Gość Napisano 1 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 1 Styczeń 2020 56 minut temu, pasazer85 napisał: W COS nie zlicza przejechanych km ... Zawsze tak było z gopass w COS, w BSA też nie, tylko w TMR, z wyjatkiem Moltka w Austrii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 1 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 1 Styczeń 2020 2 minuty temu, pasazer85 napisał: Wrzuciłem zdjęcie kolejki do kanap na Solisku z godziny 10, tam wszystko jest widoczne.Jeździłem do godziny 14 i wchodziłem na kanapy z marszu, nie stojąc w kolejce. Naprawdę nie mam pojęcia co w takim układzie rozumiesz przez ,,sporo ludzi,, ( w niedziele trzeba było stać o tej porze 30-40min.)to raz. Dwa,dziś był dzień wyjątkowy bo w nocy w ośrodku była impreza sylwestrowa, wiele osób zostawiło na parkingu swoje samochody na noc,stąd zapchany parking pod gondolą od samego rańca...,Dzięki Bogu wystraszyło to nie tylko Ciebie, w Tym sezonie w SON byłem już 6 razy i dzisiejszy dzień był zdecydowanie najlepszy Dlatego zdecydowałem olać robotę i jutro pojechać znowu 😎 PS Zgadzam się z Tobą że na COS jest super, bardzo często lepiej przygotowany stok, często mniej ludzi i wg. mnie w ogóle inna kategoria narciarzy niż w SON. Ale dzisiaj śmigałem z kolegą który się uczy, doskonali technikę i znacznie łatwiej to robić na stokach SON niż na FISie Dla poczatkujacych SON 2,3 jest znacznie lepszy od COS. Dużo jak na nowy rok, kolejek nie było, jutro może być już więcej, wielu dojdzie do siebie po sylwestrze . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pasazer85 Napisano 1 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 1 Styczeń 2020 1 minutę temu, Sariensis napisał: jutro może być już więcej, wielu dojdzie do siebie po sylwestrze Oczywiście zdam relację 👍 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Narciarz ze Śląska Napisano 1 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 1 Styczeń 2020 Mnie się polityka TMR-u (ceny jednodniowe) podoba coraz bardziej. Dziś jazda na bieżąco, choć trochę zmasakrowane trasy pod koniec dnia, mało śniegu i trzeba uważać na kamienie. Dziś też było widać, że "tłum sylwestrowy" nie ma priorytetu "narty". Priorytetem jest "zabawa". "Tłum" wyjechał po południu do domów! W sumie to oczywiste. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Narciarz ze Śląska Napisano 1 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 1 Styczeń 2020 45 minut temu, pasazer85 napisał: Wrzuciłem zdjęcie kolejki do kanap na Solisku z godziny 10, tam wszystko jest widoczne.Jeździłem do godziny 14 i wchodziłem na kanapy z marszu, nie stojąc w kolejce. Naprawdę nie mam pojęcia co w takim układzie rozumiesz przez ,,sporo ludzi,, a nie był to mój pierwszy Nowy Rok w tym ośrodku( w niedziele trzeba było stać o tej porze 30-40min.)to raz. Dwa,dziś był dzień wyjątkowy bo w nocy w ośrodku była impreza sylwestrowa, wiele osób zostawiło na parkingu swoje samochody na noc,stąd zapchany parking pod gondolą od samego rańca...,Dzięki Bogu wystraszyło to nie tylko Ciebie, w Tym sezonie w SON byłem już 6 razy i dzisiejszy dzień był zdecydowanie najlepszy Dlatego zdecydowałem olać robotę i jutro pojechać znowu 😎 PS Zgadzam się z Tobą że na COS jest super, bardzo często lepiej przygotowany stok, często mniej ludzi i wg. mnie w ogóle inna kategoria narciarzy niż w SON. Ale dzisiaj śmigałem z kolegą który się uczy, doskonali technikę i znacznie łatwiej to robić na stokach SON niż na FISie Dziś na COS-ie trasy wyglądały na dużo (naprawdę dużo) lepiej przygotowane. FIS - prima sort! 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pasazer85 Napisano 1 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 1 Styczeń 2020 19 minut temu, Narciarz ze Śląska napisał: Dziś na COS-ie trasy wyglądały na dużo (naprawdę dużo) lepiej przygotowane. FIS - prima sort! A powiedzcie mi w jakim stanie są trasy 3c i 21 ? Może się jutro zapuszczę na COS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pasazer85 Napisano 1 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 1 Styczeń 2020 @shuger @Author @czesio załóżcie sobie może eco wątek a nie róbcie syfu w tym temacie! 2 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 1 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 1 Styczeń 2020 7 minut temu, pasazer85 napisał: A powiedzcie mi w jakim stanie są trasy 3c i 21 ? Może się jutro zapuszczę na COS 3C dobra, na Ondraszku jest kilka minerałów do ominięcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kptdenaturat Napisano 2 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 2 Styczeń 2020 Witam, czytając niektóre posty, dochodzę do wniosku, że narciarstwo w szerokim tego słowa znaczeniu, traktowane jako pasja, rozrywka, możliwość obcowania z Górami zostaje po części wypaczoną ideą. Skupianie się na "facebookach", kamerkach oraz innych środkach "masowego rażenia", nie daje możliwości doświadczenia uroków i korzyści korzystania z nart. Smog, kolejki, kłopoty z skipassami i inne, nie powinny stać się jedynymi problemami w czasach absolutnego konsumpcjonizmu Z pewnością odsunięcie się od "jedynego- słusznego" nurtu pozwoli niejednemu z nas wrócić do pewnych etycznych, pięknych zachowań i do tego by pasją narciarską zarażać innych. Czego serdecznie życzę każdemu w Nowym Roku... Z pozdrowieniami: Wariat jazdy techniką Telemark, do tego stary upierdliwy grzyb. 7 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moloo Napisano 2 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 2 Styczeń 2020 (edytowane) 50 minut temu, kptdenaturat napisał: Witam, czytając niektóre posty, dochodzę do wniosku, że narciarstwo w szerokim tego słowa znaczeniu, traktowane jako pasja, rozrywka, możliwość obcowania z Górami zostaje po części wypaczoną ideą. Skupianie się na "facebookach", kamerkach oraz innych środkach "masowego rażenia", nie daje możliwości doświadczenia uroków i korzyści korzystania z nart. Smog, kolejki, kłopoty z skipassami i inne, nie powinny stać się jedynymi problemami w czasach absolutnego konsumpcjonizmu Z pewnością odsunięcie się od "jedynego- słusznego" nurtu pozwoli niejednemu z nas wrócić do pewnych etycznych, pięknych zachowań i do tego by pasją narciarską zarażać innych. Czego serdecznie życzę każdemu w Nowym Roku... Z pozdrowieniami: Wariat jazdy techniką Telemark, do tego stary upierdliwy grzyb. Jedyny słuszny wpis od przynajmniej kilku stron ... To forum / wątki już nie jest forum narciarskim, a jedynie pier.... o niczym i przepychanką między jednymi a drugimi ... Naprawdę ciężko wyłapać konkretne wpisy, które pozwalają czegoś się dowiedzieć ... Też byłem wczoraj w Szczyrku, ale po co tu cokolwiek pisać ... tylko po to, żeby pobudzić hejt ... A admin tylko zarabia na nas nie mając już żadnej kontroli nad tym co tutaj się dzieje ... no ale po co ... kasa się zgadza Edytowane 2 Styczeń 2020 przez moloo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 2 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 2 Styczeń 2020 Godzinę temu, kptdenaturat napisał: Witam, czytając niektóre posty, dochodzę do wniosku, że narciarstwo w szerokim tego słowa znaczeniu, traktowane jako pasja, rozrywka, możliwość obcowania z Górami zostaje po części wypaczoną ideą. Skupianie się na "facebookach", kamerkach oraz innych środkach "masowego rażenia", nie daje możliwości doświadczenia uroków i korzyści korzystania z nart. Smog, kolejki, kłopoty z skipassami i inne, nie powinny stać się jedynymi problemami w czasach absolutnego konsumpcjonizmu Z pewnością odsunięcie się od "jedynego- słusznego" nurtu pozwoli niejednemu z nas wrócić do pewnych etycznych, pięknych zachowań i do tego by pasją narciarską zarażać innych. Czego serdecznie życzę każdemu w Nowym Roku... Z pozdrowieniami: Wariat jazdy techniką Telemark, do tego stary upierdliwy grzyb. racja, nie rozumiem zwłaszcza tego idiotycznego liczenia czasów przejazdów, ilości przejechanych kilometrów i pozostałych idiotycznych cyferek, bo jakie to ma znaczenie na nartach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andy-w Napisano 2 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 2 Styczeń 2020 Dzisiaj dużą inwersja. U góry cieplutko, na dole mróz. Warun bardzo dobry, ale sporo luźnych kamyków. Jeszcze bez kolejek. Sezonówka słowacka działa. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 2 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 2 Styczeń 2020 Jest pięknie ... 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 2 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 2 Styczeń 2020 (edytowane) 25 minut temu, marcinn napisał: Jest pięknie ... heh, tutaj zawsze, a jak dzisiaj ciasto w schronisku? My niestety przed "6-króli" lecim na Szczecin, @tanova jak tam warunki na wydmach ? Edytowane 2 Styczeń 2020 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 2 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 2 Styczeń 2020 Ok o której godzinie się spotykamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 2 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 2 Styczeń 2020 3 minuty temu, marcinn napisał: Ok o której godzinie się spotykamy ja za moment wyjeżdżam służbowo do Szczecina - narty dopiero w Sobotę może, do Szczecina to prawie jak w Alpy mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tanova Napisano 2 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 2 Styczeń 2020 24 minuty temu, Sariensis napisał: heh, tutaj zawsze, a jak dzisiaj ciasto w schronisku? My niestety przed "6-króli" lecim na Szczecin, @tanova jak tam warunki na wydmach ? To dokąd jedziesz? Do Szczecina czy na wydmy 😉? W każdym razie pomorsować się pewnie da, bo wreszcie temperatura rano na minusie 😀 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andy-w Napisano 2 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 2 Styczeń 2020 4 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 2 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 2 Styczeń 2020 9 minut temu, tanova napisał: To dokąd jedziesz? Do Szczecina czy na wydmy 😉? W każdym razie pomorsować się pewnie da, bo wreszcie temperatura rano na minusie 😀 do Międzyzdrojów to już blisko od was Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tanova Napisano 2 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 2 Styczeń 2020 8 minut temu, Sariensis napisał: do Międzyzdrojów to już blisko od was Trochę dalej niż z Katowic do Szczyrku 😝. Ale o tej porze roku to raczej proponowałabym Świnoujście. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 2 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 2 Styczeń 2020 6 minut temu, tanova napisał: Trochę dalej niż z Katowic do Szczyrku 😝. Ale o tej porze roku to raczej proponowałabym Świnoujście. Obawiam się, że nie będę miał za bardzo czasu na zwiedzanie, ale dzięki za podpowiedź, w Swinoujściu kiedyś spędziłem wakacje, było bardzo fajnie, chyba nawet ciekawiej niż wcześniej w Międzyzdrojach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pasazer85 Napisano 2 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 2 Styczeń 2020 Jest super, ale dziś COS bo na SMR strasznie dziurawe trasy... 13 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fredek321 Napisano 2 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 2 Styczeń 2020 40 minut temu, pasazer85 napisał: Jest super, ale dziś COS bo na SMR strasznie dziurawe trasy A jak z naśnieżaniem w obu ośrodkach, jaka szansa na inne trasy? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janek57 Napisano 2 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 2 Styczeń 2020 2 godziny temu, fredek321 napisał: jak z naśnieżaniem w obu ośrodkach, jaka szansa na inne trasy? Dzisiaj w Szczyrku plus 7 ,jutro chyba jednak mocniej powieje i do +5. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pasazer85 Napisano 2 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 2 Styczeń 2020 4 godziny temu, fredek321 napisał: A jak z naśnieżaniem w obu ośrodkach, jaka szansa na inne trasy? Oba ośrodki naśnieżają Jak rano wjeżdżałem gondolą to nawet trasę nr 1 naśnieżali, myślę że po weekendzie otworzą 7 też naśnieżają, z tym ,że nie idzie im za dobrze bo na Suchym się już staw z wodą zrobił,będzie dobry podkład Ale jak już wspominałem, zjechałem raz z Hali Skrzyczeńskiej i raz z Pośredniego i jakoś te trasy mnie dzisiaj przeraziły, jakoś dziwnie wyratrakowane,dużo dziur w śniegu, niedokładnie rozciągnięte kopy pod lancami, źle je widać i można niespodziewanie wystrzelić w górę ( na trawersie trasy nr 10) W COS genialnie, @Sariensis już wiem co miałeś na myśli zachwalając wczoraj FIS 👍 Jazda po twardym,równym do godziny 14 Do 9 naśnieżali poniżej grzebienia i doliny Kaskada, oficjalnie zamknięta ale wyratrakowana, zjechałem nią raz, na ścianie trochę kamienia ,ale on tam jest zawsze Poniżej ścianki gładziutko jak na FIS 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi