Mitek Napisano 20 Wrzesień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 20 Wrzesień 2020 Godzinę temu, Lexi napisał: ...diabła tam, mnie Szczyrk nigdy nie interesował - zabłądziłem tam pare razy dla towarzystwa....ale pamiętam te dwie kolejki, zupełnie analogicznie. Nie bede opowiadał historii bo znowu ktoś mnie odeśle do Rudego Kota 😉 jak ktoś ma okazje to korzysta jak ktoś może z inwestycji wydusić więcej to wydusi jak kogoś nie stać to stoi w ogonku ...a analogia pozostanie- jedni beda łypać spod oka Z zawiścia a inni z wyższościa ....dokładnie jak kiedyś...a z głośników Bayer Full (jeśli sa głośniki)...😀 Pozdrawiam Cześć W nowym szczyrku nie byłem i nie będę - chyba, że ktoś mnie tam zaprosi jako VIPa - wtedy ostatecznie mogę pojechać na jeden dwa dni. Na więcej nie ma po co. Pozdrowienia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfing Napisano 20 Wrzesień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 20 Wrzesień 2020 W dniu 19.09.2020 o 23:21, Jusik2002 napisał: nartowanie....... ? @Góral spod Skrzycznego ma się dobrze. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfing Napisano 20 Wrzesień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 20 Wrzesień 2020 6 godzin temu, Lexi napisał: jak kogoś nie stać to stoi w ogonku Tu się mylisz, bo raczej takie coś to kupują ci niedowartościowani których często nie stać na nic więcej. 6 godzin temu, Lexi napisał: jak ktoś może z inwestycji wydusić więcej to wydusi Wydusi albo i nie bo chytry dwa razy traci, ilu kupi dopłatę, a ilu z powodu tych wejść i zmniejszonej przepustowości wybierze inny ośrodek ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Plywak Napisano 21 Wrzesień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 21 Wrzesień 2020 11 hours ago, surfing said: Tu się mylisz, bo raczej takie coś to kupują ci niedowartościowani których często nie stać na nic więcej. Masz na to jakieś badania? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 21 Wrzesień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 21 Wrzesień 2020 12 godzin temu, surfing napisał: Tu się mylisz, bo raczej takie coś to kupują ci niedowartościowani których często nie stać na nic więcej. ...co ma piernik do wiatraka?..nie widze zwiazku 12 godzin temu, surfing napisał: Wydusi albo i nie bo chytry dwa razy traci, ilu kupi dopłatę, a ilu z powodu tych wejść i zmniejszonej przepustowości wybierze inny ośrodek ? ..a tutaj zupełnie inna sprawa - mysle ze kluczowa jest cena - musi być na tyle wysoka żeby vIP odczuł że jest vipem i nie miał tłoku (jasne że ktośtam bedzie sie dowartościowywał w ten sposób) - kwestia kalkulacji, kilku odpadnie kilku dojdzie.....oni umieja liczyc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artix Napisano 21 Wrzesień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 21 Wrzesień 2020 I nikt im nic nie zrobi, bo nie ma lepszej alternatywy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ziemowit Napisano 21 Wrzesień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 21 Wrzesień 2020 23 godziny temu, Mitek napisał: Widzisz w tym coś złego? W karnetach VIP nie ma nic złego. Niech wprowadzą sezonówkę SUPER VIP za 5000zł, gdzie obsługa będzie się w pas kłaniać SUPER VIP-om i też nie uważam, że to coś złego. Tu chodzi o coś innego, mianowicie osoba stojąca 30 minut w kolejce i widząca, że ktoś kto zapłacił więcej wsiada od razu czuje się niekomfortowo i źle obsłużona. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 21 Wrzesień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 21 Wrzesień 2020 51 minut temu, Ziemowit napisał: W karnetach VIP nie ma nic złego. Niech wprowadzą sezonówkę SUPER VIP za 5000zł, gdzie obsługa będzie się w pas kłaniać SUPER VIP-om i też nie uważam, że to coś złego. Tu chodzi o coś innego, mianowicie osoba stojąca 30 minut w kolejce i widząca, że ktoś kto zapłacił więcej wsiada od razu czuje się niekomfortowo i źle obsłużona. Cześć Wiesz,... zawsze jest tak, że ktoś się czuje... niekomfortowo. Osobiście unikam tego sformułowania jak ognia i jak coś ma być komfortowe to tego dla mnie nie ma. Jestem raczej nie za bogaty ale mój komfort nie zależy od czyichś poczynań. Sam go sobie buduję. Pozdrowienia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
christof Napisano 21 Wrzesień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 21 Wrzesień 2020 Jeśli by zebrać do kupy to, że covid może zamknąć granice zimą a wiec wszyscy zjadą do Szczyrku... wprowadzą ograniczoną ilość ludzi na krzesełkach/gondoli (np 50%) oraz to, ze trzeba będzie czekać aż vipy wsiądą to to może być pamiętny sezon. I tu dochodzę do planu który odkładałem od kilku sezonów - skitury! 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 21 Wrzesień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 21 Wrzesień 2020 Może by tak wprowadzili 4h z rana tylko dla vipów 🤔 Szaraki z normalnymi skipassami mogliby już tylko na zryte trasy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 21 Wrzesień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 21 Wrzesień 2020 Godzinę temu, christof napisał: wiec wszyscy zjadą do Szczyrku... .....uff, uspokoiłeś mnie - szczęście że tylko tam😉 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 21 Wrzesień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 21 Wrzesień 2020 45 minut temu, pawelb91 napisał: Może by tak wprowadzili 4h z rana tylko dla vipów 🤔 Szaraki z normalnymi skipassami mogliby już tylko na zryte trasy. W zasadzie, to już taki produkt mają w swojej ofercie. Nazywa się to Fresh Track. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 21 Wrzesień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 21 Wrzesień 2020 Godzinę temu, pawelb91 napisał: Może by tak wprowadzili 4h z rana tylko dla vipów 🤔 Szaraki z normalnymi skipassami mogliby już tylko na zryte trasy. Rozumiem, że jeżdżą po nich czołgi i tak ryją... Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ziemowit Napisano 21 Wrzesień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 21 Wrzesień 2020 (edytowane) 3 godziny temu, Mitek napisał: Cześć Wiesz,... zawsze jest tak, że ktoś się czuje... niekomfortowo. Osobiście unikam tego sformułowania jak ognia i jak coś ma być komfortowe to tego dla mnie nie ma. Jestem raczej nie za bogaty ale mój komfort nie zależy od czyichś poczynań. Sam go sobie buduję. Pozdrowienia Ale to nie to samo. Stanie w długiej kolejce jest niekomfortowe (czyt. niefajne, niechciane) dla każdego, a jeszcze jak czekasz i patrzysz aż najpierw VIP-y wsiądą to już całkiem. Natomiast niekomfortowe spędzanie wakacji to inna sprawa bo można spędzić 2 tygodnie bardzo niekomfortowo nad rzeką w puszczy, a i tak mieć super wakacje. Edytowane 21 Wrzesień 2020 przez Ziemowit 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 21 Wrzesień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 21 Wrzesień 2020 2 godziny temu, Mitek napisał: Rozumiem, że jeżdżą po nich czołgi i tak ryją... Pozdrowienia Po takich masach jakie tam jeżdżą to prawie jak po czołgach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 21 Wrzesień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 21 Wrzesień 2020 Godzinę temu, Ziemowit napisał: Ale to nie to samo. Stanie w długiej kolejce jest niekomfortowe (czyt. niefajne, niechciane) dla każdego, a jeszcze jak czekasz i patrzysz aż najpierw VIP-y wsiądą to już całkiem. Natomiast niekomfortowe spędzanie wakacji to inna sprawa bo można spędzić 2 tygodnie bardzo niekomfortowo nad rzeką w puszczy, a i tak mieć super wakacje. Cześć Spoko. Rozumiem różnicę pomiędzy tymi dwom znaczeniami słowa komfort. Znaczenia te zachodzą jednak na siebie ściśle i jak ktoś tego nie rozumie i nie akceptuje - vide Twój przykład - to jest sam sobie winien. Tak to postrzegam. Ja ma mi coś nie odpowiadać to nie jadę albo jadę gdzie indziej. Upraszczając: przywołany przez Ciebie brak komfortu pachnie zazdrością, jeżeli nie zawiścią nawet. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spiochu Napisano 21 Wrzesień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 21 Wrzesień 2020 O co to całe zamieszanie? Jak jest tyle ludzi, że bramka VIP coś zmienia* to i tak się nie da jeździć po trasach. Jakby była sezonówka VIP 7.00-10.00, a dla reszty wstęp po 10.00 to bym się mocno zastanawiał. Nawet za 5k zł. *- czyli prawie zawsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tanova Napisano 21 Wrzesień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 21 Wrzesień 2020 Do tej pory chociaż w kolejce do wyciągu wszyscy byli równi. A teraz proszę - narciarze lepszego i gorszego sortu! Chyba bym musiała upaść na głowę bez kasku, żeby wydać 2100 zł za sezonówkę do Szczyrku, skoro w o niebo lepszych alpejskich ośrodkach kosztuje tyle samo, albo mniej. A tak z ciekawości - ta segregacja to tylko w Szczyrku, czy we wszystkich ośrodkach TMR? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 21 Wrzesień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 21 Wrzesień 2020 8 minut temu, tanova napisał: A tak z ciekawości - ta segregacja to tylko w Szczyrku, czy we wszystkich ośrodkach TMR? Wszystkich. Sezonówka Słowacja (Chopok, Strbskie i Łomnica) + Fast Pass - 598 euro. Sezonówka Premium (4 kraje) + Fast Pass - 698 euro. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 21 Wrzesień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 21 Wrzesień 2020 19 minut temu, Spiochu napisał: O co to całe zamieszanie? Jak jest tyle ludzi, że bramka VIP coś zmienia* to i tak się nie da jeździć po trasach. ...... *- czyli prawie zawsze Proste. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tanova Napisano 21 Wrzesień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 21 Wrzesień 2020 1 minutę temu, pawelb91 napisał: Wszystkich. Sezonówka Słowacja (Chopok, Strbskie i Łomnica) + Fast Pass - 598 euro. Sezonówka Premium (4 kraje) + Fast Pass - 698 euro. Sezonówka Topskipass - Karyntia+Tyrol Wschodni - 31 ośrodków, prawie 900 km tras - 610 euro Sezonówka 3Täler Skipass - Vorarlberg i nie tylko - 39 ośrodków, 517 km tras - 492 euro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waldek71 Napisano 21 Wrzesień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 21 Wrzesień 2020 9 minut temu, tanova napisał: Sezonówka Topskipass - Karyntia+Tyrol Wschodni - 31 ośrodków, prawie 900 km tras - 610 euro Sezonówka 3Täler Skipass - Vorarlberg i nie tylko - 39 ośrodków, 517 km tras - 492 euro Nawet w wypasionym Dolomiti Superski - 1200 km tras- sezonówka kosztuje 850 E (przy kupnie do 24.12.2021). Więcej, niż w powyższych, ale też więcej tras i możliwości. W końcu to ok. 2,5 przeciętnego wyjazdu. Potem już za darmo😀. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 21 Wrzesień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 21 Wrzesień 2020 35 minut temu, tanova napisał: Sezonówka Topskipass - Karyntia+Tyrol Wschodni - 31 ośrodków, prawie 900 km tras - 610 euro Sezonówka 3Täler Skipass - Vorarlberg i nie tylko - 39 ośrodków, 517 km tras - 492 euro Lub Magic Pass 399 CHF (w pierwszej przedsprzedaży) na którym jeździłem ostatnie 3 sezony. Fajną opcją jest też: Skiworld Ahrntal (Speikboden, Klausberg) Annual ticket (Winter 2020/2021 & Summer 2021) Pre sale do 23 grudnia - 395,00 € 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tanova Napisano 21 Wrzesień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 21 Wrzesień 2020 3 minuty temu, pawelb91 napisał: Lub Magic Pass 399 CHF (w pierwszej przedsprzedaży) na którym jeździłem ostatnie 3 sezony. Fajną opcją jest też: Skiworld Ahrntal (Speikboden, Klausberg) Annual ticket (Winter 2020/2021 & Summer 2021) Pre sale do 23 grudnia - 395,00 € I jak tu w kontekście powyższego być patriotą i jak tu wspierać taki Szczyrk? Przy okazji i fajny Spindlerovy Mlyn, do którego lubiłam jeździć z racji odległości, zrobił się jakoś mniej sympatyczny. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waldek71 Napisano 21 Wrzesień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 21 Wrzesień 2020 48 minut temu, waldek71 napisał: (przy kupnie do 24.12.2021). oczywiście chodziło o bieżący rok... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi