moruniek Napisano 2 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 2 Styczeń 2020 Kilka moich uwag i spostrzeżeń z dnia dzisiejszego. Było pięknie, widokowo, wręcz bajkowo. Bardzo dobra widoczność. 7 na górze jest gotowa, na dole ma spory zapas śniegu, najgorsza środkowa jej część. 10 jest w zasadzie gotowa, po środku trzeba uważać na 2 rowy, można spokojnie zjechać, choć oficjalnie zamknięta. COS dziś bardzo dobrze przygotowany, fajne widoki z łącznika, kolejka do kanapy od 3 do 5 minut stania, w SMR w zasadzie bez kolejek. Na 3 trochę przeszkadzała warstwa śniegu (trasa była dośnieżana w nocy). Golgota - nawet nie podjęto próby naśnieżania. 10 z rana Połączenie 8 z 10 - kilka przetarć (na Pośrednim mają duży magazyn śniegu) 7 lance w pracy 7 kopy śniegu na dole 3 sypnięta śniegiem 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
christof Napisano 2 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 2 Styczeń 2020 18 minut temu, pasazer85 napisał: Kaskada, oficjalnie zamknięta ale wyratrakowana, Chyba inna Kaskada jezdzilem wyratrakowana jest tylko ponizej scianki. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 2 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 2 Styczeń 2020 Na COS-ie coś pięknego. Dalej tak kolejka na kanapy widokowo widokowo 2 widokowo 3 łącznik COS - SMR 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pasazer85 Napisano 2 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 2 Styczeń 2020 (edytowane) 4 minuty temu, christof napisał: Chyba inna Kaskada jezdzilem wyratrakowana jest tylko ponizej scianki. Tak dokładnie jak piszesz Widać to na zdjęciu które wrzuciłem Edytowane 2 Styczeń 2020 przez pasazer85 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 2 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 2 Styczeń 2020 Solisko godzina 10:50 bez kolejek 10 na górze (zamknięta) dalej 10 tak jeszcze dalej uwaga na garby w poprzek trasy @kordiankw dzięki za wspólną jazdę, dla Twojej Żony oczywiście też. 14 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 2 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 2 Styczeń 2020 To jeszcze ja dwa słowa co do dzisiejszych warunków Faktycznie w COS warunki zdecydowanie lepsze,praktycznie bez przetarć Ogólnie według mnie b.dobre W SMR sporo luźnych kamieni ,przetarć,zlodowaceń Dla mnie dobre z minusem Pierwsze dwie i pół godzinki jazda na bieżąco później troszkę trzeba było odstać Ogólnie jestem b.pozytywnie zaskoczony ośrodkiem,tym bardziej że jestem tu pierwszy raz od przemian Wyjeżdżając wyciągami słyszałem że ludziska zadowolone,no może oprócz ceny skipasu,powyżej 150 zł Czy dał bym tyle jak bym nie miał sezonówki 😏,hmmm Ps.Pogoda dziś sprzyjała fotografowaniu,oj sprzyjała Jutro pewnie też wyskoczę z rańca i przy okazji sprawdzę BSA co tam słychać 16 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 2 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 2 Styczeń 2020 (edytowane) 56 minut temu, moruniek napisał: uwaga na garby w poprzek trasy @kordiankw dzięki za wspólną jazdę, dla Twojej Żony oczywiście też. Cześć I właśnie o to chodzi ze zniszczeniem tras Krzysztofie. Różnego rodzaju rzeźba jest w terenie normą. Takie czy inne garby, gwałtowne spadki, górki to było zawsze sedno fajnych tras. Równi pochyłej można zakosztować na symulatorze. A to to chyba po prostu jakaś droga. Pozdrowienia serdeczne Edytowane 2 Styczeń 2020 przez Mitek 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 2 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 2 Styczeń 2020 31 minut temu, Mitek napisał: Cześć I właśnie o to chodzi ze zniszczeniem tras Krzysztofie. Różnego rodzaju rzeźba jest w terenie normą. Takie czy inne garby, gwałtowne spadki, górki to było zawsze sedno fajnych tras. Równi pochyłej można zakosztować na symulatorze. A to to chyba po prostu jakaś droga. Pozdrowienia serdeczne Jasne i takie trasy są w Szczyrku, 9, 9a, 7, 5, 11, praktycznie wszystko na COS-ie. Do tego duża możliwość jazdy obok tras. Tu na 10 zawsze były 2 garby, ale po przeprofilowaniu tej trasy i jej poszerzeniu, dążą do ich całkowitego zasypania, tworząc lotnisko. Ja lubię ten Szczyrk właśnie za urozmaicenie tras. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 2 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 2 Styczeń 2020 (edytowane) 1 godzinę temu, moruniek napisał: Jasne i takie trasy są w Szczyrku, 9, 9a, 7, 5, 11, praktycznie wszystko na COS-ie. Do tego duża możliwość jazdy obok tras. Tu na 10 zawsze były 2 garby, ale po przeprofilowaniu tej trasy i jej poszerzeniu, dążą do ich całkowitego zasypania, tworząc lotnisko. Ja lubię ten Szczyrk właśnie za urozmaicenie tras. Cześć Mnie te numerki nic nie mówią. Na COS Jest FIS, Kaskada i Ondraszek, kiedyś był Relax i chyba Widokowa, no i łącznik czyli 3. Będę musiał tam jednak pojechać, żeby się nauczyć nowej topografii. 7 to chyba była z rejonu Akwarium do Soliska - taka z wypłaszczeniem, a 9 to Juliany - tam to się jeździło wszędzie zawsze ale tam to się chyba niewiele zmieniło bo zawsze było delikatnie mówiąc nieciekawie. Co do lotnisk - chore ale takie są wymogi śnieżenia. Pozdro Edytowane 2 Styczeń 2020 przez Mitek 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 2 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 2 Styczeń 2020 11 minut temu, Mitek napisał: Cześć Mnie te numerki nic nie mówią. Na COS Jest FIS, Kaskada i Ondraszek, kiedyś był Relax i chyba Widokowa, no i łącznik czyli 3. Będę musiał tam jednak pojechać, żeby się nauczyć nowej topografii. 7 to chyba była z rejonu Akwarium do Soliska - taka z wypłaszczeniem, a 9 to Juliany - tam to się jeździło wszędzie zawsze ale tam to się chyba niewiele zmieniło bo zawsze było delikatnie mówiąc nieciekawie. Co do lotnisk - chore ale takie są wymogi śnieżenia. Pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lika Napisano 2 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 2 Styczeń 2020 Jest akcja reklamowa na radiu Eska, być może ten event odessie w sobotę sporą liczbę narciarzy ze Szczyrku. Liczyłem jednak że "promocja" obowiazywać będzie we wszystkich otwartych we Wiśle ośrodkach: Cytat Po raz pierwszy oficjalna inauguracja sezonu narciarskiego w województwie Śląskim! Beskidy Winter Go! Mnóstwo wydarzeń przez cały dzień, a przede wszystkim bezpłatny stok dla wszystkich narciarzy, bezpłatne zajęcia z instruktorami, warsztaty, animacje, pokazy, prelekcje, spotkania, koncerty i zabawa z DJ-em. Wisła – Stacja narciarska Skolnity Ski&Bike – 4 stycznia 2020 r. Od 8:00 do 21:00 – Bezpłatna jazda na stoku! 9:30 – Muzyczna rozgrzewka narciarska dla dzieci; przedszkole narciarskie; 10:30 – Konferencja prasowa inaugurująca sezon narciarski w województwie Śląskim z udziałem Marszałka Województwa Śląskiego, Burmistrza Miasta Wisła i zaproszonych gości (Karczma na Skolnitym) 11:30 – Bezpieczny stok narciarski z Policją - dekalog narciarski FIS 12:00 – Pokaz ratownictwa narciarskiego na stoku w wykonaniu Grupy Beskidzkiej GOPR 12:30 – Muzyczna rozgrzewka narciarska dla dorosłych 13:00 – Jak przygotować się do pierwszej zimowej jazdy – porady instruktora narciarskiego 13:30 – Moda na Ski Trikke – alternatywa dla nart i snowboardu. Prezentacja sprzętu. 14:00 – Spotkanie z olimpijczykami: Karoliną Chrapek (narciarstwo alpejskie) i Mateuszem Ligockim (snowboard) 17:00 – GRUBSON - koncert „Na szczycie góry” 18:00 – Kinnie Apres-ski – zabawa z DJ-em Ostatni zjazd koleją o godz. 21:00 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mops Napisano 2 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 2 Styczeń 2020 Mam problem Nie to że chce kupić bo jak tylko trasa 3 to nie ma sensu. Jeśli dołożą 2 to już inna rozmowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lika Napisano 2 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 2 Styczeń 2020 Dwójka kiedyś była dostępna? Mam na myśli FT. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek_kapica Napisano 3 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2020 Na nizinach mróz a w Szczyrku spory plus całą noc..... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pasazer85 Napisano 3 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2020 8 godzin temu, lika napisał: Dwójka kiedyś była dostępna? Mam na myśli FT. Tylko 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 3 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2020 Naśnieżanie w natarciu 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fredek321 Napisano 3 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2020 (edytowane) 18 minut temu, marcinn napisał: Naśnieżanie w natarciu +8 stopni w nocy. Trudno śnieżyc Teraz ostro w dół. Może ta noc będzie lepsza. Edytowane 3 Styczeń 2020 przez fredek321 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 3 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2020 Oj, powrót na SMR 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fredek321 Napisano 3 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2020 (edytowane) Wszyscy czytają skionline i dowiedzieli się, że na COS-ie dużo lepiej. Efekt widać. Napisz, czy straszna ciapa. Edytowane 3 Styczeń 2020 przez fredek321 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 3 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2020 Najlepsze warunkach tu Ciapy brak,zresztą jadę sprawdzić co na BSA 😜 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 3 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2020 1 godzinę temu, fredek321 napisał: +8 stopni w nocy. Trudno śnieżyc Śnieżą cały ,czas od rana 8 stopniu to tu na pewno nie było,teraz jest koło 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janek57 Napisano 3 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2020 31 minut temu, fredek321 napisał: Napisz, czy straszna ciapa. Grunt zmrożony to dużej ciapy nie powinno być . Te +8 to na dwóch metrach. Fen niemrawy ,a wieczorem się ochłodzi. MA mocno wiać ,ale wiatr będzie skręcał z poł.-zach. na pól.-zach i popada deszcz, śnieg z deszczem i śnieg Może być w porywach ponad 70km/h. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mops Napisano 3 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2020 (edytowane) 4 godziny temu, pasazer85 napisał: Tylko 3 A w zeszłym sezonie przypadkiem nie była też 2? Edytowane 3 Styczeń 2020 przez Mops Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mops Napisano 3 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2020 Co to była za trasa "Leśna"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pasazer85 Napisano 3 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2020 37 minut temu, Mops napisał: A w zeszłym sezonie przypadkiem nie była też 2? Edytowane 30 minut temu przez Mops Byłem dwa razy i zawsze działała tylko gondola. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi