koliber Napisano 6 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 6 Luty 2021 Tak w ogóle, to z mapki w końcu zniknęła nieczynna trasa 3d: https://www.szczyrkowski.pl/resort/mapa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pasazer85 Napisano 6 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 6 Luty 2021 5 minut temu, koliber napisał: Tak w ogóle, to z mapki w końcu zniknęła nieczynna trasa 3d: Ale 6 pozostała 🤣 I jak widzę pojawiła się nowość na sezon 2021 trasa 1 a 👍 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JaB Napisano 6 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 6 Luty 2021 31 minut temu, pasazer85 napisał: Ale 6 pozostała 🤣 I jak widzę pojawiła się nowość na sezon 2021 trasa 1 a 👍 Ona na mapach jest od początku TMR, ale jest trochę jak YETI. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ppown Napisano 6 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 6 Luty 2021 (edytowane) Godzinę temu, pasazer85 napisał: Ale 6 pozostała 🤣 I jak widzę pojawiła się nowość na sezon 2021 trasa 1 a 👍 Wydaje mi się że 1a to już była wcześniej. Na pewno jechałem tamtędy w zeszłym roku, leśny łącznik do 3. Edytowane 6 Luty 2021 przez ppown 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pasazer85 Napisano 6 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 6 Luty 2021 36 minut temu, ppown napisał: Wydaje mi się że 1a to już była wcześniej. Na pewno jechałem tamtędy w zeszłym roku, leśny łącznik do 3. Sprawdziłem, masz rację 👍 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Góral spod Skrzycznego Napisano 6 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 6 Luty 2021 Przejazd z 1 na starą 2,3 był zawsze, nawet w '84 jak że strach uciekałem tamtędy że strachu z jedynki😄 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JaB Napisano 6 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 6 Luty 2021 21 minut temu, Góral spod Skrzycznego napisał: Przejazd z 1 na starą 2,3 był zawsze, nawet w '84 jak że strach uciekałem tamtędy że strachu z jedynki😄 Przejazd był zawsze, tyko nieoficjalnie i nieoznakowany, obecnie jest na mapach ale z oznakowaniem jest podobnie, przynajmniej ja nie znalazłem oznakowania. Może dlatego, ze wiem jak jechać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Narciarz ze Śląska Napisano 6 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 6 Luty 2021 2 godziny temu, ppown napisał: Wydaje mi się że 1a to już była wcześniej. Na pewno jechałem tamtędy w zeszłym roku, leśny łącznik do 3. 1a była czynna 2 sezony temu, nawet wieczorem (bez światła), ale w następnym coś nie przygotowywali. Może nie chcieli mieszania się ruchu przy dużej frekwencji. To w końcu kawałek ścieżki z trasy 1 na 3. 6 to trasa widmo. Też ścieżka, ale nieprzygotowywana od nie wiem kiedy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ski89 Napisano 6 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 6 Luty 2021 (edytowane) Edit Edytowane 6 Luty 2021 przez ski89 edit Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pasazer85 Napisano 6 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 6 Luty 2021 9 minut temu, Narciarz ze Śląska napisał: To w końcu kawałek ścieżki z trasy 1 na 3. No właśnie to mnie zmyliło... Będąc tam w grudniu, jadąc gondolą żuciła mi się w oczy dość duża wycinka... Więc albo jestem dalej w błędzie albo ten łącznik został poszerzony... W przyszłym tygodniu zweryfikuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ppown Napisano 6 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 6 Luty 2021 9 minut temu, Narciarz ze Śląska napisał: 1a była czynna 2 sezony temu, nawet wieczorem (bez światła), ale w następnym coś nie przygotowywali. Może nie chcieli mieszania się ruchu przy dużej frekwencji. To w końcu kawałek ścieżki z trasy 1 na 3. 6 to trasa widmo. Też ścieżka, ale nieprzygotowywana od nie wiem kiedy. Gdy byłem w zeszłym roku to akurat 1 była zamknięta. Ale górny fragment 1 był przygotowany i dało się pojeździć właśnie do łącznika 1a a dalej już na 3. Właśnie kiedyś próbowałem namierzyć 6. Trasa widmo, ale na mapach wygląda nieźle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pasazer85 Napisano 6 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 6 Luty 2021 4 minuty temu, ppown napisał: Właśnie kiedyś próbowałem namierzyć 6. Trasa widmo, ale na mapach wygląda nieźle Ostatni raz przejezdna chyba w latach 90 Ale jest co dopisać do ilości km Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koliber Napisano 7 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 7 Luty 2021 No bo "6" chyba nie trzeba utrzymywać - wystarczy raz na sezon przejechać ratrakiem i narciarze jej nie rozjeżdżą, bo po pierwsze prawie nikt nią nie jeździ, po drugie jest to prosta droga, więc trudno tam o muldy. Tylko nie umiałem ostatnio znaleźć wjazdu na nią, odkąd zmodyfikowano "3" względem dawnych lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirekn Napisano 7 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 7 Luty 2021 (edytowane) 2 godziny temu, koliber napisał: bo po pierwsze prawie nikt nią nie jeździ Fakt, ale latem popularna wśród zostawiających samochody na Solisku a nie pod Gondolą. Pozdrawiam mirekn Edytowane 7 Luty 2021 przez mirekn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zając Napisano 9 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 9 Luty 2021 (edytowane) Podali info o otwarciu 12 lutego: "W piątek 12.02. ponownie otwieramy ośrodek dla narciarzy i snowboardzistów. Start punktualnie o godz. 8:30. Dostępne będą wszystkie koleje oraz orczyk. Na naśnieżanych trasach jest 80-100 cm białego dobra. Od piątku będzie można jeździć na trasach: 2, 3b, 3, 4, 10 oraz łącznikach z COS: 3a i 3c do Ondraszka 21. " Oczywiście stawiają na niebieskie, mogliby chociaż 1-kę dodać do zestawu. Edytowane 9 Luty 2021 przez zając 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
korylcio Napisano 9 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 9 Luty 2021 Ktoś ma informajcę na temat pokrywy śnieżnej na nieotwartych trasach? ktoś był na miejscu? Bo szczerze mówiąc, tą decyzję odbieram jako żart. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ski89 Napisano 9 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 9 Luty 2021 Jak zwykle DNO. Ciężko było doprowadzić do użytku te ścieżki szczyrkowskie mimo tylu opadów i dobrych temperatur. Choćby ten tydzień cały mrozi. W Szczyrku znalezienie noclegu graniczy z cudem, a oni po łatwiźnie otwierają swoje "firmowe" trasy. Dla porównania Białka otwiera wszystko co posiada. W tym TMR nikt nie rozumie, że budowanie długofalowej współpracy z klientem to jakieś 80% sukcesu. Ja z Sezonówki skorzystam 0 dni, proszę o zwrot. Na następny sezon nie kupuje. Dla innego porównania, choć duży przeskok. Szwajcaria, Arosa/Lenzerheide. Jeździło co czwarte krzesełko, reszta pusta. Przygotowane 200 na 225km dostępnych tras. Tak wiem, tam dokładają to interesu, a tutaj chcą zarobić, bo na tym polega biznes. Litości. Po prostu w wielu innych miejscach mają SZACUNEK do klienta. W Szczyrku tylko patrzą jak zwabić jelenia. 6 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
christof Napisano 9 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 9 Luty 2021 No, to stary dobry wątek powrócił 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PavloS_ Napisano 9 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 9 Luty 2021 (edytowane) 7 godzin temu, zając napisał: Podali info o otwarciu 12 lutego: "W piątek 12.02. ponownie otwieramy ośrodek dla narciarzy i snowboardzistów. Start punktualnie o godz. 8:30. Dostępne będą wszystkie koleje oraz orczyk. Na naśnieżanych trasach jest 80-100 cm białego dobra. Od piątku będzie można jeździć na trasach: 2, 3b, 3, 4, 10 oraz łącznikach z COS: 3a i 3c do Ondraszka 21. " Oczywiście stawiają na niebieskie, mogliby chociaż 1-kę dodać do zestawu. Na trasie nr 1 rozebrali mostek drewniany przy dole wiosną w minionym roku,ten nad ulicą. Chyba ze coś sie zmieniło. W początkiem stycznia tego roku nie było tam nic. Edytowane 9 Luty 2021 przez PavloS_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toppaner Napisano 9 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 9 Luty 2021 A jazda będzie do 10.30,potem nartogedon,natomiast jeździć będą "równiejsi" z bramek dla wybranych. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Narciarz ze Śląska Napisano 10 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 10 Luty 2021 17 godzin temu, PavloS_ napisał: Na trasie nr 1 rozebrali mostek drewniany przy dole wiosną w minionym roku,ten nad ulicą. Chyba ze coś sie zmieniło. W początkiem stycznia tego roku nie było tam nic. Powinni w ogóle wykasować z mapy trasy czerwone i czarną (jest jedna) w SMR, i tak one istnieją tylko teoretycznie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Narciarz ze Śląska Napisano 10 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 10 Luty 2021 17 godzin temu, PavloS_ napisał: Na trasie nr 1 rozebrali mostek drewniany przy dole wiosną w minionym roku,ten nad ulicą. Chyba ze coś sie zmieniło. W początkiem stycznia tego roku nie było tam nic. Podobno docelowo droga ma iść po obniżeniu, a trasa nad nią. Podobno, bo dla SMR liczą się tylko trasy niebieskie, więc może po prostu tę trasę zaorają. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czesio Napisano 10 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 10 Luty 2021 W dniu 6.02.2021 o 18:12, pasazer85 napisał: No właśnie to mnie zmyliło... Będąc tam w grudniu, jadąc gondolą żuciła mi się w oczy dość duża wycinka... Więc albo jestem dalej w błędzie albo ten łącznik został poszerzony... W przyszłym tygodniu zweryfikuję nie mojszesz wersyfikować, bo na gądoli jedna para sie p.. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 10 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 10 Luty 2021 7 minut temu, czesio napisał: nie mojszesz wersyfikować, bo na gądoli jedna para sie p.. Cześć Słusznie, słusznie... A kolega dając negatywną ocenę się pogrążył. Pozdrowienia PS Ale powiem Ci, że "gądola" jest naprawdę niezła. Sam bym się przejechał. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cosworth240 Napisano 10 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 10 Luty 2021 W dniu 9.02.2021 o 14:41, ski89 napisał: Jak zwykle DNO. Ciężko było doprowadzić do użytku te ścieżki szczyrkowskie mimo tylu opadów i dobrych temperatur. Choćby ten tydzień cały mrozi. W Szczyrku znalezienie noclegu graniczy z cudem, a oni po łatwiźnie otwierają swoje "firmowe" trasy. Dla porównania Białka otwiera wszystko co posiada. Nie chce sie czepiać, ale w Białce zasadniczo „wszystko” oznacza wszystkie niebieskie trasy - tam jest jeden łącznik szumnie nazywany czerwona trasa i fis, który u góry przez chwile jest fajny a potem kompletnie płaski ... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi