surfing Napisano 22 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 22 Luty 2020 35 minut temu, moruniek napisał: Sezonówki działają, jedziemy na górę. Duża była kolejka do Punktu Obsługi Klienta (kas) ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 22 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 22 Luty 2020 19 minut temu, surfing napisał: Duża była kolejka do Punktu Obsługi Klienta (kas) ? Ja załatwiłem to już przedwczoraj wiec nie wiem. Parę razy słyszałem na dole w kolejce "kur.... co jest - jaki błąd kodowania". Dziś sprawdziłem też swoją nową kartę na COS-ie - działa. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ratrak Napisano 22 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 22 Luty 2020 Kurczę, chciałem jutro wieczorem wybrać się pociągiem do BB i dalej autobusem do Szczyrku by pojeździć w poniedziałek i wtorek ale patrząc na prognozy to chyba dalej zostanie 0 dni na nartach w tym sezonie... 🥺 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ziemowit Napisano 22 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 22 Luty 2020 30 minut temu, Ratrak napisał: Kurczę, chciałem jutro wieczorem wybrać się pociągiem do BB i dalej autobusem do Szczyrku by pojeździć w poniedziałek i wtorek ale patrząc na prognozy to chyba dalej zostanie 0 dni na nartach w tym sezonie... 🥺 Czekając na bardzo dobrą zimę to chyba nigdy nie pojeździsz, trzeba zacisnąć zęby i brać to co jeszcze zostało. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andy-w Napisano 22 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 22 Luty 2020 1 hour ago, moruniek said: Ja załatwiłem to już przedwczoraj wiec nie wiem. Parę razy słyszałem na dole w kolejce "kur.... co jest - jaki błąd kodowania". Dziś sprawdziłem też swoją nową kartę na COS-ie - działa. Wiesz może od której jest czynne infocentrum ? Jakbym tak czasem jutro się wybrał to może udałoby się jeszcze przed otwarciem bramek coś załatwić. Ciekawe czy infocentrum na Solisku ma podobne możliwości jak to pod gondolą ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 22 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 22 Luty 2020 3 minuty temu, andy-w napisał: Wiesz może od której jest czynne infocentrum ? Jakbym tak czasem jutro się wybrał to może udałoby się jeszcze przed otwarciem bramek coś załatwić. Ciekawe czy infocentrum na Solisku ma podobne możliwości jak to pod gondolą ? Od 8:00. Jedną z poprzednich reklamacji załatwiałem właśnie na Solisku, czy teraz też dadzą radę nie wiem. Wtedy poszło to bardzo sprawnie. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andy-w Napisano 22 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 22 Luty 2020 (edytowane) Trochę nie na temat, ale zagląda tu sporo osób z sezonówką SK, PL, CZ obejmującą czeski Szpindlerowy Młyn. Zarezerwowałem w pełni wyposażony apartament (180eur) niedaleko Szpindlerowego Młyna od czwartku 5 marca do poniedziałku 9 marca (4 noclegi, 4 dni na nartach). Niestety moja załoga wykrusza się i poszukuję 2-3 osób do wspólnego wyjazdu lub do odstąpienia kwatery. W razie wspólnego wyjazdu, mam wygodny samochód z miejscem na narty. Oprócz Szpindlerowgo Młyna jest jeszcze do jazdy na nartach pobliska Cerna Hora i Pec. P.S. Warunki obecnie w tych ośrodkach są bardzo dobre, a prognozy pogody na termin wyjazdu są optymistyczne. Edytowane 22 Luty 2020 przez andy-w 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ratrak Napisano 23 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 23 Luty 2020 20 godzin temu, Ziemowit napisał: Czekając na bardzo dobrą zimę to chyba nigdy nie pojeździsz, trzeba zacisnąć zęby i brać to co jeszcze zostało. Chyba się skuszę i pojadę tam na trzy dni jazdy, wtorek - czwartek za tydzień. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andy-w Napisano 23 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 23 Luty 2020 Dzisiaj koniec ferii warszawskich, a tym samym ogólnopolskich. To było widać we frekwencji. Ogólna niepewność czy w ogóle ośrodek ruszy z powodu wiatru także się przyczyniła do luzu na stokach. Problem z sezonówkami "słowackimi" nadal nie jest rozwiązany, dostałem zastępczą na 1 dzień. Ogólnie warunki, tam gdzie nie było przetarć, które były do ominięcia całkiem dobre. Miękko, równo, powoli. Wiatr dodatkowo spowalniał. Zjazd z Kopy bez odpychania nie byłby możliwy. Trasy jeszcze wszystkie czynne. Kolejek ZERO do godziny 12 kiedy zaczęło mocno padać i się zwinęliśmy. Miło było spotkać Moruńka w jego ostatnim 16 dniu w Szczyrku oraz Rafała mającego dopiero drugi dzień w sezonie dla siebie bez "instruktorki" . 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pasazer85 Napisano 23 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 23 Luty 2020 Godzinę temu, Ratrak napisał: Chyba się skuszę i pojadę tam na trzy dni jazdy, wtorek - czwartek za tydzień. Jak będzie jeszcze po czym jeździć Dzisiaj od południa pada deszcz,do tego wieje silny wiatr,a prognozy na najbliższe dni niestety nie są optymistyczne 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ratrak Napisano 23 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 23 Luty 2020 No niestety, dla mnie - w tym roku bez auta, jednocześnie mając do dyspozycji tylko czas od poniedziałku do czwartku Szczyrk jest chyba jedyną opcją. No, może jeszcze Kasprowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 23 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 23 Luty 2020 3 minuty temu, Ratrak napisał: No niestety, dla mnie - w tym roku bez auta, jednocześnie mając do dyspozycji tylko czas od poniedziałku do czwartku Szczyrk jest chyba jedyną opcją. No, może jeszcze Kasprowy. A może Krynica? Jaworzyna działa całościowo oprócz jednej trasy (nr 4). Autobusy bezpośrednie z Krakowa do Krynicy są. Po Krynicy busy prywatne lub bezpłatna komunikacja uzdrowiskowa która kursuje pod gondole. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojtekM Napisano 23 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 23 Luty 2020 @Ratrak posłuchaj rady powyżej - Krynica to znacznie lepszy wybór. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pasazer85 Napisano 23 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 23 Luty 2020 1 minutę temu, WojtekM napisał: @Ratrak posłuchaj rady powyżej - Krynica to znacznie lepszy wybór. Nie wiem jak w Krynicy, ale jestem na 99% przekonany,że w przyszłym tygodniu Szczyrk popłynie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAIKEL 1977 Napisano 23 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 23 Luty 2020 51 minut temu, pasazer85 napisał: , ale jestem na 99% przekonany,że w przyszłym tygodniu Szczyrk popłynie... Szczyrk płynie z kilkoma przerwami od początku sezonu🤪 1 1 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pasazer85 Napisano 23 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 23 Luty 2020 (edytowane) 2 minuty temu, MAIKEL 1977 napisał: Szczyrk płynie z kilkoma przerwami od początku sezonu🤪 No właśnie, ale chyba teraz mu się uda i odpłynie Testowanie nowych nart, niestety będzie musiało poczekać do kwietnia i wyjazdu do Livigno Edytowane 23 Luty 2020 przez pasazer85 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ratrak Napisano 23 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 23 Luty 2020 1 godzinę temu, pawelb91 napisał: A może Krynica? Jaworzyna działa całościowo oprócz jednej trasy (nr 4). Autobusy bezpośrednie z Krakowa do Krynicy są. Po Krynicy busy prywatne lub bezpłatna komunikacja uzdrowiskowa która kursuje pod gondole. Dojazd 3 godziny dłuższy, ale możliwe, że tak to się skończy. Jutro poczytam o tym. Dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DMM Napisano 23 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 23 Luty 2020 1 godzinę temu, pasazer85 napisał: No właśnie, ale chyba teraz mu się uda i odpłynie Testowanie nowych nart, niestety będzie musiało poczekać do kwietnia i wyjazdu do Livigno z tym Livignio to może być problem, jest coraz gorzej, koronawirus czai się w okolicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ralu Napisano 23 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 23 Luty 2020 Witam Standardowe pytanie: jadę pierwszy raz do Szczyrku, gdzie najlepiej wypożyczyć narty, jakieś sprawdzone punkty? Jestem początkującym narciarzem więc super sprzętu nie potrzeba :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemo_narciarz Napisano 23 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 23 Luty 2020 2 godziny temu, MAIKEL 1977 napisał: Szczyrk płynie z kilkoma przerwami od początku sezonu🤪 I popłynąć nie może. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andy-w Napisano 24 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 2020 11 hours ago, ralu said: Witam Standardowe pytanie: jadę pierwszy raz do Szczyrku, gdzie najlepiej wypożyczyć narty, jakieś sprawdzone punkty? Jestem początkującym narciarzem więc super sprzętu nie potrzeba W okolicach gondoli jest pewnie z kilkanaście wypożyczalni. Wstąp gdziekolwiek, negocjuj, wybieraj. Trudno mi cokolwiek doradzić bo nie korzystam. Znam ludzi co prowadzą wypożyczalnię BIKER jakieś 150-200 m przed gondolą po prawej stronie więc tą mogę polecić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfing Napisano 24 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 2020 11 godzin temu, przemo_narciarz napisał: I popłynąć nie może. Na szczęście dzisiaj w nocy trochę przymroziło, czyli jeszcze nie odpłynie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stusi Napisano 24 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 2020 Ktoś jest na miejscu? Jak wygląda sytuacja? Po tej nawałnicy widać na kamerkach, że sporo popłynęło. Trasa do gondoli znowu zamknięta. Miałem jechać od czwartku, ale teraz nabrałem sporych wątpliwości 😞 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 24 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 2020 To już ostatnia relacja z mojego 16 dniowego pobytu w Szczyrku. Dzięki dla @andy-w, Marka, Rafała i Oli za wspólną jazdę i miłe spotkanie. Odnośnie dnia wczorajszego to było bardzo miękko i mokro, co natura wcześniej dała teraz odebrała. Ten cały pobyt, to trochę też tak było, że raz było więcej a raz mniej śniegu. Było i piękne słońce, śnieżyce, kompletnie pusto na bramkach, jak i zdarzały się (raczej sporadycznie) kolejki. Były dni w których karty rozdawał wiatr, a były i takie gdzie wiatru nie było. Wczoraj wyszły drobne przecierki, miejscami sporo wody, śnieg miękki i wolny. W sobotę tłoczno a w niedzielę kompletnie pusto. W sobotę twardo i szybko a w niedzielę miękko i wolno. I za te zmienne warunki lubię Szczyrk. Widokowo. Miejscami tak. A miejscami tak. Dolna ścianka na 3 jeszcze się trzymała. Dojazd do gondoli. 9 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfing Napisano 24 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 2020 Zdjęcia wczorajsze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi