Narciarz ze Śląska Napisano 21 Lipiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 21 Lipiec 2019 A ja zrobiłem zdjęcia: niedziela, 21 lipca 2019 Szczyrk (SMR) latem Szczyrk (SMR) latem, w tym budowa restauracji na Hali Skrzyczeńskiej - stan jako-taki. Dziś tylko fotografie: Więcej: http://ekonomiaplussport.blogspot.com/2019/07/szczyrk-smr-latem.html 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirekn Napisano 26 Lipiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 26 Lipiec 2019 Z dzisiaj, budują Traski rowerowe tez, ubijają jeszcze Woda jest, ratraki czekają Biegających, spotkanych w liczbie 1 pozdrawiam Pozfrawiam mirekn 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirekn Napisano 26 Lipiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 26 Lipiec 2019 No i najważniejsze, na Małym krzeselko naprzeciw orczyka Pozdrawiam mirekn 5 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 27 Lipiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 27 Lipiec 2019 13 godzin temu, mirekn napisał: Woda jest Jak na zbiornik ppoż to nic tam nie ma, widać susza robi swoje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arciwald Napisano 14 Sierpień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 14 Sierpień 2019 W dniu 27.07.2019 o 09:11, Sapient napisał: Jak na zbiornik ppoż to nic tam nie ma, widać susza robi swoje. To nie jest zbiornik ppoż, tylko zbiornik na wodę potrzebną do zasilania armatek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 14 Sierpień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 14 Sierpień 2019 Cytat Centralnym i najważniejszym punktem tej technologii jest zbiornik wodny położony na Hali Skrzyczeńskiej (1000 m n.p.m.) o pojemności 100 000 m3. Jest to największa tego typu budowla w Polsce, która w zimie posłuży do naśnieżania ośrodka, a w lecie będzie pełnić funkcje przeciwpożarowe https://www.szczyrkowski.pl/aktualnosci/inwestycje-na-sezon-201718/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfing Napisano 21 Sierpień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 21 Sierpień 2019 (edytowane) W dniu 13.02.2019 o 09:46, surfing napisał: Zwalisko przejazd przez drogę, na przyszły sezon szykuje się przejazd pod drogą. Rozpoczęto procedurę do ,,Budowa przepustu dla przejazdu narciarzy pod ul. Zwalisko w Szczyrku wraz z przebudową sieci: elektroenergetycznej, gazowej i kanalizacji sanitarnej" Pod koniec maja wydano decyzję środowiskową dla budowy przepustu pod ul. Zwalisko Edytowane 21 Sierpień 2019 przez surfing 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mietek Napisano 21 Sierpień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 21 Sierpień 2019 Jak zwykle w naszym Państwie nic nie może być na czas:( pewnie na ten sezon już nie zdążą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikg Napisano 17 Wrzesień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 17 Wrzesień 2019 Wie ktoś coś na temat Czyrnej... zlikwidowano stare orczyki - a na kiedy jest planowana budowa kanapy na halę Skrzyczeńską ? W planach inwestycyjnych była o niej mowa oraz o kanapie na pośrednim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
christofer30 Napisano 17 Wrzesień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 17 Wrzesień 2019 2 godziny temu, Mikg napisał: Wie ktoś coś na temat Czyrnej... zlikwidowano stare orczyki - a na kiedy jest planowana budowa kanapy na halę Skrzyczeńską ? W planach inwestycyjnych była o niej mowa oraz o kanapie na pośrednim. Może za rok. Na ten rok wyczytałem na stronie www.lanovky.sk takie coś: SLO6B Solisko - Wierch Posŕedni / Szczyrk (Leitner) doplnenie kapacity na 3000 os/hSLO4B Jaworzyna - Skrzyczne / Szczyrk (Leitner) výmena opláštenia hornej stanice SLO6B Hala Skrzyczeńska - Zbójnicka kopa / Szczyrk (Leitner) doplnenie protiveterných závaží na vozne 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfing Napisano 18 Wrzesień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 18 Wrzesień 2019 W dniu 24.04.2019 o 13:51, moruniek napisał: Ma być nowa niebieska trasa do Czyrnej, trwa zbieranie dokumentacji. Czy zdążą - zobaczymy. Trasa niebieska i krzesła w Czyrnej najwcześniej na sezon 20/21 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slavko Napisano 25 Wrzesień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 25 Wrzesień 2019 Pytanie do bywalców - czy na połowę stycznia 2020 jest szansa na otwarcie ośrodka w całości lub niemal w całości? Wiem, że to wróżenie z fusów, ale przyjmując normalną zimę... jest to możliwe? W ostatnim sezonie było sporo problemów z naśnieżaniem, o ile pamiętam z Waszych relacji. Po mojej zeszłorocznej tragedii w Karpaczu nie chciałbym powtórki... Celuję obecnie w Czechy, w Szczyrk też mnie ciągnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tanova Napisano 25 Wrzesień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 25 Wrzesień 2019 23 minuty temu, Slavko napisał: Pytanie do bywalców - czy na połowę stycznia 2020 jest szansa na otwarcie ośrodka w całości lub niemal w całości? Wiem, że to wróżenie z fusów, ale przyjmując normalną zimę... jest to możliwe? W ostatnim sezonie było sporo problemów z naśnieżaniem, o ile pamiętam z Waszych relacji. Po mojej zeszłorocznej tragedii w Karpaczu nie chciałbym powtórki... Celuję obecnie w Czechy, w Szczyrk też mnie ciągnie. W tym roku tuż po 1 stycznia już prawie wszystko działało - również dwie trasy na wieczorne jeżdżenie, tylko czarna trasa FIS była częściowo zamknięta. A śniegu było aż nadto, ledwie dojechaliśmy autem bez łańcuchów. Tak więc szansa jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemekc1 Napisano 25 Wrzesień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 25 Wrzesień 2019 (edytowane) Poprzednia zima dosyć jasno pokazała, jeżeli będzie korzystna pogoda i spadnie na tyle śniegu, że powstanie solidny podkład to są w stanie to dośnieżyć i będzie dobrze. Bez naturalnych opadów zwyczajnie braknie wody i otwarta będzie tylko część tras. W zeszłym roku zima była szczególnie początkiem całkiem niezła, bo w krótkim czasie spadło sporo śniegu. Edytowane 25 Wrzesień 2019 przez Przemekc1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jusik2002 Napisano 25 Wrzesień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 25 Wrzesień 2019 4 godziny temu, Slavko napisał: Pytanie do bywalców - czy na połowę stycznia 2020 jest szansa na otwarcie ośrodka w całości lub niemal w całości? Wiem, że to wróżenie z fusów, ale przyjmując normalną zimę... jest to możliwe? W ostatnim sezonie było sporo problemów z naśnieżaniem, o ile pamiętam z Waszych relacji. Po mojej zeszłorocznej tragedii w Karpaczu nie chciałbym powtórki... Celuję obecnie w Czechy, w Szczyrk też mnie ciągnie. 20 stycznia czyli ferie śląskie ? Życzę cierpliwości na stanie w mega kolejkach.;) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 25 Wrzesień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 25 Wrzesień 2019 (edytowane) Tak wyglądał Szczyrk ubiegłej zimy około 10 stycznia (pierwsze 7 zdjęć). A kolejne zdjęcia zrobione po 22 stycznia. Edytowane 25 Wrzesień 2019 przez kordiankw 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shower Napisano 25 Wrzesień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 25 Wrzesień 2019 a ja mam pytanie do "bywalców" z innej beczki. Jak było z kolejkami do wyciągów pomiędzy 1 stycznia a 6 stycznia (trzech króli) było tłoczno? w czasie ferii i między świętami a nowym rokiem były tłumy ludzi więc sobie Szczyrk odpuściłem ale może ten termin jest mniej obłożony? Z góry dzięki za podpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 25 Wrzesień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 25 Wrzesień 2019 Odpowiem ci na to pytanie w przyszłym roku bo, bo planuję pobyt od Sylwestra do Trzech Króli. W ubiegłym roku byłem po 6 stycznia i nie było tragedii. Tylko, że ja zaczynam o 8:30 i gdy stonka dotrze na stok w okolicy 11 to przenoszę się na COS albo kończę jazdę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slavko Napisano 25 Wrzesień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 25 Wrzesień 2019 7 godzin temu, Jusik2002 napisał: 20 stycznia czyli ferie śląskie ? Życzę cierpliwości na stanie w mega kolejkach.;) Niestety nie mam wyboru, bo w tym roku śląskie i pomorskie razem. Jedyna nadzieja, że śląskie będzie wolało jechać za granicę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cyniczny Napisano 26 Wrzesień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 26 Wrzesień 2019 7 godzin temu, Slavko napisał: Niestety nie mam wyboru, bo w tym roku śląskie i pomorskie razem. Z tego co się orientuję, to tak jest co roku. Skład województw w ferie w danych terminach jest niezmienny. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Narciarz ze Śląska Napisano 26 Wrzesień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 26 Wrzesień 2019 3 godziny temu, cyniczny napisał: Z tego co się orientuję, to tak jest co roku. Skład województw w ferie w danych terminach jest niezmienny. Dokładnie tak jest. Te grupy są stałe. Dodatkowo rozdzielone (strategicznie) są woj. śląskie, małopolskie i stołeczne - zawsze w innych terminach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slavko Napisano 26 Wrzesień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 26 Wrzesień 2019 Racja, ja po prostu nigdy wcześniej nie zwracałem na to uwagi. Dlatego chcę jechać w pierwszym tygodniu ferii, bo w drugim dochodzą jeszcze dwa województwa. Liczę, że cały Śląsk nie pojedzie tylko do Szczyrku. W końcu jak nie śląskie, to małopolskie, jak nie mazowieckie, to wielkopolskie itd. Poza tym jakoś sobie dam radę, byleby mieć prawdopodobieństwo śniegu nie na 2, czy 3 trasach, a większości. @kordiankw piękne foty, mam nadzieję, że zrobię podobne w tym sezonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cosworth240 Napisano 26 Wrzesień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 26 Wrzesień 2019 Czy ktoś ma jakieś info dot. trwających (tu znak zapytania) inwestycji w Szczyrku. Niestety strona FB Solisko Arena, jest jakoś mniej aktywna niż w przeszłości, dlatego ciekaw jestem, czy ktoś ma jakieś aktualne zdjęcia z budowy nowej restauracji ? Jeżeli tak to proszę o podzielenie się. Czy ma ktoś info, czy jest jakaś szansa na zbudowanie przejazdu pod ul. Zwalisko w tym roku? Z tego co rozumiem decyzja środowiskowa była wydana w maju (pod koniec) - nie wiem, czy się jest ostateczna i czy poszło za nią jakieś pozwolenie na budowę (bo rozumiem, że to byłby kolejny krok). Ma ktoś jakieś info? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
christof Napisano 26 Wrzesień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 26 Wrzesień 2019 19 godzin temu, shower napisał: a ja mam pytanie do "bywalców" z innej beczki. Jak było z kolejkami do wyciągów pomiędzy 1 stycznia a 6 stycznia (trzech króli) było tłoczno? w czasie ferii i między świętami a nowym rokiem były tłumy ludzi więc sobie Szczyrk odpuściłem ale może ten termin jest mniej obłożony? Z góry dzięki za podpowiedź z pewnością 1 stycznia będzie mega mało ludzi zwłaszcza rano. Zawsze tak jest potem juz jest ostro trzech króli jakoś wyjątkowo źle wspominam pod wzgledem kolejek. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Góral spod Skrzycznego Napisano 26 Wrzesień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 26 Wrzesień 2019 (edytowane) 12 godzin temu, Cosworth240 napisał: Czy ktoś ma jakieś info dot. trwających (tu znak zapytania) inwestycji w Szczyrku. Niestety strona FB Solisko Arena, jest jakoś mniej aktywna niż w przeszłości, dlatego ciekaw jestem, czy ktoś ma jakieś aktualne zdjęcia z budowy nowej restauracji ? Jeżeli tak to proszę o podzielenie się. Czy ma ktoś info, czy jest jakaś szansa na zbudowanie przejazdu pod ul. Zwalisko w tym roku? Z tego co rozumiem decyzja środowiskowa była wydana w maju (pod koniec) - nie wiem, czy się jest ostateczna i czy poszło za nią jakieś pozwolenie na budowę (bo rozumiem, że to byłby kolejny krok). Ma ktoś jakieś info? Przejeżdżałem terenówką do schroniska i widziałem na hali szkielet drewniany budynku. Czy to restauracja czy goprówka to nie wiem ale widząc rozmach inwestycji i ilość drewnianych elementów klejonych to raczej restauracja. Na pewno będzie gotowa na sezon. Szkoda, że nie było czasu się zatrzymać ale zbliża się termin wyłączenia kolejek do przeglądu, na pewno coś będziemy dłubać w górach to się jakieś zdjęcia porobi. Pozdrawiam, a sezonówki już macie? Edytowane 26 Wrzesień 2019 przez Góral spod Skrzycznego 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi