moruniek Napisano 17 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 2019 Taką odpowiedź od nich dostałem, moim zdaniem - kompletnie nic jeszcze nie wiedzą. "Szanowny Panie, Aby móc korzystać z ośrodków nie tylko na Słowacji ale również w Polsce i Czechach należy wykupić międzynarodową sezonówke rozłożoną na dwie raty. Pierwsza płatność w kwocie 69 euro płatną od 18.03 do 30.04.2019 i następną do końca września 2019 w kwocie 190 euro. Jeżeli chodzi o pytanie 2 i 3 nie jesteśmy na ten moment w stanie szczegółowo odpowiedzieć, ponieważ takie informacje uzyskamy dopiero 18.03.2019 gdy sezonówka wejdzie do sprzedaży." 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
colin23 Napisano 18 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 18 Marzec 2019 Poniżej ceny słowackich sezonówek. I z tego co widzę w warunkach okres wykluczenia dni świątecznych i po Nowym Roku dotyczy tylko słowackich kurortów 👍 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
colin23 Napisano 19 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec 2019 Jak tam w Szczyrku? Dużo kamieni na trasach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mops Napisano 20 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 20 Marzec 2019 Jak tam Juliany??? Trzymają się jeszcze? Zwłaszcza dół? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 20 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 20 Marzec 2019 Jutro sprawdzę, dziś Białka. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andy-w Napisano 20 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 20 Marzec 2019 55 minutes ago, Mops said: Jak tam Juliany??? Trzymają się jeszcze? Zwłaszcza dół? Dzisiaj sprawdzę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek_kapica Napisano 20 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 20 Marzec 2019 On 13.03.2019 at 23:55, janek57 said: Letnie temperatury w niedzielę plus silny wiatr to co napadało w poniedziałek w wyższych partiach spłynie ... do 20 stopni w Bielsku, Katowicach, Krakowie! I co spłynęło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andy-w Napisano 20 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 20 Marzec 2019 (edytowane) Szczyrkowski i COS sprawdzone. Parking 8.30 i już pierwszy zajęty - wiadomo środa. Gondolka i zjazd do Soliska czwórką, która jest bardzo, bardzo równa i dość twarda po nocnym mrozie. Juliany i niebieska kanapa już zamknięte i nie ratrakowane . Następnie spotkanie z Rafałem na Hali i jazda we dwóch do końca czyli do 14. Trasy z Kopy i M.Skrzycznego do Hali gładziutkie i twarde. Siódemka z Hali do Soliska oficjalnie zamknięta, ale na 1/3 szer przejechana ratrakiem i przejezdna. "Ścianka" na 7 przed Suchym z przetopami, poniżej do Soliska idealna i otwarta. Bar na Suchym po lewej już zamknięty. COS - FIS na całej długości łącznie z Dolinami bardzo dobry. Ondraszek również. Przejście FIS w Doliny - uwaga przetop. Doliny lewe - na środku przetop. Generalnie na trasach nie ma wcale kamieni, ale uwaga na dojazdach do bramek już są - te widoczne i te ukryte wredne pod śniegiem. Kiełbasa, a właściwie dwie u Hiltona jak zawsze smaczne. Mały freeride jeszcze możliwy - na podkładzie jakieś 3 cm świeżego śniegu. Przejazd granią ze Skrzycznego na M.Skrzyczne z pominięciem Kopy bardzo malowniczy. Zjazd trójką do gondoli możliwy i bezpieczny, ale w środkowej części trasy jeszcze przed pierwszym zakrętem w lewo duży przetop i zwężenie. Jedynka zamknięta. Na pytanie zadane w infocentrum czy sezonówka słowacka działa na COS i BSA otrzymujemy odpowiedź, że nie działa. Ale jesteśmy upierdliwi i drążymy temat. Pani dzwoni do managera do spraw Gopassa i otrzymuje odpowiedź, że oczywiście działa. Uspokojeni i zadowoleni z dzisiejszych nart udajemy się na zasłużony odpoczynek. Strat w sprzęcie dzisiaj nie zauważono. widok na Halę Skrzyczeńską Hala S. - koniec trasy z Małego Skrzycznego czwórka dół siódemki z widokiem na Solisko dół siódemki z widokiem na Suche siódemka przed Suchym trasa z M. Skrzycznego Skrzyczne dojazd kanapą na Kopę i dojazdówka ze Skrzycznego zamknięta siódemka trasa z M. Skrzycznego COS - wylot Kaskady na Ondraszka Ondraszek artyleria na Jaworzynie Rafał i Doliny zaspy skitour na M.Skrzyczne poza "Marboru" bohaterowie dnia dzisiejszego końcówka trójki Edytowane 20 Marzec 2019 przez andy-w 17 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mops Napisano 20 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 20 Marzec 2019 (edytowane) 1 hour ago, andy-w said: Juliany i niebieska kanapa już zamknięte i nie ratrakowane . + 1 hour ago, andy-w said: Siódemka z Hali do Soliska oficjalnie zamknięta, ale na 1/3 szer przejechana ratrakiem i przejezdna. "Ścianka" na 7 przed Suchym z przetopami, poniżej do Soliska idealna i otwarta. Bar na Suchym po lewej już zamknięty. + 1 hour ago, andy-w said: Generalnie na trasach nie ma wcale kamieni, ale uwaga na dojazdach do bramek już są - te widoczne i te ukryte wredne pod śniegiem. =😥 Żegnajcie Juliany w tym sezonie. Szczególnie 9a😥. I szczerze zamiast orczyków na Julianach mogli zdemontować Czyrną. Tam można łatwo dojechać do gondoli a tu ta końcówka 10 to może porządnie wkurzyć zwłaszcza kiedy jest okupowana przez tłumy początkujących (i GOPR...) Może zostanę "potępiony" przez niektórych za to powyżej ale pisałem szczerze. Wg mnie trasy na Julianach są ciekawsze niż do Czyrnej. Więcej wariantów i ciekawe trasy (taka 9a z 2 muldami). TAM POWINIEN BYĆ JAKIŚ WYCIĄG! Edytowane 20 Marzec 2019 przez Mops coś tam już drugi raz.. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
colin23 Napisano 20 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 20 Marzec 2019 A 1 i Bieńkula jeszcze przejezdne czy nie próbowaliście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mops Napisano 20 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 20 Marzec 2019 (edytowane) 20 minutes ago, colin23 said: A 1 i Bieńkula jeszcze przejezdne czy nie próbowaliście? Bieńkula jest... Quote 5 Bieńkula 40 1535 398 1010 612 Już koniec sezonu na niej😥 Edytowane 20 Marzec 2019 przez Mops Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andy-w Napisano 20 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 20 Marzec 2019 (edytowane) 15 minutes ago, colin23 said: A 1 i Bieńkula jeszcze przejezdne czy nie próbowaliście? 1 przejezdna, ale nie widziała ratraka, niestety od połowy widoczne zabrązowienia, luźne kamienie, a ostatnia ścianka chyba z resztkami śniegu. Bieńkula - nie byliśmy, ale przypuszczam, że przejezdna bo dół jest prawie cały czas w cieniu. Natomiast powrót z Bieńkuli do gondoli już mocno problematyczny. Jedynka z lotu ptaka czyli gondoli Edytowane 20 Marzec 2019 przez andy-w 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mops Napisano 20 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 20 Marzec 2019 Proszę o pomoc. Jak dodać link do innego tematu (ze zdjęciem, opisem itd.)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fredek321 Napisano 20 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 20 Marzec 2019 Wypełniajmy ankietę. Może coś to da. https://www.szczyrkowski.pl/aktualnosci/podziel-sie-z-nami-swoja-opinia/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mops Napisano 20 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 20 Marzec 2019 @fredek321 Melduję wykonanie zadana. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cysiu Napisano 20 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 20 Marzec 2019 1 hour ago, colin23 said: A 1 i Bieńkula jeszcze przejezdne czy nie próbowaliście? jechałem dziś Bieńkulą ok 13 i warunki miodzio. Na górze twardo i trochę nierówności za to od połowy równo i miękki wiosenny śnieg, brak przetarć i kamieni - śniegu tam chyba starczy do maja, To były jedne z najlepszych skrętów tego dnia. Na wypłaszczeniu śnieg już brudny ale spokojnie da się dojechać pod drogę asfaltową (na jej środku jeszcze znajduje się trochę śniegu więc nie odpinałem nawet nart). 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Narciarz ze Śląska Napisano 20 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 20 Marzec 2019 1 hour ago, cysiu said: jechałem dziś Bieńkulą ok 13 i warunki miodzio. Na górze twardo i trochę nierówności za to od połowy równo i miękki wiosenny śnieg, brak przetarć i kamieni - śniegu tam chyba starczy do maja, To były jedne z najlepszych skrętów tego dnia. Na wypłaszczeniu śnieg już brudny ale spokojnie da się dojechać pod drogę asfaltową (na jej środku jeszcze znajduje się trochę śniegu więc nie odpinałem nawet nart). tez zauwazylem (widac z dolu) ze sniegu na Bienkuli w piguly, a ... zamkneli. Trzymalaby dluzej, niz 3ka. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hupon Napisano 20 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 20 Marzec 2019 Zjeżdżałem jedynką przed drugą - miodzio, fajnie puszczona (na pewno lepiej niż na niebieskiej). Ciekawy jestem, czy najbliższy weekend będzie ostatnim w tym sezonie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AndKur Napisano 20 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 20 Marzec 2019 3 hours ago, fredek321 said: Wypełniajmy ankietę. Może coś to da. https://www.szczyrkowski.pl/aktualnosci/podziel-sie-z-nami-swoja-opinia/ "Billboardy na mieście" mnie rozbawiły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gruchauho Napisano 21 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2019 3 hours ago, hupon said: Ciekawy jestem, czy najbliższy weekend będzie ostatnim w tym sezonie ? Pytałem ich. Planowo jazda do końca marca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Narciarz ze Śląska Napisano 21 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2019 11 hours ago, AndKur said: "Billboardy na mieście" mnie rozbawiły Napisałem: - dbałość o trasy - zaprzestanie oszczędności na naśnieżaniu - zaprzestanie oszczędności na szybkości jazdy wyciągów - większy priorytet na trudniejsze trasy - nowy orczyk - Bieńkula - nowy wyciąg - Juliany i organizacyjne dla bezpieczeństwa: - zakaz jazdy dla narciarzy dorosłych i niebędących pod opieką instruktora bez kijków - zakaz jazdy dla snowboardzistów ale połączony z wydzielonym dla nich wyciągiem i trasą. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nikdob Napisano 21 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2019 52 minutes ago, Narciarz ze Śląska said: zakaz jazdy dla snowboardzistów ale połączony z wydzielonym dla nich wyciągiem i trasą. to by było! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ratrak Napisano 21 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2019 4 hours ago, Narciarz ze Śląska said: organizacyjne dla bezpieczeństwa: - zakaz jazdy dla narciarzy dorosłych i niebędących pod opieką instruktora bez kijków - zakaz jazdy dla snowboardzistów ale połączony z wydzielonym dla nich wyciągiem i trasą. W walce o swoją wygodę warto pamiętać o wolności innych. Jak ktoś chce jeździć na desce - spoko, jak ktoś chce jeździć bez kijków - również spoko, to jego sprawa. A na pewno nie jest to sprawa wszechwiedzącego Narciarza ze Śląska, który chciałby wygonić ze stoku wszystkich byleby mieć swoją wygodę :). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 21 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2019 9 minutes ago, Ratrak said: W walce o swoją wygodę warto pamiętać o wolności innych. Jak ktoś chce jeździć na desce - spoko, jak ktoś chce jeździć bez kijków - również spoko, to jego sprawa. A na pewno nie jest to sprawa wszechwiedzącego Narciarza ze Śląska, który chciałby wygonić ze stoku wszystkich byleby mieć swoją wygodę :). jakby jeszcze do tego wywalić tych ze śląska to dopiero byłoby luksusowo na stokach :). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 21 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2019 To moja króciutka relacja z dnia dzisiejszego. Nie chcę dublować zdjęć @andy-w więc o przecierkach, zamkniętych Julianach pisać nie będę. Dziś pusto, do tego w newralgicznych miejscach na 3 i 4 sypnęli śniegiem (prawdopodobnie w nocy wykorzystując nocny przymrozek - jaki ładny biały kolor ma ten nowy śnieg). Mamy fajne warunki, do tego praktycznie cały stok dla nas. Najlepsze warunki na trasie z MS i ze Zbójnickiej Kopy. O 10:00 parkowałem na parkingu pod gondolą - jednym słowem pusto. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi