II? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DMM Napisano 19 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec 2021 Godzinę temu, PavloS_ napisał: Popołudniu już wydeptane bylo za 5 literami zamiast *** było **. Poza tematem. Jakaś awaria byla orczyku Doliny II? oj tam, oj tam.... to prowokacja jakaś była... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfing Napisano 20 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 20 Marzec 2021 W czwartek pojeździłem na leżących odłogiem trasach SON i postanowiłem zobrazować inwestycję TMR w Szczyrku SON 2018 mapa po wybudowaniu gondoli, przypomnę wszystkie poniższe trasy były ratrakowane w skansenie Richtera. SON 2021 mapa dostępnych tras i wyciągów W czasie śnieżnej i mroźnej zimy 20/21- inne stacje narciarskie bez problemu przygotowały czerwone i czarne trasy, warto dodać że Juliany- niebieskie kanapy na Wierch Pośredni były często nieczynne. Juliany trasa 9 Czerwona 9a Golgota 2021 Bieńkula Trasa nr.1 dla SON Powyższe zdjęcia nadają się raczej do wątku stacje narciarskie widma Zlikwidowano 6 długich (3x2) i szybkich orczyków, szczególnie brakuje ich w Czyrnej. Dzięki nowemu inwestorowi doszły nam w Szczyrku super trasy freeridowe Bieńkula i Golgota, w 2021 nastąpiła duża dynamika wzrostu ilości tras free w Szczyrku, w tym sezonie wybór tras free powiększono o czerwone 1 i 7. TMR tak nieudolnie zarządza trasami tylko w Szczyrku i mimo tego są chętni, ciekawe jak długo. 6 6 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pasazer85 Napisano 20 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 20 Marzec 2021 (edytowane) @surfing pięknie zobrazowana nieudolność (bądź chamstwo , tu niech każdy sobie odpowie) TMR 🤣 Edytowane 20 Marzec 2021 przez pasazer85 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 20 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 20 Marzec 2021 30 minut temu, surfing napisał: SON 2021 mapa dostępnych tras i wyciągów Białka 2.0 Smutne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 20 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 20 Marzec 2021 Ośrodek przed przebudową, już w zarządzaniu SMR. Wtedy było można, a teraz ? (stan tras z lutego 2017) 7 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojtekM Napisano 20 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 20 Marzec 2021 Godzinę temu, pawelb91 napisał: Białka 2.0 W Białce masz otwierane wszystkie trasy, i zawsze są dobrze przygotowane. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ratrak Napisano 20 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 20 Marzec 2021 (edytowane) Pomyśleć, że jeszcze parę lat temu, jeździło się wieczorami w takim tłoku. I to w środku lutego. Jedyne co dobre dzięki SMR to możliwość przedostania się na COS... Reszta z perspektywy tych minionych lat to żadna wartość dodana. Edytowane 20 Marzec 2021 przez Ratrak 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfing Napisano 21 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2021 9 godzin temu, wielofish napisał: Następnego dnia SON / TMR - Szczyrk. Ostatnio coraz rzadziej odwiedzam Szczyrk, ale zawsze z dużym sentymentem (całe dzieciństwo, a raczej część ferii tu spędzałem - co by się nie działo co roku mój ojciec wybierał GAT). Niestety i jestem wśród tych narciarzy, którzy najbardziej ubolewają nad ciągle nieprzygotowanymi Bieńkulą, Golgotą i 1. Całe szczęście jest SON i tam trasy świetnie przygotowane (jedynie drobna uwaga do kas otwieranych punkt 8:00, a wystarczyłoby chociaż 5 minut wcześniej, aby nie tworzyły się kompletni niepotrzebne kolejki - szczęśliwe byłem pierwszy). Ludzi jak na wcześniejsze obserwacje forum - mało, choć na orczyk do czarnej trzeba było dzisiaj w pewnych momentach nawet blisko 10 minut postać. Wtedy (koło 12:00) ruszyliśmy już do TMR. To zawsze już będzie podróż sentymentalna. Oglądanie jak to się zmieniło, jak las się pięknie teraz odradza. Irytuje oczywiście wypłaszczanie tras i skupianie się tylko na tych łagodnych. Szkoda, że orczyk na Julianach zlikwidowali. Obserwowanie Czyrnej na uboczu - boli. Nie mogłem się oderwać od tych miejsc jazda od 8:00 do 16:00 i powrót do Warszawy. Takie opinie rozchodzą się bardzo szybko, ludzie przyjadą jeden raz z sentymentu lub ciekawości do Szczyrku mając w pamięci że Szczyrk to najtrudniejsze trasy w Polsce, dobrzy wybiorą inne stacje z trudnymi trasami a zwolennicy łatwych tras następnym razem i tak pojadą do Białki. Szczyrk SON 2021 mapa Białka 2021 mapa 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andy-w Napisano 22 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 22 Marzec 2021 Kto miał sezonówkę na zakończony właśnie sezon niech sobie sprawdzi konto na Gopass. Pojawiły się indywidualne oferty na sezonówkę premium na sezon 21/22. Kwota jest prawdopodobnie zależna od stopnia wykorzystania obecnej sezonówki. Oferta-rekompensata wydaje się dosyć atrakcyjna. 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi