AndKur Napisano 5 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 5 Grudzień 2019 26 minut temu, Narciarz ze Śląska napisał: COS zainwestował w "małe" dośnieżenie Ondraszka (na dług. 800 m), więc z tym połączeniem może nie być tak źle. Co ma ondraszek do przejazdu z COS do SMR ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 7 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudzień 2019 A tymczasem w Szczyrku. 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borygo Napisano 9 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 9 Grudzień 2019 czesc. Wiadomo może już czy otworzą w piątek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cyniczny Napisano 9 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 9 Grudzień 2019 Na stronie podają: "Przy sprzyjających warunkach atmosferycznych otwarcie ośrodka zaplanowane jest na 13.12.2019 r." Więc trudno powiedzieć:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 9 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 9 Grudzień 2019 7 minut temu, cyniczny napisał: Na stronie podają: "Przy sprzyjających warunkach atmosferycznych otwarcie ośrodka zaplanowane jest na 13.12.2019 r." Więc trudno powiedzieć:-) to się nazywa wyjście awaryjne, jakby co, to zawsze można zwalić na niekorzystne warunki atmosferyczne i niewystarczające modły posiadaczy karnetów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mietek Napisano 9 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 9 Grudzień 2019 Wydaję mi się że nie otworzą jest za ciepło słabo naśnieżone mają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stary bywalec Napisano 9 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 9 Grudzień 2019 W tamtym sezonie rozpocząłem jazdę 1.12. Teraz będzie miesiąc w plecy........... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirekn Napisano 9 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 9 Grudzień 2019 (edytowane) 17 minut temu, Stary bywalec napisał: W tamtym sezonie rozpocząłem jazdę 1.12. Teraz będzie miesiąc w plecy........... A konkretnie to gdzie ? Byłem tam na turach i biegowo kilka razy od początku grudnia i np. 7 i 4 i Kopa w dniu 14.12.2018 około 13:00 wyglądały tak: Pozdrawiam mirekn Edytowane 9 Grudzień 2019 przez mirekn 4 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andy-w Napisano 9 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 9 Grudzień 2019 tak to wyglądało wczoraj w SMR 11 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jusik2002 Napisano 9 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 9 Grudzień 2019 Nie wygląda to dobrze. W pogodzie widać ciepłe dni - nawet 8-9 stopni Kopa i Małe może uda się otworzyć ale raczej nic więcej. Inne co mało jest optymistyczne to praktycznie pusty zbiornik. Bez opadów to może na przełom roku może się uda. Coraz trudniej z nartowaniem w Szczyrku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemo_narciarz Napisano 9 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 9 Grudzień 2019 37 minut temu, Fischer_Man napisał: Ich system miał w 5 dni naśnieżyć 80% tras w ośrodku. Z mitów to tyle. Z faktów: mrozów było 7 dni, naśnieżone jest jakieś 35% tras(biorąc pod uwagę dane z ich mapki 6.12.2019), wody w zbiorniku styknie im na jakieś 3-4 dni śnieżenia. Czas budowy się skończył i chyba można zacząć się rozliczać z tych mitów. Mitomani potrzebują 2-3 zbiorniki wody i około 14 dni mrozów na naśnieżenie tych 80% tras. Taa, a bsa miało startować w listopadzie. Przecież wiadomo, że to sciema z smr i bsa. Co z tego że systemy są jak jeszcze ekonomia po drodze. W te 5 dni w szczyrku nasniezyli tyle co na chopoku, więc jak dla mnie good job. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stary bywalec Napisano 9 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 9 Grudzień 2019 (edytowane) Na fb zadałem kilka dni temu pytanie : a czy wody starczy? Oczywiście nabrali ...wody w usta . Innym odpowiadali a moje pytanie pozostało bez echa. Odpowiadając na pytanie powyżej: 1.12.2018. zaczynałem na BSA . Była od 1.12 właśnie otwarta . Nie wiem czy opłaca się ta sprytna sezonówka - znowu od stycznia zaczną się tłoki jak cholera....... . Liczyłem na w miarę spokojną jazdę tak do świąt . Edytowane 9 Grudzień 2019 przez Stary bywalec 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 10 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 10 Grudzień 2019 (edytowane) 10 godzin temu, Stary bywalec napisał: Na fb zadałem kilka dni temu pytanie : a czy wody starczy? przecież na @andy-w zdjęciu widać wyraźnie że wody w zbiorniku jak na lekarstwo a od niedzieli temp. w górę https://www.bergfex.at/czyrna-solisko/wetter/ https://pogoda.interia.pl/prognoza-dlugoterminowa-szczyrk,cId,34803 Edytowane 10 Grudzień 2019 przez Jeeb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 10 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 10 Grudzień 2019 48 minut temu, Jeeb napisał: przecież na @andy-w zdjęciu widać wyraźnie że wody w zbiorniku jak na lekarstwo a od niedzieli temp. w górę https://www.bergfex.at/czyrna-solisko/wetter/ https://pogoda.interia.pl/prognoza-dlugoterminowa-szczyrk,cId,34803 co tam niedziela, przecież otwarcie jest w 13-go w piątek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laryzbyszko Napisano 10 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 10 Grudzień 2019 17 godzin temu, andy-w napisał: tak to wyglądało wczoraj w SMR Ale ten budynek jest masakrycznie brzydki. Całości dopełnia jeszcze ta buda przy wyciągu. Dlaczego w Polsce nie da się budować ładnie? W Alpach nawet budki wyciągowych są najczęściej zrobione tak, żeby jak najbardziej wtapiać się w otoczenie lub chociaż nawiązywać do lokalnych tradycji architektury... Nie wspominając już o knajpach. Po prostu myśli się tam o ładnej architekturze i designie. W Polsce wszystko stawia się po linii najmniejszego oporu. Z najtańszych materiałów, z projektem jak z katalogu za 50 zł itd. Wg mnie jest to niszczenie gór... 4 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czesio Napisano 10 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 10 Grudzień 2019 9 minut temu, laryzbyszko napisał: Ale ten budynek jest masakrycznie brzydki. Całości dopełnia jeszcze ta buda przy wyciągu. Dlaczego w Polsce nie da się budować ładnie? W Alpach nawet budki wyciągowych są najczęściej zrobione tak, żeby jak najbardziej wtapiać się w otoczenie lub chociaż nawiązywać do lokalnych tradycji architektury... Nie wspominając już o knajpach. Po prostu myśli się tam o ładnej architekturze i designie. W Polsce wszystko stawia się po linii najmniejszego oporu. Z najtańszych materiałów, z projektem jak z katalogu za 50 zł itd. Wg mnie jest to niszczenie gór... Na prawdę sądziłeś że bratysławczak zadba o polski krajobraz, estetykę itd ... :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tresor Napisano 10 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 10 Grudzień 2019 10 minut temu, laryzbyszko napisał: Ale ten budynek jest masakrycznie brzydki. Całości dopełnia jeszcze ta buda przy wyciągu. Dlaczego w Polsce nie da się budować ładnie? W Alpach nawet budki wyciągowych są najczęściej zrobione tak, żeby jak najbardziej wtapiać się w otoczenie lub chociaż nawiązywać do lokalnych tradycji architektury... Nie wspominając już o knajpach. Po prostu myśli się tam o ładnej architekturze i designie. W Polsce wszystko stawia się po linii najmniejszego oporu. Z najtańszych materiałów, z projektem jak z katalogu za 50 zł itd. Wg mnie jest to niszczenie gór... Przecież ten budynek wpisuje się w lokalne tradycje architektury. Szczyrk jest brzydki i nijaki, więc budynek pasuje idealnie. A poza tym moim zdaniem nie jest tak źle. Co nie oznacza że jest dobrze. 2 1 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tresor Napisano 10 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 10 Grudzień 2019 1 minutę temu, czesio napisał: Na prawdę sądziłeś że bratysławczak zadba o polski krajobraz, estetykę itd ... W Jasnej postawili parę ładnych apartamentowców do wynajęcia. W zamian za to życzą sobie około 1500 zł za noc. No ale luksus postawienia ładnego budynku musi kosztować:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cosworth240 Napisano 10 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 10 Grudzień 2019 (edytowane) Nie da sie tego wątku czytać... od siebie mogę dodać, ze odcień sniegu tez jakby taki nijaki i na pewno sam śnieg jest zbyt śliski... Edytowane 10 Grudzień 2019 przez Cosworth240 3 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 10 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 10 Grudzień 2019 Właśnie potwierdzili start sezonu na 14.12.2019. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
azael Napisano 10 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 10 Grudzień 2019 ... i jakąś budę stawiają: 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirekn Napisano 10 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 10 Grudzień 2019 2 godziny temu, Cosworth240 napisał: i na pewno sam śnieg jest zbyt śliski... Będę jutro to potwierdzę a i foty wrzucę Pozdrawiam mirekn 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
christof Napisano 10 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 10 Grudzień 2019 16 godzin temu, Stary bywalec napisał: Na fb zadałem kilka dni temu pytanie : a czy wody starczy? Oczywiście nabrali ...wody w usta i dlatego im kurna wody brakuje 1 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 10 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 10 Grudzień 2019 7 minut temu, christof napisał: i dlatego im kurna wody brakuje Wciagneli jak bazyliszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Narciarz ze Śląska Napisano 10 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 10 Grudzień 2019 Coś ruszyło pogodowo: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi