Maria Napisano 27 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 27 Marzec 2019 9 minut temu, Mops napisał: 😘😵💪👍 FANTASTYCZNIE!!! SUPER!!! Gdyby jeszcze COS wydłużył sezon🤩 Ale oni Orczyków bez kanap nie puszczą😤 Wiem że zacznę pleść ale gdyby tak chociaż podwozili jakimiś pojazdami na Doliny... Szczerze? Z buta bym podeszła, gdyby same orczyki chodziły. Bliżej niż na Goryczkową, a tak się chadzało be wydziwiania jeszcze nie tak dawno 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mops Napisano 27 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 27 Marzec 2019 7 minut temu, Maria napisał: Szczerze? Z buta bym podeszła, gdyby same orczyki chodziły. Bliżej niż na Goryczkową, a tak się chadzało be wydziwiania jeszcze nie tak dawno 1 dniowy karnet, auto pod Gondolą potem na Kopę i na COS i jechane! Powrót podobno już 3a puściła ale da się zjechać 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maria Napisano 27 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 27 Marzec 2019 Też o tym pomyślałam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Narciarz G Napisano 27 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 27 Marzec 2019 (edytowane) W dniu 26.03.2019 o 16:37, arnoldd napisał: Ile dni przejeździłeś w Szczyrku ? W zeszłym roku rekord. Pierwszy raz 8.11 na BSA (otwarcie było chyba 4.11). Ostatni 8.04 zatem dokładnie 5 miesięcy jeżdżenia . Zazwyczaj jeżdżę 2 dni w tygodniu wiec 8x w miesiącu . 5 miesięcy to 40 dni. Trzeba trochę odjąć ale z drugiej strony trochę dodać bo raz jeździłem cały tydzien codziennie. Wychodzi na to ze 40-50 dni jazdy . 2400km z endomondo.... GOPASS nie liczy BSA i COS. Endomondo dodaje za to długości wyciągów ..... W tym roku nie będzie tyle ale i tak super...... a dziś kolejne 7 h na nartach...cudowne słońce a FIS na COS przecudowny..... mam nadzieje ze mniej więcej policzone...... sezonowka 2020 oczywiście już zakupiona...... pozdrawiam innych wariatów narciarskich 😀 Edytowane 27 Marzec 2019 przez Narciarz G 5 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zibi28 Napisano 28 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 28 Marzec 2019 4 godziny temu, kptdenaturat napisał: Witam, latanie jest również piękne. Ale cóż, znam tylko MI72, Dromadera, Wilgę i Kruka, Tylko te maszyny było mi prowadzić. Zawsze w asyście PILOTÓW, ale i tak miałem godziny wolności i szczęścia, okupionego skupieniem i czasem strachem (tak, bałem się)..NARCIARSTWO to jak latanie, skupienie, technika a potem styl, którego w lataniu nigdy nie osiągnąłem. Nie jestem pilotem, tylko prowadziłem maszyny w stopniu dostatecznym..(jeszcze żyję i załoga również)., jestem NARCIARZEM. To, że żyjesz - to czytamy:;) Zazdroszczę stylowej jazdy na nartach:;) Pewnie w powietrzu idzie mi trochę lepiej - bo mam do niego bliżej:;) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojtekM Napisano 28 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 28 Marzec 2019 12 godzin temu, AndKur napisał: Na koncie gopass są karnety za 69 pln Na stronie https://www.szczyrkowski.pl/cennik/skipassy/skipassy-201819/ jest tylko 99 zł offline i 79 zł online. Ja konta gopass nie mam, więc jakby co 99 zł. Tak czy inaczej - tanio nie jest jak za trasę z Kopy oraz wzdłuż talerzyka z MS. Nie wiadomo też w jakim stanie będą te trasy w pierwszym tygodniu kwietnia. Takie mam wątpliwości. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 28 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 28 Marzec 2019 Masz Soszów połowę taniej i lepsze trasy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojtekM Napisano 28 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 28 Marzec 2019 5 minut temu, Sariensis napisał: Masz Soszów połowę taniej i lepsze trasy. Jeżeli będzie działał to pewnie Soszów będzie lepszą opcją. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 28 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 28 Marzec 2019 12 minut temu, WojtekM napisał: Jeżeli będzie działał to pewnie Soszów będzie lepszą opcją. Wczoraj pisali, że wszystko otwarte oprócz czarnej. Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AndKur Napisano 28 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 28 Marzec 2019 2 godziny temu, WojtekM napisał: Na stronie https://www.szczyrkowski.pl/cennik/skipassy/skipassy-201819/ jest tylko 99 zł offline i 79 zł online. Ja konta gopass nie mam, więc jakby co 99 zł. Tak czy inaczej - tanio nie jest jak za trasę z Kopy oraz wzdłuż talerzyka z MS. Nie wiadomo też w jakim stanie będą te trasy w pierwszym tygodniu kwietnia. Takie mam wątpliwości. Samo konto gopass jest darmowe a założenie dosyć proste ale wątpliwości rozumiem ;). BSA ma na ten moment jeszcze fajne warunki ale oni chyba definitywnie konczą w ten weekend. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Narciarz ze Śląska Napisano 28 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 28 Marzec 2019 W dniu 25.03.2019 o 12:01, Zibi28 napisał: Jakoś to tak jest, że chce się nart, jak na dworze zimno:;) Ale końcówka sezonu jest wskaźnikiem, gdzie jest najlepsze naśnieżanie i które miejsca cieszą się największym "wzięciem". No to w SMR na pewno nie... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemo_narciarz Napisano 28 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 28 Marzec 2019 Ale pierrrr... rozmawiacie znaczy. Soszów, czy jedna trasa na BSA zamiast pustego SMR super wybór😀 dzięki Wam sezon conajmniej do 07.04. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 30 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 30 Marzec 2019 Wiosna w Szczyrku 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirekn Napisano 30 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 30 Marzec 2019 40 minut temu, JC napisał: Wiosna w Szczyrku Wiosna nawet basen otwarty Pozdrawuam mirekn 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirekn Napisano 30 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 30 Marzec 2019 Byłem od 8:20 do 12:00 o 12 w Szczyrku na dole +14. W środę było twardo teraz miękko Ludzi wg mnie mało. Dużo zasłyszanych narzekań na „warunki” . Ja takie lubię. Dwa pierwsze o kolejkach do kolejki. Pozdrawiam spotkanego Forumowicza mirekn 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Greg Napisano 30 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 30 Marzec 2019 6 minut temu, mirekn napisał: Dużo zasłyszanych narzekań na „warunki” Niezłe 😄 Jechać, gdy jest 15 stopni w plusie i być zdziwionym, że miękko 😎 4 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Waldek Napisano 30 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 30 Marzec 2019 Bylem ,jeździłem wiosna i spoko zjazd do gondoli. Super.I to lubią Misie.Sprzęt O.K. tylko rysy.Sezon w Szczyrku zakończony. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AndKur Napisano 31 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 31 Marzec 2019 Dziś też super. Warun lepszy niż się spodziewałem przy tej temperaturze. 4-ka daje radę, trasa z małego s. też. Kopa już trochę za wolna. 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Greg Napisano 31 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 31 Marzec 2019 10 godzin temu, AndKur napisał: Warun lepszy niż się spodziewałem przy tej temperaturze Do południa jazda pierwsza klasa. W drugiej części dnia na dole było +18 stopni, u góry niewiele mniej. Przy tej temperaturze śnieg od Skrzyczeńskiej w dół schodził w oczach. Pojawiały się miejsca nie do ominięcia - z mieszaniną śniegu i kamieni. Faktycznie - uzasadniony koniec Na górze śniegu jest dość. Teoretycznie przez tydzień ma chodzić jeszcze Kopa i talerzyk. Jak będzie tak ciepło dalej - to Kopa robi się całkiem bez sensu. Paradoksalnie najłatwiejszy stok był problematyczny dla słabiej jeżdżących...Miękko i grząsko - u góry bez ostrego odpychania nie da rady. Duże Skrzyczne dziś też ostatni dzień. Praktycznie koniec sezonu dla Szczyrku. Ostatni tu, ale bardzo udany dzień na nartach 😎 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemo_narciarz Napisano 1 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 1 Kwiecień 2019 Zaszugeruje trochę. Ja w SMR spędziłem 6-7 bardzo udanych dni, jako że sezonowki nie mam nasunęła mi się dziwna myśl. BSA ogromny potencjał, fabryka i magazyn śniegu, kończy sezon tydzień przed SMR który nic nie potrafi zrobić, nawet tras naśnieżać. Ciekawe czy naprawdę tak kalkulują skoro dla paru osób działają? 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hextor Napisano 1 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 1 Kwiecień 2019 35 minut temu, przemo_narciarz napisał: Zaszugeruje trochę. Ja w SMR spędziłem 6-7 bardzo udanych dni, jako że sezonowki nie mam nasunęła mi się dziwna myśl. BSA ogromny potencjał, fabryka i magazyn śniegu, kończy sezon tydzień przed SMR który nic nie potrafi zrobić, nawet tras naśnieżać. Ciekawe czy naprawdę tak kalkulują skoro dla paru osób działają? Pewnie mało narciarzy było i stwierdzili że im się nie opłaca. Jakoś rok temu jeździłem tam w maju przy 20 stopniach i na trasie pod orczykiem było wystarczająco śniegu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nikdob Napisano 1 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 1 Kwiecień 2019 23 godziny temu, Greg napisał: Jak będzie tak ciepło dalej - to Kopa robi się całkiem bez sensu. Paradoksalnie najłatwiejszy stok był problematyczny dla słabiej jeżdżących...Miękko i grząsko - u góry bez ostrego odpychania nie da rady. No kurde, kto mógł się spodziewać taka genialna trasa wyprofilowana przez SMR za grube zyliony 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gruchauho Napisano 1 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 1 Kwiecień 2019 (edytowane) Godzinę temu, przemo_narciarz napisał: BSA ogromny potencjał, fabryka i magazyn śniegu, kończy sezon tydzień przed SMR który nic nie potrafi zrobić, nawet tras naśnieżać. Potencjał infrastrukturalny, miałeś na myśli (?) Bo górka to jest, jak to delikatnie ująć.. taka sobie. W świadomości przeciętnych polskich narciarzy koniec marca to już dawno po sezonie. Jeszcze kilka dni temu działał Stożek, Poniwiec, Cieńków... zamykają bo brak chętnych do jazdy. Ale trochę się nie dziwię. Ja też odpuściłem jazdę w PL po tym jak pół lutego jeździłem w kaszy i muldach, a sztruks widziałem tylko przez jakąś godzinkę z rana. Edytowane 1 Kwiecień 2019 przez gruchauho 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemo_narciarz Napisano 1 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 1 Kwiecień 2019 23 minuty temu, gruchauho napisał: Potencjał infrastrukturalny, miałeś na myśli (?) Bo górka to jest, jak to delikatnie ująć.. taka sobie. W świadomości przeciętnych polskich narciarzy koniec marca to już dawno po sezonie. Jeszcze kilka dni temu działał Stożek, Poniwiec, Cieńków... zamykają bo brak chętnych do jazdy. Ale trochę się nie dziwię. Ja też odpuściłem jazdę w PL po tym jak pół lutego jeździłem w kaszy i muldach, a sztruks widziałem tylko przez jakąś godzinkę z rana. Taka wolna myśl, też już dawno nie byłem. Wolę Chopok:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fredek321 Napisano 11 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 11 Kwiecień 2019 43 minuty temu, Góral spod Skrzycznego napisał: Brrr, zima wróciła pod gondolę. Jest około zera. A tu tylko resztki śniegu: Co kopią? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi